Sezeryan doğum mu epidural sezeryanmi

Kadriye2183440

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2020
81
25
38
26
Merhaba. Ilk hamileligim Dogurmama cok az kaldı. Hiç açılmam yok üstelik 1 sene vajinismus yaşamıştım evliliğimde. Yani iliskiye girme korku hastalığım vardı. Ve panik atak heyecan çok oluyor bende. Normal çatı muayenesinde bile korku heyecan bastiriyor. Doktorum böyle normal doğum çok zor olur. Psikolojik açısından travma 'dan bahsetti. Bende korkuyorum hiç açılma da olmadığı için 42 ye kadar uzuyor dedi. Aslında normal doğum istiyorum ama yapamiyorum :( epiduralli sezeryan mı yoksa normal sezeryan mı yapsam hangisi sizce daha iyi oluyor

Epiduralli değil canım spinal sezeryan var benim nerdeyse bütün arkadaşlarım bu şekilde doğum yapmayı tercih etti ve çok çabuk toparladılar

Belden aşağısını uyutup sezeryan oldum ben hayta epidural spinal kombo demişti adına ahahah sonrasında da bi butonum vardı elimde ağrı olursa bas diye vermişlerdi ondan heralde

Normal sezerrynan dediğin genel anestezi ise boşver belden aşağı olsa yeter

Kaç haftalık gebesiniz? Maddi durumunuz uygunsa bir doğum psikologuyla görüşüp hypnobirthing desteği alabilirseniz normal doğumu belki sıfır ağrıyla bile yapabilirsiniz.

Tercihiniz sezaryen bile olsa mutlaka doğumun başlamasını bekleyin. Yani nişan gelsin, ilk sancıları hissedin. Dayanabildiginiz kadar bekleyip sezaryene öyle girin. Bazı kadınlar boşuna hem normal doğum sancısı çektim hem sezaryen dikişi diye sitem ediyor ama normal doğum sancısı doğumdan sonrası için anne ve bebek açısından çok çok kıymetli. Çünkü sanci başladığında normal doğumda salgılanan tüm hormonlar salgılanmış olur vücudunuzda ve bebeğinizin vücuduna da geçer hepsi. Böylece sütün gelmesinden anne bebek bağlanmasına kadar hormonların rol oynadığı bir çok dogum sonrasi süreci sorunsuz geçirirsiniz. Ayrıca bebeğin normal doğum sırasında doğum kanalından alacağı bakteri florasindan mahrum kalmaması için vajinaya doğumdan bir süre önce gazlı bez yerleştiriliyor ve bebek doğar doğmaz bu bezle yüzünden başlayarak tüm vücudu siliniyor. Bunu doktorunuza söylerseniz size yardımcı olacaktır. Sezaryen anestezisi konusunda bilgim yok ama genel anestezi alırsanız bebeğinizle ilk bulusmaniz hem geç olur hem de uyandığınızda gözünüz açık bile olsa bilinciniz tam anlamıyla açık olmadığı için ilk buluşmayı tam anlamiyla yasayamazsiniz.

Ilk dogumum bebek kanalda skisti diye sezaryen denildiginde genel anestezi istemistim ve asla tavsiye etmem ayilmasi uzun suruyo. 2.dogumumda ikiz diye doktorum spinal onerdi tamam dedim. Belden asagiyi uyusturdular bebeklerimle ilk resmimi cektiler ve odaya gelir gelmez kucagima alabildim ilgilendim. Uyusukluk yavas yavas gecti. Kimi yan etki olarak bas agrisi oluyo falan dedi ama bende cok sukur hic bisey olmadi ilkine nazaran daha kolay toparlandim ve yurudum sanki sezaryen olmamis gibiydim. Hayirla alin kucaginiza

Merhaba. Ilk hamileligim Dogurmama cok az kaldı. Hiç açılmam yok üstelik 1 sene vajinismus yaşamıştım evliliğimde. Yani iliskiye girme korku hastalığım vardı. Ve panik atak heyecan çok oluyor bende. Normal çatı muayenesinde bile korku heyecan bastiriyor. Doktorum böyle normal doğum çok zor olur. Psikolojik açısından travma 'dan bahsetti. Bende korkuyorum hiç açılma da olmadığı için 42 ye kadar uzuyor dedi. Aslında normal doğum istiyorum ama yapamiyorum :KK43: epiduralli sezeryan mı yoksa normal sezeryan mı yapsam hangisi sizce daha iyi oluyor
Spinal anesteziyle sezaryen oldum yani belden uyuşturdular. Çok rahattı tavsiye ederim. Sağlıkla alırsınız inşallah kucağınıza.

Spinal anesteziyle sezaryen oldum yani belden uyuşturdular. Çok rahattı tavsiye ederim. Sağlıkla alırsınız inşallah kucağınıza.
Sonrası rahat değildir diye düşünüyorum.
Ağrı sancı eğilip bükülme sorunlari

Kaç haftalık gebesiniz? Maddi durumunuz uygunsa bir doğum psikologuyla görüşüp hypnobirthing desteği alabilirseniz normal doğumu belki sıfır ağrıyla bile yapabilirsiniz.

Tercihiniz sezaryen bile olsa mutlaka doğumun başlamasını bekleyin. Yani nişan gelsin, ilk sancıları hissedin. Dayanabildiginiz kadar bekleyip sezaryene öyle girin. Bazı kadınlar boşuna hem normal doğum sancısı çektim hem sezaryen dikişi diye sitem ediyor ama normal doğum sancısı doğumdan sonrası için anne ve bebek açısından çok çok kıymetli. Çünkü sanci başladığında normal doğumda salgılanan tüm hormonlar salgılanmış olur vücudunuzda ve bebeğinizin vücuduna da geçer hepsi. Böylece sütün gelmesinden anne bebek bağlanmasına kadar hormonların rol oynadığı bir çok dogum sonrasi süreci sorunsuz geçirirsiniz. Ayrıca bebeğin normal doğum sırasında doğum kanalından alacağı bakteri florasindan mahrum kalmaması için vajinaya doğumdan bir süre önce gazlı bez yerleştiriliyor ve bebek doğar doğmaz bu bezle yüzünden başlayarak tüm vücudu siliniyor. Bunu doktorunuza söylerseniz size yardımcı olacaktır. Sezaryen anestezisi konusunda bilgim yok ama genel anestezi alırsanız bebeğinizle ilk bulusmaniz hem geç olur hem de uyandığınızda gözünüz açık bile olsa bilinciniz tam anlamıyla açık olmadığı için ilk buluşmayı tam anlamiyla yasayamazsiniz.
Bu konularda derin yorumlar yapıyorsunuz çok hoşuma gidiyor doğum koçu yada ebe filan miyisisiniz

Spinal anestezi.. Ben de spinal anestezi oldum hem bebeğini de görüyorsun 😍😍

Sonrası rahat değildir diye düşünüyorum.
Ağrı sancı eğilip bükülme sorunlari
Tabiki değildi. Doğum bu sonuçta içimizden insan çıkıyor hiçbişey olmamış gibi olmaz heralde😁 normal doğumda o anda, sezaryende sonrasında sıkıntı yaşanıyor. Tabi öncelik normal doğum tercih edilmeli bence. Ben çok istedim ama sağlık sorunumdan nasip olmadı.

Tabiki değildi. Doğum bu sonuçta içimizden insan çıkıyor hiçbişey olmamış gibi olmaz heralde😁 normal doğumda o anda, sezaryende sonrasında sıkıntı yaşanıyor. Tabi öncelik normal doğum tercih edilmeli bence. Ben çok istedim ama sağlık sorunumdan nasip olmadı.
Ben hiç birine cesaret edemiyorum napacaksam😭😭😭

Ben hiç birine cesaret edemiyorum napacaksam😭😭😭
Hiç korkmayın, inanın o kadar güzel bişey ki insan yeniden doğuyor sanki. Ben sezaryenle bile böyle hissettiysem normal doğum daha güzeldir bence🤗 bebeğinizi görünce herşeyi unutuyor insan zaten. Ben 2 günde toparladım, 1 hafta sonunda hiçbirşeyim kalmamıştı. Ki normal doğumda daha hızlı toplanıyorlar diye görüyorum. Olumlu düşünmek lazım bence😊

Back