Sezeryan doğum mağdurları,bana bir akıl verin :(

muji

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2010
45
0
86
İzmir
merhabalar

ben 16gün önce sezeryan doğum yaparak kızımı aldım kucağıma..göbek bölgemde çok fazla çatlağım oldu malesef,ki o kadar kremler bebe yağları kullanmama rağmen..şimdi aynanın karşısında kendime bakmaktan utanıyorum ki daha yaşım 32..ne yaparsam hem bu çatlakları en aza indirebilirim hemde sarkıklıktan kurtulabilirim?korse 40günlük olmadan takma dikişlerin için sıkıntı deniyor,takamıyorum..egzersiz sporda yapamıyorum şu an için..gerçekten çok rahatsızım bu durumdan

daha yeni dogum yapmissin canim vücut kendini 6 ay yada 1 senede ancak toparlar.
anneligin tadini cikar.

Son düzenleme:
ben de sezeryan doğum yaptım. korse aldım kullandım, 1 haftam dolmadan. kullanmanda bir sakınca yok bence. spor için de 3 ay beklemen gerek hem anca toparlar biraz sabır :) biraz daha iyileştikten sonra yatakta sırt üstü yatarken karnını şişirip indir yavaşça, nefes alıp vererek yap tabi. tam spor yapmaya başlayana kadar bir nebze faydası olur.

bende 1 ay önce sezeryanla kızımı kucağıma aldım ve hastaneden geldiğim 2, gün korseyi giydim daha rahat ettim dikişlerimi toparladı ssanki ama benimde bacaklarım dizlerime kadar çatladı son hafta ödemden zaten rken doğum yaptım daha dursaydı yüzümde çatlardı herhalde hiçbişeyim yoktu karnım kollarım bile çatladı son ay kendimi çok kötü hissediyorum bu çirkin haller sonunda beni depresyona sokucak

deri çatlağının normal dogumla yada sezeryanla alakalı bır tarafı yok..ben normal dogum yaptım 39+5 te 73 kılo ıle dogurdum 58 le hamıs kaldım sımdı gene 58 ım ama gobek kaldı..sıkı bır spor yapman gerekır sıkılasmak ıcın..korse yı dr onermıstı bana gıymedım dene ıstersen rahatsız olursan gıymezsın ..ama daha 16. gununde toparlanacagını hayal bıle etme..daha vucudundakı sıslık bıle ınmedı..en az 6 ay ..

bende sezeryanla doğum yaptım 1 sene sonra vücudum sıkılaştı ve fazlalık gitti emzirdikçe kilo verirsin bol bol emzir bol su iç ve 3 aydan sonra spor yapabiliyorsan harika olur daha kolay formuna dönersin...

korsenin bedeni kendi bedeninden 1beden küçük müydü peki?bende alayım o zaman,çünkü kendimden çok rahatsız oluyorum,aynalara küstüm

bende sezeryanla doğum yaptım 1 sene sonra vücudum sıkılaştı ve fazlalık gitti emzirdikçe kilo verirsin bol bol emzir bol su iç ve 3 aydan sonra spor yapabiliyorsan harika olur daha kolay formuna dönersin...

bende sık sık emzirmeye çalışıyorum.sezeryanla olunca süt gecikmeli geldi zaten şimdide süt yapsın diye yemediğim kalmadı kilo almayayım diyorum ama konu kızım olunca :) inşallah dediğin gibi olur fazla kilomda gider,sıkılaşırda ama sanırım o çatlaklar benimle kalacak gibi

psikolojimiz aynı galiba benimde 39+5 doğdu Ela'm. 37.haftaya kadar hiç çatlağım yoktu ama son haftalarda hem göbek fıtığımın çıkması hem bebişimin kilosu(3930gr doğdu kuzum) dünya haritası gibi göbişim.bacaklarımın üst kısımlarındada azda olsa var benşmde 2.çocuğu düşünmesem belki dahada kötü olurdu psikolojim.eşime göre okadar kötü değil ama ben görüyorum durumumu ne yapsakkkkkkkkk

korsenin bedeni kendi bedeninden 1beden küçük müydü peki?bende alayım o zaman,çünkü kendimden çok rahatsız oluyorum,aynalara küstüm

mümkün olduğu kadar küçük almaya çalıştım. kendi bedeninde alma sakın. "M" aldım, bir zaman sonra " S " bedenin aldım, şişlikler iniyor biraz da kilo veriyorsun. olur canım öyle ben de shrek gibiydim emzirdikçe kilo veriyorsun. bir de biz yeni annelerin çok yaptığı hata var o meyve sularını çok tüketiyoruz süt olsun, tatlı olsun diye ama onun yerine su içmek daha iyi.onları hiç tüketmeyin, onların yaptığı kiloları vermek zor oluyo hemen de şişiriyo bizi :)

benim pantolonlarımın fermuarları kapanmıyordu. 2 ay oldu bayağı bir kilo gitti, vucudum oturmaya başladı. 2 3 ay sonra kilolarının çoğunun gitmiş olduğu görüceksin. o ruh halini ben de yaşadım. evde kendine de vakit ayır, makyajını yap kuaförüne gitmeye çalış, evde küçük küçüük bakımını yap. yanında sana yardım edecek biri vardır umarım. çünkü o şişlikler, kilolar ilk ayda gitmiyor. kendini iyi hissetmeye çalış :)

Son düzenleme:

neden sezeryanla doğum mağdurları diyerek bir başlık açma gereği duydunuzki.karnınızdaki çatlaklar serzeryandan olan birsey değilki!!!!
ben sezeryanla doğum yapan biri olarak sana su tavsiyede bulunabilirim.korse takma dikişin acıyabilir ama şunu yapabilirsin bir tülbent al ve sıkmadan sar gün gün karnının inecegini görceksin ve indikçede sıkarak sar korseden daha rahat edersin benim karnım öyle indi.birde sezeryanda karın çok kalıyor deniliyor dikkat edersen dümdüz karına sahip olabilirsin canım.

canım aynı durumdayız seninle, benim de ne kullandıysam fayda etmedi ve aşırı çatlağım oldu, bu genetikmiş doktorum öyle dedi, ki inandım çünkü ben şaşılacak bişey ama 4 haftalık hamileyken çatlamaya başladım... Daha çok yenisin bir dur bakalım :) zamanla şişliğin de inecek sarkıkların da geçecek, normal fizyolojik yapına 2 yılda kavuşuyorsun doğumdan sonra, benm 4 ay oldu yeni yeni toparlanmaya başlıyor vücudum ve de szeryan yerimin uyuşukluğu da hala geçmedi, bence rahatsız olma ve bebeğin olabildiği için şükret, o bebeğe sahip olmak için yıllarını harcayan okadar insan varki... onların gözü ne çatlak görüyor ne sarkık inan ...

Son düzenleme:

tatlım bana ghastanede daha amerıkan bezı sarıldı ve sonrasında korse kullandım sorun yok tatlım da sezeryanla ılgısını cözemedım ben pek ıkı doğumdada catlak vb seyler olabılır bende olmadı cok sukur

tatlım ben doğumdan cıkar cıkmaz başladım emzırmeye doğum şekle baglı değil sadece bol su ıc sakın öle olup olmadık yemeye saldırmaa

arkadaşlar bende 5 gün önce sezeryanla kızımı dünyaya getirdim ve hemen ertesi sabah bana hastanede doktor sadece bele dolanan korselerden taktı ve onu takınca yürümeye başladım çünkü korsesiz karnım sanki boşluktaymış gibi sallanıyor nasıl geçecek bende bilmiyorum bu sıcaklardada korseyle durulmuyor Rabbim hepimize yardım etsin inşallah geçecek.

Mrb!!bende 4gun onve dogum yaptim.yapistirma sezeryanla.doktorum merhem vermis ama kesik icin mi yoksa gogus icinmi anlamadim.izinde oldugu icin dr. soramiyorum.acaba kesik icin herhangi birsey kullanan varmi?bide idrarimi ysparken yanma olu
yo normalmi?

benimde karnımda çok çatlaklar var kaplan tırmalamış gibi:) kalın kalın ve kırmızı kırmızı harita gibi . ben ilk hamileliğimde birden kilo alınca oldu. 2, ayda kürtaj oldum gelişmediği için.şimdi 8 aylık kızım var bundada daha çok çatladı karnım. kasıklarımdaydı sadece çatlak şimdi midemin olduğu yere kadar geldi.8 kilo aldım bu hamileliğimde bide. daha çok alsam ne olcaktı bilmiyorumbende sık sık emzirdim ilk zaman çok sorun yaşadım emmedi göğüs ucum olmadığı için. ama pes etmedım 20 gün uğraştık meme ucunu tutturmak için sürekli sağdım sütümü kesilmesin diye baya zorlandım.sonunda ıkı göğsümüde emdi.saat başı emzirdim ilk zaman sonra iki saatte bi emzirdim sık sık. şimdide emzirmeye devam. sömürsün beni kızım ki zayıflayabileyim.emdikce ve dikkat ettikce gidiyo kilolar :)
80 le hamile kaldım.88 le doğum yaptım. şimdi 71 kiloyum ama ideal kilom 55 ona erişemem ama en azından 60 a kadar düşsem iyi olacak bide sıkılaşmam lazım sporla oluyo oda tabi. vücudum çok cıvıdı.yağ yakmam lazım.

Çatlaklar tamamen vücut yapısıyla alakalı bi durum doğum şekliyle alakası yok fakat sezeryanla doğum yapmış biri olarak. 2 gün sonra hastaneden eve geldim ve göbeğim toparlanıp çok göbek kalmaması için korse giydim. Çokta işe yaradı iyi ki giymişim. Önceden göbeğim nasılsa şimdide öyle dikkatli giyersen hiç bi zararı olmaz ama faydasını görürsün.

bende kullandım korse gerçekten faydası oluyo gobeği topluyo dikişlere falan da bi zarar vermedi bana doktorumda söyledi karnını sar diye.dogumdan 2 gun sonra carsafla sardım.2 hafta sonra korse aldım cıtcıtlı boydan sarsın diye.iyi odu belini falan sıcak tutuyo ağrımıyo.benim kullandığım 2 benden küçüktü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…