sezeryan doğum hakkında..

berna1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
57
0
kızlar ben 2 ay sonra sezeryanla doğum yapacağım kısmetse.birşey merak ediyorum bu sonda takma olayı narkozdan önce mi sonra mı oluyo?takarken biraz ağrı oluyormuş galiba.sezeryanla doğum yapanlar yardımcı olabilir mi?

ben hnüz hamile bile değilim ama anlatılanların geneline bakılırsa korkulacak birşey değilmiş. narkoz verilecekse baygınlen takması zor olr. Ama spinal anestezi olacaksa uyuşturduktan sonra olabilir belki..

narkozdan önce takılıyor canım.ben acı falan duymadım.biraz iç gıcıklayıcı ama anlık birşey.

ben genel anestezi ile sezeryan oldum. narkozdan sonra takılması konusunda ısrarcı oldum ve narkozdan sonra takıldı. normalde ameliyata girmeden takılıyor. çıkarılırken hiçbirşey hissetmedim.

genel anestezide narkozdan önce takıyorlar, bebeğe minimum miktarda narkoz gitsin diye, fazla acı olmuyor ama hoş değil, spinalde uyuşturduktan sonra takıyorlar, hatta ben hem spinal sezeryan olacağım hem de doğum sırasında uyutacaklar, sondayı uyuttuktan sonra takacaklar, birinciyi normal doğum, ikinciyi genel anestezi ile sez. yaptım, üçüncüde hem normal istemedim hem de beynime narkoz verilmesini istemedim, böyle bir yöntem seçtik...

kızlar ben 2 ay sonra sezeryanla doğum yapacağım kısmetse.birşey merak ediyorum bu sonda takma olayı narkozdan önce mi sonra mı oluyo?takarken biraz ağrı oluyormuş galiba.sezeryanla doğum yapanlar yardımcı olabilir mi?

bende sezeryanla doğum yaptım sondayı ameliyata almadan yani uyutmadan önce taktılar ağrı veya bi acı olmadı sonra çıkarırkende hissetmedim.

arkadaşım genel anestezili, doğum yaptı doğumdan 24 saat önce birşey yemedi o yüzden sonda takılmadı istememişti zaten.

X