Doğuma Hazırlık Sezeryan dogum da devlet hastaneleri!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

asya narin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2015
140
59
Selam iki ay kadar sonra dogum yapacagim insallah. Ilk dogumumu ozelde yapmistim sezeryan dikislerimi estetik dikis olarak yapmislardi ve genel anestezi ile gerceklesmisti dogumum. Bu dogumumu devlette yapmak istiyorum nasip olursa fakat devlet hastanelerinde estetik dikisle yapiliyormu? Devlet hastanelerinin dogumu hakkinda pek bir bilgim yok sadece cok kaba olduklari ni duymustum. Birde devlette bir doktor tercih ertigimizde o doktor surekli kontrolleri yapiyormu isleyis hakkinda bilgisi olan paylasabilirmi? Tesekkurler.

Devlette sürekli aynı doktoru bulamayabiliyorsun. Genelde baska baska doktorlar ilgileniyor. Kolay kolay sezaryen de yapmıyor devlet hastaneleri. Önceki doğum üzerinden geçen zamana göre ssvd de yapabilirler belli olmaz. Kaba olmalarının sebebi çok fazla kalabalık olması, her dakika doğum yaptırmaları ve bunun verdiği stres. Yoksa işlerinde iyi oluyorlar genelde. Burdaki devletten yola çıkarak söylüyorum
Bir de ben hem özele hem devlete gidiyorum
Gittiğim devlet hastanesinde, sürekli muayene olmayanı doğuma almıyorlar, başka hastaneye sevk ediyorlar. Yani hamilelik boyunca orda muayene olunması şartı var. Ama her hastane böyle değil..
Estetik dikiş hakkında pek bir bilgim yok, şimdiden bir kaç devlet hastanesiyle görüşmeniz gerek bence..
Ama bildiğim kadarıyla artık her sezaryen estetik dikişle yapılıyor

11 ay önce devlette sezeryan oldum. İlki özelde olmuştu ve hatrı sayılır bir ödeme yapmıştık. Bu sefer devlet olsun dedik ve gebeliğim boyunca her zaman aynı doktora randevu olmadığı için, o gün kim varsa ona müayene oluyordum. Bir akşam sancılanınca acile gittim ve hemen nst+tahliller yapılarak doğuma alındım. Hepsi çok kibardı ve gayet rahat geçti. Ayıldığımda tek kişilik temiz bir odadaydım. İster benle ister bebekle güzel ilgilendiler. Temizliği falan düzenli yapılıyordu. Birdaha olsa yine aynı şekilde devlet hastanesini tercih ederdim. Tek sıkıntı eşimi, ziyaret saati dışında odaya almamalarıydı. Özelde istediğin vakit herkes girip çıka biliyor. Genel anestezili oldum.

Tesekkurler cevap icin. Bir arkadasim iki dogumunuda sezeryan ve devlette yapti ikisindede cok iyi davrandiklarini ve estetik dikis yaptiklarini soylemisti. Acaba her yer boylemidir diye sormak istemistim. Benim bulundugum yerdeki hastanede sanirim cuzzi bir miktar odeyerek tek kisilik odaya da alinabiliyormus diye duydum. Ilk dogumumda devlet hastanesinde dogum yapmis bir hanimla karsilasmistim ona normal dikis atilmisti ve dikislerini aldirmaya gelmisti. O yuzden acaba estetik dikis varmi yokmu diye sormak istedim.

Dediğim gibi, yakınımda iki devlet hastanesi var birisinde odalar minimum 3kişilik. Diğerinde tek kişilik odalar sabit (ama bu hastane sürekli muayene ve kontrolun bu hastanede yapılmış olması şartı var)
Dikişleri hiç bilmiyorum.. Ben normal doğum yapmak istediğim için iki hastaneye de sormadım dikişler in nasıl olduğunu.. Her ihtimale karşı onu da sorsam iyi olur

Bende muayenemi hep devlette ayni hastanede oldum. Dogum konusunda henuz o hastane ile konusmadim ama devlette dogum yapan arkadasim doktoru secme ihtimalide oldugunu soylemisti bakalim bende birdahaki muayenemde soracagim cok sagolun vakit ayirip cevap verdiginiz icin.

devlette dr secme ıhtımalın yok cunkı mesala bn ılk oglumda devamlı aynı dr gıttım kontrollerm felan ama dr sezerynlara gırıyordu bnı baska dr lar dogurttu ustelık 3 dr 4 ebe vardı dogumumda normal dogumun guzelıgı hemen kalkıyorsun ayaga ama smdı dun saglk ocagndakı hemsıre canımı sıktı sen sezeryn yprsn dıye bn gecen yıl karnmda ıkı aylık kenbebegımı kaybettıgım halde evde dusuk yptım normal dogum gbı ınsallah sezeryn olmama bakack kımsem de yok oyle aılem uzakda

İnsanların kaba olmaları devlet hastanesi veya özel hastanede olmaları ile ilgili olamaz. Kişilikle alakalıdır. 6 ay önce devlet hastanesinde doğum yaptım, sancım sebebiyle bağırdığım sert konuştuğum da oldu, kimse bana kaba konuşmadı mesela. Ne doktor ne ebe.
Aynı doktora muayene olma konusunda, randevuyu siz alacaksınız sonuçta, aynı doktordan alabilirsiniz. He bulamadığınız durumlarda doktorların randevu dışı hasta bakma limiti var. Sabah mesai başlangıcında giderseniz size yardımcı oluyorlar bu konuda. Ama doğuma nöbetçi doktor giriyor. O değişmiyor maalesef.
Ben normal doğum yaptım ama kesi vardı. Kesiye bile estetik dikiş yaptılar. Sezaryende zaten estetik dikiş yaparlar merak etmeyin.
Devlet hastanelerinin çok gereksiz kötülendiğini düşünüyorum.

valla ozaman dr kesı attı ve okdr ugrastıkı ıkı saat arkasına batıcon dok dedı evde pansuman olarak dıkıslere kac gunde dıkıslerım ıyılestı valla bn ozellere guvenemıyorum devlette arastrma hast hıc deglse bn bagcılar devlete gıdıyorum ıns normal yaparm yıne sancısı dogum yptıgın an unutuyorsun ve rahat rahat bagırmsdım sancı cekerken ozelde okdr rahat olamam 16 saatte dogurdm ama yıne normal dogum olur ıns bu seferkı kız

Oncelikle konuya cevap.verdiginiz icin tesekkurler. Ablam devlette normal dogum yapti cok memnun kalmamisti tavirlar davranislar cokta kibar degillermis sezeryanda anestezi olacagindan dolayi nasil davranirlar bilemem ama bir baska arkadssim normal dogum diye devlete gitmis once.normal demisler ve saatlerce sanci cektirilmis yaninda sanci ceken bir cok kadin varmis herkesi bir bir almislar bizimkisi sanci cekmis saatlerce ve sonunda s3zeryan demisler ve normal dikisler atilmis. Kabalik konusu bu ve benzeri durumlarda ornekler gorunce aklima takiliyor ister istemez. Ama daha yakinda yakin zamanda dogum yapmis bir baska arkadssimda pek memnun kalmis demekki degisebiliyorlar zamanla.

bn semıha sakırdı eskıden adı smdı suleymanıye hast zburnnda yptım oglumu ılk dogum oldugu ıcın 16 sat surdu ama drları cok ıyı ebelerde oyle kotu davrann olmadı bnde duydum bazı hastanelerde oyleymıs netten okdum bn arastrdm cok bagcıları sıkayet yok dogumla ılgılı ama zburnndakı odalar ıkı kısılkdıtertemzdı odada bnyosu felan ablm refakatcı olark gırmsdı dort saat felan yattım cıktım dusun kuvezde baska ozele gonderdılerdı oglumu duramadım 12gun hastane gııdıp geldım oglumu aldm kucama ama ıkı hast sansıma ıyı dr lar ebeler denk geldı bısı sorsam terslemıyolardı hatta dr ılk odaya cıkarken temmıhlems soylemeyın aglar dıkısı acılır dıye dınlensn oyle dedı bn hısettım tabı dr sakın aglama dıye bnı hep sakınlestrdı kackez kontrol ettıler hasta bakıcılarda ıyıydı alah var nasıb allah ıyılerle karsılastrsn su sıra yaklasdı dogumum zaten bugun yarın kızım gelırım sınyalı verıyor yazarm bakarm bagcılar devlette gıdınce ne olcak

bu arada gecen sene dusuk yptım ılk esenler kadın doguma gttm dr ılgılnmedı karnnda kalbı durms gt baska yerede goster dedı bagcılara gttm bır kadın dr nöbetcı okdr guzel davrndıkı dedı evde dusur burda sunı sancıyla ypma dedı ıkı yer soyledı ordan anstezılı yaptr dedı allah yasatmasn bırdaha evde usurdum dogum yptıgım zburnuna gttm dr sasırdı bıray senı zehrlerdı nasıl durdun dedı ama verdıgı ılaclar bnı ayaga kaldrdı rahatlattı temzledılerde orda dogum sancınn yannda hıc kalırms o sancı evde cektıgım 1yıl sonrada kızıma hamıle kaldım bılerek bısene sonra dusundum vucud toparlasn dıye

Ben son aya kadar özel ve devlet kontrolleri birlikte devam ettirdim, karar veremedim nerde doğum yapacağıma. Son ay özel hastaneler biraz daha sezaryene meyilli olduğu için devlet hastanesine karar verdim. Sancım olmadığı için de 41. haftada suni sancı ile yaptım doğumu. Eğer özelde olsa büyük ihtimalle sezaryen doğum olurdu. O yüzden çok memnunum devlet hastanesinde doğum yapmış olmaktan.

Zamandan değil kişi ve kurumlarla alakalı olduğunu düşünüyorum. Eğer en garanti olsun diyorsanız doktorunuz belli ebeniz belli özel hastanede. Seçme şansınız var yani. Devlette öyle bir şansınız yok maalesef.

Bebeginizi saglikla kucaginiza almanizi ve devlet hastanesinde yasadiginiz tecrubenizi paylasmanizi dilerim.

Bulunduğunuz şehir ve hastaneye gire değişiyor doktor lar hemşireler ve davranışları ben ilk doğumumu zorunlu sezeryan oldum çok memnun kaldım hastaneden doktorlardan ce hemsirelerden sansima tek kisilik oda denk gelmisti estetik dikis atti doktor rahat etmen icin estetik attim demisti 2 ci gene sezeryan olcam bu sefer beni dogum yaptiran doktora gidiyorm cunku sezeryana girerken hamileliginin nasil gectigini bilen bi doktor daha tecrubeli ameliyat yapiyormus bana kizimn dogumunda demisti ikiye hamile kalsiginda senin sectigin bi doktor olsun ki ameliyat sirasinda olasi biseyde nasil davranacagini bilsin devlette ve belden uyusmali sezeryan oldm mersin sehir hastanesinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…