Sezeryan dikisinde akinti

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.375
11.989
cok sikintili bir iyilesme sureci yasadim...

Taburcu olacagim gun iki stajyer minik gelip su gecirmez bant takti. pansumani yaparken annemde baslarinda duruyodu, kizlar bandi xikartti batikon surup yeni bant takarken annem "hayir sezeryan dikisi asagidaki cizgi" dediginde hayir yahu burasi dediler bende karisma kizlarin isine yahu bilir onlar diyerek annemi susturdum hatta.

Taburcu olduk eve geldik dusa girecegim sirada sezeryan dikisimin tamamen acikta oldugunu, onun 3 parmak uzerinde su gecirmez bant oldugunu fark ettim. Nasil becerdiyseler artik...

Bunun akabinde sezeryan dikisimde 1 cm lik bir bitis yeri cok zoe iyilesti kapanamadi bir turlu. Sabah aksam batikonla pansuman yaptim.
Bu bolum kapanmak uzereyken bi gun orda elime bisey geldi, cekeledim ne oldugunu gormek icin ki dikis ipi disari dogru sarkti. Doktora gittim.

Normalde vucut tarafindan emilmesi gereken ipleri benim vucut emmemis meger... 35 gun sonra ip disari cikmisti. Doktoru aradim hatta fotograf attim, gittim o bolgedeki disari sarkan ipleri temizledi ve bana bir ilac verdi sabah aksam surdum nihayet yara kapandi.

Bugun tam 60 gun gecti uzerinden ama, camasirimda diger tarafta ( sorunlu bolge soldaydi bu defa sagda) akinti olsugunu gordum sari renkte. İnceledik ki igne ucu kadar bir delik olusmus seseryan dikisimin uzerinde tam ve ordan akiyor bu iltihap.

Doktorumu yarin arayacagim muhtemelen bir tedavi sureci baslayacaktir ama merak ediyorum bu gibi bir durum yasayan oldumu? Surec nasil devam ediyor?

Tekrar ameliyat gerekmesinden cok korkuyorum

Geçmiş olsun sizinki yapıştırma yontemimi bence başka doktora görün ben hastaneden çıkarken ufacık bir sizintida iltihaplanma da cabuk gel dediler lütfen ihmal etme benimki estetik dikisti sadece sağda ve solda bir ip vardı 10. Gün ipi aldılar tertemiz di o bölge.

10 gun kadar merhem kullandim ve su an cok iyi dikisim tekrar gitmeme bile gerek kalmadi doktora.vucut ipleri emmedigi icin olmus sorun doktorum oyle dedi. Neyse ki tekrar operasyon gerekmedi.

10 gun kadar merhem kullandim ve su an cok iyi dikisim tekrar gitmeme bile gerek kalmadi doktora.vucut ipleri emmedigi icin olmus sorun doktorum oyle dedi. Neyse ki tekrar operasyon gerekmedi.
Canm gecmis olsun bende sorun yaşıyorum 32 gün oldu doğum yapalı ameliyat yerimde orta kisimlarda yapış yapis bişey olduğunu farkettim hemen batikonla sildim doktorumun yazdığı antibiyotik ten yuttum ama icim içimi yiyor

Gecmis olsun, antibiyotik derken? Doktora gittinmi dikisi gosterrMek icin

Hayır dun farkettim daha Sezeryan sonrası gormustu dikisimi bı sorun yoktu. Antibiyotik ameliyat sonrası yazdığı. 1-2 gune geçmezdi gidicem ama insallah gecer
Sezeryan sonrasi antibiyotigi neden bitirmedin ki? Cok buyuk hata olmus. Doktora git ya da ara bence. Benim doktorumla telefonla cozebiliyodum sorunlarimi oyle hallettim, arayamiyorsan mutlaka git

Menhaba, krem olarak ne kullandınız, hatırlıyor musunuz? Ben ameliyat olalı 20 gün oldu, tek dikişten akıntı geliyor, doktora 2 kere gittim, minimal açıklık var, her gün sabunla duşunu al, kuru tut dedi lakin devam ediyor, genel cerrahiye randevu aldım son olarak. İnşallah kapanır benimku de birde bunun stresinden kurtulurum

Benim dikislerimin iyileşmesi kabararak oldu, doktorum bu durumun vücudumun iyileşme şekli olarak yorumladı, sakınca görmedi. Şunu ekledi, iyilesirken su, sıvı, kan gelebilir korkulacak bir şey yok paniklemeyin dedi. Öyle bir durum yaşamadım çok şükür ama olsaydı geri gider gösterirdim mutlaka. Geçmiş olsun, bir şey yoktur umarım, yine de fotoğraf alıp gösterin doktorunuza

Merhaba benimde sızıntı şeklinde geliyor ve küçücük bir delik var neyapidagimi şaşırdım
Bende de aynı durum oldu, ilk ddktora gittiğimde doktor sızıntının geldiği deliği sıktı ve akıntıyı boşalttı, bana evde 3-4 gün günde 1 kez batikonlayarak gazlı bez ile kapatmamı söyledi, ikinci kontrol e gittiğimde ( sızıntının başlamasının 1.haftası dolmuştu) yine sızıntının geldiği yeri sıktı ve sadece batikonlama yapmamı ve bol sabunla günlük duş almamı ve kesi bölgemi kuru tutmamı söyledi, ben akıntının 2.haftasında genel cerrahiye randevu aldım, o arada tek dikişte ki estetik ip düştü, genel cerrahi kontrolunde genel cerrahi dikişimin iyileşme aşamasında olduğunu söyledi. Şu an daha iyiyim, bana cerrah birde şekerimin olup olmadığını sordu, gebelik şekeri vardı bende, ve 3.sezaryendi bu , ilk defa böyle bir durumla karşılaştım. Size de geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…