Sezaryen sonrası normal doğum

annelerbal

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2023
41
3
28
Kızlar Merhabalar. Ben ilk çocuğumu 3 sene önce acil sezaryenle doğurdum. Şimdi ikinci çocuğuma hamileyim. Allah nasip ederse önümüzdeki sene kucağıma alıcam. Fakat ben 2. Doğumumu normal yapmak istiyorum fakat üniversiteye kontorle gidiyorum. Doktoruma sordum böyle bir şey mümkün mü diye, hayır ilk doğumun sezaryen oldun 2. De sezaryen olur dedi. Riskleri varmış. Başına böyle bir durum gelen var mı? Neler yaptınız paylaşabilir misiniz ?

Şimdi ne gibi riskleri var? Ve sezaryen sonrası normal doğum yapan var mı? Neler yaşadınız? Bunları merak ediyorum.
En büyük riski rüptür yani rahmin yırtılması. Kanamanın durmaması. Anne ve bebeğin hayatını kaybetmesi ama bu sezeryanda da var yani illa olacak değil. Ben göze aldım. Çok güzeldi doğumum. Şükür hiçbir sorun yaşamadım. Sezeryan ile 4 yıl vardı arasında. 18 ay olan da var. Korkmayın deneyin eğer istiyorsanız. Ben denedim dediğim gibi hamdolsun çok da güzeldi.

En büyük riski rüptür yani rahmin yırtılması. Kanamanın durmaması. Anne ve bebeğin hayatını kaybetmesi ama bu sezeryanda da var yani illa olacak değil. Ben göze aldım. Çok güzeldi doğumum. Şükür hiçbir sorun yaşamadım. Sezeryan ile 4 yıl vardı arasında. 18 ay olan da var. Korkmayın deneyin eğer istiyorsanız. Ben denedim dediğim gibi hamdolsun çok da güzeldi.
Peki özelde mi yoksa devlette mi doğum yaptınız?

Ben Acıbademde doğurdum. Devlet yapmıyo sanırım. Ama İstanbulda bir tanesi yapıyordu galiba Zeynep Kamil miydi emin değilim.
Anladım. O zaman benim bi özel hastaneyle görüşmem lazım. Yapacak başka bir şey yok artık. Çok teşekkür ederim ☺️

Evet, ssvd destekleyen ehil bir doktor bulmaniz iyi olur.
Sağlıklı günler.

Kızlar Merhabalar. Ben ilk çocuğumu 3 sene önce acil sezaryenle doğurdum. Şimdi ikinci çocuğuma hamileyim. Allah nasip ederse önümüzdeki sene kucağıma alıcam. Fakat ben 2. Doğumumu normal yapmak istiyorum fakat üniversiteye kontorle gidiyorum. Doktoruma sordum böyle bir şey mümkün mü diye, hayır ilk doğumun sezaryen oldun 2. De sezaryen olur dedi. Riskleri varmış. Başına böyle bir durum gelen var mı? Neler yaptınız paylaşabilir misiniz ?
Merhaba . Instada ssvd diye sayfalar var bunlar bana çok moral.oldu 38 haftaligin doktor arıyorum özel Rami hastahanesi 40 bin TL imiş nehir hanım yaptırıyor ama izinde şu anda bende bakıyorum o yuzden. Instagram hesabım mehfa.ca 🤗

Nerede yaptınız acaba

X