- 26 Mart 2018
- 608
- 408
-
- Konu Sahibi Tipsylalapoo
Ben batmanda bi doktor buldum kontrollrimi orda yaptırıyorum inşallah orda normal doğum yapacam5 sene geçmesi lazım diyorlar ama Türkiye de hiç bir doktor yanaşmıyor.yurtdışında yapılıyor.devamlı yapıldığı için de yurtdısında doktorlar bunun eğitimini alıyorlarmıs.Türkiye de bunun eğitimini alamıyorlarmıs doktorlar.oyuzden de yanaşmıyorlar riskli diyorlar.bende doktor bir yakınımdan oğrendim.açıkcası 2.doğumum için arastırdım ama malesef riske atamıyıcam
İstanbul Ümraniye de doktor Havva Pars Ağargün var. Oda sezaryen sonrası normal doğumu destekliyor. Benim bir yakınım Havva Hanım ile 18 ay arayla sezaryen sonrası normal doğum yaptı. Çok memnun kaldık Allah ondan razı olsun.2 yıl önce sezaryenle doğum yaptım. Doğumda özel bölgemi kesecekler dikiş atacaklar diye korktum. Bi de benim doğumuma yakın bi tanıdık normal doğum yapmıştı. Bebeğin kordonu dolanmış. Bunlar gözümü korkuttu ve sezaryen olmak istiyorum dedim. Ama gördüm ki sezaryen daha çekilmez çileymiş. Şimdiki doğumumu normal istiyorum inşallah. Doktorumla bu konuyu konuşmadım. Ama doktorları bilirsinizya hemen ameliyat tercihleri. Sezaryenden 2 yıl sonra normal doğum sakıncalı olur mu acaba? Eskiden dikişler dik diye sakıncalı görülüyomuş fakat benim dikişlerim yan. Umarım kolay doğum olur.. bunun stresi çoookkk zorr..
İkinci sezeryan nasıl geçti ilki gibi mi daha mı zorduben iki yıl 9 ay ara ile normal doğum denedim. Son anda bebek kanala indmedi kendi isteğim ile mecburen sezeryan oldum. şimdi tekrar 2 yıl 9 ay ara ile 2sezeryan sonrası normal doğum istiyorum. Doktorum zamanı gelince bakacağız dedi. inşallah bu defa tamamına erer doğumum . ve isteyen her kadına nasip etsin Rabbim normal doğum.
İkinci sezeryan nasıl geçti ilki gibi mi daha mı zordu