Doğuma Hazırlık Sezaryen sonrası normal doğum yapanlar bakabilir mi

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Tipsylalapoo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2018
608
408
2 yıl önce sezaryenle doğum yaptım. Doğumda özel bölgemi kesecekler dikiş atacaklar diye korktum. Bi de benim doğumuma yakın bi tanıdık normal doğum yapmıştı. Bebeğin kordonu dolanmış. Bunlar gözümü korkuttu ve sezaryen olmak istiyorum dedim. Ama gördüm ki sezaryen daha çekilmez çileymiş. Şimdiki doğumumu normal istiyorum inşallah. Doktorumla bu konuyu konuşmadım. Ama doktorları bilirsinizya hemen ameliyat tercihleri. Sezaryenden 2 yıl sonra normal doğum sakıncalı olur mu acaba? Eskiden dikişler dik diye sakıncalı görülüyomuş fakat benim dikişlerim yan. Umarım kolay doğum olur.. bunun stresi çoookkk zorr..

valla bnde ayni durumdayim 6 sene olcak sezaryen olali doktora gecen normal istiyorum dedim.
riskli dedi ic kanama olabilirmis yok bilmem dikisler acilabilirmis bu riskleri kabul ediosan yapalim dedi.
bir tane olumlu cumle kurmadi.
bebegimde normal dogum pozisyonu almis suan yani bilemiyorum ben cok sasirdim ya Allaha dua ediyorum evde kendi kendime dogurmak icin i derece biktim doktorlardan.
eskiler cok guzeldi sanki :KK43:

Vallahi çok sıkıntılı bi durum. Ama sezaryenden sonra normal doğum yapanlar nasıl yapıyo anlamıyorum. Doktorlar riskli diyo

5 sene geçmesi lazım diyorlar ama Türkiye de hiç bir doktor yanaşmıyor.yurtdışında yapılıyor.devamlı yapıldığı için de yurtdısında doktorlar bunun eğitimini alıyorlarmıs.Türkiye de bunun eğitimini alamıyorlarmıs doktorlar.oyuzden de yanaşmıyorlar riskli diyorlar.bende doktor bir yakınımdan oğrendim.açıkcası 2.doğumum için arastırdım ama malesef riske atamıyıcam :KK43:

ben iki yıl 9 ay ara ile normal doğum denedim. Son anda bebek kanala indmedi kendi isteğim ile mecburen sezeryan oldum. şimdi tekrar 2 yıl 9 ay ara ile 2sezeryan sonrası normal doğum istiyorum. Doktorum zamanı gelince bakacağız dedi. inşallah bu defa tamamına erer doğumum . ve isteyen her kadına nasip etsin Rabbim normal doğum.

Arkadaşlar bende ssvd istiyorum facebook da ssvd grubu var orayi takip etmenizi tavsiye ederim nehir hanima gitmeyi düşünüyorum cok yardimci oluyormuş. Benimde 4 sene oldu

5 sene geçmesi lazım diyorlar ama Türkiye de hiç bir doktor yanaşmıyor.yurtdışında yapılıyor.devamlı yapıldığı için de yurtdısında doktorlar bunun eğitimini alıyorlarmıs.Türkiye de bunun eğitimini alamıyorlarmıs doktorlar.oyuzden de yanaşmıyorlar riskli diyorlar.bende doktor bir yakınımdan oğrendim.açıkcası 2.doğumum için arastırdım ama malesef riske atamıyıcam :KK43:
Ben batmanda bi doktor buldum kontrollrimi orda yaptırıyorum inşallah orda normal doğum yapacam

Arkadaşlar sezaryen sonrası normal doğum isteyenler zeynep kamil hastanesinde doğumlarını yapabilirler. Standart doğumlar icin cok kalabalık bir hastane olmasına rağmen sezaryen sonrası normal doğum isteyen anneleri ayrı bi klinikte doğuma alıyorlar. Tüm gebelik takibini de ona gore yapıyorlar. Bu doğumlara zeynep kamilde hep aynı uzman doktorlar giriyor dolayısıyla işlerinde cok uzmanlar. Özel sektör doktorları ne yazık ki sezaryen sonrası tekrar sezaryen yapmak istiyorlar genelde ve anneleri asiri korkutuyorlar. Deneyimleri de zaten bu konuda cok Az. Istanbul da olanlar bi bilgi alsin derim ben.

2 yıl önce sezaryenle doğum yaptım. Doğumda özel bölgemi kesecekler dikiş atacaklar diye korktum. Bi de benim doğumuma yakın bi tanıdık normal doğum yapmıştı. Bebeğin kordonu dolanmış. Bunlar gözümü korkuttu ve sezaryen olmak istiyorum dedim. Ama gördüm ki sezaryen daha çekilmez çileymiş. Şimdiki doğumumu normal istiyorum inşallah. Doktorumla bu konuyu konuşmadım. Ama doktorları bilirsinizya hemen ameliyat tercihleri. Sezaryenden 2 yıl sonra normal doğum sakıncalı olur mu acaba? Eskiden dikişler dik diye sakıncalı görülüyomuş fakat benim dikişlerim yan. Umarım kolay doğum olur.. bunun stresi çoookkk zorr..
İstanbul Ümraniye de doktor Havva Pars Ağargün var. Oda sezaryen sonrası normal doğumu destekliyor. Benim bir yakınım Havva Hanım ile 18 ay arayla sezaryen sonrası normal doğum yaptı. Çok memnun kaldık Allah ondan razı olsun.

Zeynep kamilde hamile kalmadan önceki arayı en az 2 sene istiyor doğuma gelsenizde o günkü hekimin insiyatifinde risk alıp almayacağı denildi. yani öncelikle tarih aralığınıza sonrada sızın kararlılığınıza bakıyorlar. Ama arası az olanlar için benım gibi hiç olumlu seyler söylemedıler.

Kızlar selam, ben ''epidural ya da spinal sezaryen ile doğum yapmış kadınların doğum deneyimlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi'' üzerine bir doktora çalışması yürütüyorum. Bu nedenle sizlerin yardımına ihtiyacım var. Aranızda bu yöntemle doğum yapan kişiler varsa benimle doğum hikayelerinizi detaylıca paylaşabilir misiniz?
Özellikle aşağıdaki konulara değinirseniz çok memnun olurum:
  • Hamileyken doğumla ilgili neler düşünüyordunuz?
  • Bu yöntemle doğum yapmaya nasıl karar verdiniz?
  • Doğum sürecinde hatırladığınız 'en güzel an'ınız neydi?
  • Doğum sürecinde hatırladığınız 'en kötü /zor an'ınız neydi?
  • Doğum yaptığınız ameliyathane ortamını hatırlıyor musunuz? Hatırladığınız kadarıyla bu ortamı anlatır mısınız?
  • Spinalin yapıldığı aşama nasıl oldu?
  • Ameliyat masasında neler yaşadınız, hissettiniz ve düşündünüz?
  • Doğum esnasında neler hissettiniz ve düşündünüz?
  • Bebeğinizi ilk ne zaman gördünüz?
  • İlk kez ne zaman ve nasıl bebeğinize dokundunuz?
  • Bebeğiniz ameliyathaneden ne zaman götürüldü?
  • Bebeğiniz gittikten sonra ne düşündünüz?
  • Doğumda size destek olmak için yanınıza bir yakınınız girdi mi?
  • Doğum sürecinde zaman nasıl geçti?
  • Dikişler dikilirken neler hissettiniz ve düşündünüz?
  • ''Keşke .... olsa daha iyi olurdu'' dediğiniz bir şey oldu mu?
    Bunlar dışında yaşadığınız doğum deneyimine ait aklınıza gelebilecek her türlü bilgi benim için çok kıymetli olacak. Şimdiden değerli paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum.

ben iki yıl 9 ay ara ile normal doğum denedim. Son anda bebek kanala indmedi kendi isteğim ile mecburen sezeryan oldum. şimdi tekrar 2 yıl 9 ay ara ile 2sezeryan sonrası normal doğum istiyorum. Doktorum zamanı gelince bakacağız dedi. inşallah bu defa tamamına erer doğumum . ve isteyen her kadına nasip etsin Rabbim normal doğum.
İkinci sezeryan nasıl geçti ilki gibi mi daha mı zordu

X