Sezaryen sonrası kabızlık

eluard

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
1.866
1.648
658
İstanbul
9 hafta once sezaryen dogum yaptim ve surekli kabizim. Gebelikte de boyleydim. Gebeligin 4. ayindab itibaren probiyotik şase takviyesi kullanmaya baslamistinlm, hala daha kullaniyorum. Su zaten cok bol iciyorum, gebelikte biraz cozum olmustu ama dogum sonrasi isler sarpa sardi iyice. Kuru meyveler vs. hic ama hic ise yaramiyor. Duphalac da ise yaramiyor. Doktoruma danisip Magnasie Calcine kullanicam artik..

Ama bu kadar siddetli kabizlik yasayip bi sure sonra duzene giren oldu mu? Cildiricim

Aynen beni anlattın ama benim normal doğumdu doğum şekli kabızlığı etkiler mi bilmiyorum hamileyken acillik oldum dışkı tıkanıklığı yaşadım kaç kere lavman yapıldı kullanmadığım ilaç kalmadı sonra magnezyum calsine kullandım bebeğe zararı yok demişti doktor 28. Haftadan sonda başladım doğumda bıraktım artık ama doğum yaptım aynı şeyi yine yaşadım her şeyi denedim kullanmadığım ilaç kalmadındiyebilirim bu süreçte çok tek işe yarayan magnezi calsine oldu bir süre daha düzenli kullandım sonra tamamen düzeldi şimdi düzenim bozulunca başka yere gidince dupalac. Alıyorum yanıma15 mm içince etki etkiyor yani seni çok iyi anlıyorum geçmiş olsun gerçekten Birde bumzamana kadar neden magnezi calsine kullanmadın birde şu işe yaradı baya

Eklentiler

• 7A3A9E48-2E02-41FD-9E7A-62DE8FC77FB3.png
    461,1 KB · Görüntüleme: 562
Son düzenleme:
Sana da cok gecmis olsun ve gecmesine cok sevindim Gebelikte magnesie calcine kullandim ben de, baska hicbir sey care olmuyordu. Simdi emzirdigim icin emin olamadim kullanmaya, doktora sorup oyle kullanayim, yoksa ben de acillik olucam
Sen surekli mi kullaniyordun magnesi calcine i? Yani her gun ya da gun asiri gibi?

Canım bende emzirirken çok tedirgin olmuştum o yüzden kullanmamıştım doğumdan 1 ay sonra artık çok fena olunca doktora sormuştum sıkıntı yok demişti ama sen yine de sor emin ol
Yaklaşık 2 ay düzenli olarak çoğunlukla gün aşırı vya iki günde bir kullandım sonra düzene girdim bıraktım ve hiç kullanmadım daha nadiren dupalac kullanıyorum kızım iki yaşında artık sorun yaşamıyorum ama hala o korku Var bayağı psikolojim bozulmuştu çünkü hatta buraya ağlayarak konu bile açmıştım O yüzden endişe etmeyin düzenli beslenin sabah akşam zeytinyağ iç birer kaşık kısa zamanda düzene girer

Saf zeytinyağı içine inciri bölüp koyun onu bir gün bekletip yiyebilirsiniz çok faydası olur

Ben de sordum canim, cevap bekliyorum, bu aksam ben de icmeye baslayacagim buyuk ihtimal. Gebelikte de baska hicbir sey care olmamisti her sabah zeytinyagi iciyorum ama aksam icmiyordum gercekten delirmelik bi durum, carlayacagim. Allah dermansiz dert vermesin

Saf zeytinyağı içine inciri bölüp koyun onu bir gün bekletip yiyebilirsiniz çok faydası olur
Bu tarz cozumler hic ise yaramadi, gerek gebeligimde gerek lohusalikta bu incir kuru de prolaktin hormonunu etkiledigi icin hic yanasamadim kullanmaya, o hormon degerin zaten yyksek cunku. Cok tesekkur ederim

Ahh ahhh çok çektim anlıyorum valla merak etme geçer düzelir
Aminnn Allah kimseyi çaresiz bırakmasın

Ben ilk doğumda gece yarıları hemoroid için acile gitmiştim aşırı kabızlıktan 7 meme oluşmuştu. İki üç ay sürdü. Her sabah aç karna akşamdan zeytinyağında bıraktığım incir yedim
Afedersin her saat başı şırınga ile makara zeytinyağı sıktım. Her sabah iki kaşık zeytinyağı içtim şimdi ikinci doğumu yaptım ara ara olsa da artık ne yapmam gerektiğini bildiğim için zorlanmıyorum

Benim makatta catlak olmustu oturamiyordum bile acıdan,magnesie calcine ictim kabız oldukca,sonra duzene girdi,ara sıra kabız oluyorum ama ozamanki gibi degil artik

Benim makatta catlak olmustu oturamiyordum bile acıdan,magnesie calcine ictim kabız oldukca,sonra duzene girdi,ara sıra kabız oluyorum ama ozamanki gibi degil artik
Ben de dun basladim magnesie calcine e, sabaha karai mutlu son insallah duzene sokmaya da yarar. Bende de hemoroid olustu. Artik onlem almam lazim

Cok gecmis olsun bende de bikac kucuk meme oldu , daha fenalasmadan onlemimi almak istedim. Siringayla iceri zeytinyagi yollamak da zor olsa gerek. Ben de dhn doktoruma sorarak Magnesie Calcine kullandim ve mutlu son boyle bi sure kullanirim ve insallah duzene girer.
Allah bi daha yasatmasin cok zor sey kabizlik, tum hamileligimde de cektim.

Aynı durumdayım m çözüm bulabildik mi acaba

Malesef ben uzun sure bulamadim, bi gida zehirlenmesi yasadim ondan sonra duzelmeye basladi. Ama arada Magnesie Calcine kullanarak cikiyordum mecbur
Bende dün bu ilaçtan aldım içtim ama bir işe yaramadı bugün tekrar içeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…