How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

sezaryen sonrası ağrı neye benziyo

Benim sezeryan sonrası ağrım adet ağrısına benzemiyordu ikinci dediğiin gibi bıçak keser gibi kesik ağrısına benziyordu

benımkı adet agrısına benzıyordu o da agrı kesıcı ıgne yapılınca hemen kesildi ben spınal sezeryan oldum herkesın ferklıdır tabı.

herkesin farklı ben uyumadan kesmeye başladıkları için o acıyla uyudum uyandığımda da çok acıyodu kimisinin hiç acı olmuyo eğer bünyeniz epidurali kabul ediyorsa zaten uyuşukluk sırasında o ağrılar ilk acılar anlamadan geçecektir diğer türlü hissedersiniz çok ya da az bünyenizede bağlı biraz

benimkisi jilet kesmiş gibi ağrıyordu. 12 saat suni sanci çektim(sonra ameliyata alındım)
.doğum sancısı ne ki bu ağrının yanında.
herkesin farklı oluyormuş.
bence bunları düşünerek kendini yıpratma.

benim de adet sancısı ve bıcak kesiği ağrısı.
ikisinin de karıştırılmış haliydi.ilk gün çok kötüydü.
2.gün daha iyiydim,3.gün yavaş yavaş toparlandım ama azda olsa ağrı vardı.

bilmem hatırlmak bıle istemıyorum.. ama ben huysuz ve edepsızdım sanırım..

ya mecbur olanlar ne yapsın zaten bende normal istiyodum doktorumda normal doğum yaptırmak istiyodu muayenede bi baktı eğer yaparsak bebeğini tehlikeye atabiliriz dedi şimdi ben evladımı düşündüğüm için doğurmuş sayılmıyomuyum yani çok gereksiz bi tartışma herkesin kendi tercihi kim nasıl rahat ediyorsa öyle yapsın herkes kendinden mesul

eyer bi sorun yoksa düşünme sezeryan arkadaş normal doğum bambaşka bişey zaten ben sezeryan olana doğum yaptı demem ameliyat oluyosun o anı yaşamak kadar güzel hiç birşey olamaz emin ol,rabbim yardım ediyo.bi sorun yoksa gerçekten ii düşün normal gibisi yok yeni doğmuş bi bebek gibi oluyosun normal doğumda sezeryan öylemi uyanıyosun acıyla bence iyi düşün allah doğum yapıcak tüm annelere yardım etsin........

Sözlerine dikkat et yazarken.....Normal doğumun da zararları olabiliyor bazan..Biraz bu konuyu araştırmanı tavsiye ederim..

Normal doğum bazı riskleri de beraberinde taşımaktadır. Bunların en başında tamamen normal seyreden bir doğumun bile her an problem geliştirmeye müsait olmasıdır.Herşey yolunda giderken birden bebek strese girebilir, kalp atımları yavaşlayabilir, hatta kaybedilebilir. Bu nedenle normal doğum mutlaka hastane koşullarında ve en kısa sürede sezaryene gecilebilecek bir ortamda yapılmalıdır. Özellikle ülkemizde her yıl binlerce kadın evde doğum yapmakta ve pek çoğunda sorun yaşanmamaktadır. Ancak topluma günümüzde pek yansımayan doğum sırasında anne ve bebek ölümleri hala daha büyük bir sorun olarak karşımızda durmaktadır.

Bunun dışında normal doğumda en çok korkulan komplikasyonlardan biri de bebeğin omuzunun taklılmasıdır. Burada bebeğin başı doğduktan sonra, omuzları annenin kemiklerine takılmakta ve büyük olasılıkla bebek kaybedilmektedir. Son derece nadir görülen bu komplikasyon son derece üzücü bir durumdur.

Ayrıca doğum esnasında eylemin fazla uzaması bebeğin oksijensiz kalmasına ve daha sonra gerek zeka gerekse motor fonkisyonlarında geriliğe neden olabilmektedir.

Anne açısından önemli bir risk ise doğum esnasında oluşabilen yırtıklardır. Bu yırtıklar dikişli tabir edilen doğumlarda bile nadiren de olsa görülebilmekte ve ileride dışkı tutmada sorunlara yol açabilmektedir. Annenin barsakları ile vajinası arasında açılabilecek milimetrik pencereler bile vajinadan dışkı gelmesine neden olabilmekte ve bu durumun tedavisi aylarca sürebilecek uzunlukta ve birden fazla sayıda ameliyat ile mümkün olabilmektedir.

Normal doğuma bağlı olarak gelişebilecek mesane sarkması ileride ancak bir ameliyat ile düzeltilebilecek idrar kaçırma şikayetlerine yol açabilir. Oldukça ürkütücü görünen bu komplikasyonlar son derece nadir ortaya çıkmaktadır.

Anneleri normal doğumdan uzaklaşmaya iten diğer nedenlerden bazıları da psikolojik kökenlidir. Özellikle ilk defa bebek dünyaya getirecek anne adaylarında zaman zaman 12 saate kadar sürebilen doğum sancıları büyük korku yaratmaktadır. Ancak günümüzde oldukça popülerite kazanan ağrısız doğum bu korkuları ortadan kaldırmaktadır.

Anne adaylarını endişelendiren başka bir durumda doğum eyleminin ne zaman başlayacağının önceden bilinememesidir. Doğumun uygunsuz zaman ve ortamlarda başlayacağı ve dolayısı ile hastaneye yetişememe veya doktoruna ulaşamama korkusu anne adaylarını sezaryene yöneltmektedir. Ancak bu korkular anne adayının doktoru ile önceden her türlü olasılığı tartışması ile ortadan kaldırılabilir.

benimki pek birşeye benzemedi.spinal ile oldum en ağrılı zamanlarda uyuşuktum sonrası da sadece sızı vardı.adet ağrısı bile daha ağırdır.karnım ağrır gibi işte öyle abartılacak birşey değil.illa ki ağrı olacak diye şartlandırmayın.bol şans,hayırlı doğumlar:)

epidural sezeryanla doğum yaptım ilk bebeğime temmuz ayında...
1 gün hastanede yattım...
ağrı ise adet sancısı çekenler bilir 1 gün 1 gece kramp şeklinde hissettim ertesi güne kalmadı bir acı yani herhangi bir kesi acısı değil içerden adet sancısı çekiyorsunuz :)

Valla canım Nisan ayında genel anestezi ile sezaryen oldum. Uyandığım andan itibaren gram ağrı yada acı çekmedim. Hemşireler halimi görüp ağrı kesici bile vurmadılar. 10 kere doğursam sezaryen olurum. Müthiş rahattı benim için a.s.

ben garip bir yanma hissediyordum sağ tarafta ameliyat çizzgisinde o olmasa koşup oynardım her halde o kadar korkulacak bişi değil canım rahat ol... o yanma neden oldu anlayamadım geçen bir bayanla konuşuyorduk ondada aynı şey olmuş inanılmaz rahatsız etmişti ama çoğunlukta böyle şeyler duymuyorum pozitif düşün canım allah sağlıkla kavuştursun bebişlerine

ben ilk gün hiçbir ağrı hissetmedim.
2.ci gün hemşireler kalkıp yürümen gerek deyince ayaklanmaya çalıştım..
bıçak kesiği&adet krampları karışık bir ağrı hissettim dayanılmazdı. hemen ağrı kesici iğne istedim
ve ancak öyle yürüyebildim. ertesi gün fazla ağrım olmadı yürüdükçe açıldım.
benim de ameliyat çizgimin sağ kenarında tuhaf bi yanma sızlama arası bişi vardı ve
1 hafta kdr sürdü. dr.um iç dokularından gelir o sancı dedi.
sez. doğum yapacak ark.lara tek tavsiyem 2ci günden itibaren bol bol yürümeleri ..

benim hiç ağrım olmadı ne ilk gün ne de sonrasında.. sadece batma hissediyordum ona da yapıcak birşey yoktu en geç 1 hafta da topluyorsun kendini zaten. gerçi ben hiç yatmadım ama bir sorunda olmadı..

Back