• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryen doğumda normal dogum kesisi

123cicek

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2017
62
27
18
Kızlar merhaba, benim doğumum normal ilerliyordu doktorum normal doğum yanlısı bi doktor.Doğumu hızlandırmak için bana suni sancı verdiler.Ebe kontrol icin götürdüğunde yaptıgı seyler canımı çok acıtıyordu.Ebe keseyi elini sokup buldu sanirim ve ince uzun biseyle patlattı bebeğimin kakasını yaptıgını farketti doktorum geldi kontrol etti(bunu hic hissetmedim bile ebenin yaptiklarindan sonra)5cm acilman var suan riskli olur beklemek diye sezaryana aldı.Ben vajinamdaki farklılıgı anladm ama bilmiyordum.sonradan öğrendim normal dogum kesisiymiş ben sezaryen olmuşken niye kesi atıldı. Aranızda bunu cevaplayabilecek var mi ve ebe bana neler yapmiş olabilir

Kızlar merhaba, benim doğumum normal ilerliyordu doktorum normal doğum yanlısı bi doktor.Doğumu hızlandırmak için bana suni sancı verdiler.Ebe kontrol icin götürdüğunde yaptıgı seyler canımı çok acıtıyordu.Ebe keseyi elini sokup buldu sanirim ve ince uzun biseyle patlattı bebeğimin kakasını yaptıgını farketti doktorum geldi kontrol etti(bunu hic hissetmedim bile ebenin yaptiklarindan sonra)5cm acilman var suan riskli olur beklemek diye sezaryana aldı.Ben vajinamdaki farklılıgı anladm ama bilmiyordum.sonradan öğrendim normal dogum kesisiymiş ben sezaryen olmuşken niye kesi atıldı. Aranızda bunu cevaplayabilecek var mi ve ebe bana neler yapmiş olabilir

Doktor vajşnal muayene yapmadı mı? Yoksa kesiye dikiş atılmış mı? Bence bunun cevabını doktor verebilir.
Doğum anında kesi gerekilirse yapılır bana da mantıklı gelmedi.

Yapmadi dogumdan sonra 40.günde gttim. uyusukluktan farkinda degildim zaten sonradan farkettim evet dikiş atilmiş sanirim banada mantikli gelmedi

Herhalde dogumunu hizlandirmak icin atti o kesiyi sonrada bebegin kaka yaptigini anlayinca da apar topar sezaryene aldilar ebe biraz aceleci davranmis galiba :(

Herhalde dogumunu hizlandirmak icin atti o kesiyi sonrada bebegin kaka yaptigini anlayinca da apar topar sezaryene aldilar ebe biraz aceleci davranmis galiba :KK43:
Ebe kesin normal diye düşünmüş o zaman herlde ama ne gerek var ki, canımı yaktıgı bütün şeyler hızlandırmak için olabilir.Hem sezaryenli hem normal doğumlu oldum :)

Ebe normal doğum diye düşünmüş sonra bebek kakasini yapinca belki komplike bir durum gelişti o yüzden sezaryana dönüşmüş. Sağlıkla büyüt bebeğini.

Ebe kesin normal diye düşünmüş o zaman herlde ama ne gerek var ki, canımı yaktıgı bütün şeyler hızlandırmak için olabilir.Hem sezaryenli hem normal doğumlu oldum :)
:) Olsun canim bebegini saglikla kucagina aldin ya cok sukur gerisini dert etme :) Sana da boyl değişik bi anı kalmis iste kac kisinin basina gelir ki bu :)

Kesi o kadar çok acıyor mu ya ilk gebeliğim normal istiyorum ama şuan okuyunca endişe ettim

Kesi o kadar çok acıyor mu ya ilk gebeliğim normal istiyorum ama şuan okuyunca endişe ettim
Kesiyi bilmem ama normal yırtık olmuştu bende acımıyor. Hatta üstüne oturamazsın vs diyen de çok olmuştu ama çok rahattım üstüne vs de oturdum hatta.

Kisisden kiseye degisyor olabilir yaniltmak istemem ama benim normal.dogum sonrasi dikis acisini hic unutamiyrm bugune kadar yasamadigim bir aciydi aci ve yanma karisimi acayio birseydi ve gunlerce surdu hastanede kaldigim surede surekli agri kesici igne yapti hemsireler evdede agri kesiciler iciyordum ama bir kac saat rahatlatiyordu sadece.

Back