• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezaryen doğum kaçıncı hafta olmalı?..

Ayberen

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2013
33
0
16
Samsun
Merhaba arkadaşlar ben 34 haftalık hamileyim ilk doğumum sezaryen olmuştu.. mecburen 2. doğumumu da sezaryen yapıcam ama kaçıncı haftada olması gerektiğini bilmiyorum.. bu cuma doktora gidicem genelde 38 veya 39. hafta doğuma alıyorlarmış ama ben artık dayanamıyorum.. Karnım taş gibi oldu çok sertleşti bebeğin hareketleri de iyice yavaşladı karnım aşırı büyük ve nefes almakta zorlanıyorum.. genital bölgemde çok ağrım var ağrıdan gece uyku bile uyuyamıyorum ve kasıklarımda da adet sancısı gibi sancım oluyor arada.. bir de çok sık tuvaletim geliyor ve hep tuvaletim varmış gibi sıkışıklık hissi oluyor..arada bir miğde bulantılarım oluyor sanki aşeriyor gibi.. bir arkadaşımda çok sıkıntılı bir hamilelik yaşadığı için doktoruna rica edip suni sancı ile 36. haftada erken doğum yaptığını söylemişti..bende ilk doğumumu 36. hafta sonunda yapmıştım ve çok sağlıklı bir bebek olmuştu kilosu da gayet iyiydi 3.400gr doğmuştu.. Acaba doktoruma rica etsem böyle bir durumda 36. hafta sonu gibi doğuma alırmı.. bu arada şeker hastayım ve şekerim genelde çok yüksek çıkıyor..Doktorumun beni çok fazla bekletmesini istemiyorum artık dayanamıyorum ve bir an önce doğurup kurtulmak istiyorum.. Allahım sağlıklı ve hayırlı bir doğum nasip etsin inşallah.. cevaplarınızı bekliyorum..

canım allah kurtarsın benim ablamda seker hastesıydı hamileliği boyunca insülin vuruldu 39. haftada aldılar bence tehliken yoksa biraz daha sık dişini cunku bebek karnında durdukca ciğerleri gelişir hatta ablam 38. haftada tansiyonu yuksek cıktı bi gun hastanede kaldı ama doktor bi hafta daha bekleyelim dedi ve 39. haftada aldılar gayette sağlıklı oldu

Son düzenleme:
canım allah kurtarsın benim ablamda seker hastesıydı hamileliği boyunca insülin vuruldu 39. haftada aldılar bence tehliken yoksa biraz daha sık dişini cunku bebek karnında durdukca ciğerleri gelişir hatta ablam 38. haftada tansiyonu yuksek cıktı bi gun hastanede kaldı ama doktor bi hafta daha bekleyelim dedi ve 39. haftada aldılar gayette sağlıklı oldu

genital bölgemde öyle bir ağrım varki dayanılacak gibi değil.. oturup kalkamıyorum, yatakta sağıma soluma dönemiyorum ağrıdan.. birde vücudumda çok ödem oldu.. elim ayağım yüzüm bacaklarım hep şişti..normalde 37 numara ayakkabı giyiyordum şimdi ise 39 oldu ayak numaram..ilk hamileliğimde hiç böyle şikayatlerim olmamıştı ama bu sefer sıkıntılı bir hamilelik yaşıyorum.. Ablandaki gibi benimde tansiyonum yükseliyor çünkü şekerim çıktığı zaman tansiyonda yüksek oluyor.. doktoruma göre bu şikayetler hamilelikte yaşanan normal şikayetler olduğu için beni de bekletecek sanırım.. ama benim şikayetlerim 1-2 değilki olması gerekenlerin hepsini yaşıyorum.. neyse katlanacaz artık bebişlerimizin sağlığı için yapacak birşey yok.. mesajın için teşekkürler canım..

Arkadaşlar benim gibi böyle sıkıntılı hamilelik yaşayıp sezeryan ile erken doğum yapanlar olmadı mı aranızda.. neden hiç cevap gelmiyor.. neyse yarın doktora gidecem.. Doktorum bana gereken bilgiyi verecektir.. belki doğum tarihini belirler.. Hayırlısı olur inşalllah..

merhaba canım öncellikle Allah hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin
bende sezeryan doğum yaptım
hamileliğim çok sıkıntılı değildi her sabah çıkarıyordum ve aşırı derecede belim ağrıyordu
son aylarda ağırlaştığım için bende uyuyamıyordum heryerim şişiyordu
önce normal doğum dedi doktor suyum geldiğinde sezeryan dedi ve ben normal olmasını istediğim için beklemek istedim en sonunda bebeğin kafasııı sıkışınca sezeryana aldılar kızım tam 38 haftalıktı ve kgsu cok düşüktü doktor daha 2 hafta var demişti ama erken geldi kızım
sağlık problemlerin varsa doktorunla oturup iyice konuş ona göre kararını ver ama benım düşüncem bebeğin gelişimini tamamlamasıdır
senin sıkıntıların günlük yaşantını ne derece etkılıyor ona bak ve dedıgım gıbı doktorunla herseyı konuş ondan sonra kararını ver
hayırlısıyla sağlıklı bir bebek olur inşallah Rabbım banada bir daha nasip eder inşallah

benim 14 nisan doğum görünüyordu 6 nisan da aldı doktorrr 39 haftalıkken yaniii ama 38. haftadan itibaren alınabiliyor

merhaba canım öncellikle Allah hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin
bende sezeryan doğum yaptım
hamileliğim çok sıkıntılı değildi her sabah çıkarıyordum ve aşırı derecede belim ağrıyordu
son aylarda ağırlaştığım için bende uyuyamıyordum heryerim şişiyordu
önce normal doğum dedi doktor suyum geldiğinde sezeryan dedi ve ben normal olmasını istediğim için beklemek istedim en sonunda bebeğin kafasııı sıkışınca sezeryana aldılar kızım tam 38 haftalıktı ve kgsu cok düşüktü doktor daha 2 hafta var demişti ama erken geldi kızım
sağlık problemlerin varsa doktorunla oturup iyice konuş ona göre kararını ver ama benım düşüncem bebeğin gelişimini tamamlamasıdır
senin sıkıntıların günlük yaşantını ne derece etkılıyor ona bak ve dedıgım gıbı doktorunla herseyı konuş ondan sonra kararını ver
hayırlısıyla sağlıklı bir bebek olur inşallah Rabbım banada bir daha nasip eder inşallah

canım bende ilk doğumumu normal istiyordum ama olmadı.. suyum gelmişti acile gittim hiç sancım yoktu suni sancı verdiler 13 saat normal doğum odasında kaldım ama suyum tamamen azaldığı için kan gelmeye başlamıştı, benim de bebeğim karnımda sıkışınca mecburen sezeyan oldum.. ilk hamileliğimde şikayetlerim pek yoktu.. günlük rutin işlerimi rahatlıkla yapabiliyor, hergün 2-3 saatlik yürüyüşlere çıkıyordum, hatta son ayıma kadar günde yarım saat hafif egzersiz hareketler yapıyordum.. ama bu seferki hamileliğim daha öncede belirttiğim gibi sıkıntılı geçiyor..yere düşen birşeyi eğilip alamıyorum, oturduğum yerden bazen birinin yardımı olmadan tek başıma kalkamıyorum, yataktan kalkarken bile eşim kollarımdan çekerek kaldırıyor.. bu sabah doktora giittim 15-20 dakikalık yol yürüdüm ama hastaneye kendimi zor attım nefes nefese ter içinde oturacak yer aradım.. doktorum bebeğimin sağlıklı ve kilosunun 2.400 gr olduğunu söyledi ama benim her yapılan şeker testinde şekerimin yüksek çıktığını şekerimin normale dönmeden doğum yapılamayacağını belirtti..her zamanki gibi dahiliye veya endokrin kontrölü önerdi..her iki bölümün doktoru da test sonuçlarına göre diyet veriyorlar ama ben düzenli uygulayamıyorum belli saatlerde hep aynı şeyleri yemek zorundasın.. bende arada değişiklik yapıyorum diyetin dışına çıkınca da şekerim ve tansiyonum yükseliyor..çok uzun yazıp sıktım galiba..neyse bu gidişle normal doğum haftasına kadar bekleyeceğim galiba.. sağlıklı hayırlı bir bebek olur inşallah... Rabbim sana da sağlıklı hayırlı bir bebek nasip etsin inşallah..

Back