• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryanla dogum yapan arkadaslar, doguma girerken neler yasadiniz?

ben sezeyanla doğum yaptım.sonda takıldı,epidulal anestezi oldum.benim şansımmı bilmem ama hiçe yakın acı duydum.çok rahat bir operasyon geçirdim gerçi hamileliğim boyunca normal doğum istedim hatta sezeyandayken doktoruma ''ben sancı çekmek istiyorum'' diyordum ama kızımın kalp atışları anormal oldugu için acil sezeryanla doğum yaptım.Allah hepimiz için en hayırlısını versin.iyi düşünelim iyi olsun inşallah

Arkadaslar yani sonda takildi mi? Ya da ameliyathanede anesteZi once neler yasandi vs..

ben çok iyi bir dogum geçirdim canım hamilelğimde keza öyleydi hep normal dogum demiştim ama 3 günlük sancı arkası 1 cm acılma olmustu bebek daha dayanmaz diye sezaryen oldum genel anestezi ben uyuyunca takmıslar sondayı ameliyathanede ve agrısız sızısız aklım basımda uyandım hemen kızımı gördüm
tabi bunlar bünyeyelede alakalı doktorlada
sana sezaryen yap demem ben elimde olsa 3 gün daha sancı çeksen doğcak deseler sancıyı çekerdim ama bebeğim tehlikedeydi
sana hayırlı dogumlar

ben çok iyi bir dogum geçirdim canım hamilelğimde keza öyleydi hep normal dogum demiştim ama 3 günlük sancı arkası 1 cm acılma olmustu bebek daha dayanmaz diye sezaryen oldum genel anestezi ben uyuyunca takmıslar sondayı ameliyathanede ve agrısız sızısız aklım basımda uyandım hemen kızımı gördüm
tabi bunlar bünyeyelede alakalı doktorlada
sana sezaryen yap demem ben elimde olsa 3 gün daha sancı çeksen doğcak deseler sancıyı çekerdim ama bebeğim tehlikedeydi
sana hayırlı dogumlar

Tesekkurler, insallah tum bebek bekleyenler kolayca dogururlar

benım sonda takılmadı ıstege baglı dedıler drda önermedı taktırmadım epıdurallı oldum amelıyathane cok soguk bıryer titremıstım tabı dogum korkusuyla soguk bırlesınce :)ama sezeryandanda korkma epıdurallı tavsıye ederım ben ıstege baglı sezeryan yaptım normal dogumu hıc düşünmedım

bence doktoruna güveniyosan onun dediğini yap,ğer sezryan diyorsa yoksa normal diyosa normal doğum yapmanı tavsiye edrim.ben genel anestezi ile oldum.sonda takılmadı.ama ameliyat masasına yatmak çok kötü.ameliyathane çok soğuk,ürkütücü geldi bana.bünyene bağlı olarak iyileşme sürecin değişiyo ama.uyandıktan sonra 4 saat hiç kalkmıyosun o 4 saat hiç bitmeyecekmiş gibi geliyo.2-3 gün baya zor geçiyo.sonrasında hep dikkat etmek gerekiyo.zor yani.oluyosa normal doğumdan korkma,..

ben hiç bilmiyorum acı çekmekten çoooooookkkkk korkuyorum gerçi doğumada çok var ama yinede korkuyorum ders çalışamıyorum bir tedirginlik war hep uykum kaçıyor hep hemde şimdiden normal doğum zormu peki?????ama bebişimi de çok istiyorum:)

Valla Malesef Türkiye'de daha doğrusu İstanbul ağırlıklı olmakla beraber cogu hamile bayan sezeryan ile dogum yapıyor.
Bence doktorlarında biraz işine geliyor gibi..yok popodan geliyor yok kafası büyük diyorlar..Gün saat söylüyorlar sen ozaman hastanedesin.. :) gerçi bende normal istiyorum ama bakalım ben plasentanın yerine oturmama sorunu var o yuzden benimde sezeryan olabilir..onu zaman göstericek belli de olmaz..

Benim en çok istediğim sezeryan bile olsa epidüral olması cunku bebeği sen ilk kucagına alıyorsun..Normal Sezeryan oldugunda odaya bile baygın geliyorsun ve hiç bir şey anlamıyorsun..
Ben son ana kadar normal-normal epidüral yada en kötüsü epidüral sezeryanı direticeğim.

Ama Allah bilir..Sağlıklı olsunlarda nasıl olurlarsa olsunlar..

kendini nasıl rahat hissediyorsan oyle dogum yapmak lazım.
beb 2 cocugumu da sezeryan yaptım.
gerci ilki mecburendi. 2. de devam etti oyle.
ilk gün gaz agrıları dısında sıkıntım olmadı. sonda takılıyor ama anlamıyorsun bile. cunku sen uyurken takıyorlar.
sonrasında zaten 3-4 saat sonra ayga kalkıyorsun sokuorlar zaten.

Back