• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seylan çayı hakkında

07marla34

Her hata bakiredir tekrarı zevke girer
Kayıtlı Üye
23 Mart 2014
1.141
1.213
133
İyi geceler.bu aralar taktığımda konu Seyhan çayı.biz senelerdir bu çaydan içeriz karadeniz çaylarında radyasyon olayından beri... Sorun şu ki bu çay soğuyunca bulanıklaşma oluyor,böyle çamur gibi bir şey,hiç hoşuma gitmiyor.aldığım Çaylar paketli,markalı çay,en en sonuncunu bimden aldım.Bilgisi olan hanımlar bu çayın kötü olduğunu mu gösterir?siz ne kullanıyorsunuz yorumlarınızı bekliyorum.

Evet kaçak çay diye bilinen çay,
O zaman yorum yapabilirim. Kaçak çay kaldığı Zaman çamur gibi oluyor evet. Ama hepsi aynı. Ben Fatih'ten kadınlar pazarından da aldım marketten de hepsi kalınca çamur gibi oldu.

Evlendikten sonra alıştım bu çaya. Eşimin ailesi başka çay içmezdi şimdi ben de içemiyorum. Çok sağlıklı değil diyorlar ama bilemiyorum tabi.

seylan çayı diye umraım piyasadaki kaçak çaya demiyorsundur.
Seylan ve kenyada en kaliteli çaylar yetişir ancak buralarda çay bitlenme yaptığı için kimyasal ilaçlama yapılıyor ve o çaylarda hep kimyasal artıklar kesinlikle var.
Kesinlikle önermem.
Çaykur'un altınbaşak siyah poşetli çayı Türkiyede marketlerde satılan en kaliteli çaydır.

Sonra ki en kaliteli çay Filiz'dir

%5B743160478%5Dfiliz500g.jpg
%5B682579767%5D%5B310994552%5Dtiryaki_cayi.jpg

O zaman yorum yapabilirim. Kaçak çay kaldığı Zaman çamur gibi oluyor evet. Ama hepsi aynı. Ben Fatih'ten kadınlar pazarından da aldım marketten de hepsi kalınca çamur gibi oldu.

Evlendikten sonra alıştım bu çaya. Eşimin ailesi başka çay içmezdi şimdi ben de içemiyorum. Çok sağlıklı değil diyorlar ama bilemiyorum tabi.
Ama çok kötü bir görüntü,ya sağlıksızsa biz çok tüketiyoruz.O yüzden emin olmak istiyorum

seylan çayı diye umraım piyasadaki kaçak çaya demiyorsundur.
Seylan ve kenyada en kaliteli çaylar yetişir ancak buralarda çay bitlenme yaptığı için kimyasal ilaçlama yapılıyor ve o çaylarda hep kimyasal artıklar kesinlikle var.
Kesinlikle önermem.
Çaykur'un altınbaşak siyah poşetli çayı Türkiyede marketlerde satılan en kaliteli çaydır.

Sonra ki en kaliteli çay Filiz'dir

%5B743160478%5Dfiliz500g.jpg
%5B682579767%5D%5B310994552%5Dtiryaki_cayi.jpg
Çok haklısınız ama alışkanlık işte kalitelisi varmı diye merak ediyorum

Çok haklısınız ama alışkanlık işte kalitelisi varmı diye merak ediyorum
Vardır ama ulu orta satılacağını sanmam ancak freeshoplarda falan orjinal bulabilirsin.
Fiyatından anlaşılır. Kilosu 10-20 tl olan çay çay değildir.
Ama rizede kalmış biri olarak söylüyorum kenya ve seylan çayları bitlendiği için çok kimyasal kullanılmaktadır. Rizede sadece kireç atılır toprağın ph yükseltmek için...çay damak tadıdır. Ancak o doğuda satılan kaçak çaylar berbattır. Belki internetten orjinal ceylon tea alınabilir

Champion çay diye olanmarkalı çayı almayı düşünüyorum kullanan var mı

Eşimin tarafı başka çay kullanmaz, hiç çamur gibi olduğunu görmedim.
Hatta bekletir de bekletirler çayı, daha güzel oluyormuş, şarap mübarek.
Alışamadım ben.

Eşimin tarafı başka çay kullanmaz, hiç çamur gibi olduğunu görmedim.
Hatta bekletir de bekletirler çayı, daha güzel oluyormuş, şarap mübarek.
Alışamadım ben.
Bardakta kalır ya,o beklemiş çay birkaç saat sonra o hale geliyor.

Champion çay diye olanmarkalı çayı almayı düşünüyorum kullanan var mı
Ben kullanıyorum çok güzel demlik poşeti ve normal açık olanıda var açık olarak fiyatı yüksek gerçi güzel ama kilosu 65 civarıydı en son demlik poşeti 50 lik 10-12 arası ben genelde onu kullanıyorum

çay durunca bildiğiniz turuncu renk oluyor, demlemeden önce bol su ile yıkıyorum ben o zaman sanki bu renk değiştirme daha az oluyor

Hangi marka çayları kullanıyorsunuz.seylan veya rize çayları

Back
X