Seyfi Doğanay hayatını kaybetti

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.731
27.703
49
Mide kanaması şikayetiyle kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınan Ünlü sanatçı Seyfi Doğanay hayatını kaybetti!


Ünlü sanatçı Seyfi Doğanay, mide kanaması şikayetiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Doğanay, daha önce geçirdiği rahatsızlığı nedeniyle bir bacağını kaybetmişti.

Halk ve fantezi müziğin duayenlerinden usta ses sanatçısı Seyfi Doğanay, hayatını kaybetti. Mide kanaması şikayetiyle bu Sabah hastaneye kaldırıldığı öğrenilen Doğanay'ın burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdiği öğrenildi. Sanatçının kalp ve damar tıkanıklığı dolayısıyla da tedavi gördüğü öğrenildi. Doğanay, daha önce geçirdiği rahatsızlığı nedeniyle bir bacağını kaybetmişti.


Halk ve fantezi müziği ses sanatçısı Seyfi Doğanay (51) için bugün Maltepe Cemevi'nde tören düzenlendi.

Törene Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Doğanay'ın ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı. Üzüntüden ayakta durmakta zorlanan Doğanay'ın yakınları tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sanatçı Orhan Gencebay ve Ferdi Tayfur da çelenk gönderdi.

Seyfi Doğanay'ın naaşı saat 15.00'te kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Kurtköy Mezarlığı'na götürüldü.


Seyfi Doğanay kimdir?

Seyfi Doğanay 1964 Tunceli Hozat doğumlu. Bugüne kadar onlarca albüme imza atan Seyfi Doğanay müzik hayatına 1987 yılında başladı. Kendisine has halk müziği, fantazi müzik tarzını geliştiren Doğanay'ın yüzlerce eseri bulunuyor.

Seyfi Doğanay 90’lı yılların en çok dinlenen sanatçılarının başında geliyordu. 51 yaşında hayata veda eden Seyfi Doğanay sevenlerini yasa boğdu. 6 yaşında babasıyla sahneye çıkan kızı Eda Doğanay da Türk Halk Müziği sanatçısı.

Çok zor ve yorucu geçen 11 yılın sonunda liseyi bitirdigimde halen berberliğim devam ediyordu ve ailem son iki yıl Almanya'daydi. ''1981 yılında Almanya'ya ailemin yanına gittiğimde, henüz 17 yaşında kendisini nelerin beklediğini bilmeyen bir gençtim.

Ama şaşkınlığım uzun sürmedi, mücadeleye alışmış biri olarak kısa zamanda Almanca'yı öğrenip meslek egitimime basladim ve aynı dönemlerde de çocukluğumdan beri içimde olan müzik hayatım başladı. Mesleğimi elime aldığımda (soğuk demir ve kaynak işleri), müzikte de iyi bir yol kat etmiştim. Çok çabuk kadrolu iş bulmuştum.

17 yıl boyunca hem fabrikada çalıştım hem de müzikten hiç geri kalmadım. 1987 yılındaİstanbul'da 'Aylarla Selam' isimli bir kaset yaptım ama maddi imkansızlıktan dolayı kasetim hiçbir zaman lanse edilmedi. Sayısız mekanda ve sayısız düğünde müzik yaptim ama en güzeli sayısını hatırlayamayacağım kadar sanatçi büyüklerimle turnelere katılıp sahneleri paylaşıp çoğu kez de onlara eşlik ettim. Almanya'nın dört bir yanında, Hollanda, Avusturya, İsviçre ve Kibris'ta müzik yaptım. Cengiz Kurtoğlu, Arif Susam, Coskun Sabah, Nejat Alp, Nuray Hafiftaş, Pınar Dilşeker, Arif Sağ, Seyfi Doğanay, Yunus Bülbül, Soner Arıca ve daha birçok sanatçı büyüklerim, hepsini saygıyla anıyorum.

Birçok müzik grubum ve müzisyen dostlarımla güzel anılarım oldu. Ama bütün bunlar çok güzel olsa da hep bir eksiklik vardi. Ümit yeniden Türkiye'de yıl 2004, nihayet tekrar vatanımdayım. Zaten hiçbir zaman ısınamadığım Almanya'dan döndüm.''

http://www.cumhuriyet.com.tr/m/vide..._gozyaslariyla_son_yolculuguna_ugurlandi.html

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…