Şeyda COŞKUN'un Posta Gazetesindeki Yazı Dizini Takip Ederek Zayıflayanlar

candy_candy

Başlangıç: 01.10.2024//112,70//Hedef:87
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
8.045
10.980
448
38
Ya arkadaşlar bu salı günü Şeyda COŞKUN'un Posta da bi yazı dizisi başladı fakat ben reklamını geç gördüm ve ilk üç günü (salı çarşamba perşembe) kaçırdım.. hiçbir yerde de bulamıyorum takip edenler uygulayanlar varsa ilk üç günü yazabilir mi buraya çok başlamak istiyorum ya..

Hem alışveriş listesini yayınlıyor bi gün önce hem spor tavsiyeleri veriyor hem çay hem de baharat.. yani zayıflama adına tüm öneriler bi arada çok güzel.. sanırım ilk üç gün detoks yayınlamış.. internette 6 günlük liste var ama son üç günü uymuyor demekki ilk üç günü de farklı..

takip eden Allah rızası için bi yanıtlasın burayı eline üşenmesin çok büyük sevaba girer bak :27:

.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yerinde olsam tırt bir gazetedeki önerileri uygulamam. Kaldı ki bu işi cok önemsiyorsan, devlet hastanelerinin diyetisyenleri var, onlara görün. Senin bedenine uygun diyeti versin.

şeyda coşkun bildiğim kadarıyla millete 1 ayda 10 kilo falan verdiriyor.nasıl yapıyor bilmiyorum.

ama 1 ayda bu kadar kilo verilmesi çok ama çok sağlıksız.gülşenin hali ortada ucubeye döndü iyice.

derya baykalın kızları da onunla zayıfladı bildiğim kadarıyla ve inan bana sarkmışlar!

kolları falan boşalmış da deri parçası kalmış gibi olmuş

çok sağlıksız.

bu tip insanlara inanmayın bence.

pazar gününü de kaçırdım.. posta internetten sağlam gizlemiş valla bravo.. keşke reklamı daha erken görseydim.. takip etmeyi çok istedim çünkü :(

2.GÜN
TEMEL REİS DETOKSU
SABAH:Yemyeşil Kefir
Malzemeler:
-250 ml kefir
-Yarım çay bardağı su
-3-4 dal fesleğen
-1 adet salatalık
- 4-5 dal maydanoz
- 4-5 dal dereotu
Hazırlanışı:Tüm malzemeler blender'dan geçirin.İsteğe bağlı,üzerine ısırgan tohumu eklenerek servis edilir.

ARA:Ödem Çayı
Tarifi:Tarçın,zencefil,karanfil,limon,maydanoz,kiraz sapı,yeşil elme,siyah kayısı.Tüm malzemeler kaynatılır.Kaynadıktan sonra maydanoz ve kiraz sapları çıkarılır.Kalan malzemeler bir kaşık yardımıyla süzgeçten geçirilerek içilir.

ÖĞLE:Be light çorba
Malzemeler:
-1 demet semizotu
-2 adet kabak
-2 adet kırmızı biber
-2 adet yeşil biber
-1 adet kuru soğan
-1 demet dereotu
-Karabiber,toz zencefil
Hazırlanışı:Tüm malzemeler pişirilir,blenderdan geçirilerek servis edilir.

ARA:Çilek Frozen
Malzemeler:
- 5-6 adet çilek
-3 kaşık light yoğurt
Hazırlanışı:Çilek ve yoğurt blenderdan geçirilerek yenir.

AKŞAM:Temel Reis Çorba
- 1 demet brokoli
-4-5 adet yeşil soğan
-7-8 adet mantar
-Yarım demet pazı
-Kimyon,karabiber
Tüm malzemeler pişirilir blenderdan çekilerek servis edilir.

3.GÜN
Saf Protein Detoksu

SABAH:Kalp yumurta
Malzemeler:
-2 adet yumurta(1 tanesinin sarısı alınmış)
Yapılışı:Sarısı alınmış yumurtanın beyazını bir tutam karabiber ile çırpın.Yağsız tavaya dökün.Üzerine diğer yumurtayı ekleyip pişirin.

ARA:Ayran(3 kaşık light yoğurt ile hazırlanacak)

ÖĞLE: Tavuk Köfte
Malzemeler:
-100-200 gram tavuk kıyması
-Karabiber,kimyon,kekik
Yapılışı:Tavuk kıymasın abaharatları ekleyip iyice yoğurduktan sonra hamburger köftesi şekline getirip yağsız tavada pişiriniz.

ARA:Mate Çayı

AKŞAM:Şişte top köfte
Malzemeler:
-100-120 gram kıyma
-Karabiber,kimyon
Yapılışı:Kıymaya baharatları ekleyipiyice yoğurduktan sonra küçük küçük top şekli verin.Köftelerinizi cam bir fırın kabın içine yerleştirin.175 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Daha sonra 1 şişe 6 adet köfte gelecek şekilde yerleştiirn.

ARA:Anason Çayı
Malzemeler:Funda,anason,biberiye ve rezeneyi kaynattıktan sonra süzgeçten geçirip içiniz.

(FORM ÇAYI:Isırgan,Sinameki,Kiraz Sapı,Biberiye
Malzemeleri kaynatıp 20 dakika bekletin.Süzüp için)

(ÖDEM ATAN 10 GIDA:Karahindiba,Maydanoz,Kiraz Sapı,Mısır Püskülü,Tarçın,Karanfil,Armut,Şeftali,Salatalık,Kereviz)

4.GÜN
SALATA GÜNÜ

SABAH:Zeytinli Greek Salata
Malzemeler:
-1 adet köy biberi
-2 adet salatalık
-5-6 çeri domates
-1 tutam maydonoz
- 3-4 tuzsuz siyah zeytin
Yapılışı:Biber ve salatalıkları küü kür doğrayın.Çeri domatesleri ortadan ikiye kesin.Malzemeleri bir kaseye alıp üzerine bir tutam maydonoz kıyın ve küp küp kesilmiş zeytinleirde ekleyip afiyetle yiyin.

ARA:Sade Kahve

ÖĞLE:Ton balıklı göbek salata
Malzemeler:
-1 kutu küçük light ton balığı
-1/4 göbek
- 3-4 çeri domates
- 3-4 roka
- 3-4 dal dereotu
-Yarım limon suyu
Yapılışı:Göbek ve roka doğranır.İçine kıyılmış dereotu ve ortadan ikiye kesilmiş çeri domatesler eklenir.Üzerine suyu süzülmüş ton balığı ve yarım limon suyu eklenir.

ARA:Aşk Çayı(Kuşburnu,yeşil elma,hibuskus,2-3 tane karanfil,1 adet çubuk tarçın ve yarın limon suyunu 5 dakika kaynattıktan sonra için.)

AKŞAM:Keçi Lorlu Ispanak Salata
Malzemeler:
-Yarım kutu körpe(bebek) ıspanak
-1.5 çorba kaşığı keçi lor peyniri (Yoksa light lor peyniri)
-1 çay kaşığı sumak
-Yarım portakal(Zarı alınmış)
-1 çorba kaşığı portakal suyu
-Limon suyu
Yapılışı:Körpe ıspanakları iyice yıkadıktan sonra 1 çay kaşığı sumak ekleyerek karıştırın.Küp küp doğranmış portakalıda içine koyarak bir kaseye alın.Limon ve portakal suyu gezdirerek servis edin.

ARA:Melisa Çayı(Bir tutam melisayı kaynayan suyun içine atın. 5 dakika demleyin.)

(YAĞ YAKICI ÇAY TARİFİ: Mısır püskülü,avakado yaprağı,sinameki ve maydonozu tencereye atıp kaynatın.Süzgeçten geçirip için.)

NOT!! :Bu diyet detoks günleirnin ardından uygulandığında 1 günde 1 kiloya kadar kilo kaybı sağlar.

7.GÜN:
Karabuğday Detoksu
SABAH:Karabuğday ve yeşil elma
Malzemeler:
-1adet yeşil elma
-2 yemek kaşığı karabuğday
-Tarçın
Yapılışı:Karabuğdayı haşlayın.Soğuması için 5 dakika bekletin.Diğer tarafta 1 adet yeşil elmayı rendeleyin,içine biraz tarçın ekleyin.Afiyetle yiyin.

ÖĞLE:Sabah ki öğünün aynısı.

ARA:
-1 orta boy salatalık
-Metabolik Çay
(Karın bölgesi yağlarına karşı metabolik çay:
Malzemeler:1 tatlı kaşığı anason,1 tatlı kaşığı rezene,1 tatlı kaşığı biberiye,1 tatlı kaşığı karanfil,1 tatlı kaşığı papatya.Malzemeleri kaynamış suya atıp 5 dakika demlendikten sonra süzüp için.)

AKŞAM:Sabah ve öğlenki menünün aynısı.

ARA:
-1 orta boy salatalık
-Yeşil Çay
(Kaynamış suya bir tutam atıp 10-15 dakika demleyin.Süzüp için.)

8.GÜN
Beyaz Protein Günü

SABAH:Light Lor peynirli fırın mantar
Malzemeler:
-3 adet orta boy mantar
-1 yemek kaşığı light lor peyniri
-1 çay kaşığı kekik
Yapılışı:Mantarları yıkadıktan sonra üst kısımını çıkarmadan etrafına lor peynirini koyun.Fırında kızarana kadar pişirin.Son olarak üzerine kekik serpin.

ARA:Gül Çayı (Bir tutam yeşil çay ve bir tutam gül kurusunu 1 litre kaynamış suya atın.15 dakika demledikten sonra süzüp için.)

ÖĞLE:Izgara Palamut
Malzemeler:
-3 küçük dilim palamut(kılçıksız 90-100 gr)
Yapılışı:Palamutları ızgarada pişirip derisini çıkardıktan sonra afiyetle yiyin.

AKŞAM:Mezgit Izgara
Malzemeler:Yarım mezgit fileto(100 gr)

(LAVANTA ÇAYI:Bir tutam lavanta,bir tutam ekinezya ve bir tutam papatyayı1 litre kaynamış suya atın 10-15 dakika demledikten sonra sonra süzüp için)

Bendede sadece 6. Gun var cnm
Sabah:köy kahvaltisi
1 adet koy biberi
3-4 ceri domates
1 salatalık
3-4 dal maydanoz
Bir haşlanmış yumurta
Iki tatlı kaşığı light lor peyniri

Öğle:Kabak lazanya
2 orta boy kabak
100 gr yagsiz kiyma
Bir tutam maydanoz
Bir adet küçük kuru soğan
Bir tatlı kaşığı tuzsuz salca karabiber
Yapilisi:küp küp dogradiginiz sogani kiymayla kavurun. Karabiber ve salcayi ekleyin. Biraz karistirip içine ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve ocaktan alin.
1 kabagi uzunlamasina kesip küçük bir cam firin kabinin icine dizin kiymali harci uzerine yayin. Diger kabagida ayni sekilde kestikten sonra harcin uzerini kapatacak şekilde yerlestirin. 175 derece isitilmis firinda pisirin.

Ara:Murdum erigi kompostosu
2-3 adet murdum erigi
Kup kup kesilmiş zencefil
Yapilisi:Zencefili bir litre suda 2-3 dk kaynatip suzun
Daha sonra içine erikleri atip biraz kaynatin.

Akşam:Yoğurtlu semizotu
Yarim demet semizotu
Bir adet domates
Bir adet kurusogan
Karabiber
İki çorba kaşığı light yohurt üzeri icin
Yapılışı:Küp küp dogradiginiz sogani yagsiz tencerede soteleyin. Domatesleride küp dograyip bir tutam karabiberle soganlarin uzerine ilave edin. Ayiklanmis semizotunu ekleyerek 15 dk pişirin. Servis tabağına alip üzerine iki kaşık light yoğurt ekleyin.

Ara:Yasemin cayi
Yapılışi:Bir tutam yasemini bir lt sicak suyun içine atin.5 dk demledikten sonra suzerek icin. Yasemin cayi diyet sirasindaki stresin azalmasina yardimci olur. Ayrica enerjiyi artirip yag yakimini hızlandırır. Eklem agrilarini azaltir soğuk algınlığina iyi gelir.
Umarim anlasilir olmustur telefon dan girdigim icin biraz zor oldu yazmak.

kislar bu diyeti yaptiniz mi ise yaradi mi yapilmasi biraz zahmetli kendine ayri ayri yemekler yapcan ay bilemedim ne dersiniz
bide korkuyorum yaglardan diilde kaslardan gider die arti bu diyetle birlikte vitamin takviyesi alsam acaba nasil olur

diyet yapmak gerçekten masraflı. evde ekmek peynir makarnayla karnı doyar insanın ama yok mantar yok frambuaz kara bugday hepsi ekstra alınması gereken şeyler malesef... yürüyüş yapıyorumda diyet işini beceremiyorum :14:

Devlet hastanesini bir arkadaşımız önermiş fakat öyle kişiye özel diyet falan yapmıyorlar ki :25: ben gittim çünkü bir tane fotokopi ile çogaltılmış liste verdi klasik bir kibrit kutusu peynir vs bunları ye bunları yeme demedi. belki herhangi bir besine direncim var nerden biliyor çıkışta çok canım sıkılmıştı uygulamadım da zaten. boşuna zaman kaybettim iki gün sıra bekledim onu netten bende indirirdim :53:

4.GÜN
SALATA GÜNÜ

SABAH:Zeytinli Greek Salata
Malzemeler:
-1 adet köy biberi
-2 adet salatalık
-5-6 çeri domates
-1 tutam maydonoz
- 3-4 tuzsuz siyah zeytin
Yapılışı:Biber ve salatalıkları küü kür doğrayın.Çeri domatesleri ortadan ikiye kesin.Malzemeleri bir kaseye alıp üzerine bir tutam maydonoz kıyın ve küp küp kesilmiş zeytinleirde ekleyip afiyetle yiyin.

ÖĞLE:Ton balıklı göbek salata
Malzemeler:
-1 kutu küçük light ton balığı
-1/4 göbek
- 3-4 çeri domates
- 3-4 roka
- 3-4 dal dereotu
-Yarım limon suyu
Yapılışı:Göbek ve roka doğranır.İçine kıyılmış dereotu ve ortadan ikiye kesilmiş çeri domatesler eklenir.Üzerine suyu süzülmüş ton balığı ve yarım limon suyu eklenir.

ARA:Aşk Çayı(Kuşburnu,yeşil elma,hibuskus,2-3 tane karanfil,1 adet çubuk tarçın ve yarın limon suyunu 5 dakika kaynattıktan sonra için.)

AKŞAM:Keçi Lorlu Ispanak Salata
Malzemeler:
-Yarım kutu körpe(bebek) ıspanak
-1.5 çorba kaşığı keçi lor peyniri (Yoksa light lor peyniri)
-1 çay kaşığı sumak
-Yarım portakal(Zarı alınmış)
-1 çorba kaşığı portakal suyu
-Limon suyu
Yapılışı:Körpe ıspanakları iyice yıkadıktan sonra 1 çay kaşığı sumak ekleyerek karıştırın.Küp küp doğranmış portakalıda içine koyarak bir kaseye alın.Limon ve portakal suyu gezdirerek servis edin.

ARA:Melisa Çayı(Bir tutam melisayı kaynayan suyun içine atın. 5 dakika demleyin.)

(YAĞ YAKICI ÇAY TARİFİ: Mısır püskülü,avakado yaprağı,sinameki ve maydonozu tencereye atıp kaynatın.Süzgeçten geçirip için.)

NOT!! :Bu diyet detoks günleirnin ardından uygulandığında 1 günde 1 kiloya kadar kilo kaybı sağlar.

bu yağ yakıcı diye verilen çay varya su kaybından başka birşey değil çünkü;sinemaki bağırsak çalıştırıcı mısır pükülü ödeme atıcı avakado yaprağıda ödem atıcı maydanozda eee vücuttaki sıvı atılınca tartıda daha az çıkarız yağ yakmıyor su attırıyor bu çay bilginiz olsun diye yazayım dedim:1:

Yerinde olsam tırt bir gazetedeki önerileri uygulamam. Kaldı ki bu işi cok önemsiyorsan, devlet hastanelerinin diyetisyenleri var, onlara görün. Senin bedenine uygun diyeti versin.

Hepsi ayni midir bilemiyorum ancak devlet hastanesi diyetisyenine gittim. Yaptiklari sey boy ve kilo ölcümü yapmak ve bir takim tahliller istemek. Ellerinde hazir diyet listesi var, fotokopi ile cogaltilmis veya cikti alinmis her neyse. Yumurta yer misin, et sever misin vs gibi sorular sorup diyeti ona göre düzenliyorlar. Kisiye özel diyet dedikleri bundan baska bir sey degil.

İnternette araştırıyorum 2.gün yesil detoks günü var baska yerde protein günü habgi listeyi yapacağımı şaşırdım.Bu arada eşim üç günde 2.300 verdi.Bende 1.200 verdim.

Back
X