• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevmek özgürleşmektir

talin

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2007
4.250
27
358
45
Başkasını “düzeltemeyeceğini” ya da “kurtaramayacağını” bil. Bunu yapabileceğini düşünmek Kendini, yargıladığın şeyden ayırma çabasıdır. Bu yargı aslında Kendinle ilgilidir ve kendinde yargıladığın şeyi başkasına yansıtmaktır. Kimseyi “kurtarmak”
Ya da kimse tarafından “kurtarılmak” için burada değilsin. Başkalarına yardım
etmeyi seçiyorsan bunu tam anlamıyla yapmanın tek yolu onları koşulsuz olarak
sevmektir. Evrensel sevgiyle koşulsuz sevdiğinde Kendi Tanrısallığının deneyimini yaşarsın.
Eğer ruhunun rüyası büyük bir spiritüel usta olmaksa, ustalık her şeyi koşulsuz sevebilme gücüdür.Koşulsuz severek başkalarının da Tanrı oldukları bilincinin far- kındalığına açık olmalarını sağlayabilirsin. Böyle bir sevgi Ben tarafından ifade edilen
sevgidir, çünkü sen zaten sevgisin. Ben’ inle her şeyle bir bütün olduğunu hissettiğinde her şeye sevgi duyarsı. Spiritüel usta sevgi olduğunun saf bilincine varandır; burada çaba yoktur, fedakarlık yoktur, zahmet yoktur, sadece sevgi vardır.Tek Büyük Nihai Gerçek’in olmadığını bil. Çözümün, arayışının sonunda geleceği inancına son ver. Gizli çözüm yoktur; asırlardır har şey, sanat, edebiyat ve varlığın değişik ifadeleri biçiminde Sen’in gözünün önünde. Sen sevgisin, sevgi ol, işte o zaman aradığın Kendi gerçeğini bulacaksın.
Sevginin ne olduğunu bil. Davranışının kendi varlığını sınırlıyor ve zarar veriyorsa bir başkasını sevemezsin. Kendi varlığını birisi için feda ediyorsan o kişiyi sevmiyorsun;
Birisi için fedakarlık yapmak onun gücünü çalmak, onun seçimlerini engellemek ve onun yaratma gücünü elinden almaktır. Bir başkası için fedakarlıkta bulunmak,kendi hayatın
Yerine başkasının hayatı yaşamaktır.Görünen kısa vadeli kazancı ne olursa olsun
fedakarlık, kendi gücünü yeniden kazanacağın, yeniden geri alacağın anı geciktirmektir.
Hiçbir rüya feda edilmeyi istemiyor,ruhunun hiçbir arzusu feda edilmek için var olmu-yor.
Sevginin ne olduğunu bil. Birini gerçekten sevmenin ne olduğunu bil. Gerçekten sevmenin ne olduğunu bil. Gerçekten sevmek, sevdiğini söylediğin kişiyi daha fazla kendine benzetmek değil daha fazla kendisi olabilmesine destek olmaktır. Sevmek, sevdiğin kişileri kendi istediğin doğrultuda yönlendirmek değil, onları güçlendirmek ve enerjilerini doğru kullanmalarına katalizör olmaktır. Sen sevgisin. Sen özgürsün. Sevgini özgürleştir. Sevmek özgürleşmek ve özgürleştirmektir.

ALINTIDIR.Story WATERS’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Sizlerle paylaşmak istedim. Sevgilerimlea.s.

Back