aslında düşünüldüğünde en büyük çekincem o ya herşey istediğim gibi gitmezse. doğru söylüyorsunuz sevgiliyken en fazla sevgilisinden ayrıldı denir ama söz nişan olunca nişan attı olur. offhenüz 1 aylık nişanlı olarak söylüyorum (söz-nişan bir arada oldu bizim), sözlü yada nişanlı olmak sevgili olmaktan çok farklı. bir kere işin içine aileler giriyor (elhamdulillah ben bu konuda çok şanslıyım pırlanta gibi dünürlerimiz var), ailelerin beklentileri oluyor, örf, adet prosedür falan.. eğer görüşmeniz zor değilse yani ailen görüşmenize birşey demiyorsa (ben evden zor izin alıyordum çünkü) sevgili olarak bekleyin derim. söz-nişan-düğün hepsi siz karar verdikten sonra 3 ay içinde bile olucak şeyler. ama 2,5 yıl çok fazla güzelim. hem birde şu var, Allah göstermesin ama dünya hali bu bir ayrılık olursa ismi söz attı, nişan attı olmasın.. sevgili olduğunuzda aileniz, akrabalarınız bilse bile iş resmiyete dökülmediği için çok fazla duyulmaz. bilseler bile genç kızı utandırmamak adına bilmezden gelirler. ama iş resmiyete binince durum biraz farklı. nişan ne zaman, düğün ne zaman diye sorucaklarda sorucaklar. siz birbirinizi seviyorsanız, kararınızı vermişseniz gerisi önemli değil. böylede beklenir.
aslında düşünüldüğünde en büyük çekincem o ya herşey istediğim gibi gitmezse. doğru söylüyorsunuz sevgiliyken en fazla sevgilisinden ayrıldı denir ama söz nişan olunca nişan attı olur. off
2-2,5 yıl az değil evet bu zaten beni tedirgin eden kısım. ama birde şu var herkes aramak sormak gitmek gerekir demiş bu mudur en büyük sıkıntı nişanlılıkta? eğer buysa sevgilimin ailesiyle 3 yıldır tanışıyoruz. annesi aramadığımda darılır hasta olduğunda gitmesem alınır çok sık görüşüyoruz ve artık bu pek sıkıntı değil benim için. bir akrabasının düğünü olur annesi beni de götürür herkese gelinim der tanıştırır. ailelerimiz biliyor ilişkimizi görüşmemizde de bir sıkıntı yok istediğimde gider görüşürüm.eğer sorunların en büyüğü gitmek aramak vs ise ben buna zaten alışkınım benim için zor olacağını sanmıyorum. annemle annesi de tanışıyor hemde öyle komşu flnda değiliz önceden tanışmışlıkları yok. annesi geçen ameliyat oldu annemin çalıştığı hastanede annem gidip yardım etmiş ameliyatına girmiş çıkınca üzerini giydirmiş vs.
Bilmiyorum istediğim için belki herşey toz pembe görünüyor da olabilir ama tekrar soruyorum hakkaten en büyük sıkıntı aileleri aramak zorunda oluş mudur?
cnm bzde 2 yıl sözlü kaldık hiç dezavantajı yok hatta avantajı var... resmiyete döküldüğü için daha rahat görüşüosunhatta bz sözlüyken gtti askere o askerdeyken ben arada ailesinde bile kaldım
bzde 2006da tanıştık 2008 aileler tanıştı isteme ve söz oldu... 2009da nişanlandık 2011 haziranda evlendik16 aydır evliyz ... ben 23 yasnda evlendm o 24tü... şimdi 24 yaşındayım
Kimsenin değinmediği ve yazdığınız kadarıyla sizin de hesaba katmadığınız bir konuyu hatırlatmak istedim ben de,süreyi ve dolayısıyla yaşayacağınız süreci etkileyebilecek bir şey çünkü. Açık öğretimi bitirmesi durumunda kısa dönem askerlik garanti değil,uzun dönem de çıkabilir ve bu durumda düşündünüz zaman da uzayabilir.
Her şekilde, hayırlısı ve sizi ne mutlu edecekse o olsun
bence kesinlikle sevgili olarak kalın. birincisi şimdiden 2 yıl sonrası için gereksiz sorumluluklar almana gerek yok. zaman ne getirir belli olmaz. biz askerdeyken sözlendik bazen keşke sözlenmeseydik diyorum. her gördüğüm ne zaman düğün gibi ıvır zıvır seni çileden çıkaran bi ton soru soruyorlar ama sevgiliyken kimseye hesap vermiyorsun yeri geliyor sevgiline bile vermiyorsun ama söz nişan olunca erkekler de bi değişio sevgili gibi olmuo arada nişan olduğunu bildiğinden daha rahat davranıo, nişanlı olmana rağmen senden gelinmişsin gibi hizmet saygı hürmet bekleniyor. hele askerlik sürecinde hem üstüne düşenleri hem de eşinin vazifelerini yapmak zorunda kalıyorsun. bu liste daha çok uzar da seni de korkutmak istemembence bütün işlerinizi oturttuktan sonra bu işlere kalkışın ve arayı da çok açmayın, açtıkça sarpa sarıyor işler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?