• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Sevgiliyken mi sözlüyken mi beklemeli

OozgeE

10.05.2009
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2011
502
42
318
Merhabalar,

Sevdiceğimle yine bir ayrıma düştük yardımınıza ihtiyacım var :)
Sevgilimin okulu bitti açıktan 3. sınıf işletmeye başladı (askerliği kısa dönem yapabilmek için) kasımın 1'inde de işe başlıyor hayırlısıyla. şimdi önümüzdeki okul ve iş engellerini kaldırdık geriye bir tek askerlik kaldı. en kötü ihtimal 2014 aralıkta askere gitse 2015 haziran ya da bir kaç ay sonrasında evlenmeyi planlıyoruz.

Şimdi benim sıkıntım burada başlıyor. Kesin bir karar verip ya aralık ayında aileleri tanıştırıcaz ya da bu işleri uzun bir süreliğine rafa kaldırıcaz. Ocak'13 gibi sözlenirsek Eylül'13 gibi nişan yapmayı Haziran'15 e kadar nişanlık kalmayı planlıyoruz.

Sizce 2,5 sene önceden bu işlere kalkışıp aileleri tanıştırmak mantıklı mı yoksa 2014e kadar beklemeli mi?
Bizim için avantajı dezavantajı ne olur inanın içinden çıkamıyoruz. Ailelerde söze ılımlı bakıyor. Karşı gelen yanlış olduğunu düşünen yok. 3,5-4 senedir birlikteyiz artık birşeyler olsun istiyoruz ama ya umduğumuz gibi olmazda büyü bozulur diye çok korkuyoruz.
Bu arada ikimizinde yaşı 23.

Sizce ne yapmalı sevgili ablalarım, kardeşlerim, arkadaşlarım :)))

Yardımcı olan herkese teşekkürler şimdiden :54:

Son düzenleme:
bence okulunu bitirsin askerliğini yapsın, işini garanti etsin, öyle girişin bu işlere,, sevgililiğin tadını biraz daha çıkarın,, şimdi iki kişilik hayatınız o zaman bir anda 6 kişilik 8 kişilik hatta daha da fazla olacak... söz nişan evrelerini kısa geçirmek en makbul olanı bence...

ben de gdogan arkadaşıma katılıyorum.
şu an sevgili olduğunuz için hiç karışmayan aile büyükleri
bir anda kendilerinde karışma isteği duyabilir.
ailelerin beklentileri artar yok o gün aramadı şu gün aramadı ay bayramda bir hediye bile getirmediler
bir kandilde aramadılar
mis gibi yaşayın 2 kişilik hayatınızı
daha yaşınız 23
bir gün gelicek evli olcaksınız hayatınızın 40 50 yılı daha da fazlası evli geçicek zaten
bekarlığın tadını çıkarın
işin diğer bir boyutu da.
2,5 sene çok uzun bir süre.
bu sürede duygularınız düşünceleriniz değişebilir
aynı yolda gitmediğiniz anlayıp ayrılmaya karar verebilirsiniz hayat bu kimse bilmiyor başına neler geleceğini
türk toplumunda yaşıyoruz
ola ki ayrıldıız tabii Allah korusun ama
neden nişanlandı ayrıldı denilsin
en fazla sevgilisinden ayrıldı olur.

birbirinizi hayat arkadaşı olarak kabul ettiyseniz o ilişki resmiyete dökülmüştür...
ayrıca formalitelere gerek yok diye düşünüyorum...
hem 2,5 yıl uzun bir süreç bu dönemi sevgili olarak geçirmeniz daha doğru geliyor bana...
nasılsa evlilik kararı alındıktan ve hazır olduktan sonra bir çırpıda olur bu işler...
ondan önce kendini de karşı tarafı da bağlamak çok doğru gelmiyor bana...

cnm bzde 2 yıl sözlü kaldık hiç dezavantajı yok hatta avantajı var... resmiyete döküldüğü için daha rahat görüşüosun :1: hatta bz sözlüyken gtti askere o askerdeyken ben arada ailesinde bile kaldım:34:

bzde 2006da tanıştık 2008 aileler tanıştı isteme ve söz oldu... 2009da nişanlandık 2011 haziranda evlendik:16::16: 16 aydır evliyz ... ben 23 yasnda evlendm o 24tü... şimdi 24 yaşındayım:32:

henüz 1 aylık nişanlı olarak söylüyorum (söz-nişan bir arada oldu bizim), sözlü yada nişanlı olmak sevgili olmaktan çok farklı. bir kere işin içine aileler giriyor (elhamdulillah ben bu konuda çok şanslıyım pırlanta gibi dünürlerimiz var), ailelerin beklentileri oluyor, örf, adet prosedür falan.. eğer görüşmeniz zor değilse yani ailen görüşmenize birşey demiyorsa (ben evden zor izin alıyordum çünkü) sevgili olarak bekleyin derim. söz-nişan-düğün hepsi siz karar verdikten sonra 3 ay içinde bile olucak şeyler. ama 2,5 yıl çok fazla güzelim. hem birde şu var, Allah göstermesin ama dünya hali bu bir ayrılık olursa ismi söz attı, nişan attı olmasın.. sevgili olduğunuzda aileniz, akrabalarınız bilse bile iş resmiyete dökülmediği için çok fazla duyulmaz. bilseler bile genç kızı utandırmamak adına bilmezden gelirler. ama iş resmiyete binince durum biraz farklı. nişan ne zaman, düğün ne zaman diye sorucaklarda sorucaklar. siz birbirinizi seviyorsanız, kararınızı vermişseniz gerisi önemli değil. böylede beklenir.:34::34:

ben 1 aylık sözlüyüm.Sözlümle 3 aylık bi sevgililik zamanı geçirdik ve sözlenmeye karar verdik.Hem daha rahat görüşürüz hem aileler kaynaşır hemde yolda bizi gören yanlış anlamaz diye..ki tahmin ettiğim gibi hiç olmadı 2 günde bir dışarı çıkan ben haftada 1 defa çıkmaya başladım izin vermediklerinden değil herkes onla görüşmek için çıktığımı sanıyorlar tedirgin oluyorlar e bunun bayramı var kaynanaya kayın babaya görümceleri arayıp hal hatır sormamı bekliyorlar bunlar kolay şeyler de öyle birilerinin senden beklentisi olduğunu bilmek zor oluyor 2 kişiyken 8-9 hatta daha fazla oluyorsun biz gezip dolaşamadık tadını çıkaramadık siz aceleye getirmeyin gezin dolaşın öyle karar verin 2.5 yıl çok hem son 1 yıl veya 6 ay kaldığı zaman böyle bir işe girişin derim ben :42:

Hayırlı işin arası çok tutulması gerekir derler..
Aradaki bütün engelleri kaldırıp öyle söz vermenizi tavsiye ederim zira bu işin zorlukları var..
Bende 6 yıllık bir beraberliğin sonunda 2 ay önce nişanlandım kısmetse 9 ay sonra düğünüm var ama şimdi beklemek daha ağır, daha zor.. Sabırsız oluyorsun, sorumluluk alıyorsun.. İki aileye birden evlat olduğun için arayıp hal hatır sormak gidip görmek ailelerin görüşmesi var.. İnce ama önemli detaylar bunlar..
Tabi ki en doğru kararı siz verirsiniz ama yüzük takıldıktan sonra çok beklenmemesi taraftarıyım.

Merhaba,

Önünüzde uzun bir zaman var ...Sevgininzin gücüne güvenebilrsn bu size bir ömürde yetebilir yalnız bazı şeyler zamannda yaşanırsa daha tad verir...Aileler tanşrsa devamı gelmesi gerekicek bende öyle oluor yani bi adım atılınca yola girmiş oluyorsunz...Çok uzattım farkındaym bence biraz daha sabredn.

saygılar

2-2,5 yıl az değil evet bu zaten beni tedirgin eden kısım. ama birde şu var herkes aramak sormak gitmek gerekir demiş bu mudur en büyük sıkıntı nişanlılıkta? eğer buysa sevgilimin ailesiyle 3 yıldır tanışıyoruz. annesi aramadığımda darılır hasta olduğunda gitmesem alınır çok sık görüşüyoruz ve artık bu pek sıkıntı değil benim için. bir akrabasının düğünü olur annesi beni de götürür herkese gelinim der tanıştırır. ailelerimiz biliyor ilişkimizi görüşmemizde de bir sıkıntı yok istediğimde gider görüşürüm.eğer sorunların en büyüğü gitmek aramak vs ise ben buna zaten alışkınım benim için zor olacağını sanmıyorum. annemle annesi de tanışıyor hemde öyle komşu flnda değiliz önceden tanışmışlıkları yok. annesi geçen ameliyat oldu annemin çalıştığı hastanede annem gidip yardım etmiş ameliyatına girmiş çıkınca üzerini giydirmiş vs.
Bilmiyorum istediğim için belki herşey toz pembe görünüyor da olabilir ama tekrar soruyorum hakkaten en büyük sıkıntı aileleri aramak zorunda oluş mudur?

henüz 1 aylık nişanlı olarak söylüyorum (söz-nişan bir arada oldu bizim), sözlü yada nişanlı olmak sevgili olmaktan çok farklı. bir kere işin içine aileler giriyor (elhamdulillah ben bu konuda çok şanslıyım pırlanta gibi dünürlerimiz var), ailelerin beklentileri oluyor, örf, adet prosedür falan.. eğer görüşmeniz zor değilse yani ailen görüşmenize birşey demiyorsa (ben evden zor izin alıyordum çünkü) sevgili olarak bekleyin derim. söz-nişan-düğün hepsi siz karar verdikten sonra 3 ay içinde bile olucak şeyler. ama 2,5 yıl çok fazla güzelim. hem birde şu var, Allah göstermesin ama dünya hali bu bir ayrılık olursa ismi söz attı, nişan attı olmasın.. sevgili olduğunuzda aileniz, akrabalarınız bilse bile iş resmiyete dökülmediği için çok fazla duyulmaz. bilseler bile genç kızı utandırmamak adına bilmezden gelirler. ama iş resmiyete binince durum biraz farklı. nişan ne zaman, düğün ne zaman diye sorucaklarda sorucaklar. siz birbirinizi seviyorsanız, kararınızı vermişseniz gerisi önemli değil. böylede beklenir.:34::34:
aslında düşünüldüğünde en büyük çekincem o ya herşey istediğim gibi gitmezse. doğru söylüyorsunuz sevgiliyken en fazla sevgilisinden ayrıldı denir ama söz nişan olunca nişan attı olur. off:31:

aslında düşünüldüğünde en büyük çekincem o ya herşey istediğim gibi gitmezse. doğru söylüyorsunuz sevgiliyken en fazla sevgilisinden ayrıldı denir ama söz nişan olunca nişan attı olur. off:31:

ve söz nişan sonrası hiç aklına gelmeyecek arkadaşların, ailenin arkadaşları, çooookkk uzaktan akrabaların arayıp tebrik ediyor, ve herkes nişan ne zaman düğün ne zaman diye sormaya başlıyor. tamam bu çok güzel birşey ama insanın üzerinde görülmez bir baskı varmış gibi hissediyor. onun dışında kayınvalideyi aramak sormak falan zatn problem değil, yani kendinde demişsin zatn ailesiyle görüşüyoruz diye. ama kesinlikle sevgiliyken olan rahatlık olmuyor. yinede tercih sizin, çok arzuluyorsanız aile arasında takın yüzüklerinizi :)

2-2,5 yıl az değil evet bu zaten beni tedirgin eden kısım. ama birde şu var herkes aramak sormak gitmek gerekir demiş bu mudur en büyük sıkıntı nişanlılıkta? eğer buysa sevgilimin ailesiyle 3 yıldır tanışıyoruz. annesi aramadığımda darılır hasta olduğunda gitmesem alınır çok sık görüşüyoruz ve artık bu pek sıkıntı değil benim için. bir akrabasının düğünü olur annesi beni de götürür herkese gelinim der tanıştırır. ailelerimiz biliyor ilişkimizi görüşmemizde de bir sıkıntı yok istediğimde gider görüşürüm.eğer sorunların en büyüğü gitmek aramak vs ise ben buna zaten alışkınım benim için zor olacağını sanmıyorum. annemle annesi de tanışıyor hemde öyle komşu flnda değiliz önceden tanışmışlıkları yok. annesi geçen ameliyat oldu annemin çalıştığı hastanede annem gidip yardım etmiş ameliyatına girmiş çıkınca üzerini giydirmiş vs.
Bilmiyorum istediğim için belki herşey toz pembe görünüyor da olabilir ama tekrar soruyorum hakkaten en büyük sıkıntı aileleri aramak zorunda oluş mudur?

Bence en büyük sıkıntı bu değil, bence en büyük sıkıntı iki buçuk yıl sonrası için kendini bugünden bağlamak "nişanlı" diye...
Ama sen karar vermişsen nişanlanmak istiyorsan nişanlan tabii...
Nişan nedir, evlilik öncesi düğüne hazırlık dönemi...
Nişanlandıktan sonra gider gün alırsın, evlilik hazırlıklarına başlarsın...
Senin evlenmen için önünde uzun bir süre var iken bir an önce nişanlanıp ne yapacaksın onu anlamadım ben...
Evliliğe maddi ve manevi hazır olduktan sonra ilan edersin ne gerek var şimdiden kontrol ediyorsun gidişatı......
Sen bilirsin yine de...

Buradaki sevgilisi olan tüm kızlara sorsak bir çoğu sözlenmek,nişanlanmak ister. Bende öyleyim avantajı dezavantajı düşünemiyorum çünkü tozpembe bakıp sadece istiyorum diyorum. O yüzden bana istiyorsan olsun demeyin lütfen :) Evet istiyorum ama sonrasını mantıklı olarak düşünemiyorum o yüzden yardım istiyorum sizden :)

cnm bzde 2 yıl sözlü kaldık hiç dezavantajı yok hatta avantajı var... resmiyete döküldüğü için daha rahat görüşüosun :1: hatta bz sözlüyken gtti askere o askerdeyken ben arada ailesinde bile kaldım:34:

bzde 2006da tanıştık 2008 aileler tanıştı isteme ve söz oldu... 2009da nişanlandık 2011 haziranda evlendik:16::16: 16 aydır evliyz ... ben 23 yasnda evlendm o 24tü... şimdi 24 yaşındayım:32:

sanırım tek olumlu mesaj :) mutluluklar diliyorum size. şanslısınız çünkü uzun süre sözlü kalıp bundan memnun olan yok gibi görünüyor. bende yaşayıp göreceğim sanırım.
dezavantajları yazdım kafama ama şuan beni caydıracak bir şey yok içlerinde. bekliyorum hakkaten ciddi problem oluşturabilecek bir şeyler yazılır mı diye.

Elalem ne der diye hiç düşünmeyin bence içinizden nasıl geliyorsa öyle davranın. Biz mesela geçen sene mezun olduk sevgilim askere gitti geldi işe girdi ama deneyimsiz ilk işe girişte kimseye öyle 5-10 bin vermiyorlar yani ev filan geçindirmek ya da düğün dernek yapmak zor o parayla ben de kpss derdine bulaştım A grubu için girdim sınava şimdi bakanlık kurum sınavı açıcak da onu bekliyorum biz hiç bir şeye girişmeme kararı aldık tam analmıyla hayatımızı düzene oturtmadan ama şimdi de gelip soruyor herkes 4 yılı geçmiş birlikteliğiniz ee askerlikte bitti işe de girdi sevgiln neden evlenmiyorsunuz sanki ilk girişte demin de dediğim gibi binlerce lira kazanıyor millet ben daha işe girmemişim artık soranlara keyiften bekliyoruz diyorum olmadı beraber yaşayacağız. :27: Yani nişanlanmadan neden nişanlanmadın derler nişanlansan ee hadi evlenmiyor musunuz derler, derler de derler onun için siz nasıl mutlu olacaksanız öyle yaşayın derim. Bizim zaten ailelerimiz ilişkimlerimizden haberdar ben onun ailesini o da benim ailemi tanıdı ama aileleri tanıştırmaya, söz nişan gibi olaylara şimdilik girişmek istemiyoruz bu da bizim tercihimiz. Evlenmeye maksimum 6-7 ay kala düşünüyoruz bu işleri.

Kimsenin değinmediği ve yazdığınız kadarıyla sizin de hesaba katmadığınız bir konuyu hatırlatmak istedim ben de,süreyi ve dolayısıyla yaşayacağınız süreci etkileyebilecek bir şey çünkü. Açık öğretimi bitirmesi durumunda kısa dönem askerlik garanti değil,uzun dönem de çıkabilir ve bu durumda düşündünüz zaman da uzayabilir.
Her şekilde, hayırlısı ve sizi ne mutlu edecekse o olsun:42:

Kimsenin değinmediği ve yazdığınız kadarıyla sizin de hesaba katmadığınız bir konuyu hatırlatmak istedim ben de,süreyi ve dolayısıyla yaşayacağınız süreci etkileyebilecek bir şey çünkü. Açık öğretimi bitirmesi durumunda kısa dönem askerlik garanti değil,uzun dönem de çıkabilir ve bu durumda düşündünüz zaman da uzayabilir.
Her şekilde, hayırlısı ve sizi ne mutlu edecekse o olsun:42:

yanıtınız için teşekkür ederim. o da aklımda olan bir şey fakat 1,5 sene nişanlı kalmayı göze alabilirsem 2 sene kalmak gözümü çok korkutmaz. şuan benim için önemli olan sağlıklı karar verebilmek. hakkımda hangisi hayırlı olur bilemiyorum. nişanlanmak hayırlıysa eğer 3 sene de beklesem yormaz o beni :)

bence kesinlikle sevgili olarak kalın. birincisi şimdiden 2 yıl sonrası için gereksiz sorumluluklar almana gerek yok. zaman ne getirir belli olmaz. biz askerdeyken sözlendik bazen keşke sözlenmeseydik diyorum. her gördüğüm ne zaman düğün gibi ıvır zıvır seni çileden çıkaran bi ton soru soruyorlar ama sevgiliyken kimseye hesap vermiyorsun yeri geliyor sevgiline bile vermiyorsun ama söz nişan olunca erkekler de bi değişio sevgili gibi olmuo arada nişan olduğunu bildiğinden daha rahat davranıo, nişanlı olmana rağmen senden gelinmişsin gibi hizmet saygı hürmet bekleniyor. hele askerlik sürecinde hem üstüne düşenleri hem de eşinin vazifelerini yapmak zorunda kalıyorsun. bu liste daha çok uzar da seni de korkutmak istemem :D bence bütün işlerinizi oturttuktan sonra bu işlere kalkışın ve arayı da çok açmayın, açtıkça sarpa sarıyor işler.

bence kesinlikle sevgili olarak kalın. birincisi şimdiden 2 yıl sonrası için gereksiz sorumluluklar almana gerek yok. zaman ne getirir belli olmaz. biz askerdeyken sözlendik bazen keşke sözlenmeseydik diyorum. her gördüğüm ne zaman düğün gibi ıvır zıvır seni çileden çıkaran bi ton soru soruyorlar ama sevgiliyken kimseye hesap vermiyorsun yeri geliyor sevgiline bile vermiyorsun ama söz nişan olunca erkekler de bi değişio sevgili gibi olmuo arada nişan olduğunu bildiğinden daha rahat davranıo, nişanlı olmana rağmen senden gelinmişsin gibi hizmet saygı hürmet bekleniyor. hele askerlik sürecinde hem üstüne düşenleri hem de eşinin vazifelerini yapmak zorunda kalıyorsun. bu liste daha çok uzar da seni de korkutmak istemem :D bence bütün işlerinizi oturttuktan sonra bu işlere kalkışın ve arayı da çok açmayın, açtıkça sarpa sarıyor işler.

askerlik nasıl etkiliyor peki bu sözlü/nişanlılık dönemini?

Back