Sevgilimin ve annesinin araba sevdası

Değilsiniz. Çünkü kimse oğlunun kız arkadaşını bu kadar ciddiye almaz.
Ne evlenmesi, ne düğünü? Daha ortada fol yok, yumurta yok. Siz kendi kendinizi fazla ciddiye alıyorsunuz, problemin bir ayağı da bu.

Sevgilimin parasına göz dikiyor, ne biçim anne vs demeden önce sorun bakalım bu anneye ne kahrını çekmiş bu adamı büyütürken... 100 liralık fön makinesini duyunca çıldırıp koşa koşa kız arkadaşına yetiştirmeye utanır insan yav. Sizin sevgilinizde iş yok.

Ayrıca o kadın oğlunu sizden kat be kat daha çok düşünüyordur, emin olun. Boşuna oğullarını sömürüyorlarmış, mahvediyorlarmış gibi algı yaratmaya çalışmayın burada bence. :) Doğurup büyüten bir annenin yanında 5 yıllık sevgilinin esamesi bile okunmaz. Amma gömdünüz kadını burada. Kumarcı babanın yanında kim büyüttü, okuttu da meslek edindirdi bu adama? Siz mi?

bence evli değilsen söz hakkında yoktur. nasıl konuşuyorsunuz para mevzularını ben hiç konuşamazdım. koca adam ne isterse ona göre davranabilir demekki evlenmek esya almak vs istemiyor.

De Dedesi.

bence evli değilsen söz hakkında yoktur. nasıl konuşuyorsunuz para mevzularını ben hiç konuşamazdım. koca adam ne isterse ona göre davranabilir demekki evlenmek esya almak vs istemiyor.
Biz konuşmak zorunda kalıyoruz. Plan yapmak zorundayız gelişine evlenemeyiz. Oturduk hesap kitap yaptık ancak 2021de mümkün olabiliyor.

sizin erkek arkadaşınızın ev içinde olan en ufak para muhabbetini bilmeniz bile başlı başına yanlış
annesi borç istemiş biliyorsunuz, fatura ödemiş biliyorsunuz... fön makinesi için evde olay cıkmış biliyorsunuz.. anne ve oğul arasındaki para muhabbetine daha sevgili iken karışmanız çok yanlış... evliliği düşünüyoruz demişsiniz... tamam haklısınız ama evlenmeden para muhabbetine girerseniz çok yıpranırsınız

Biz para konuşup strese girmeye meraklı değiliz. Ben planlı programlı bir insanım, attığım adımları hep düşünerek atarım. Durum böyleyken evlilik gibi ciddi bir konu tabiki aramızda konuşuluyor nasıl olacak diye. Keşke maddi sıkıntımız olmasaydi da dert olmasaydı, şimdiden konuşulmasaydi.

ben sizi rencide edici bir şey demedim, konuşmaya da meraklısınız demedim. Lütfen eleştirilere açık olun, bir şey danışmışsınız ben de kendi fikrimi söyledim.
Madem ortak almaya karar verdiniz, önce nişan yapıp sonra plan yapmanız çok doğru olur, diyelim ayrıldınız ortak yaptığınız şeyler ne olacak hukuken hiç bir hakkınız olmayacak

kardeşim ben seni çok iyi anladım acımasızca sen kimsin yorumlarını yapanları boşver
ben de sevgiliyken paramız ortaktı onun araba borcu vardı ödüyordu babası çekmiş krediyi onu ve faturasının parasını verirdi eve gerisini bana verirdi maaşımdan bi ksıım ben de koyar ayırırdım ve de benimd e herşeyimizi eşim ve ben karşıladık beş kuruş harvamadılar demek ki arada o samimiyet var ki adamın geliri giderinin biliyosun
ayrıca evlenmek istemeyen adam parasının hesabını bu kadar vermez adam demek ki ciddi ki sen de öyle bi yola çıkmak için birlikte çaba sarf etmeyi en iyi ben bilirim
hala ad öyleyiz ev araba brocumuz var beş kruuş destek yok ki olmasın istemem ama zararı da olmasın alırım maaşları öderim borçları kalanı koyarım kenara
sevgiliyken de böyleydi
sen de aynı şekilde bu yola çıkmak için para biriktirip kendinden fedakarlık yapıyosan pekala hakkın avr karışmaya
yoksa erkekler çocuk gibi sen büyütüceksin o nereye ne harcıcağını bilmez ona kalsa annesne harcar tüm parasını ama annesi beş kuruş vermez sen enyaimisin ben enayi değildim vallahi maaşımın tamamına yakınnı harcardım heee destek olunucak durum olabilir ailesine onu da yaptım sevgliyken daha destek oldum eşime verdim al ailene ver para babası içip içip harcıyo annen üzülmesin hallederiz dedim
ama kimse enayi değil ben giymicem etmicem para koycam kenara matmazel yicek oğlanın parasını yok artık
biraz uzun oldu ama sen kötü yorumlara aldırma kendin de yapıyosan bu fedakarlığı pekala karışırsın !

Yol yakınken dönün bence. Kendi aile içindeki her konuyu anlatan, kendi ailesini size kötüleyen adamdan koca olmaz. Yarın bir gün siz evlendiğinizde evde olan biten her şeyi anlatmasına hazırlıklı olun. Ayrıca sizi çok saygısız ve hadsiz buldum. Ne olursa olsun hayatınızı birleştirmeyi düşündüğünüz insanın anne babası hakkında kumarbaz, gezme düşkünü vb laflar söylüyorsunuz. Evlendiğinizde anne, baba deme ihtimaliniz var o insanlara hiç mi yüzünüz kızarmayacak? Kendi düğününüzü tabi ki siz yapacaksınız hani evlenen sizsiniz ya. Kimse sizin 2 saatlik eğlencenize binlerce lira dökmek zorunda değil. Ailelerin görevi okutmak, meslek sahibi olmasını sağlamak. Her şeyi eş ailesi yapsın gelin damat para harcamasın sonra benim evime karışıyorlar, benim düğünüme söz söylüyorlar deniliyor, tabi ki söylerler. Madem böyle bir plan var ki plan taa 2 sene sonra düşünmesi gereken kişi erkek arkadaşınız para hesabını bilmiyorsa muhatabınız kayınvalide adayı değil direk kendisi olmalı.

Ben kimseden beklentim yok dememe rağmen hala "yetişkin insanlarsınız tabi siz karşılayacaksiniz." tarzında yorum yazmaktan ne anlıyorsunuz. Ben bu anlayışa sahibim, benim için sıkıntı değil, kendim çalışıp yaparım erkek arkadaşımla birlikte.

Ayrıca sanki herkes kocasıyla beraber çalışıp didinip aileleri hiçbir işe karışmadan kendi kendilerine evlenmisler gibi konuşmanız çok saçma. Bu bizim hala azalmamış olan gelenek görenegimiz. Benim gibi bir sürü mesleği olan arkadaşim evlendi. Hepsinin de düğününü erkek tarafı yaptı, kınayı kız. Herkesin bildiği ailelerin yaptığı bazı şeyler vardır. Ama bu forumda sanki kimsenin bu adetlerden haberi yokmuş gibi davranmasi çok enteresan. Sanki herkes gelinliğinden tutun da evdeki çöpe kadar ailelerden destek almadan kendi yapmış. He ben bunlara katılmıyorum ve kendim çalışıp yapma derdindeyim ve bence bu düşüncem çoğu okumuş insanda günümüzde hala olmayan bir düşünce. Kendi üniversite mezunu dolu olan arkadaş çevremden gördüğüm bu. Yükseklerde gözüm yok. Öyle olsa en başından beri durumunun kötü olduğunu bildiğim biriyle birlikte olmazdım. Elimizden o an ne geliyorsa yapalım, durumumuz neye elveriyorsa o kadar olsun diyorum. Ben yeterince fedakarlık yaptığımı düşünüyorum.

Kendinizle çok çelişiyorsunuz. Madem çalışır yaparsınız tabi onun arabası benim buzdolabı almamı zora sokuyor vb gibi örneklere varana kadar neden yazıyorsunuz? Beklentiniz yoksa neden bana bir şey yapmayacaklar diye belirtiyorsunuz özellikle?
Keşke herkes öyle evlense. Ailemin de kocamın ailesinin de durumu iyi olmasına rağmen kimseden tek kuruş almadan kendi rızamla tamamen evlendim, kimsenin de sana şunu yaptık demeye karışıp laf söylemeye hakkı yok. Gelenek göreneklere bu kadar bağlısınız madem kayınvalidenin evini gelin temizlerdi, misafirini gelin ağırlardı bunlarda eskiden gelen gelenek görenekler. Hatta daha ağırları var. Bunları da yapacak mısınız? Eğer cevabınız hayırsa işinize gelen gelenekleri sahipleniyorsunuz demektir.

Kendimle celistigim hiçbir nokta yok. Erkek arkadaşımin ailesinin parasında zerre gözüm yok. Yardımını isteyen de yok. Parasıyla kimseye vermeden mutlu mesut yaşasın, ne yaparsa yapsın beni ilgilendirmez. Benim parasına karıştığım kişi erkek arkadaşım. Önce bunu anlayın. Çelişki bunun neresinde? En başından beri onlardan beklentim yok, bizi rahat bıraksınlar biz yapalım diyorum.

Kayınvalide adayının sakladığı paranın tutarına kadar yazdığınıza göre parasına karıştığınız tek kişi erkek arkadaşınız değil

Kayınvalide adayının sakladığı paranın tutarına kadar yazdığınıza göre parasına karıştığınız tek kişi erkek arkadaşınız değil
Konu onun parası değil. Parası varsa yok diye kendini oğluna acindirmasin. Açık açık desin param var, ama ben bu parayı kötü gün için tutuyorum (atıyorum) sen benim oğlumsun benim senden beklentim var. Ama öyle demiyor. Öncesinde sen çalış paranı biriktir diyen kadın param yok diye diye her şeyi erkek arkadaşıma yaptırdı ve sonra öğreniyoruz ki parası varmış. Araba alınacak olunca bizim nisanimiz için çıkmayan para bir anda ortaya çıktı. Ben bunlara kızıyorum dürüst olsun herkes.

E doğru kadın parayı kötü günler için biriktirmiş. Söyleseydi elinden gideceği için de kimseye söylememiş. Dişinden tırnağından artırıp binbir zorlukla biriktirdiği parayı da sizin düğün bile değil yani dünyanın en gereksiz şeyi olan nişanınız için harcamak istememesi gayet doğal. Bunun hastalığı var, yokluğu var. Onu geçtim kadın kendisi için para biriktirmiş olabilir belki hayali yurt dışı tatili eee sizi ne ilgilendirir bu? O kadar adet gelenek diyorsunuz ya nişanı kız tarafı yapmaz mıydı? Haddiniz olmayan meselelerin fazla içindesiniz. Anne oğul ilişkisi sizi ilgilendirmez. Gelip annem kendini acındırıyor diye anlatan adamdan hayır beklemeyin. Sayfalarca aynı şey yazılmış ama siz inatla kendinizin doğru olduğunu savunuyorsunuz. Madem dikkate almayacaksınız neden konu açtınız?

Hiç empati yapabildiğinizi düşünmüyorum. Siz kendi paranızla evlenmissiniz. Ne kadar masraf yaptınız bilemem, belki düğün yapmadınız, gelinlik bile giymediniz. Herkesin evlenme sürecinden beklentileri, istekleri farklı. Sizin kendi evliliğinizi yapacak gücünüz varmış ki yardım almadan evlenmissiniz. Eşinizin ailesi veya sizin aileniz, siz düğün yapmak için çırpınirken sizden para bekleselerdi ne yapacaktınız. Tabiki ailem veya ailesi diye düşünüp ihtiyaçları olmadığı halde maaşınızi ellerine mi verecektiniz? Hiç sanmam.. Direk maaşını erkek arkadaşımın elinden almıyorlar ama yaptırdıkları harcamalar neticesinde elinde avcunda para kalmıyor. Biz bu sene 17bin atarız diye hesaplanmışken şuan kenarda olan parası 6bin. Ne kadar harcama yaptırdıklarını belki daha iyi anlarsınız. Geçinmeseler de beklenti içinde olsalar anlayacağım. Ben uzun zamandır bu şekilde zannediyordum zaten. Fakat gördüm ki hem çok güzel geçinmisler hem de kenara 12bin para bile koyabilmiş. Erkek arkadaşım annesinin kazandığından nerdeyse 2 kat fazla para kazanmasına rağmen annesi onun 2 katı para koyabilmis kenara. Annesi son 1 senedir çalışıyor sadece. Yani bu 12 bin 1 senede birikmiş bir para. Belki bu anlattıklarimdan erkek arkadaşımı ne kadar sömürdüklerini daha iyi anlarsınız. Ben bunu son olaya kadar da sömürme olarak görmüyordum, Ihtiyaçları var zannettiğimden dolayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…