-
- Konu Sahibi Veronika0102
Biz yetişkin insanlarız ve kendi cabamizla evlenmek için para biriktirmeye çalışıyoruz. Buna izin verilmiyor. Anne babası çalışan insanlar. Erkek arkadaşımin parasına şuan hiç ihtiyaçları yok. Ama her şeyi ona ödetmeye çalışıyorlar. Paraları yok gibi numara çekerek yapıyorlar bunu. Gizli olan, biz nişanlanmak istiyoruz dediğimizde ortada olmayan para, söz konusu araba olunca birden bire ortaya çıktı. Biz yetişkin insanlarız kendimiz yapalım, buna izin versinler, engel olmasınlar.Sevgiliniz şu an ailesiyle yaşıyor ve o evin bir bireyi olarak eve para vermek zorunda. Ne zaman evlenirseniz o zaman karışırsınız. Şimdi sizi ilgilendiren hiçbir şey yok. Ailesi de size düğün için yardım etmek zorunda değil. Yetişkin insanlarsınız, bir zahmet kimseden yardım beklemeden evlenin. Ayrıca daha evlenmediğiniz hatta nişanlı bile olmadığınız bir adamla paranız neden ortak?
İşte müdahale etmek yerine gözlemlerim ben olsam. Ve gözlemlediğim şeyden memnun değilsem, yolları ayırırım. Erkek arkadaşınız, geleceğinize iyi gelecek şeyleri sürekli sizin itelemenizle, konuşmalarınızla yapacaksa, bunun ne kıymeti var? Kendi muhakeme yeteneği yok mu?Evet sömürüldügünü düşünüyorum, evet onun problemi. Her şeyi hiçe sayıp araba alırsa zaten bir şeyleri bitirmiş olacak. Ben ona istemediğimi belirttim gerisi ona kalmış. İster alır ister almaz. Ne bu acil bir ihtiyaç mı 20 senedir arabaları yok 2 sene daha bekleyemiyorlar mi? beklemesinler o zaman
Erkek arkadaşım ailesine ben düğün için para biriktirmek istiyorum, faturalar dışında bir şeye karışmak istemiyorum dediğinde annesi "tabi oğlum sen çalış paranı biriktir düğününü yap biz senden bir şey beklemiyoruz." dedi. Fakat hiç öyle olmadı. Evde sürekli para kavgası. En ufak şeyi bile erkek arkadaşımdan bekliyorlar. O ailesi yardım etsin etsin, düğün zamanı bizim ihtiyacımız olduğunda onlar hiç yardımcı olmasın. Bu mu normal olanı? O annesiyse o da onun evladı. Ama o düğün zamanı yardımcı olmayacağını açıkça söyledi. Biz de beklenti içinde değiliz kendimiz çalışıp yapalım derdindeyiz.Sevgiliniz şu an ailesiyle yaşıyor ve o evin bir bireyi olarak eve para vermek zorunda. Ne zaman evlenirseniz o zaman karışırsınız. Şimdi sizi ilgilendiren hiçbir şey yok. Ailesi de size düğün için yardım etmek zorunda değil. Yetişkin insanlarsınız, bir zahmet kimseden yardım beklemeden evlenin. Ayrıca daha evlenmediğiniz hatta nişanlı bile olmadığınız bir adamla paranız neden ortak?
Ben de şuan böyle düşünüyorum. Fikrimi söyledim geri çekildim. Kararı kendi verecek, ben de onun kararına göre ilişkime yön vereceğimİşte müdahale etmek yerine gözlemlerim ben olsam. Ve gözlemlediğim şeyden memnun değilsem, yolları ayırırım. Erkek arkadaşınız, geleceğinize iyi gelecek şeyleri sürekli sizin itelemenizle, konuşmalarınızla yapacaksa, bunun ne kıymeti var? Kendi muhakeme yeteneği yok mu?
Ailesiyle tanistirmayi istiyor, istemeyen benim. Nişan zamanına yakın tanisacagim. Aylar öncesinde tanışıp yüz göz olmaya ne gerek var?Evleneceksiniz, vleneceginiz tarih belli, onca yıl birliktesiniz ve sen daha aileyle tanışmadın. eger dogruysa bu adam seninle evlenme niyetinde degil zaten.
Peki bir evlat ihtiyacı olduğunda annesinin umrunda değilse? Durum böyle maalesef. Biz nişanlanmak istediğimizde hiç oralı olmadı. Bizim evlenecek olmamız kimsenin umrunda değil. Biz kendimiz çabalıyoruzPardon da size ne yahu daha ortada söz yok nişan yok sevgilisiniz ve o kişi neden size herşeyi anlatıyor annesine yaptığı ettiği şeyleri ya oğlu yani yapar el mi yani. Yok kredi kartını ödemiş yok fön makinesi aldırmış ama kenarında parası varmış kusura bakmayın ama annesinin herşeyini size anlatan adam da adam değil yanii annemin kenarında şu kadar parası varmış diye ki olabilir. Kadının da bir teminatı kötü gün parası olmasın mı yani. bir insan oğlundan birşey istemeyecekse kimden istesin ki? şimdiden hesap kitaba girmişsiniz. Hakkınız da yok sizin ailenize harcamalarınıza sevgiliniz karışabilir mi?
Para biriktirelim fikri ikimizin ortak kararı. Ben onu zorlanmadim. Kendisi bu çabaya girdi. Kavgalarını da kendi yaptı. Ben olaylara dahil değilim. Çünkü biliyor ailesi yardımcı olmayacak. Bunu bildiğimiz için ikimiz de para biriktirme çabasına girdik. Yetişkin insanlarız, mesleğimiz var, kimseden beklentimiz yok. Bu güzel bir şey değil mi? Parasını ailesine versin düğün zamanı onlar hiç yardımcı olmasın. Peki biz evlenirken ne yapalım?Şu an dış kapının dış mandalı bile değilsin. Annesine para verirken , fön makinesı alırken sana mı soracak. İsterse tüm maaşını verir sana ne. Hangi sıfatla müdahale ediyorsunuz ki. Araba da alır eşya da seni ilgilendiren bir durum yok. Sonra da annesi bizi kullanıyor diyorsun . Kuzum yoksa akşamdan mı kaldın
ortada daha bir şey yokken söz nişan düğün evlilik gibi bu kadar tepkili olmanız bence hoş değil.. evet haklı olabilirsiniz kendinizce ama sadece kendinizc.. sevgiliniz ve onun ailesi, iyisiyle de kötüsüyle de karar onların..Merhabalar, daha önce erkek arkadaşımla geçtiğimiz süreçleri ve evlilik düşüncesini uzun bir yazıyla anlatıp yorumlarınızı almıştım. 4 senedir birlikteyiz ve o yazımda da belirttiğim gibi erkek arkadaşımın ailesinin maddi durumu iyi değil. Benim de ailesinden beklentim yok. Biz çalışıp kazanıp her şeyimizi yapalım derdindeyim. Ama gelin görün ki erkek arkadaşımın annesi sürekli oğlundan beklenti içinde. Madem kendin elini taşın altına koymuyorsun bari bizi rahat bırak biz yapalım değil mi? Değil..
Erkek arkadaşım arabası olsun çok istiyor. Tabi annesi de araba alınsın rahat rahat gezsin istiyor ve bu konuda çok baskı yapıyor. Araba ister en doğal hakkı fakat para yok. Ben araba konusuna hep engel oldum. Arabanın ne kadar masraf çıkardığını siz de biliyorsunuz. Şuan sırası değil.
Annesi erkek arkadaşımdan düğüne giderken param yok diyip çeyrek altın parasını aldı.
Kredi kartı borcunu ödeyemiyoruz diyip bin lira aldı.
Fön makinesi bozuldu, erkek arkadaşım onu da sen al dediği için evde kıyameti kopardı ve erkek arkadaşıma fön makinesini aldırmayı başardı.
Bunlar gibi bir sürü harcama yaptırdı ve bunlara ek 2 3 bin civarında ayrıca borç aldı. Kendine telefon aldırdı. Hep param yok dedi bunları yaparken.
Evin faturalarını her ay erkek arkadaşım ödüyor ve eve alışveriş yapıyor. (evleri kira değil, amcasının evi kira ödemeden oturuyorlar.)
Ben bu olanların hiçbirine sesimi çıkarmadım annesi zor durumda tabiki destek olması gerekir diye düşünüyordum.
Fakat meğerse annesinin herkesten gizlediği kenarda 12 bin civarı parası varmış. Bunu öğrendiğimde kendimi enayi gibi hissettim. Ben burda annesi zor durumda tabiki destek olacak derken kadın meğerse bizi enayi yerine koyup para koparmaya çalışıyormuş parası olduğu halde. Bunu da erkek arkadaşıma araba konusunda baskı yaparken söylemek zorunda kalmış benim de param var onu veririm şeklinde bu sayede parasının olduğunu anlamış olduk. (annesi ve babası çalışan insanlar)
Asıl kötü olan erkek arkadaşım da şuan araba konusunda çok istekli ve almak istiyor. Ben kesinlikle istemiyorum. Söz hakkım olduğunu düşünüyorum. Çünkü ne kadar az para biriktirirse düğün zamanı o kadar zorlanacagiz. Evin tüm eşyaları, düğün, gelinlik hepsini kendimiz yapmayı düşünüyoruz.
Bu durumda erkek arkadaşıma karşı tavrım nasıl olmalı?
onu siz değil erkek arkadaşınız düşünecek pardon amaPeki bir evlat ihtiyacı olduğunda annesinin umrunda değilse? Durum böyle maalesef. Biz nişanlanmak istediğimizde hiç oralı olmadı. Bizim evlenecek olmamız kimsenin umrunda değil. Biz kendimiz çabalıyoruz
Onu düşünüyorum artık. Normalde erkek arkadaşım kendisi bu düşüncelere sahip. Ama bu araba olayı işleri karıştırdı. Hiç olmadığı biri gibi davrandı. Ben kararı ona bıraktım geri çekildim.ortada daha bir şey yokken söz nişan düğün evlilik gibi bu kadar tepkili olmanız bence hoş değil.. evet haklı olabilirsiniz kendinizce ama sadece kendinizc.. sevgiliniz ve onun ailesi, iyisiyle de kötüsüyle de karar onların..
ha bir de şimdi sevgilisiniz yarın eşi olduğunuzda sevgilinizin o vakit ne yapacaksınız..
aldıkları verdikleri vermedikleri yani sizi etkileyebilecek her sorunda böyle mi davranacaksınız bir de onu düşünün derim ben.
Nişanlanmak kolay. Ben istesem 2 hafta sonra nisanlaniriz. Yüzük takınca mı söz hakkım olmuş olacak. Hayat ne gösterir bilemeyiz ama şuan evlilik düşünüyoruz ve planlarımızı buna göre yapıyoruz, yapmak zorundayız. Kimse bize destek olmayacakRecaizade Mahmut Ekrem ?
Senin söz hakkın yok eşin değil nişanlın bile değil
Senin ailende sevgiline hesap versin ozaman senmi veriyorsun maaslarini tutumlu veya tutumsuzlar nerden bakarsan bak SA NA NEDükkanları dediğim 1 taneydi o da battı, borçları da erkek arkadaşıma kitlediler. Evet babası kumar oynuyor annesiyle de bu yüzden boşanma noktasına geldiler. Ne bu sanki bizi tanıyormuş gibi beni yalanla itham ediyorsunuz? Biz nisanlanicaz dediğimizde kimsenin umrunda olmadı ve nişanı da düğünü de erteledik. Baktık bunlardan hayır yok biz de erkek arkadaşımla kendi derdimize düştük. İkimiz de para biriktirmek için uğraşıyoruz. Evet alınacak harcanacak para beni ilgilendiriyor. Babası kumar oynuyor annesinin umrunda değiliz o kendi derdindeyse biz onun umrunda değilsek biz de kendi başımızın çaresine bakarız. Kimseye ihtiyacım yok çok şükür onun 9 binine kalmadık. Benim amacım onun parası değil erkek arkadaşımın parasına göz dikmesi. Madem paraları ortak biz evlenirken onlar da aile olarak görevlerini yapsın bizi evlendirsinler madem. Hem parasını alayım hem de düğün zamanı ne halleri varsa görsünler oh valla ne güzel. Kendisi 18 yasinda evlendiğinde her şeyini kocasının ailesine çatır çatır yaptırmış. Babaannesi yle tanıştigimda babaannesi anlattı bunları bana. Kendine gelince her şeyin en güzeli, bana gelince para yok. Tamam onun parası onun olsun bize izin versin biz yapalım benim kimseden beklentim yok. Gelinliği düğünü evin tüm eşyalarını yardımsiz kendimiz yapıcaz çünkü annesinin umrunda değiliz. Babasının zaten dünya umrunda değil
Yahu bu ne onyargi evlendinde dugununu yapmadilarmi ozaman Konus ortada fol yok yumurta yok olasiklikla konusuyorsunO bir anne fakat düğün zamanı ne yaparsanız yapın diyor. Madem o anne ve çocuğu ona yardımcı olmak zorunda, erkek arkadaşım da onun evladı. Evlenirken yardımcı olması gerekmez mi? Ama olmayacak. Biz ne yapalım peki? Çalışıp kendimiz yapalım derdindeyiz ona da müsade etmiyor
Olay yüzükte değil nişanlılık da bir resmiyet işidir aileler tanışır hatta kanunlarda da geçer vs.Nişanlanmak kolay. Ben istesem 2 hafta sonra nisanlaniriz. Yüzük takınca mı söz hakkım olmuş olacak. Hayat ne gösterir bilemeyiz ama şuan evlilik düşünüyoruz ve planlarımızı buna göre yapıyoruz, yapmak zorundayız. Kimse bize destek olmayacak
Banane naparlarsa yapsınlar. İsterlerse borç yapıp tatil tatil gezsinler. Biz erkek arkadaşımla ortak para biriktiriyoruz. Ha o vermiş ha ben ne fark ediyor. O düğünü yapsa ben eşya alacağım, o eşya alsa ben düğün yapacağım. Ondan giden para bizim evliligimizi etkiliyor. Bunu anlamak bu kadar zor mu. Onlar ne kadar erkek arkadaşımın parasını alırlarsa ben o kadar eksik evleneceğim. Onların lüks, lüzumsuz istekleri yüzünden ben mağdur olamam kimse kusura bakmasın. O gezecek diye örnek veriyorum,Senin ailende sevgiline hesap versin ozaman senmi veriyorsun maaslarini tutumlu veya tutumsuzlar nerden bakarsan bak SA NA NE
Yorumunuz için teşekkürler. Evet tam da dediğiniz gibi biz burda çırpınıyoruz güzel bir şekilde evlenmek için, borca girmeden. Kimsenin de umrunda değilBakıyorum da burda çogunun tuzu kuru..
Sanki konuyu açan arkadaşın yaşadıklarını siz sevgilinizle yaşasanız amannn diyip gülüp geçeceksiniz de burda kıza laf sokmaya çalışıyorsunuz..Biraz empati yapın.
Burda yuva kurmaya çalışan birbirini seven bir çift var..Nişanlı olması da önemli değil. Kızcagız belki ona göre nişandan vazgeçecek yolun başında yolunu belirleyecek