- 23 Ağustos 2012
- 49.687
- 230.506
- Konu Sahibi En buyuk kk
Hadi ya ciddi misin ben dunya finans dunyasindan ibaret saniyodum bayagi aydinlattin :))))) kariyer hirsin varsa sadece akademik kariyer yapmazsin sadece akademik kariyer yapiyosan sadece akademik kariyerin vardir. bi yandan calisir bi yandan master doktora yaparsin yok sadece akademik kariyer yapiyosan senin yolun baska olmali 30 yasinda sektor tecrubesi olmadan piyasada aranan eleman olmazsin turkiye sartlarinda bu boyle ki kizcagiz da is bulamiyomus zaten. Soylediklerim niye zoruna gitti anlamadim ama akil vermeye calisip asagilamadan once soyledigin seyleri bi tart mahcup olma boyle olur mu
Ne munasebet, benim sizi asagilamak gibi bir niyetim yoktu, sadece syledikleriniz her is alani icin gecerli degil bunu soylemeye calistim.
Bu kizin is bulamamasinin nedeni, istedigi alanda is bulamamasi, zira oyle bir alan Turkiye'de zaten yok, oyle davalar yok. Bosanma avkatligi yapmak istese mesela zaten gider yapar. Issiz olmamasinin sebebi, kendi akilsizligi, elinde masterdan sonra cok iyi imkanlar varken kendi kendi eliyle tepmis. Iyi egitimliysen firsat mutlaka ele geciyor yani, kendsi tepmis.
Ben 27 yasinda doktoradan mezun oldum, muhendisim, ilk isimi buldugumda da is deneyimim yoktu ama onemli de degildi ; cunku yuksek lisans seviyesinde isci arayan yerler , kafaya, cozum uretme kapasitesine ve temele bakiyor. Benim yaptigim is zaten lisans mezunu , 10 yillik da deneyimi olsa bu konuda egitim almamis birinin yapacagi bir is degil zaten. Benim oldugum yerde de yuksak lisans mezunu arayan isyerleri var, onlarin yaptigi isler baska turlu; lisans mezunu insanlarin yaptigi isler baska turlu. Elbette ki 27 yasinda yeni lisans mezunu birinin ayakta kalma sansi pek yok. Lakin ben akademik kariyer pesinde olmadigim halde 27ye kadar okudum, hic pisman degilim. Gayet guzel oldu , okumasaydim lisanstan sonra deneyim olsun diye calismaya baslasaydim oldugum yere asla gelemezdim. Yani soyledigim sey su ki, yuksak lisansli elemanlarin is piyasasi, dinamigi, yaptiklari isler baska; lisans mezunlarininki baska.
Sadece burda degil, Turkiye'ye de gelsem 0 tecrubeyle istedigim isi bulurum, zira nitelikliyim, ihtiyacin cok oldugu, yenilikci ama yetismis fazla kimsenin olmadigi alanda uzmanim. Bir seylerde uzman olmanin her zaman getirisi var, aranan pesinde kosulan eleman oluyorsunuz.
O yuzden fikriniz olmadigi konularda yorum yapip insanlari aydinlatmayin dedim. Finsansi bilemem, lakin muhendislikteki durum budur. Muhendislikte egitim ve yaraticilik cok cok degerli. Muhendislik alanindaki cok degerli dusuncelerinizi bilmiyorum tabi, onlari da bahsederseniz memnun oluruz.