Canım eğer becerebiliyorsan ayrıl sevgilinden.
Aksi taktirde seni gerçekten mutsuz günler bekliyor.
Nerden biliyorsun diye kızabilirsin bana ama inan öyle.
Bak canım bu kadın sana defalarca hakaret etti.
Sevgilin bir keresinde sana şöyle söylemiş:
"annem paraya düşkün bilyiosun, bu haberi alsa belki direk eritir bile buzları"
İşte bu cümleden anlayabilirsin sevgilinin tavrını.
Kadın sana ve ailene ağıza alınmayacak sözler söylüyor ama o buzları eritse işler hemen hallolacak.
Senin gururun yok ya o kadın buzları eritirse her şey düzelecek.
O kadar hakareti yediğinle kalacaksın.
İşte erkek mantığı bu...
Sevgilinin annesi şu an tam bir aptal. Yapacağı kötülüğü oğluna göstere göstere yapıyor. Bu yüzden sevgilin annesine kızıyor. Ama bu kadın elbet bir gün akıllanacak. Akıllanınca kötülüklerini sinsi sinsi yapacak, laflarını alttan alttan sokacak. Sen annen şöyle böyle demeye kalkınca sevgilinden gelen cevap "abartıyorsun, kötü niyetle söylememiştir" olacak. Bundan da haberin olsun.
Bu kadın hiç bir zaman seninle uğraşmaktan vazgeçmeyecek. Hayatı sana zindan etmek için her şeyi yapacak. Taktik de değiştirecek masum, pişman anneyi de oynayacak.. O zaman sana affetmek düşecek, affetmezsen huzursuzluklar başlayacak. Sana o... diyen kadının evine gitmek, elini öpmek zorunda kalacaksın.
Peki düşün bir bu kadını hayatına sokmaya değer mi? Bu kadından en kötü hakaretleri işitmeye değer mi?
Bu kadar değerli mi sevgilin? Ya da bu kadar değersiz misin sen? Bir düşün bakalım.
Bu para mevzusu ise apayrı bir sorun. Şimdi batmaz sana ne kadar para yollarsa yollasın. Ama evlenince öyle olmayacak. O kadın sana çok iyi davranan bir kayınvalide olsaydı bile seni huzursuz ederdi sürekli para yollaması. Bir bak istersen tupuk'un konusuna. Ayrıca o kadar belli ki sevgilin ailesine sürekli para yollama taraftarı. O tip bir erkek.
Canım senin ilişkin nerden tutsan elinde kalıyor. İnan senin mutlu olabileceğine azıcık bir inancım bile olsa yazmazdım bunları. Ama hiç bir umut görmüyorum ben bu koşullar altında.
Gençliğine, aklına, güzelliğine ve en önemlisi hayllerine, umutlarına yazık etme derim.
konuyu takip edenler için yeni gelişmelerden bahsetmek istiyorum. sevgilim ve annesi barıştılar. yani eskisine göre seviyeli fakat normal bi ilişkileri vardı. benden hiç konuşmuyorlardı şuydu buydu. neyse, bu süreçte ben eve çıktım, yurttan. kardeşim de eve çıktı, ankara'nın başka bir yerinde, aynı evde değiliz yani. durumumuz da yetti şükür, annem babam para yolladı iki hafta arayla ikimizi de eve çıkarttılar. dün de kardeşimin evine misafirliğe gittik erkek arkadaşımla. kardeşimin de arkadaşları vardı, bize yemek hazırlamışlar falan, yedik sohbet ettik, kağıt oynadık, o sırada sevgilimin annesi aradı sevgilimi. o da ortam müsait değil diye, meşgule verdi. neyse, az önce de sevgilimle kahvaltı etmek için buluştuk, telefon çaldı, annesi bi bağırmaya başladı sen nası beni meşgule atarsın da bilmem ne de. bunlar ocak ayında annesi para istemişti, erkek arkadaşım da her ay 300 lira göndersem yeter mi demişti. kadın yeter dediği için her ay 300 gönderiyordu. bugün, bana 1000 lira göndericeksin artık, maaşının yarısını göndericeksin, yeter o kıza para yedirdiğin, "ona ev tuttun", o kızı eve çıkarttın, o orospu hayatına girdi gireli bize para göndermezz oldun vs. vs. neler saydı neler. o kadar çok şey söyledi ki. sevgilim de çileden çıktı, sen demedin mi 300 yeter diye, mertçe söyleseydin yollardım yollayabildiğim miktar dahilindeyse istediğin, bu ne biçim konuşma, sen ne dediğini duyuyor musun vs vs. bağır çağır kavga ettiler. kadın sürekli bana salladı. ben de duydum telefondan sesi geliyordu. sevgilime, inşallah kanlı gömleğin gelir elime, ölürsün inşallah gibi beddualar etti. ben kimseye para yedirmiyorum, herkesin günahına giriyosun dedi sevgilim de. en sonunda dedi ki, bi para için bana bu kadar ağır beddualar ettin ya, ben sana 1000 lirayı yolluycam ama bi daha telefon bekleme benden, ne mürüvvetimi görüceksin, ne torunlarını seviceksin, bi para yüzünden yaptıklarına bak, yazıklar olsun dedi. neye uğradığımı şaşırdım. hiç bişi diyemedim. kardeşimin evine gitti diye, orada telefonlarına çıkmadı diye kıyametleri kopardı. içimi dökmek istedim sadece, bu kadarı da pes artık, bu anneliğe sığar mı allah aşkına söyleyin.
$imdi guzelim, sevgilinin annesi senin elinde bir bira ile fotografini gordukten sonra olanlar oldu diyosun, muhtemelen alkol ile alakasi olmayan biridir bu bayan, ve seni o resmini goruncede çildirmi$tir, dogal olarak (kendine gore) çunku kendi gibi gelin ister.. fakat çok abartmi$ durumu (evlatliktan red etmek)
sevgiline gelince o da çok pisirik anla$ilan, resmen annesini kar$isina aliyor, seni doguran kim, seni emziren, buyuten , bu ya$lara getiren kim be adam ?!
seviyorsunuz birbirinizi bu sizin en dogal hakkiniz.. sevmek guzeldir, fakat sonradan gelen sevgili içinde buyuklerimizi saymamaklik edemeyiz. $imdi boyle annesinden kolayca vazgeçebilen bir insan :44: bilemiyorum guzelim. sana gelince haklisin sende onca hakaretten sonra o bayan dan tiksinmeye.. ke$ke boyle olmasaydi demek durumu degi$tirmeyecek fakat $unu bil ki guzelim i$iniz çok zor gibi gorunuyor. Allah'im hakkinizda hayirlisini versin ..
Öteki konunu okuyorum.Bu konunu okuyorum.Önemli bir yanlış var.
Erkek arkadaşının annesi seni tasvip etmemiş.Olabilir,herkes gelinine bayılmıyor ama erkek arkadaşın bu krizi kesinlikle yönetememiş.Annesinin senin hakkında bütün söylediklerini sana iletmiş.Üstelik kaç seferdir,senin yanında annesiyle senin hakkında tartışıyor.Ettiği hakaretleri aynen sana aktarıyor.Sen de onun annesine hakaret etmişsin.Allah bilir onları da annesine aktarıyordur.Annesine hakaret etmene izin vermesi de ayrıca hoş değil.
----------------------
Sen okuyorsun,o çalışıyor.İkiniz de ailelerinizden uzaksınız.Erkek arkadaşın yurtdışında master yapacakmış ama seninle Ankara'da kalmayı tercih etmiş.Daha fazla maaş alabilecekken azıyla yetinmiş.Sen yurttayken eve çıkmışsın.Bunları yazmışsın.
Şimdi annesinin gözüyle bakıyorum.Oğlu başka şehirde gözünün tutmadığı bir kıza takılmış.Okulu bitmiş ama geri dönmüyor.Kız için master dan vazgeçmiş.Sırf orada kalmak için idareten bir iş bulmuş.Kız yalnız yaşıyor,acaba oğlu mu destek oluyor ? Acaba beraber mi kalıyorlar ? Kız yüzünden oğluyla arası açılıyor.Kız onu ailesinden koparıyor.Bunları düşünmez mi,düşünür.
Küfür etmesi,hakaret etmesi tamamen kendi kültürüyle alakalı.Ayrıca dikkat et,aile içinde kullandıkları dil,argolu olabilir.
Sonuç olarak bu aile sana uygun değil,biliyoruz.Yalnız erkek arkadaşını aile dışında tutma.Bak nasıl barışmışlar,yine barışırlar.Evlendikten sonra görüşmeyiz dersin,bir bakarsın ailemin yakınında oturalım der.Etle tırnak birbirinden ayrılmaz.
İdare edilebilirdi ama artık ipler kopmuş.İdare etmesi gereken,başta erkek arkadaşındı,sonra sendin,bunu özellikle belirtmek istiyorum.