Sevgilimin annesi hayatımızı mahvediyor...

kirmizzi

Guru
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2010
81
0
arkadaşlar, daha önceden de yazmıştım buraya. sevgilimin annesiyle çok ciddi sorunlarımız var. 1,5 yıldır çıkıyoruz sevgilimle, ciddiyiz, o mezun oldu, ben mezun olana kadar bekliyoruz şimdilik. annesiyle tanışmıştım geçen yaz, ilk tanışmamız biraz soğuktu, ikinci sefer görüştüğümüzdeyse çok iyidik, epey iyi anlaştık, kızım kızım peşimde dolanıyordu. sevgilimin ailesi benim ailemin sosyal statüsüne göre biraz aşağıda maalesef. benim babam doktor, annemse diş hekimi,kardeşlerim de benim gibi üniversitede okuyorlar. anladığım kadarıyla annesinin de bu konuda hep endişeleri vardı en başından beri. oysa benim annem hiç öyle insanlara yukarıdan bakıcak biri değil, melek gibidir. neyse, aramızda geçen yazdığım alkol meselesinden dolayı problem çıkmıştı, sevgilimin annesi bana benden nefret ettiğini gördüğünde tüylerinin diken diken olduğunu, elin kızı olduğumu, ailemin alkolik olduğunu(sadece bir birayla fotoğrafım var diye), kendimize alkolik damat aramamız gerektiğini falan söylemişti. ben çok üzüldüm, çok ağladım. sevgilimi de terk ettim bu iş olmaz artık diye. fakat sevgilim benim peşimi bırakmadı, sözler yeminler etti seni bi daha onunla muhttap bile etmiycem diye, hatta ben o dönem sinirimi alamadım, sevgilimin yüzüne karşı annesi hakkında bütün görüşlerimi sıraladım, cahilliğinden saygısızlığına terbiyesizliğine, anlamasının kıt oluşundan gerzekliğine kadar. sevgilim tek kelime bile etmedi, haklısın, bütün söylediği haklısın oldu. annemle anlaşmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum, terbiyesizlik etti saygısızlık etti dedi, hep beni onayladı.

derken biz barıştık sevgilimle, onun büyüüüük çabalarıyla. annesini aradı, barıştığımızı, artık bana karşı eski hatalarını yapmaması gerektiğini söyledi. annesi de bunu evlatlıktan reddetti, sütünü helal etmediğini vs vs şeyler söyledi. benim sevgilim de pek oralı olmadı açıkçası. o günden sonra 1ay 4 gün boyunca aramadı. annesi de inadın teki, o da aramadı. gene de hiç hayatımızda olmadığı için, en mutlu bir ayımızı geçirdik belki sevgilimle. dertsiz tasasız, bir kez bile kavga etmedik... ama sevgilimin arkadaşlarını arayıp bizi onlar aracılığıyla tehdit etmeye başladı. istanbul'da babamın muaynehanesini bulucakmış, annemin telefonunu bulucakmış, yapıcaklarından kendi bile korkuyomuş, oğlu annesinin olmadıysa hiç kimsenin olamazmış. neler neler. ankaraya yanımıza gelip bizi basıcakmış(!). bi de bi söylenti çıkardı aklından, biz beraber yaşıyomuşuz. arayıp herkese bunu soruyo, kimseye de inanmıyor.

bunun üzerine sevgilim dün dayanamadı aradı annesini, ben de yanındayım, evet beni savundu, ve hani elinden geldiğince ezdirmedi. ama o kadının dedikleri o kadar dokunuyor ki bana. sen çık, istediğin kadar çık ben onu istemeye gitmiycem, o kızın adını bile duymak istemiyorum, o elin kızı sana master'ı bıraktırdı(ki alakası yok, ben devam etmesi için çok uğraştım) askere git, neden ankarada çalışıyorsun, o kızı benim midem kaldırmıyor, o kız senin "nikahsız karın" zaten, bugün ölsen en çok ben üzülürüm o kız daha 40ın çıkmadan koca bulur siktirip gider(aynen böyle). sevgilim de, kararının değişmeyeceğini, o istediği için benden vazgeçmeyeceğini, kendisinin bir birey olduğunu, hayatındaki insana ve kariyer planına artık annesinin karışamayacağını sakin bir dille anlattı anlattı durdu. fakat kadın hep bağrındı çağrındı.

nefret ediyorum artık ondan, öyle nefret ediyorum ki ve ben bunları hak edicek bir şey yapmadım, en çok da canımı o acıtıyor. oturdum ağladım. sevgilime de çok yorulduğumu, o anneyle yürütemeyeceğimi söyledim. sevgilim defalarca hiç bir işime karıştırmıycağını söylemesine karşın ben katlanamıyorum artık bu kadına. bu kada kötülüğe katlanamıyorum. ne yapıcam, bi yol gösterin nolur...

Son düzenleme:
belki sen haklı olabilirsin fakat sevgilin bugün annesine böyle davranıyorsa yarın öbür gün zırzırına gelince sana ve ailenede aynen böyle davranıcak.

neden annesini sana ezdiriyorki.
iki tarafıda idare edip ne senin lafını ettirsin, nede annesininkini sana ettirsin.
ilerde diyelimki evlendiniz bi şekilde, birbirinizin suratına nasıl bakıcaksınız?
çok zor bişey ya.

şuan evet ailesinden vazgeçmiş gözüküyor ama şunu unutmaki ne olursa olsun bi gün bi araya gelicekler.çünkü bu ana baba. başka bişeye benzemez.

Son düzenleme:
alkol konusunda saçmalamış, eşimde bende sevgiliyken canlı müzik dinlemeye gittiğimizde içerdik bira filan, evlendikten sonra eve alıp bira içtiğimizde oldu. ama 2 senedir namaz kılıyoruz ve bi dahada içmeyi düşünmüyoruz. yani içmen kötü biri olduğun anlamına gelmiyor.

neyse diğer konuya gelelim.
niyetinizde evlilik varsa çok sıkıntı çekeceğini bastıra bastıra söylemek isterim. o kadın taaa oralardan yetiyo sana. düğünde nişanda rezillik çıkaracakmış gibi yani..

eşimle evliliğimizin 2 yılı sırf ailesine yakın oturmamız sebebi ile zehir oldu resmen. birbiriyle hiç sorunu olmayan ama bizim kadarda kavga eden kimse yoktur herhalde. 2 sendir daha uzak bir yerde oturuyoruz çok şükür huzurumuz çok yerinde , çok mutluyuz. yılda bir iki kere göreceksen çok takma kafana ...
ben 2 ayda bir görüyorum, önemli olan eşinin sana olan inancı ve tavrı.
seviyorsan gerini boşver. :KK34:

teşekkür ederim yorumlarınız için, artık sinirlerimi o kadar bozdu ki, tutamıyorum kendimi. hani ama tanısanız kadını, kendi oğlunu atm olarak gören, 13 ve 11 yaşındayken oğulları kışın ortasında gece yarısı evden kovan, çocuklarının inşaatta betonda yatmasına göz yummuş bi kadın bu. sevgilimden duyduğumda şok olmuştum. inanılmaz bir otoritesi var, sarsılsın istemiyor. sevgilim mühendis, onun ailesindeki tek okumuş insan, bu yüzden de çok önemli. diğer oğlu ve kızı işsiz, onlara hiç düşkün değil, sadece sevgilime böyle. nedeni de belli. dün bile telefonda, benim seninle hayallerim vardı istanbulda ev alıcaktın bana, o kız hayallerimi yıktı diye ağlıyor. ne alakası var anlamıyorum bile, benim sevgilimin parasını yediğim de yok, ihtiyacım da yok, kendi ailem kat be kat fazlasını veriyor zaten.

artık laf olsun torba dolsun diye her şeyi bana yıkıyor, her şeyi bana mal ediyor.

ben onun ailesine para gönderttirmezmişim...

canım senin konunu hatırlıyorum başından beri. çok şanslısın ki evlenmeden o kadının iç yüzünü öğrenme fırsatın oldu. hiç de saygısızlık yapmamıştın. kadının yaptıkları ise rezillik. iftiralar,aranızı bozmaya çalışmalar. o kim oluyor da senin namusuna laf ediyor? erkek arkadaşının senin arkanda durmasına çok sevindim ama evlenince de böyle mi olur bilemiyorum tabi. erkekler evlenince bekarken görüşmedikleri aileleriyle nedense birden can ciğer kuzu sarması olmak istiyorlar. sen de elin kızı oluyorsun zaten. neyse canım istemeye gelmeyeceğim falan demesi zaten aranıza en başından nifak tohumlarını sokmuş. her türlü çirkefliği beklerim ben artık bu kadından. büyü bile yaptırır

sevgilim diyor ki, bu kadar kavga alkol yüzünden çıkmadı. annem sadece hayatımda çok değer verdiğim bi kızın olmasını kaldıramadı diyor. kendi otoritesi paylaşılsın istemedi. herşeyimi ona sorayım, ona göre yaşayayım istiyor, derdi bu diyor.

tabi artık eski sevgilim mi desem, sabah ağlaya ağlaya yapamıycağımı yorulduğumu bittiğini söyledim. oysa ben çok seviyorum sevgilimi...

gerçekten zor bi durum canım..annesi gerçekten zor bi kadınmış.evlendiğinizde çok sorun çıkartır bu kadın,huzurunuz kaçar..sonuçta anne..hayırlısı olsun diyebiliyorum sadece :26:

şimdi sevgilin annesiyle ne kadar kavga da etse et tırnaktan ayrılmaz.şunu düşünmeni isterim ki ilerde evlendiğinizde sadece sevgilinle değil onun ailesiyle de evleniceksin.şimdiden böyle davranan bir kayınvalideyle bir ömür geçer mi? :KK19:

canım allah yardımcın olsun yerinde olsam güçlü olmaya çalişir ve Bu ilişkiyi Bitirmeye çalişirdim aBlam aynısını yaşadi.. ne hakaretlere uğradi kaynanası tarafından ama kocası Bırakmam seni annem Bize karişmicak dedi ama evlendikten sonra işler değişti git annemin elini öp geçmişi unut ona anne diye hitap et diye Baskı yapmaya Başladı.. sonunda Boşandılar.. ve Boşandıktan 1 ay sonra kadın kendi öz yeğeninyle evlendirdi oğlunu.. Belki senin sevgilin öyle olmaz seni Bırakmaz ama Bütün şartlarını evlenmeden önce konus.. ilerde seni ezdirecekse çıksın hayatından..

kimsenin görüşünü okumadım ama direk kendi düşündüklerimi söylüyorum
ben olsam böyle bir anneye katlanamazdım.
daha sevgiliyken yüzüme karşı küfreden, beni tehdit eden, benim yaptığım birşey yokken benim hakkımda atıp tutan bir kayınvalide adayı olsun istemezdim.
sevgilin ne güzel ki kendini yetiştirip gerçekleri görebilen biri olmuş ve herşeyin farkında anlaşılan.
ancak hayat bu... burda iş sana düşüyor. ya olmaz deyip eyvallah yapıp ayrılacaksın ya da ömrü billah sevgilin annesiyle görüşmeyecek. (ki ne yapsa da annedir bu seçenek pek mümkün görünmüyor.) bence açıkça konuş sevgilinle. suçun olmadığı halde benimle uğraşan bir kayınvalideyi kaldıramam de. eninde sonunda yıpranırsınız.
ben kendim ne yapardım dersen? zor ama ayrılırdım sevgilimden. bi kere annemler asla böyle bir aileyle akraba olmayı kabul etmezlerdi(eğitim açısından değil ama böyle saygısızlık yapan bir aileyle) o yüzden ben baştan vazgeçerdim sanırım. ve düşünüyorum da benim kız kardeşime de böyle bir sevgilisi olsa ona da ayrıl derdim.

kırmızı.....önceki konunuzdan sonra bu yeni açtığınız konuda beni fazlasıyla üzdü ve düşündürdü....:61
madem bu kadar çok seviyor ve seviliyorsunuz ilişkinizi tek taraflı olarak kesip atmasanız, ''işte bak nasıl seni bırakıp gitti, ne kadar kolay senden vazgeçti'' dedirtmeseniz.....ikiniz ilişkinizi yaşamaya devam etseniz,birbirinizi,sevginizi, ilişkinizi sınasanız ve bunca fırtınaya rağmen gemiyi limana vardırp vardıramayacağınıza bir baksanız diyorum ben nacizane.....nasılsa önünüzde zaman var, hemen evlenmediğinize göre zaman size en doğruyu gösterecektir...
şunu unutmamak gerekir ki, bu dünyaya gelirken kimse anne ve babasını seçemiyor....Şans......

Bir de bu tipler var yaa. Kardeşim karşındaki elin kızı olabilir ama oğlunun gönlünde yer edinmiş,huzursuzluk çıkararak kızı rahatsız ederek oğlunu da üzüyorsun. Onu mutlu görmek yetmez mi sana! Allah ıslah etsn böylelerini!

Hayr yani elle tutulur ciddi bi sebep olsa oğluna baskı yapabilir belki-makul. Ama o da bir yere kadar,afedersiniz eşşek kadar olmuş bir insanın seçimine de iradesidir deyip saygı duymalılar. Sanki böyle yaparak evlatlarıkendilerine daha mı yakın olacak. Saçmalık!

evlendikten sonra çok pişman olabilirsin.aile yapısı zaten senin ailene kesinlikle uygun değil.O kadar yabancılık çekeceksinki.ailesinin sürekli maddi beklentileri olacak.sinirin bozulacak bir yerden sonra.evlendikten sonra iki aile arasında da mutlaka ilşkiler kurulacak.bu ailenin normal davranacağını hiç sanmam.ailen üzüldükçe seni de etkileyecek bu. emin ol kendi üzülmen o kadar yıpratmaz ama ailenin üzülüp kırıldığını görmek tahammül edilemez birşey bence bunu haketmiyorlar.başka daha ne sorunlar çıkar.evlendikten sonra eşin de ister istemez senin ailene karşı anlayışlı olamaz istediğin şekilde davranamayabilir.bu sefer de sen tahammül edemezsin.çok emin konuşmuşsun diyebilkirsin ama resmen geleceğini gördüm.ayrıl denmez ama bunları yaşayacağını bil.keşke sana layık biriyle evlenme kararı alabilsen

canım allah yardımcın olsun yerinde olsam güçlü olmaya çalişir ve Bu ilişkiyi Bitirmeye çalişirdim aBlam aynısını yaşadi.. ne hakaretlere uğradi kaynanası tarafından ama kocası Bırakmam seni annem Bize karişmicak dedi ama evlendikten sonra işler değişti git annemin elini öp geçmişi unut ona anne diye hitap et diye Baskı yapmaya Başladı.. sonunda Boşandılar.. ve Boşandıktan 1 ay sonra kadın kendi öz yeğeninyle evlendirdi oğlunu.. Belki senin sevgilin öyle olmaz seni Bırakmaz ama Bütün şartlarını evlenmeden önce konus.. ilerde seni ezdirecekse çıksın hayatından..

ben de bundan çok korkuyorum açıkçası.. şimdilik yanımda gözüküyor, ayrılma fikrini kesinlikle kabul etmiyor. geldi, konuştu konuştu ikna etti yine beni ona dönmeye ama bu durumu düşündükçe çok üzülüyorum. barıştık ama, bakalım, hayırlısı...

annesiyle tekrar görüşmediler bildiğim kadarıyla. 2 3 kere sordum, o aramadı, ben de aramadım diyor. iş değiştirmek istiyor bu aralar bi de erkek arkadaşım. babam ve annemin de epey tanıdıkları var geçmek istediği şirkette, konuşur musun diye rica etti, annemle tanışıyorlar ve annem hakikaten çok seviyor erkek arkadaşımı, maşallah diyim inanılmaz iyi ilişkileri var. neyse önce reddettim, senin işini yaptırıcam ardından ya annen tehdit ettiği gibi ve benim annem ve babamla abuk subuk konuşursa, babam demez mi bana kızım bizi nası insanlarla muhattap ediyorsun diye dedim, sevgilim de annem öyle bişi yapamaz, yapıcak olsa şimdiye kadar yapardı, onu göze alamaz öyle bi durumda beni kaybedeceğini çok iyi biliyor zaten dedi. geçmek istediği şirkette maaşını nerdeyse iki katını vericekler.

neyse, tekrar yinelemedi sevgilim bunu, hani öyle ısrarcı olmadı ama ben kıyamadım konuştum annemle, annem de konuşur konuşmaz bir sürü insanı devreye soktu hemen ilgilendi, hani yarın ararım bile demedi direk aradı falan. kendi oğlu gibi. şimdi o adamla sevgilim görüşecekler, ben de gidicem yanlarında olucam adam esas olarak beni tanıyor. teyzem ve dayıma da söylemiş annem, onlar da ilgilenicek bu konuyla. bak dedim benim bir telefonumla senin için ailem seferber oluyor, bunun farkında ol, bi annenin yaptıklarına bak, bi benim annemin dedim. haklısın dedi... en son mevzu bu. cumartesi günü de buluşucaz.

bana da dedi, annem paraya düşkün bilyiosun, bu haberi alsa belki direk eritir bile buzları dedi. eksik kalsın dedim ben de. o da tanıyo işte kendi annesini.

canım inş bunların intikamını almaya kalkmaz evlenirseniz. seninki resmen bile bile lades olur o zaman

çok fazla imkan sunuyorsun sevgiline inşallah bunların ve senin kıymetini bilir ve pişman olmazsın ... kusura bakma genelde iyilikten maraz doğar derler ya ondan böyle söylüyorum hakkında hayırlısı olsun ama evliliklerde ailelerin birbirine denk olması gerektiğine inananlardanım . çok mutlu olman dileğiyle .

işin zor canım inan.kayınvalden mutlaka evlendikten sonra birşeyler yapar,annenlere karşı mutlaka ters bir hareketi olur bu seni çok üzer.evliliğinde mutlaka seni huzursuz eder.belki bunu söylemem seni rahatsız edecek ama keşke onu bırakabilsen.evlenince durum çok değişir.kesinlikle bu zamanki gibi olmaz.

X