• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme sevgilimi ikna edemiyorum, yardım....

ballilokmatatlisi

odurbenımaşkım
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2012
1.121
35
68
Samsun
sevgilimi ikna edemiyorum, 1 yıldır birlikteyiz.ben 22 o 29 yaşında.ciddi düşünüyoruz.adını koymak istiyoruz.ama o acele ediyor.ben huzursuz oluyorum bu sefer.ailemle konuştum ama şu an dayımın düğünü var ve ona yoğunlaşmışlar.hem annem ve babam bu kadar erken beni vermek istemiyor.bi de evin en küçüğüyüm.annem ilişkimi ve ciddi olduğumuzu biliyor.ama 1 yıldan önce adını koymaz bunu biliyorum.ama sevgilim ve ailesi adını koyalım istiyor.sevgilim bizim kararımız onlar saygı duyarlar diyor.ama kendisi sabırsızlanıyor.morali bozuluyor annem ileri atınca, konuşmayınca.ben çok huzursuzlanıyorum.ve sevgilimi ikna edemiyorum.nasıl davranmam gerekiyor ki, bu durum sürekli sürekli konu oluyor aramızda, o rahat bi erkek sonuçta, ama ben kızım.ve bizim ailede bu gibi işler çok yavaş ilerler...:( :5:

canım aslında herkez senin yerinde olmak ister biliyormusun yani sevdigi adamla evlenmek düşün sene senin sevgilin senin le evlenmek istiyor bu çok güzel birşey ama her güzelligin bir kötü yanı çıkıyor sanırım ailende haklı olabilir hani onlarda senin mutlulugun istiyordur tek yapman gerekn annene bunun güzel bir karar oldugunu onunla mutlu olabilecegini inandırmaktır canım eger sende sevdiginle evlenmek istiyorsan tabi biran önce uzamasını istemiyorsan :)

canım aslında herkez senin yerinde olmak ister biliyormusun yani sevdigi adamla evlenmek düşün sene senin sevgilin senin le evlenmek istiyor bu çok güzel birşey ama her güzelligin bir kötü yanı çıkıyor sanırım ailende haklı olabilir hani onlarda senin mutlulugun istiyordur tek yapman gerekn annene bunun güzel bir karar oldugunu onunla mutlu olabilecegini inandırmaktır canım eger sende sevdiginle evlenmek istiyorsan tabi biran önce uzamasını istemiyorsan :)

ahh keşke dediğin gibi olsa, hiç yanaşmıyor annem, ben açıyorum hep, ters tepki alıyorum.inanın stresten yüzümde sivilceler çıktı, sivilce nedir bilmezdim.sevgilimin baskısı yetiyor, ailesiyle neredeyse hep tanıştım..üff çok stresliyim...bi de yaşı 29.kelebekss ben ne zaman sevdiğim kadınla yuva kurup çocuk yapcam diyo,(biz ilk 2yıl çocuk düşünmüyoruz evliliğimiziz oturması açısından, birazda birbirimizi yaşamak istiyoruz.benim yaşım küçük espirisine seni de biraz büyüteyim çocuk sonra diyor, canım sevdiğim benim:) )bu yüzden yaşı geçiyor diye de acele ediyor.

ah canım benim biliyormusun sevgilinde çok haklı sonuçta yaşı geçmiş baya hani artık oda sevdigi insanla yuvasını kurmak istiyor canım annengil neden istemiyor sırf erken diye mi yoksa başka nedenlerde varmı eger sadece erken diye istemiyorlarsa onlara erken olmadıgını kendini hazır ettigini göstermen lazım bi yanda sevdigin adam bir yanda ailen çok kötü olmuş rabbime sarıl dua et o herşeyi bilendir görendir hakkında en hayırlısı olacaktır çok zor bi durumdasın ne diyecemide bilemiyorum ama senin yerinde olsam napar ne eder ailemi ikna ederdim canım bu devirde gerçecekten seveni bulmak çok zor zor bir kaybettin mi birda ha olmaz ki :(

ah canım benim biliyormusun sevgilinde çok haklı sonuçta yaşı geçmiş baya hani artık oda sevdigi insanla yuvasını kurmak istiyor canım annengil neden istemiyor sırf erken diye mi yoksa başka nedenlerde varmı eger sadece erken diye istemiyorlarsa onlara erken olmadıgını kendini hazır ettigini göstermen lazım bi yanda sevdigin adam bir yanda ailen çok kötü olmuş rabbime sarıl dua et o herşeyi bilendir görendir hakkında en hayırlısı olacaktır çok zor bi durumdasın ne diyecemide bilemiyorum ama senin yerinde olsam napar ne eder ailemi ikna ederdim canım bu devirde gerçecekten seveni bulmak çok zor zor bir kaybettin mi birda ha olmaz ki :(

başka bi sebep yok, mesela ablamı uzak memleketten istemişlerdi, bizimkiler istemedi.yani askerliğini yapmış, esleğini eline almış, bizim memleketten, aynı şehirdeyiz, kültür farklılığı falan yok, benim evliliğimi 24- 25 olarak düşünüyolar onlara kalsa.gerçi taktığğım konu şu hiç karşılıklı bu konu konuşulmamışki, net bi karar çıkmıyor bu nedenle.ve bi belirsizlik var, haliyle bizi de etkiliyor.ha ev konusu var, annem çok kiracılık çekmiş ev sahibi olana kadar, mutlaka evi olacak derdi böyle konuşmalar olunca falan.bu da kafasının bi köşesinde sorun oluyordur eminim.bunu da takıyor olabilir aslında.ama bizim birikmişimizle ev alınmıyor ki çıksa çıksa 20 bin çıkar nakdimiz dedi sevgilim.ev sahini olmak için belli nakit veriyorsun diğerini kira öder gibi ödüyosun.ama bu nakit 40 bin civarı oluyor..üzerine biz düğündeki takılan takılardan katıp ev sahibi olmak istiyoruz ilk hedefimiz o.ama evlenmeden bu, hele bir sene içinde çok zor :(:43:

bi yandan da sevdiğim adamla/kadınla evlenmek istyiyoruz.ama bazı noktalar da mantık olması gerekiyor.sevdiğime hak veriyorum.sevgisine inanıyorum.ama bu durumda ne kadar bekliycek, şahsen ben olsam çok zor beklemem.belirsizlik hele bi erkek ve ailesi için çok kötü bi durum.bi yandan diyorum ya bu kadar kolay da olmamalı, biraz uğraşsınlar :) ama bi yandan da biz geriliyoruz.ilişkimizi etkilemesinden korkuyorum.

Tatlım seni anlıyorum çünkü ben de 21 yaşındayım erkek arkadaşım 30 yaşında ve devamlı evlilik üzerine konuşmalar dönüyor.Annele konuş babanla konuş..Onun ailesi de sıkıştırıyor , adını koyalım, bir söz, nişan yapalım ama benim ailem de hiç sıcak bakmıyor..Açıkçası ben de bakmıyorum çünkü onlar belli bir yaşa gelmiş, düzenlerini kurmuşlar haklı olarak evlilik düşünüyorlar ama bizim yani en azından kendi adıma konuşayım benim daha bir düzenim yok ki..Okulum bitmedi, işe atılmadım.Ben de o yüzden oturup açık açık konuştum.Vakit kaybı olarak görürsen seni engelleyemem ama benim için daha önümde biraz daha zaman var.Saygı gösterir ve anlarsan seninle birlikte geçmesini isterim dedim.Önce bozuldu etti ama sonra bir daha hiç açmadı bu konuları, sen nasıl istersen öyle olsun hep yanındayım dedi.Ailene de söyle dedim sıkıştırmasınlar, şimdi sıra onlarla konuşmada :)

Tatlım seni anlıyorum çünkü ben de 21 yaşındayım erkek arkadaşım 30 yaşında ve devamlı evlilik üzerine konuşmalar dönüyor.Annele konuş babanla konuş..Onun ailesi de sıkıştırıyor , adını koyalım, bir söz, nişan yapalım ama benim ailem de hiç sıcak bakmıyor..Açıkçası ben de bakmıyorum çünkü onlar belli bir yaşa gelmiş, düzenlerini kurmuşlar haklı olarak evlilik düşünüyorlar ama bizim yani en azından kendi adıma konuşayım benim daha bir düzenim yok ki..Okulum bitmedi, işe atılmadım.Ben de o yüzden oturup açık açık konuştum.Vakit kaybı olarak görürsen seni engelleyemem ama benim için daha önümde biraz daha zaman var.Saygı gösterir ve anlarsan seninle birlikte geçmesini isterim dedim.Önce bozuldu etti ama sonra bir daha hiç açmadı bu konuları, sen nasıl istersen öyle olsun hep yanındayım dedi.Ailene de söyle dedim sıkıştırmasınlar, şimdi sıra onlarla konuşmada :)

canım ya, biz de başta bu konuşmayı yaptık ve ona göre başladık, önce mantığımız uyuşuyo mu diye baktık ve sonra tanımaya çalıştık birbirimizi.ve de ardından hoşlantı, aa hiç unutmuyorum ayaklarımız yerden kesilmiş gibiydi en başta :) bunu o söylüyodu, bende aynı şekilde aşık olduk:) herneyse, senin okul-iş vra diyorsun.ben üniversiteyi bitirdim 2.5 yıldır da çalışıyorum.başta konuşmamız şuydu, 2 yıla evlilik düşünüyorum.1 yılı nişanlı olup hazırlıkları yapma aşaması olucaktı.bende bizimkiler nişan yaparsak 4-5 ay ancak bekletirler bizde nişanlı kalınmıyor.kızı geç vermek taraftarı ailem.haklılarda diye düşünüyorum.yani olurda hoşlanırsak uyum sağlarsak brbirimize sürecimiz bu olur diye konuştuk.o fikrini söyledi ben fikrimi söyledim.anlaşmaya vardık bu konuda, çünkü ona senin evlilik çağın gelmiş boş bişeyin ardından ne sen yorul ne ben.kimse kimsenin zamanını almasın,sonrasında hayal kırıklığı yaşatmayalım.ben çok duygusalım bu arada.başta bunları konuşmak içimi rahatlattı ve sonra başladık ilişkiye.ama bizimki yan çiziyor, 3. ayda ailenle tanışalım demeye başladı :) ve kendi söylediği süreyi epey aştıııı, sabırsız şey.beni de sıkıştırıyor.bazen bozuk atıyoruz birbirimize, o bi erkek olarak rahat, ailesiyle tanıştırdı vs.ama ben kızım ve benim ailem rahat yapıda değiller, ha şu da var abim mesela tutp kız getirse tanıştırmaya övünürler bununla, ama biz ağzımızı açamayız erkek arkadaşımız olunca falan.velhasıl- kelam o bana çaba harcamıyorsun diyor, cesaretli ol diyor, elimden geleni yapmıyormuşum.yok senden bana hayır yok ananla bile konuşamıyosun daha baksana gibi şeyler söylüyor şakaya karışık.sorsan gaza getirecek böyle deyip.ama bilmiyor ki içten içe üzülüyorum bu cümleleri duyunca.kırıyosun beni diyorum.anla beni diyorum.tamam bişey demedim,şaka yaptım.ama gerçeklik payıda yok değil deyip yine üzüyor.özrüde kabahatinden büyük.

canım tabiiki ailenin ve senin ne düğündüğü çok önemli ama benim düşünceme göre sevgilin artık evlilik düşünmekte çok haklı yaş itibariyle. sen de çok küçük sayılmazsın 1 sene de gayet uzun bi zaman artık adı konmalı derim ben hayırlısı olsun

Back