- 31 Aralık 2014
- 876
- 553
-
- Konu Sahibi ananotherlife
inammıyorum ya okul öncesi öğretmenliği ne alaka üst alt mertebe,gayette güzel mesleği var inş atanır, bazen anneler gerçekten düşüncesiz olabiliyor,hayırlıysa olsun canım bence
Boğaziçili de olsanız ODTÜ lüde ya da başka bir ün den mezun olsanız,öğretmenlikte değişmiyor.Sadece belki özel ders konusunda değişebilir.İkiniz de meslektaşsınız ve Milli Eğitimde aynı maaşı alacaksınız.Anneniz de siz dr,eş adayınbız öğretmen gibi konuşmuş.O şekilde olsa belki kadının üst statüde olması sıkıntı çıkarabilirdi ileride.Ama dr bayan öğr ya da işletmeci erkek evliliği olup çok mutlu olanlarda var.Bu tamamen bakış açısı.Anneniz karaktere bakmalı öncelikle.
hıh benım sınıf arkım da orada okudu prof olcam hıh öğretmenlık neyıme dedı hıh dedi hala atanamadı
Annen bir adım sonrasında öss giriş belgesi isteyip yüzde 5 lik dilim kriteri koyabilirilk 15bine giren gelsin falan hatta üniversite giriş kapılarına yurtların reklamını koyan standlar oluyo ya eve kuruyomuş onlardan
Kusura bakma çok dalga geçtim ama annen çok klasik ya her anne çocuğuna kolay kolay kimseyi yakıştıramaz ama bunun kriteri bu olmamalı.
Sen de kendi kararını verdikten sonra dik dur müdahele ettirme maddi konuda. Bu arada ben eşimin 3 katı maaş alan bir işteyim
işte tanımıyor. karakter olarak seveceğine çok eminim. gerçekten çok iyi birisi. ama annem boğaziçinde okumamı fazla büyütmüş
Zamana bırakın...Sadece statüye önem verip evladı ayrıldığında çok acı çekip pişman olan gördüm...En yakınlarım Türkiyenin en ünlü ün mezun olan bir Kalp cerrahı ile evliliğini azap çektiği için noktalamak zorunda kaldı...Davul dengi dengine tabi ki ama karakter 5 para etmeyince o diploma sadece gereksiz bir kağıt parçasına dönüşüyor...
evet yanlış duymadınız. hemen konuya gireyim. 9 aydır liseden tanıdığım birisiyle beraberim . aynı memleketteniz. o kocaeli okul öncesi öğretmenliği okuyor . bende boğaziçi ingilizce öğretmenliği okuyorum.( konuyu daha iyi anlatmak içim bunu belirttim.) annelik hissi sanırım . bugün annem ben de bir şeyler olduğunu hissetmiş. ilk önce mırın kırın ettim . ölümü gör diyince söylemek zorunda kaldım. ama bir aydır tanıyorum dedim.
erkek arkadaşımın nereli olduğunu sordu. beni kendi memleketimizden birisiyle evlendirmek hayali!! aynı memleket olduğunu duyunca bir şey demedi. fakat iş ne okuyora gelince annem küplere bindi. ben ona göre üst mertebedeymişim!!! okul öncesi de neymiş!!! aleme rezil rüsva oldukmuş !!!!
şu an çok sinirliyim . ellerim titriyo. yazım yanlışım olduysa affola. sizce meslek önemli bir ayrıntı mıdır????
çok garip mesleğinin neyini beğenmedi ki bende okul öncesi öğretmeniyim
çok garip mesleğinin neyini beğenmedi ki bende okul öncesi öğretmeniyim
e hayırlısı olur ınsallah sızın ıcınüniversite nedir ki ? imkan bakımından tercih ettim bu okulu . çok seviyorum okulumu ve hayırlısı diyorum. devlette çalışmak hayırlısı ise inşallah devlete atanırım. boğaziçi sadece bir etiket.
Bu konuda çözüm aradığın konu yani bizlere sorduğun tam olarak nedir?
Sen zaten benim için önemli değil diyorsun, o zaman bir soru kalmıyor.aslında belirttim. meslek önemli midir? bence çok fark olmadığı sürece yani kültür farkı yaratmadığı sürece yok.
Sen zaten benim için önemli değil diyorsun, o zaman bir soru kalmıyor.
Hehe çok komik. Ben de Türkiyede derece yapmıştım, istediğim her uniyede gidebilirdi m. Babam ha boğaziçi ha başka bir yer sonuç olarak öğretmenlik dedi. Maddi olarak uygun bir uni ye gittim, doğuya atandı m. İngilizce öğretmeniyim bu arada. Annen boşuna Kasım Kasım kasılmasın. Kpss boğaziçi ne falan bakmaz. O okul öncesinde batıya hop atanır, sen özel işte rezil olursun. Gözlemleri më dayanarak öğretmen öğretmen evliliği çok daha rahat.
Kizi Bogazicinde okudugu icin.........
kesinlikle öyle . kendisi de diyor. oğlum boğaziçinden birisini bulsa tut kaçırma derim diyornerde okursa okusun nerde okuduğunun ve ne okuduğunun önemi olmamalı gerçekten şaşırıyorum böyle şeyleri görünce küçümsemek için söylemiyorum hanımefendinin oğlu işçi olsa evleneceği kız doktor ya da öğretmen ola bayıla bayıla anlatılır gelinim söyle böyle diye bu erkek arkadaşının mesleğinden kaynaklanan bir şey değil tamamen annenin egosuyla alakalı