sevgilim okul öncesi öğretmeni olduğu için annem ayrılmamı istiyor!!!!

Mesleğe başlamadıklarını nerden çıkarsınız bu mesleği 5 -10 yıl yapıp akademik kariyer yapan meslektaşlarım var.Anaokulu öğretmenliği diye üniversitelerde bölüm kalmadı.kompleks falan yok sadece mesleğimin yanlış anlaşılmasından bahsettim.siz görmemiş olabilir siniz ama olmadığı anlamına gelmez.bu yıl yeni okulumda zümremde 7 yıllık erkek meslektaşim vardı.işinde gerçekten çok iyi olduğu ve severek yaptığı belliydi.onun gibi 10 larca kişi tanıdım.Aslında bende suç size niye anlatıyorum ki utanmadan çocuk bakıcısı ima ettim demişsiniz.çocuk bakıcısı olmak utanılacak bi şey değil yanlış anlaşılmasın.lakin çocuk bakıcısı denerek aşıgılanmaya çalışılan bir meslek var ortada.

anne haklı. çocuğun yaşına göre öğretmenlikte mertebe artar. mesela 5ci sınıf öğretmeni 3cü sınıf öğretmeninden daha üstündür. kadına kızma:))))
peki okycim ben rehberlikçiyim oortaokuldaki ilkokula tain istemeyyeim mertebebm düşmesin lise isteyeyim dimi :))))

bir sürü arkadaşım var görevde . ne alaka çocuk bakıcısıyla

hocam sallayın ne yazsanız anlamaz. çok grildim ya

Annen saçmalamış aslında ama ben de okul öncesi öğretmenliğini erkeklere hiç yakıştıramıyorum. =) hatta erkekler genel olarak öğretmenliğe uygun değil devlette. Çünkü bir erkeğin o kadar çok boş vakti olmamalı. Öğretmen erkek arkadaşlarımdan biri böyle. Ordan biliyorum olayı.

Ama bu tabii ki de ayrılmayı gerektirecek bir şey değil.
Gönül sevmişse başkasına laf düşmez.

Heh ben de öyle istiyorum. Daha karizmatik geliyor yaArtıları olduğunu düşünüyorum bu durumun
Baktığın zaman artıları var ama zamanla sıkılırsın , kuzenim evli arada 11 yaş var , adamlar zamanında yaşayacağını yaşamamış , sıkılmış köşesine çekilmek istiyor , sen gençsin gezmek eğlenmek bişeyler yapmak tatile gitmek istersin yaşından ötürü heves edersin ,ama o evde oturur , aile sohbetlerine katılır felan.. ilerleyen zamanı düşünmeli insan ...

Bizim lisede odtülü boğaziçili öğretmenler vardı. Diğerlerini sallamıyodu öğrenciler. Hep mezun olduğu okulları sorarlardı :)

aranızda mertebe farkı olmadıgını anlatmanın bı yolu vardır herhalde.. yanlıs anlamayında bılmeyen cahıl kesım okul öncesı ogretmenıyım dıyınce 2 yıllıkmı unuıversıte okudunmu felan dıyor anasınıfı olunca yas grubu dusunce onların ogretmenının unıversıteye ıhtıyacı yok bır oyun oynuyorlar gozuyle bakılıyor.. cahıllık ıste

bende okul öncesı ogretmenıyım bır gun bırkac arkadas dolmusa bındık okula gıdıyoruz bır teyze ogrencımısınız sız nerde okuyonuz nerelısınız muhabbetı actı herkes bolumlerını saydı hemsırelık dedı oo ne guzel ıste turkce ogretmenı sınıf ogretmenı masallah masallah dıyıp durdu sen ne okuyorsun kızım dedı bana . bende okul oncesı ogretmenlıgı okuyorum teyze anasınıfı ogretmenı olacagım dedım bırda anlasın dıye verdıgı tepkı ıstemsız aynen su sekılde; "e zarar yok " ...
neyın zararı yok ne olmuskı bızım bolume neden acıdınkı teyze bana

cahıllık ıste ne dıceksın..

ayrıca meslektasım bır cok erkek var gayette karızmatık ve her ısten anlıyorlar daha ıyı kız sakın bırakma kaparlar üzülürsün :)

Okumakla mertebe yükselmez önce bunu annenize öğretin sonrası zaten gelir. Okumuş ama beş para etmez insanlar tanıdım.Okumamış ama dünyaya değer kişiler de ...

Benim de bölümüm İngiliz dili ve edebiyatı ama ne ailem ne de ben 'İngilizce okuyan üst mertebedir, bunlar ingilizce öğretmeni olacak, süper bunlar' demedik, demeyiz. İnsanın okuduğu bölüme göre damgalanması çok çirkin.
Bence iki gönül bir olduktan sonra birinin öğretmen birinin asgari ücretle çalışan olması bile kişiler için sorun teşkil etmemeli. Biz evlenirken bile insanları sınıflara ayırırız. Ne kadar acı bir halimiz var.

Kaldı ki ikinizde öğretmensiniz. İkinizinde bölümünün önü açık. Kaldı ki siz Boğaziçisiniz diye anında atanabileceğinizin garantisi yok. Muhtemelen sevgiliniz sizden önce atanacak. O zaman anneniz ne diyece acaba?

Veya bir doktor 'kızınız benden düşük mertebede' derse ?

Eh tabi bir de işin bu boyutu var değil mi? Ben bunu düşünmedim bak.

Hahahaha kendimi gördüm sankibenim de aynı olay ve aynı Tür anne Başımda.Nişanlıyım,ben lisede matematik öğretmeniyim o ilköğretim matematik öğretmeni ve biz bi de aynı üniversite mezunuyuz.Sevgili annecim bu durumda benim daha Üstte olduğumu onun aşağıda OLDUĞUNU benim KOSKOCAAAA!! liselerde onun ise KÜÇÜCÜK!! ortaokullarda çalışacağını söylemişti.Ne kadar yanıldığını anlatsam da anlamadı.Evet şimdi nişanlıyız kısmetse 2 ay sonra düğünüm var ama anneme sor halaaaa aynı bu Yüzden ne denir ki

Nedir bu annelrdeki doktor merakı!!sadece türklere mi özgü acaba!

Mutluluğun mesleği mi var, yada boyu,göz rengi var mı ki!

Keşke olsaydı da hemen buluverseydik kimde mutluluk

Anneniz çok yanlış davranmış..Kimin hangi mertebeye geleceği bilinmez..Müdür diye evlenirsiniz işten çıkarılır ya da mühendislik okuyordur iş bulamaz..Turizm okur iki yıllık otele müdür olur evlendikten sonra yani bu işler kısmet işleri siz birbirinizi sevin gerisi hikaye..
Ben 4 yıllık turizm işletme mezunuyum eşim 2 yıllık turizm mezunu.İkimizde Amerikada staj yaptık döndük aynı otelde işe başladık..Tüp bebek tedavisine başlayınca işten ayrılmak zorunda kaldım evi eşim geçindiriyor şu anda..Ve çok iyi kazanıyor..Tutumlu olsun evine bağlı olsun,sen işten çıktığında da geçiminizi daim ettirecek kazancı olsun yeter..Anneniz çok yanlış şeylere kafa yoruyor bence

Son düzenleme:
Neden utanayim bu çocuk bakıcılığı olayını sen çıkardın kimse çocuk bakıcısı demedi bunu sen anlatıyorsun regl dönemindesin sanırım anaokulu öğretmeni deyince noluyor ben bakıcıları aşağılamadım ayrıca a diyorum b Anlıyorsun hadi bye

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…