- 13 Haziran 2015
- 957
- 602
-
- Konu Sahibi ananotherlife
ne kadar itici bir düşünce ya annene deki "benden daha çok maaş alıcak gülllll gibi yaşatıcak beni" ...İnsanlığı,karakteri mi önemli yoksa okul öncesi öğretmeni oluşumu yazık.Ya itin uğursuzun birine aşık olsaydı kızı.yohhhh canım kadın mesleği o!?!? ben damadım çocuk gelişimi mezunu !!! dedirtmem diyo!!!
evet yanlış duymadınız. hemen konuya gireyim. 9 aydır liseden tanıdığım birisiyle beraberim . aynı memleketteniz. o kocaeli okul öncesi öğretmenliği okuyor . bende boğaziçi ingilizce öğretmenliği okuyorum.( konuyu daha iyi anlatmak içim bunu belirttim.) annelik hissi sanırım . bugün annem ben de bir şeyler olduğunu hissetmiş. ilk önce mırın kırın ettim . ölümü gör diyince söylemek zorunda kaldım. ama bir aydır tanıyorum dedim.
erkek arkadaşımın nereli olduğunu sordu. beni kendi memleketimizden birisiyle evlendirmek hayali!! aynı memleket olduğunu duyunca bir şey demedi. fakat iş ne okuyora gelince annem küplere bindi. ben ona göre üst mertebedeymişim!!! okul öncesi de neymiş!!! aleme rezil rüsva oldukmuş !!!!
şu an çok sinirliyim . ellerim titriyo. yazım yanlışım olduysa affola. sizce meslek önemli bir ayrıntı mıdır????
mühendis kadın çoğunlukta ve hakkıyla yapıyorlar ama anaokulu öğretmeni garipevet annem dengimi istemiyor gözü yükseklerde !!
Evet anaokulu öğretmenin cinsiyeti var bende vermezdi bittiöğretmenliğin cinsiyeti mi oluyor.
Çok cahilce bir yaklaşım.okulöncesi öğretmeniyim.ve hocalarım erkekti.hatta bi hocam için her zaman derim.en büyük şansım diye.anaokulu ibaresinden sadece erkekler değil bayanlarda rahatsız.Anaokulu isminden ötürü bi kesim bizi çocuk bakıcısı olarak görüyor.bizim temel görevimiz çocukları tuvalete getirip götürmek,saçlarını toplamak vs değil anlayın artıkEvet anaokulu öğretmenin cinsiyeti var bende vermezdi bitti
işte onlar akademisyen olarak kalan kesim yanı onlar mesleğe başlamak istememişler ayrıca çocuk bakıcısı oldugunu ima ettim neden böyle dedinki kompleksmi yapiyorsun kaç yaşındayım bir tane erkek anaokulu öğretmeni gormedim kimse okul öncesi öğretmeni demez böyle derlerÇok cahilce bir yaklaşım.okulöncesi öğretmeniyim.ve hocalarım erkekti.hatta bi hocam için her zaman derim.en büyük şansım diye.anaokulu ibaresinden sadece erkekler değil bayanlarda rahatsız.Anaokulu isminden ötürü bi kesim bizi çocuk bakıcısı olarak görüyor.bizim temel görevimiz çocukları tuvalete getirip götürmek,saçlarını toplamak vs değil anlayın artıkbizim görevimiz yaptığımız etkinliklerle çocukları ilköğretime hazırlayıp sosyal-duygusal,fiziksel,zihinsel,özbakım gelişimini desteklemek.bunlar cinsiyet gerektirmiyor.hatta tanıdığım erkek meslektaşlarımdan gözlemlediğim kadarıyla işlerinde çok titizler.çoğuda sadece 4 yil egitimle yetinmiyor.aralarınlarında müdür ve öğretim görevlisi olan baya kişi var.konu sahibi anneniz abartmış.KPSS üniversiteye bakmıyor sonuçta.ileride çocuklarına ve düşkün bir eş gördüğünde önyargı falan kalmaz.kalsada onun sorunu
canım boğaziçide okusan öğretmensin atanınca hiççççç farketmiyor ...Kimse sana boğaziçinden mezun muamelesi yapmayacak üzgünüm ....Ben 10 yıllık öğretmenim arkadaşlardan daha kimin nerden mezun olduğu nu bilmem...ama ben boğaziçinde okuyorum !!!!!!!!!!!!!!!!