Benimki de yüksek mühendis, hava mi atiyosunBenim erkek arkadaşım jandarma 1 senelik bir birlikteliğimiz oldu batıda kalıcı olarak yapıyor mesleğini ama arada sırada çıkan doğu görevlerini bana söylemiyordu ancak sonradan söylediği kadarıyla çatışmaya gidiyormuş ve yanındaki arkadaşı da şehit olmuş o gün şehit haberini alınca kötü oldum ve kendisinden mesleğini değiştirmesini istesem de Allah ın izniyle bana bir şey olmaz dedi ve kabul etmedi bende onun hayatı olduğu için fazla ısrar etmek istemedim ve hayatından çıktım çünkü bana yalan söyledi göreve gitmiyorum dedi bende dolayısıyla bir şok yaşadım korktum ona bir şey olacak diye biribirimize daha fazla bağlanmaktansa kısa zamanda bitirmek daha mantıklı olur diye düşündüm onu seviyorum ve sadece mutlu huzurlu bir yuvamız olsun istemiştim her gün yüreğim ağzımda dolansın istemiyorum evet biliyorum belki oradan bakınca bencil biri olduğumu düşüneceksiniz ama gerçekten olayın içinde olunca her şey çok zor oluyormus onu anladım.Benim iki sorum olacak siz olsaydınız ne yapardınız ikinci olarak da jandarma hangi bölümde görev yaparsa yapsın geçici göreve muhakkak gönderilir mi şimdiden teşekkür ediyorum
Evet söylediğiniz gibi geleceğimizi düşünürek bir adım atmak istedim birbirimize daha çok bağlanmaktansa ayrılmanın daha doğru olacağını düşündüm tabi ben sonradan vicdan yapıp yazdığımda iş işten geçmişti zaten o da benim bu durumu kabullendiğim takdirde zorlanacağımı farketti ve saygı duydu yorumun için teşekkür ediyorumBencillik değil de biraz garantici bir yapınız var anladığım kadarıyla,işine bağlı risk fazla diye iş değiştirmesini istemek veya ayrılmak tamamen sizin tercihiniz ama bence hayatta her şeyi kontrol edemeyeceğinizi düşünüp kabullenmek sizi rahatlatacaktır.Hangi işte risk yok bunu düşünün,evinden işe gitmek için çıkan insanlardan kaç tanesi evine dönemiyor bir düşünün.Bu konularda biraz kaderci ve teslimiyetçi olun derim ölüm,kaza, sakatlık,hastalık bunları kontrol edemiyoruz ki sana tavsiyem bir kerede bu açıdan düşünmen olur,yalan konusunda da seni kaybetmemek, tedirgin etmemek için söylemiş olabilir.
Sizi takdir ediyorum bu konuda ama işte herkesin yapısı aynı değil ben çok evham yapan biriyim her gün başına bir iş gelecek mi diye korkudan ödüm kopar gerçekten çok zor bir durum Allah onların da yardımcısı olsun ama asıl mesele yalan söylemesi bana başlangıçta dürüst bir şekilde söyleseydi ben de ona göre bir yola girer ya da girmezdim yorumunuz için teşekkür ediyorumNişanlım subay, 9 yıllık sevgiliyiz. İş bulmasını doğu görevinin bitmesini vs bekledik.. Bazı şeyler değiştirilemiyor kader gibi. Başına bir hal geleceği varsa başka bir iş yaparken de gelir. Yani ben böyle düşünüp teslim oluyorum ve de onu çok seviyorum. Suriyeye gidiyoruz mesajları atıyordu ve elimden dua etmekten başka hiçbir şey gelmiyordu ne yapabilirim ki? Onun başına gelecek olan şeyi değiştirebilir miyim? Allah hepsini korusun. Ömrüm olduğu müddetçe onunlayım ki zaten hayatımı onun varlığı olmadan düşünemiyorum, bırakamam
Evet hatalıyım ama benim kadar o da hatalı kaç defa sordum çatışmaya gitmiyorsun değil mi diye yüzüme baka baka yalan söyledi belki ben de ona göre yoluma bakardım çünkü herkesin hayalinde kurmak istediği bir yuva var kader kısmına gelecek olursak evet karşıdan karşıya geçerkenElbette asker polis jandarma daha riskli meslek grupları ama şöyle düşünün kader değişmiyor. Geçen gün bir haber gördüm obezite bir adam kalp krizinden ölmekten korktuğu için 60 kilo veriyor ve sonuç olarak yine kalp krizinden vefat ediyor. Bazı şeylerin sonucu değişmiyor. Mesela Ekrem Karakaya doktordu fakat silahla vurularak öldürüldü. İnsan başına ne gelir bilemiyor ki. Bence seviyorsanız hata etmişsiniz. Sizin başınıza gelecek diye bir kural yok. Evet endişe duymanız normal ama ayrılmak bir hata bence.
Göreve gitmiyorum yalanını da içiniz ferah olsun diye söylemiştir. Tabii yine de karar sizin.
Haklısınız zor tabi. Ben asla demiyorum hiçbir şey için ama askerle evlenmek istemezdim bende. Sürekli taşınmak görev gereği yer değiştirmek ayrı sıkıntı eşine bir şey olacak korkusuyla yaşamak çok ayrı.Benim erkek arkadaşım jandarma 1 senelik bir birlikteliğimiz oldu batıda kalıcı olarak yapıyor mesleğini ama arada sırada çıkan doğu görevlerini bana söylemiyordu ancak sonradan söylediği kadarıyla çatışmaya gidiyormuş ve yanındaki arkadaşı da şehit olmuş o gün şehit haberini alınca kötü oldum ve kendisinden mesleğini değiştirmesini istesem de Allah ın izniyle bana bir şey olmaz dedi ve kabul etmedi bende onun hayatı olduğu için fazla ısrar etmek istemedim ve hayatından çıktım çünkü bana yalan söyledi göreve gitmiyorum dedi bende dolayısıyla bir şok yaşadım korktum ona bir şey olacak diye biribirimize daha fazla bağlanmaktansa kısa zamanda bitirmek daha mantıklı olur diye düşündüm onu seviyorum ve sadece mutlu huzurlu bir yuvamız olsun istemiştim her gün yüreğim ağzımda dolansın istemiyorum evet biliyorum belki oradan bakınca bencil biri olduğumu düşüneceksiniz ama gerçekten olayın içinde olunca her şey çok zor oluyormus onu anladım.Benim iki sorum olacak siz olsaydınız ne yapardınız ikinci olarak da jandarma hangi bölümde görev yaparsa yapsın geçici göreve muhakkak gönderilir mi şimdiden teşekkür ediyorum
Evet hatalıyım ama benim kadar o da hatalı kaç defa sordum çatışmaya gitmiyorsun değil mi diye yüzüme baka baka yalan söyledi belki ben de ona göre yoluma bakardım çünkü herkesin hayalinde kurmak istediği bir yuva var kader kısmına gelecek olursak evet karşıdan karşıya geçerkende ölebiliriz ama binde bir durum ama çatışmada Allah korusun bir kurşunla ölebilir hep bu durum aklıma geliyor yorumunuz için teşekkür ediyorum
Ben de öğretmenim görev gereği bir yerlere gitmek zor olmazdı ama hayatını birleştirdiğim adamın yokluğu bana çok koyardı o yüzden böyle bir karar aldımHaklısınız zor tabi. Ben asla demiyorum hiçbir şey için ama askerle evlenmek istemezdim bende. Sürekli taşınmak görev gereği yer değiştirmek ayrı sıkıntı eşine bir şey olacak korkusuyla yaşamak çok ayrı.
Onların mesleği çok kutsal hiçbir meslekle kıyaslanamaz yazdıklarımdan bunu anladınızBenimki de yüksek mühendis, hava mi atiyosun
Evet hatalıyım ama benim kadar o da hatalı kaç defa sordum çatışmaya gitmiyorsun değil mi diye yüzüme baka baka yalan söyledi belki ben de ona göre yoluma bakardım çünkü herkesin hayalinde kurmak istediği bir yuva var kader kısmına gelecek olursak evet karşıdan karşıya geçerken
Sürekli sorduğumda söylemiyordu ancak arkadaşı şehit olunca o üzüntüden itiraf ettiÜzmemek için yalan söylemiştir büyük ihtimalle, bunu yalan olarak düşünmezdim ben. Siz nasıl öğrendiniz operasyona gittiğini? Geçici görevle operasyon bölgesinde görevlendiriliyorsa komandodur muhtemelen, görevlendirme olması çok normal bu durumda.
BeniYani bu sorunun cevabı evlilikten, ilişkiden beklentilere göre değişir. Mesela bana haklı geldiniz. Ben de yapamazdım. Tabii ki herkesin başına, her an, her şey gelebilir fakat bazı meslek gruplarının diğer mesleklere göre daha riskli olduğu da aşikar.
Bende de anksiyete var. Bu yüzden sanırım ben de yapamazdım. Sürekli ayrı kalacağım, yol gözleyeceğim bir evlilik de bana göre değil misal. Yan yana, dip dibe olmak için evlendim mesela ben. Ama başka biri bambaşka düşünebilir, söyleyebilir. O yüzden bence kıyaslama yapmak veya "doğru mu yapmışım" diye sormak yerine içinize sindi mi kararınız diye düşünün. Yalan konusunda ise kızılacak bir şey yok bence ya. Sizi üzmemek için demiş.
Yani bu sorunun cevabı evlilikten, ilişkiden beklentilere göre değişir. Mesela bana haklı geldiniz. Ben de yapamazdım. Tabii ki herkesin başına, her an, her şey gelebilir fakat bazı meslek gruplarının diğer mesleklere göre daha riskli olduğu da aşikar.
Bende de anksiyete var. Bu yüzden sanırım ben de yapamazdım. Sürekli ayrı kalacağım, yol gözleyeceğim bir evlilik de bana göre değil misal. Yan yana, dip dibe olmak için evlendim mesela ben. Ama başka biri bambaşka düşünebilir, söyleyebilir. O yüzden bence kıyaslama yapmak veya "doğru mu yapmışım" diye sormak yerine içinize sindi mi kararınız diye düşünün. Yalan konusunda ise kızılacak
Beni anlamış olmanıza sevindim ilk zamanlar vicdan yaptım ama daha sonra verdiğim karar içime sindiYani bu sorunun cevabı evlilikten, ilişkiden beklentilere göre değişir. Mesela bana haklı geldiniz. Ben de yapamazdım. Tabii ki herkesin başına, her an, her şey gelebilir fakat bazı meslek gruplarının diğer mesleklere göre daha riskli olduğu da aşikar.
Bende de anksiyete var. Bu yüzden sanırım ben de yapamazdım. Sürekli ayrı kalacağım, yol gözleyeceğim bir evlilik de bana göre değil misal. Yan yana, dip dibe olmak için evlendim mesela ben. Ama başka biri bambaşka düşünebilir, söyleyebilir. O yüzden bence kıyaslama yapmak veya "doğru mu yapmışım" diye sormak yerine içinize sindi mi kararınız diye düşünün. Yalan konusunda ise kızılacak bir şey yok bence ya. Sizi üzmemek için demiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?