sevgilim ile boy ve kilo sorunum

Arkadaşlar, hayatım boyunca hiçbir zaman hiçbir insanı uzunluk ağırlık güzellik çirkinlik kategorilerinde yargılamamakla birlikte; sizin de sözde bu durumu eleştirirken kendi yaptıklarınız neler yahu?
edebinle otur, sana fazla bile, yerden bitme, esas sen onun yanına yakışmıyorsun falan...
Konu sahibi zaten 'yanıma yakışmıyor' dememiş ki. Boy ve kg farklarımız var kimse bizi yakıştırmıyor demiş. 'yanıma yakışmıyor- bizi birbirimize yakıştırmıyorlar' arasında fark var. Niyet ve uslup farkı var. Ailesinin bu beyefendiyi tenkit etmesi de son derece yanlış, konu sahibi bunlardan etkilenmemeliydi bile. Ama etkilenmiş!
Dediğiniz gibi evet kendisi daha fazla uzayamaz, e o da görüntüdeki diğer büyük fark olarak düşündüğü kilo problemini ele almış kilo değişebilir bir şey çünkü. 'Acaba uzasam mı' veya 'keşke onu biraz kısalmaya ikna edebilsem' diye konu açacak hali yok bari kiloları uyduralım diye düşünmüş olabilir? Siz neye bu kadar gerilip çirkin yorumlar yapıyorsunuz ki? Okurken ben bile sinir oldum.. Ki birkaç kişi de fıstık gibi çocuk falan yazmış, e ayıp yani.

Benim kendi fikrim konu sahibinin dert edindiği şeyin önemsiz olduğundan yana. Erkek arkadaşımla benim aramda da 17-18 cm gibi bir boy farkı var. Şu sıralar 'tamamen kendi isteği ile' spor yapıyor, spora başlamadan önce göbişi de vardı ama benim için o dolgun yanakları, dolma parmakları - veya- hafiften şakaklardan dökülmeye başlamış saçlarından kalan o boşluk; sanki sevilecek yeni yer keşifleri gibi. Yani şüphesiz söyleyebiliyorum ben onun 110 kgluk halini de aynı böyle severim. Hatta şuan hayal ettim de aynı değil daha fazla sevebilme, yumulabilme ihtimalim var..
Hem siz de hamile olduktan sonra belki kilolarınızı veremeyeceksiniz? Ya bilmiyorum konu bana anlamsız geldi. Bir de birkaç kez belirtmişsiniz tık yok diyorsunuz, e daha fazla baskı kuramazsınız, bu onun kendi tercihi. bütün bunları görünüş açısından yazdım, sağlık konusu pek ilgi alanınıza dahil olmamış anladığım kadarıyla çünkü.

benim eşimde 1.90 boyunda ve 125 kilo ben 1,64 boy 47 kiloyum noktayla virgül gibiyiz ama seviyorum kocamı böyle :) aslın da bünyeyle alakalı ben kiloma göre acaip yemek yerim eşim benim kadar yemediği halde o alıyor ben alamıyorum kilo herzaman dediği bir lafı dün de etti senin yediğinle bir köy doyar diyorum ya hep vazgeçtim ne köyü kasaba doyar be diye isyan etti adam :)

sizin boyunuz çok kısaymış, adam zayıflayabilir de siz uzayamazsınız

Sizin boyunuza 58 kilo nasıl duruyorsa onun boyuna da 110 kilo ancak öyle durur.

Babanız için gerçek sebebin bu olmadığını düşünüyorum. Bahane edecek bunu bulmuş. Kendisiyle açık açık konuşmanız gerek.

aynen...

Bende sandım ki siz daha uzunsunuz erkek arkadaşınız küçük minyon. Erkek daha uzun ve kalıplıysa bunda ne sorun olabilir ki ben anlayamadım? Çevredekilerin ne dediğini dinlemeyin onlar hep bişeyler der. Ayrıca yukardaki arkadaşa katılıyorum boyuna göre kilon çok fazla. Sende eminim çıtı pıtı zayıf durmuyosundur.. senin en az boyundan 10 eksik kilon olması lazım. yani ideal kilon 43 ama sen 58 kilosun.

Iyi de 180 boya 110 kilolu olabilir de o kadar anormal değil yani

Sen de zayıf değilsin ki

Aranızda da öyle anormal bir boy farkı yok

Baban senden ayrılmamak için bahane arıyor gibi geldi

180 e 110 kilo fazla. eşim 178 kilosu 80 civarı iken ne zayıf ne şişman normaldi .
110 kilo 190 falansa normal olabilir ki o bile fazla.
Konu sahibine gelecek olursak, kilonuz bence az değil, boy farkı konusunda yapacak birşey yok ama kilo konusu hem verilir hem de kilo açısından aranızda çok orantısız bir durum yok.
Babanız içine sinmemiş BAHANE arıyor.

bence ikiniz de kilo verin senin de kilo fazlan var 153 boyla en fazla 45 falan olmalısın

Arkadaşlar üşenmeyip hesapladım kız haklı. Sevgilisi ondan daha şişman. Konu sahibinin beden kitle indeksi 24,78 (kilolu - normal sınırında ama birazcık verse tam normal olacak) sevgilisininki 33,95 (çok daha fazla). Yani oğlan daha şişman. Amma vekalin şişman bir insan olarak diyorum ki ben de çocuğa baskı yapmayın gerçekten biraz ayıp ve özgüven kırıcı olmuş diğer arkadaşların da dedikleri gibi :) Ama hani gözünüze çekici gelmiyorsa kilosu sizin için çok önemliyse orası sizin bileceğiniz iş, kırmadan ayrılmak sanırım en doğrusu ama bilemedim ben de :KK43:

Ama önemsizse ki bence kesinlikle takmayın. Ayrıl demem laf olsun diye, hani ciddi ciddi takıyorsanız ama takmıyorsunuz sanırım.

Bir de herkes yerden bitme filan demiş de ne var bence 153 gayet hoş, minyon...

Arkadaş biri gelip 150 boyum var, hayata küstüm diye konu açınca binbir teselli verenler gelmiş neler yazmış. Güzel u dönüşleri bunlar. :KK14::KK12: Zayıf erkeklerden hoşlanmayan bendenize sevgiliniz iyi göründü. Siz de kilolu değilsiniz o kadar. Beraber spora gidebilirsiniz yine de.
Iste onlar hep 'zügürt tesellileri'

Kusura bakmayın da siz de sanki zayıf birimiymişsiniz gibi konuşmuş, adamı yermişsiniz. Önce bir kendiniz zayıflayın da adama öyle karışın.

haklisiniz benim boyum kisa kilomda var biraz .zayifim demedim ki zaten.kendimi yukseklerde gordugum de yok.bu kadar kotu yakistirmalar beklemiyodum acikcasi (istisnalar haric) ben onu her haliyle seviyorum.onun yanimda buyuk durusunu tombik olusunu seviyorum.o bana hic bi zaman kisasin demedi.ama ben ona askim cok kisayim evlenince hep topuklu giyerim diyorum.sen nasil istersen nasil rahat edersen benim icin farketmez diyor. beni gercekten yanlis anladiniz kibirli yada bencil birisi degilim.etraftan oyke yorumlar alinca cok kotu gorundugunuzu dusundum sadece.ama burda cogu arkadas abarti bulmamis.cok sevindim buna gercekten.ve artiknhic bi sekilde kilolusun yada zayifla demicem.ama sagligi icin zayiflamasi gerekir.benim de ayni sekikde zayiflamam lazim.cunku ilerde hastalanlasini istemem.zaten hic bi zaman kotu bi dille demedim.tatli dille ve sakayla karisik söyledim. (bazi arkadaslar askerde nasil kilo almis dedi.askere gittiginde 95 kiloydu geldiginde 110:) askeeligini ankarada yapti ve yemek secen birisi oldugu icin surekli disardan yemek soykedi.isi de rahat oldugu icin biraz kilo aldi)

İyi akşamlar arkadaşlar,

4 buçuk yıldır konuştuğum bi sevgilim var.ayni zaman da çok yakın aile dostumuzun oğlu.1 buçuk sene önce beni istemeye geldiler babam askerliği yok diye vermedi haklı olarak.annem biliyor konuştuğumuzu. babam da biliyo galiba ama belli etmiyor.bizim aramızda boy farkı var biraz.onun kilosu da var .askere gitmeden önce iyiydi biraz ama askerden bi geldi 110 kilo.ben onu her haliyle seviyorum ama kimse yakıştırmiyor bizi benim boyu 1 53 kilo ise 58 onun boyu 1 80 kilosu 110.gecen babam görmüş anneme bisürü şey söylemiş çok kilo almış hormon bozukluğu mu var diye konuşup durmuş. banada söylendi biraz.yengem filan da bi sana bak bi ona bak deyip duruyo sınırlarını bozuyor iyice.haliyle bende ona baskı yapıyorum zayıfla diye.spora basladi 2 hafta gitti.sonra canım istemiyo demeye başladı.her gün gidecek diye bekliyorum bi gün dışarda bi gün başka yerde napıyım bilemedim.cok moralim bozuk bu duruma.zayiflamasini bende istiyorum ilerde bisürü hastalık yapacak belkide.

ben nasıl ikna edecem onu.ne istersen yaparım diyo ama ortada bişey yok
Bir milyonuncu "üslup banı"mı yiyeceğim ama bunu birinin söylemesi gerek.

Onun 1.80 boyu var. Zayıflarsa asıl problem o zaman başlar bence. Ben de kısa boyluyum ama senden uzun ve zayıfım. Buna rağmen kimseyi beğenmezlik yapmam önce bi kendime bakarım.

Ayrıca benim de yanıma yakıştıramadıkları bi erkek arkadaşım vardı her eleştirene "ben çok mu iyiyim ayrıca seviyorum nesi var" derdim.

Bi sana bak bi ona diyolar da 1.53 boyla 58 kiloluk biri daha vahim bence.

Çocuğa kilo ver diye baskı yapacağına kendin kilo vermeye çalışsan daha iyi olur. Hatta dua et de kilo vermesin sen vermeden.

haklisiniz benim boyum kisa kilomda var biraz .zayifim demedim ki zaten.kendimi yukseklerde gordugum de yok.bu kadar kotu yakistirmalar beklemiyodum acikcasi (istisnalar haric) ben onu her haliyle seviyorum.onun yanimda buyuk durusunu tombik olusunu seviyorum.o bana hic bi zaman kisasin demedi.ama ben ona askim cok kisayim evlenince hep topuklu giyerim diyorum.sen nasil istersen nasil rahat edersen benim icin farketmez diyor. beni gercekten yanlis anladiniz kibirli yada bencil birisi degilim.etraftan oyke yorumlar alinca cok kotu gorundugunuzu dusundum sadece.ama burda cogu arkadas abarti bulmamis.cok sevindim buna gercekten.ve artiknhic bi sekilde kilolusun yada zayifla demicem.ama sagligi icin zayiflamasi gerekir.benim de ayni sekikde zayiflamam lazim.cunku ilerde hastalanlasini istemem.zaten hic bi zaman kotu bi dille demedim.tatli dille ve sakayla karisik söyledim. (bazi arkadaslar askerde nasil kilo almis dedi.askere gittiginde 95 kiloydu geldiginde 110:) askeeligini ankarada yapti ve yemek secen birisi oldugu icin surekli disardan yemek soykedi.isi de rahat oldugu icin biraz kilo aldi)
Arkadaşım burda iyi hoş konuşmuşsun ama o lafları söyletiyosan onun hakkında sen de beğenmiyprsun demek ki. Ciddiyim asıl senin durumun kötü.
Kimseye laf söyletme eğer gerçekten "onun yanında öyle dıruşunu seviyorsan"

Abooo, herkes ne fitmis anacim.

Herkes konu sahibini resmen obeze benzetmis :) halbuki konu sahibinin BMI i sevgilisinden gayette az. Konu sahibinin ki 24.5, sevgilininki 33.

Bu arada herkes te minnacik, 45, 55 arasi masallah. O zaman sokaklardaki etli butlu bayanlar kim ?

konu sahibine hakaret etme hakkını kim verdi acaba bazılarına...:KK57:

kız sevgilisini yerden yere vurabilir... şişko der beğenmiyorum der vs der de der...
konu sahibinin sevgilisi neticede... ve o onun hayat tarzı, bakış açısı..

ama tutup burada ne sıfatla bazıları gelip de konu sahibine hakaret etmiş anlayamadım...
tanımıyorlar etmiyorlar...
akılları sıra kıza haddini bildiriyorlar...:KK12:eleştirdikleri şeyin alasını kendileri yapıyorlar.

farkında değiller mi acaba, konu sahibinden daha kötü durumda olduklarının, ne kadar da kötü gözüktüklerinin..

İyi akşamlar arkadaşlar,

4 buçuk yıldır konuştuğum bi sevgilim var.ayni zaman da çok yakın aile dostumuzun oğlu.1 buçuk sene önce beni istemeye geldiler babam askerliği yok diye vermedi haklı olarak.annem biliyor konuştuğumuzu. babam da biliyo galiba ama belli etmiyor.bizim aramızda boy farkı var biraz.onun kilosu da var .askere gitmeden önce iyiydi biraz ama askerden bi geldi 110 kilo.ben onu her haliyle seviyorum ama kimse yakıştırmiyor bizi benim boyu 1 53 kilo ise 58 onun boyu 1 80 kilosu 110.gecen babam görmüş anneme bisürü şey söylemiş çok kilo almış hormon bozukluğu mu var diye konuşup durmuş. banada söylendi biraz.yengem filan da bi sana bak bi ona bak deyip duruyo sınırlarını bozuyor iyice.haliyle bende ona baskı yapıyorum zayıfla diye.spora basladi 2 hafta gitti.sonra canım istemiyo demeye başladı.her gün gidecek diye bekliyorum bi gün dışarda bi gün başka yerde napıyım bilemedim.cok moralim bozuk bu duruma.zayiflamasini bende istiyorum ilerde bisürü hastalık yapacak belkide.

ben nasıl ikna edecem onu.ne istersen yaparım diyo ama ortada bişey yok
Sen bu kişinin boyundan posundan kilosundan öte karakterine ve sana olan yaklaşımına, birbirinize duyduğunuz aşka ve anlaşmanıza odaklan bence. Yanlış şeylerle canını sıkıyorsun. Şimdi boyuna posuna uygun, kaslı, adonisli, baklavalı filinta gibi bir delikanlı bulsan 2 sene sonra akrep nalana dönmeyeceği ne malum ? O zaman yakıştırmamaya başladıklarında ne yapacaksın boşanacak mısın ? Bu düşünceler bana ona olan sevginde bir eksiklik olduğunu hissettirdi yoksa bana kalırsa kim ne derse desin önemsemezdin. Benim boyum 1.70 kilom 50, erkek arkadaşımın boyu 1.85 çıkmaya başladığımızda 75 kilolarında gayet zayıf ve fiziken hiçbir kusuru olmayan biriydi. 3 yıldır birlikteyiz şuan 89 kilo. Benim annem dahil herkes çok kilo aldı diyor kendi babası oğlum ne yaptın mahfetmişsin kendini diyor ama bana aksine eskisinden de yakışıklı ve tatlı geliyor. Kesinlikle de kilolu bulmuyorum ve zayıflasın istemiyoru. Ama kendisi çevresinden aldığı tepkiler yüzünden depresyona girip spora başladı. Başlasın spor iyidir.. Sağlığı için zayıflaması açısından tabiki arkasında dur ama artık yakışmıyoruz deyip dert ediyorsan sevgini ve ilişkinizin sağlamlığını bir sorgula derim...

Kimse sevgilisinin kilosuna guzelligine guvenmesin valla evlendigimde 50 kiloydum 6 yil sonra o kiloyla hamile de kaldim dogumdan sonra 1 sene 90 kilo gezdim. Adam incecik begendi evlendi kadin patatese donustu :KK70:
ne yapacaksaniz ilerde kilo alirsa, kaza gecirir elini kolunu yuzunu kaybederse?

Ikiniz de kilolusunuz zaten farkindasiniz da birlikte diyet yapin gayet de keyifli olur :KK66: kilo vermek hic oyle zor degil, 43 kilo verdim tecrubeyle sabittir, hele de yaninizda biriyle yaparsaniz cok daha zevkli olur :KK50: ama asil sorun baskalarinin fikirlerini bu kadar dert etmeniz bence, insan gercekten sevince butun dunya karisina gecip yakismiyorsunuz dese de dert etmez, her sekilde yakistirir sevgilisini kendine:KK14:

X