sevgilim ile boy ve kilo sorunum

Evet saglik için gerekli bir durum ama kilo fazlası olan insanlar hayati boyunca baski ve eleştiri almamali, sürekli kilo ver baskisi altında da yasamamali. Bence bu çok yildirici. Özellikle de baskalarinin lafiyla bunu en sevdiginin sana yapiyor olmasi kötü bir şey.

Sonuçta buraya esi ve sevgilisi tarafindan kilo baskisi gören kadinlara destek olup derdini paylaşıyoruz ve karsi tarafa kiziyoruz bu da ayni sey

ben o konularda da karşı tarafa kızmıyorum
bence, eğer bir insan eşinin- sevgilisinin kilo almasından hoşlanmıyorsa, söylemeyip saklaması daha kötü

ayrıca, bu konuda adam hayat boyu böyle değilmiş ki
sonradan almış kiloları

ben bir insana kilo ver demeyi "kötü" bulmuyorum
ha hastalık vardır, hastalık sebebilye kilo sorunu vardır, o ayrı bir konu

Haklısın ama konu üzerinden gidecek olursak resimdeki delikanlının aşırı bir kilo fazlası yok. Göbek çevresinde biraz yağlanma var ama baskı yapılacak, ovv çok şişko denilecek kadar değil tilkican

Bir de konu sahibinin kendi ölçülerine bakmadan bu baskıyı yapması kızdırdı insanları. Yorumlar biraz abartı ve çirkin olmuş o ayrı mesele ama insan kendi altındaki eşeği de görmeli azıcık. Konu sahibi dikkat etmiyorken karşısındakine bu baskıyı yapması hoş değil.

Çok doğru yazmışsınız.

Ben bu konudaki kibire kızdım aslında.

Ben babayla yengeye kızdım, sanki kendi kızı Adriana Limaymış gibi çocuğu yakıştıramamışlar

Sonra konu sahibesi de evet ya ben kendime yakıştıramyrm gitsin zayıflasın gelsin tadında yazmış. 1.50lik kız, 1.80lik çocuğu öpüp başına koyacağı yerde, bir de bana yakışmıyor yazmış te allaamm. Bu ne kendini beğenmişlik.

Ben de yazdım ki, o çocuğu kendine yakıştırmaman safi kibir, o çocuk sana fazla. Ben konu sahibesinin kibrine kızdım, ailecek bir bulunmaz Hint kumaşlığı var. Çocuğu harcamışlar resmen.Ben çocuğun yerinde olsam eyterahhh bea yer mantarları size mi kaldım der basar giderdim.

Son düzenleme:

"Kilo vermelisin" demek sorun yok bunu surekli yapmadagi sürece ama evlenebilmenin tek engeli, sevilmek için tek kusuru olduğunu yansitmak çok büyük sorun.

Sonucta bu dunyada sevilecek tek kişiler ideal kiloda olan ve "ömür boyu" bu kiloda olacagim sözü veren insanlar degil. Bir saglik sorunu dahi olabilir bu kilo artisinin. Bu yüzden sürekli elestirilmek fazla acimasizca ve bencilce.

İleride hormonlarimizin alt üst olmayip kilo almayacagiz garantisini veremeyiz ki kimseye..

canım işte bunlar da hep göreceli mesela
çünkü ben de resme bakınca kesinlikle kilo vermesi gerektiğini düşündüm resimdeki delikanlının
evet konu sahibi iğneyi önce kendine batırmalıydı belki ama
belki kendini kilolu bulmuyor? belki gerçekten kendi gözüne kendisi normal görünüyor, ki resimde de 1,53 boya 58 kg gibi çıkmamış sanki
şimdi ben biraz kilo alsam, eşim de alsa, ben de kilo aldığım için eşime kilo ver diyemez miyim?

yani şu ilişkiler ne kaybetse gizlemekten, saklamaktan kaybetmiyor mu?
benim eşim benim kilomu beğenmemeye başlasa mutlaka söylemesini isterim, tabi ki kaba, incitici bir şekilde değil
saklayıp kendi içinde yaşayıp, beni beğenmemesindense
söyleyip, bana hissettirmesi daha iyidir bence

ama tabi tercih meselesi...

hannesli ya ben konu sahibinin yazdıklarını eksik okudum
ya da sen ve ben okuduklarımızı farklı algılıyoruz
çünkü ben konu sahibinin kendi düşüncelerine dair yazdığı şeylerde "evlenebilmenin tek engeli, sevilmek için tek kusuru olduğunu yansitmak" gibi bir şey algılayamadım

ayrıca ben "sevilecek tek kişiler kilo problemi olmayan kişilerdir" demedim
kilo problemini dile getirmek, kilo vermesini istemek hatta baskı yapmak o kişiyi "sevmemek değildir" dedim.
sağlık problemlerini ise zaten ayırdım.

Söylesin tabi canım, ben de söylerim eşime göbek çıkıyor sanki dikkat et kendine diye. Ama ben de dikkat ederim. Konu sahibiyle aynı kiloda ve ondan tam 20 cm uzunum. Ben dikkat etmiyor olsam ona da söylemeye çekinirdim açıkçası. Dönüp bana sen kendi göbeğine bak derse mort olurum burda açılan bir çok "eşim kilo vermemi istiyor" gibi konulara çoğunluğun aksine "ver o zaman" diyenlerden olmuşumdur.

milletin kızmasının sebebi konu sahibinin başkalarının görüşlerini karıştırması ve kendini görmemesi oldu. Hani deseydi ki sevgilim kilo aldı vermesini istiyorum, benim de fazlam var. Birlikte spor salonuna gitmeyi falan teklif etseydi kimse bu kadar üstüne gitmezdi sanırım.

Gerçekten kilo durumları göreceli sanırım, bana da konu sahibi baya bi besili geldi. Üstündeki bol bir bluz olmasına rağmen göbek belli oluyor. Oğlan bi 5-6 kilo verse üçgen olacak. Yapılı bir çocuğa benziyor, omuzlar geniş, bacaklar ince. Biraz verse ideal olur.

iyi de konu sahibinin babası bence muhtemelen bahane olsun diye öyle söylemiş.
ayrıca gerçekten de yakıştırmamış olabilir, kuzguna yavrusu şahin görünürmüş misali.
ama neden kıza sen kendi tipine bak deniliyor hala onu anlamadım yani.
babası laf ettiyse konu sahibinin suçu ne?
ayrıca gerçekten sürekli sürekli bunlar söyleniyorsa etkilenmiştir belki.
kibar bir dille güzelce söyledim sevgilime diyor.
kız 185 boyunda olsaydı sen kendine bak sen de sırık gibisin mi denilecekti?
ayrıca çocuk sana fazla daha iyisine layık vs denilmesini de garip buluyorum.
sonuçta kimse başkasının ilişkisinin iç yüzünü bilemez di mi?

daha yazamayacağım o resim üstüne :))))))) konu sahibi de gerçekten art niyetli gelmedi bana, dediğin gibi yazsaydı daha doğru olur muydu, olurdu evet ama yine de gelen eleştiriler çok ağır.
waaaaw 1,73 boy - 58 kiloooooooooooo

Bence gayet iyisiniz bir de ailede olan özelliklerle de alakalı bizim aile de herkes uzundur.mesela siz bizim aileye gelin gelseniz herkesin yapacağı yorum da boyunuzla ilgili olur yakıştırmazlar ne yazık ki 3. Şahıslar kendilerinde bu Hakkı buluyorlar ve fiziksel olarak eleştiriyorlar anne de baba da olsa.sizdeki bana sağlık acısından da cok istiyormuşsunuz gibi gelmedi.babanız da sanırım kısa ki ona fazla gibi gözüküyor.

Evet babası bunu kusur olarak önüne sunmuş istememe sebebi olarak en son bu konuyu söylemiş.. Kendisi de bunu kabul edip bu engeli asmak için baskı yapiyor sevgilisine. Yani evlenebilmenin tek sorunu şuan kendi bakis acisina göre fazla kilolari.

Adam bu kiloyu 10 yil geçse veremezse ne olacak? Her Allah in günü "kilo ver spora git " baskisi ve yaninda eleştiri mi duyacak yani?

Art niyetli değildir muhtemelen ama anlatım tarzı öyle hissettirdi insanlara. Eleştiriler kesinlikle çok ağır. Gereksiz yüklenmişler.

Birkaç ay önce 60'ın üstüne çıktım hemen " gürbüz çocuklar gibi oldun sen" eleştrisi geldi. Ben de çikolata yemeyi bıraktım

hiiiiiiiiiiiiii
eşin seni sevmiyoooooooooorrrrrrrrrrr
ince vücutta 2-3 kilo hemen göze batıyor zaten ve maalesef

hiiiiiiiiiiiiii
eşin seni sevmiyoooooooooorrrrrrrrrrr
ince vücutta 2-3 kilo hemen göze batıyor zaten ve maalesef
Haha gidip hemen boşanma davası açayım, ama önce bir telefon kurcalayayım. Beni beğenmiyorsa kimi beğeniyor acaba
Direkt göbeğe gidiyor benim kilolar ne hikmetse. Azıcık popoya gitse vermicem, dursunlar orda.

Birlikte kilo vermelisiniz bence. Evet bazi yorumlar agir olmus ancak hakli taraflari da var. Yengenizin lafi tuhafima gitti benim. Isabetsiz bir laf olmus. Bi ona bak bir sana derken sankii siz 1.80siniz de o 1.53 Etrafin sozlerinden etkilenmeyin bu kadar. Mesele boy kilo degil sanki olumsuz elestirilerin altinda baska bir sey var gibi geldi bana. Askerde kilo almakta basari aslinda:)) Hareketi mi azaldi ne yaptiysa dengelesin yine kendini. Yas ilerledikce alinan kilo kolay geri verilmiyor.

inan ki senin algıladığın gibi algılayamıyorum
yani sen her yazdığında, dönüp konu sahibinin mesajlarını tekrar okuyorum, olmuyor
babasının askerlik sebebiyle hayır dediğini görüyorum, kiloları için hormonları mı bozuk dediğini de ama şart koşmaya dair bir algı oluşmuyor bende
konu sahibi onu çok seviyorum diyor, evet biraz baskı yaptım ama inanın kibar dille söyledim diyor, bunları okuyunca her Allah'ın günü "kilo ver spora git" gibi davrandığını algılayamıyorum

satır aralarını algılama farkı diyelim bence

Haha gidip hemen boşanma davası açayım, ama önce bir telefon kurcalayayım. Beni beğenmiyorsa kimi beğeniyor acaba
Direkt göbeğe gidiyor benim kilolar ne hikmetse. Azıcık popoya gitse vermicem, dursunlar orda.

aynen bende de öyle oluyor
hop göbek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…