• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilim hepatit b

kiraz cicegi

güzel günleri beklemekte..
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
1.257
1.138
128
28
Evet arkadaslar size danışmak istiyorum bu konuda, sevgilim kucukken gecirdigi bir rahatsizlikta hastanenin kosullari pek iyi olmadigi icin hepatit b kapmiş. Sonra iyilesmis ama tasiyici olarak kaliyor. aslında bu pek de kafaya taktığım birsey değildi benim için. Yani sevgilimin taşıyıcı olmasini hic sorun etmedim (çünkü daha baska rahatsizliklari vardi Allaha Şükür atlattik büyük oranda) ve hiç öyle bulaşır bulaşmaz diye bile düşünmedim. Kan yoluyla ve cinsellikle bulaşan bir hastalik zaten. Bi ara konusu açılmıştı aramizda, evlenmeden aşı olman gerekiyor demişti sonra konusmadik hiç.

Ama bugun yakin bi arkadasimla konusurken "sen de iyi valla hic korkmuyorsun" filan dedi. Sebebi de tükürük vb gibi seylerle de bulasabilirmis ve hatta arkadasimin dedigine gore elimi tutmasi bile risk olabilirmis. Aşı ol bence dedi ama ben bilmiyorum ya sizce bu kadar abartili bir sey mi, yani öpüşerek bulaşabilme ihtimali var mi ?

Hiç bişey olmaz korkma. Açık yarada kan yoluyla,yada cinsrl ikişkiylee bulaşır. Aşılarını olursun tamm olur. Bnm Babamda taşıyıcıdır bizlerde aşılanmıştzamanınfa.da. başkada bir şey olmuyor. Korkma o kadar.

Agızda yara falan varsa bulaşır diye biliyorum. Taşıyıcı bulaştırabiliyor muymuş? Annem yıllar önce hepatitolmuştu, geçenlerde ameliyat olduğunda doktor kanında hepatit yok artık dedi. Hiç anlamam da geçebiliyordur belki.

Öğrendiğinizde aşı olmanız gerekirdi..Ne olur ne olmaz. Basit bir bulaşıcı hastalık değil zira.
Aşılanın biran önce.

Hepatit B Nasıl Bulaşır ?

Hepatit B, kan yoluyla ve çok sıklıkla da yakın temasla (kan dışındaki vücut sıvıları:tükürük,ter,cinsel organ sıvıları) bulaşır. Derideki bir çatlak yada açık yara ile temas eden bir damla kan yada tükürük bile hastalığın bulaşması için yeterli olabilmektedir. Taşıyıcı anneden bebeğine de doğum esnasında bulaşabilir.

En önemli ve yaygın bulaşma yolu korumalı da olsa cinsel ilişkidir,çünkü ter ve tükürük gibi vücut sıvılarıyla dahi geçişleri olabilmektedir.Kan ve kan ürünlerinin nakli,kirli enjektörlerin kullanımı(ör:uyuşturucu bağımlılarında olduğu gibi hijyenik olmayan şartlarda ortak kullanılan enjektörlerle),yeterli sterilizasyonun yapılmadığı cerrahi girişimler, kuaför ve berberlerdeki iyi sterilize edilmemiş manikür ve pedikür setleri, tıraş bıçakları, makaslar, steril olmayan aletlerle yapılan sünnet,kulak delme işlemleri ve ortak kullanılan diş fırçaları Hepatit B virüsünün bulaşmasına sıklıkla aracılık etmektedir.

Hiç bişey olmaz korkma. Açık yarada kan yoluyla,yada cinsrl ikişkiylee bulaşır. Aşılarını olursun tamm olur. Bnm Babamda taşıyıcıdır bizlerde aşılanmıştzamanınfa.da. başkada bir şey olmuyor. Korkma o kadar.

Agızda yara falan varsa bulaşır diye biliyorum. Taşıyıcı bulaştırabiliyor muymuş? Annem yıllar önce hepatitolmuştu, geçenlerde ameliyat olduğunda doktor kanında hepatit yok artık dedi. Hiç anlamam da geçebiliyordur belki.

Öğrendiğinizde aşı olmanız gerekirdi..Ne olur ne olmaz. Basit bir bulaşıcı hastalık değil zira.
Aşılanın biran önce.

Ya gidip olurum aşı bu sorun degil ama kırılır mi bana diye korkuyorum. Aslinda sevgilim saglik sektöründe çalışıyor o yuzden icim rahatti yani bisey olcak olsa benden once düşünür diyordum ama şimdi endiseleniyor insan. En doğrusu açık açık sormam sanırım

Ya gidip olurum aşı bu sorun degil ama kırılır mi bana diye korkuyorum. Aslinda sevgilim saglik sektöründe çalışıyor o yuzden icim rahatti yani bisey olcak olsa benden once düşünür diyordum ama şimdi endiseleniyor insan. En doğrusu açık açık sormam sanırım
Nie kırılsın canım. Şöyle de düşün onın gibi sende bambaşka bi yerden kapabilirsi. Hani hem tedbir gibi. Sonuçta hiçbir zararı yok. Naaılki kızıl için, kızamık için aşı oluyorrz bu da hepatit için die düşğn ve aşını ol mutlaka. Ayrıca yinede endişelniyorsan ona söylemek zorunda değilsin.

Yahu o nun kırılması sizin enfekte olduğunuz takdirde ömür boyu kurtulamayacağınız bir illeti kapmanızdan daha mı mühim?
Bir tane canınız var..

Gidin aşı olun, illa bilmesine gerek yok kırılacağını düşünüyorsanız.
Şakaya gelmez bu işler.

Bende çocukken 12 yaşında oldum...gümeydoğuya tayin olmuştu babam orda okuldan bulasmış hepatit A olmuştum..20 gün okula gidemedim...okul tuvaleti yada kantinden bulaşmıştır dediler..annenizde hepatit A olduysa falan o atlatılıyo bağışıklık oluyo sanırım hastalığa...bendede yok şuan..

kiraz cicegi kiraz cicegi öncelikle herkezin koruma amacli Hepatit B asisi olmasi gerek bence sonucta nerde ne olacagini bilemeyiz yaralanmis birine bile yardim etmek istesek ve elimizde acik yara kesik varsa bulasma ihtimali var...bu yüzden niye riske atalim kendimizi dimi?? evet HEpatit B kan yoluyla ve cinsel yolla bulasiyo ama tükürüklede bulasma ihtimali var.
bence hemen asi ol... Bu kimseyi kirmaz sevgilin seni düsündügü icin seni korumak icin en bastan söylemis sana bununda degerini bil... bende Hepatit B tasiyicisiyim... büyük ihtimal hastanede felan bulasti kücükken.... ayrica kan kardesi olma merakii vardi bizde ufakken öylede gecmis olabilir velasil tasiyorum... ve ben eski sevgilime bunu söyledigimde igne olsun gecmesin diye...bunu ailece bir dram´a cevirdiler ...ailesi isteksizde olsa nisanlandik ve sonunda bir bahane bulup sende bu hastalik var diye yüzüme vurdular bende yüzügü ellerine biraktim...söylemek istedigim bu dünyanin sonu degil...
gecme ihtimalide var.... ben suan alternativ tip üzeri tedavi görüyorum gecer dediler...eger Allahin izniyle gecerse buraya yazarim herkez faydalansin... cünki benim bu olay pisikolojimi okadar bozduki kimseye yaklasamadim...ayni seyleri yasarim diye...
Sevgilinin kiymetini bil inan asi olursan o kirilmaz aksine seni korudugu icin sevinir.... sonucta Ask sevdigini korumaktir bi yerde...
:)) Mutlu kal....@kirazcicegi

Back