Sevgilim geçmişimi kıskanıyor

bence dürüst davranmakla iyi etmişsiniz hataları da ne olursa olsun kabul etmek büyük bir erdemdir ben sevgilinizin daha bir şey yapmadığına inanmıyorum ama sürekli bu durumu gündeme getirmesi sizi bir süre sonra bunaltabilir

bence dürüst davranmakla iyi etmişsiniz hataları da ne olursa olsun kabul etmek büyük bir erdemdir ben sevgilinizin daha bir şey yapmadığına inanmıyorum ama sürekli bu durumu gündeme getirmesi sizi bir süre sonra bunaltabilir
Çok haklısın. Geçmiş geçmişte kalmış olabilir ama inanın birini çok sevince ona karşı son derece dürüst olmak gerekir. Benim geçmişim bana özeldir diyen arkadaşlarım görüşlerinize saygı duyuyorum. Ama özeldir derseniz arada güvensizlik başlar. İllaki anlatmak mecbjriyetinde değilsiniz ama bu hatalarınız büyük de olabilir. Hazmedilemeyecek kadar büyük. Ve bunu da birlikte oülduğunuz kişinin bilmeye hakkı var. İlerde başka şekilde duyulduğunda. Yine sonu ayrılık olur. Ve anlatmışsan zaten söz etmeye hakkı olmaz. Benim sevgilim söz ediyor ve ben bunu kaldıramıyorum. Seviyorsa insan sahip çıkabilmeli sevdiğini her şekilde kabulleneli. Ben hatalarımı söyleden o bana söyledi. O benle paylaştı. Ve ben söylemesem bence adeletsizlik etmisş olurdum

Çok haklısın. Geçmiş geçmişte kalmış olabilir ama inanın birini çok sevince ona karşı son derece dürüst olmak gerekir. Benim geçmişim bana özeldir diyen arkadaşlarım görüşlerinize saygı duyuyorum. Ama özeldir derseniz arada güvensizlik başlar. İllaki anlatmak mecbjriyetinde değilsiniz ama bu hatalarınız büyük de olabilir. Hazmedilemeyecek kadar büyük. Ve bunu da birlikte oülduğunuz kişinin bilmeye hakkı var. İlerde başka şekilde duyulduğunda. Yine sonu ayrılık olur. Ve anlatmışsan zaten söz etmeye hakkı olmaz. Benim sevgilim söz ediyor ve ben bunu kaldıramıyorum. Seviyorsa insan sahip çıkabilmeli sevdiğini her şekilde kabulleneli. Ben hatalarımı söyleden o bana söyledi. O benle paylaştı. Ve ben söylemesem bence adeletsizlik etmisş olurdum

vicdanen rahat olursunuz en azından hatalarım çok az hatta hata bile sayılmaz ama bende sevgilime anlattım hiç de pişman değilim o da bana ciddi olan ve olmayan ilişkilerden bahsetti anlattı bizde bazen çok şey bilince aklına bir soru işareti acabalar geliyor kafamızda kurgulayıp büyüttük kıskandık vs vs ama 6 yıldır da beraberiz siz de zamanla aşarsınız inş. bu durumları önemli olan ruhen sevmek bunu da dürüst olarak bulabiliriz

Merhaba, 9aydır birlikte olduğum sevgilimle sık sık aynı sorunu yaşıyorum. Kendisiyle ilk çıkmaya başladığımda ondan önce yaşadıklarımı sordu bende ilk aydan herşeyi anlattım. Birbirimize karşı son derece dürüst başlamak istedik. Ben kendisinden önce beş kişiyle çıktım. Ve çıktığım kişilerde aramızda yakınlaşmalarda oldu. Ben sevdim onlar zevk için çıktılar ben her yakınlaşmadan sonra ayrıldım. Çok pişmanım yaşadıklarımdan ötürü bunu sevgilimde çok iyi biliyor. Onun hatası ise. O benden önce kimseyle çıkmadı ama bu hayat kızların yaşadığı eve gitmiş. Bi kızla çırılçıplak bi odada kalmış ama hata yaptığını düşünüp hemen çıkmış yani kıza dokunmamış dediğine göre. Sevgilimle ilişkimizin devamı için eski konuları gündeme getirmeyeceğimize söz verdik. Ama o her defasında geçmişimi kıskanıp duruyor. Bendrn öncekiyle şunu yaşadın bunu yaşadın. Ben bunu kaldıramıyorum. Sizce bu ilişki devam eder mi
Öncelikle sen yaşadıklarından pişmanlık duymayacaksın. Sevmişsin, yaşamışsın, olmamış, ayrılmışsın. Zaten öyle 5-10 diye sayı vermene gerek yok. Hiç anlatmasan da olur. Oldu ki anlattın eğer sen ezilip büzülürsen karşındaki üste çıkar. Sen kendi yaşadıklarını kabulleneceksin, karşındaki erkek kabullenemiyorsa o iş olmaz zaten.

Bu çocuk belli ki senin geçmişini kaldıramıyor. Gün gelir kaldırır diye bir şey yok. Her kavgada önüne sürülecek. Yaşadığın her şey senin bir parçan, kimseden özür dileme. Özür bekleyenden uzak dur.

Bir kadınla çırılçıplak aynı odaya girdikten sonra vicdanı depreşip aynen geri çıkan delikanlıyı ayrıca buradan kutluyorum.

Öncelikle sen yaşadıklarından pişmanlık duymayacaksın. Sevmişsin, yaşamışsın, olmamış, ayrılmışsın. Zaten öyle 5-10 diye sayı vermene gerek yok. Hiç anlatmasan da olur. Oldu ki anlattın eğer sen ezilip büzülürsen karşındaki üste çıkar. Sen kendi yaşadıklarını kabulleneceksin, karşındaki erkek kabullenemiyorsa o iş olmaz zaten.

Bu çocuk belli ki senin geçmişini kaldıramıyor. Gün gelir kaldırır diye bir şey yok. Her kavgada önüne sürülecek. Yaşadığın her şey senin bir parçan, kimseden özür dileme. Özür bekleyenden uzak dur.

Bir kadınla çırılçıplak aynı odaya girdikten sonra vicdanı depreşip aynen geri çıkan delikanlıyı ayrıca buradan kutluyorum.
Tşk ederim

vicdanen rahat olursunuz en azından hatalarım çok az hatta hata bile sayılmaz ama bende sevgilime anlattım hiç de pişman değilim o da bana ciddi olan ve olmayan ilişkilerden bahsetti anlattı bizde bazen çok şey bilince aklına bir soru işareti acabalar geliyor kafamızda kurgulayıp büyüttük kıskandık vs vs ama 6 yıldır da beraberiz siz de zamanla aşarsınız inş. bu durumları önemli olan ruhen sevmek bunu da dürüst olarak bulabiliriz
Kesinlikle katılıyorum. Bende anlattığıma pişman değilim. O anlatmasaydı belki anlatmazdım. Ama o bana karşı dürüst davranırken ben susamazdım.

Çok teşekkür ederim cevabınız için ,hiç özür dilemedim çünkü geçmişim sevgilime karşı yapmış olduğum bir hata olamaz. Yapmışsam da bana yapılan bir hatadır. Sevgilim aşırı kıskanç biri beni paylaşamayacak kadar sevgisi de var. Açıkcası ne beni kabullenemiyor nede bensiz bir hayat düşünemiyor. Onun sevgisine güvenim her daim var olmasa zaten kendimden ödün vermezdim. Ama o dülünürkçe üzülüyor bana. Yansıttıkça ben üzülüyorum m. Sonuç hep bir tartışma bir ayrılık ve sonrada barıqşm Oluyor. AmA insanın belli bi noktadan sonra artık güvni kırılıyor. Tekrar ne zaman tartışacaz diye beklentiye dahi giriyorum.

bildiğim bişi varsa
asla sevgiliye veya eşe bu tarz seylerı anlatmamak. herkes her seyı bılmek zorunda degıl

sana soruyor cünkü duymak istediklerini duyup rahatlamak istiyor..ama artık takıntı haline getirmiş vazgecmesi lazım bu tavrından
bu konunun bir daha gündeme gelmesini istemiyorum zaten herseyi biliyorsun sürekli sorman sence de mantıksız degil mi, bunun bize zarar verdiğinin farkında degil misin de..hala anlamıyorsa yapacak pek birsey yok

Erkeklere geçmişinizi anlatmayınız.Dürüstlük kavramı iilişki içerisinde yaşanan durumlarda geçerlidir.Hiç bir erkek yanındaki kızın önceden 5 tane farklı erkekle ne yaşadığını TABİKİ bilmek istemez.Saçmalamışsınız resmen.Böyle bi dürüstlük kavramı yok.

Merhaba, 9aydır birlikte olduğum sevgilimle sık sık aynı sorunu yaşıyorum. Kendisiyle ilk çıkmaya başladığımda ondan önce yaşadıklarımı sordu bende ilk aydan herşeyi anlattım. Birbirimize karşı son derece dürüst başlamak istedik. Ben kendisinden önce beş kişiyle çıktım. Ve çıktığım kişilerde aramızda yakınlaşmalarda oldu. Ben sevdim onlar zevk için çıktılar ben her yakınlaşmadan sonra ayrıldım. Çok pişmanım yaşadıklarımdan ötürü bunu sevgilimde çok iyi biliyor. Onun hatası ise. O benden önce kimseyle çıkmadı ama bu hayat kızların yaşadığı eve gitmiş. Bi kızla çırılçıplak bi odada kalmış ama hata yaptığını düşünüp hemen çıkmış yani kıza dokunmamış dediğine göre. Sevgilimle ilişkimizin devamı için eski konuları gündeme getirmeyeceğimize söz verdik. Ama o her defasında geçmişimi kıskanıp duruyor. Bendrn öncekiyle şunu yaşadın bunu yaşadın. Ben bunu kaldıramıyorum. Sizce bu ilişki devam eder mi

Malesef be canım.. seni gerçekten kabullenmiş olsa idi; geçmişi hortlatip durmazdi..
ve bu kıskanmak değil hazmedememek tir..
ve inan ciddiyete dökülür ise bu ilişki her kavganizda önüne sunulacak zehir zemberek.. allah vere de ağza alınmayacak hakaretler duymasan bari..
şimdiden ona göre ciz geleceğini..

yanlış mı anladım?
sevgilin geneleve gitmiş, odalardan birine geçmiş ve çıplak kadını görüp napıyorum ben diyerek koşarak kaçmış?
ve sen de buna inandın?
kaç yaşındasın bu arada?

Son düzenleme:
Devam etmez. Beni böyle kabullendi diyorsun ama kabullenemiyor işte. Hazmedemiyor. Sen sürekli bunları duymak istemiyorsan devam etmez. İnsanın geçmişi kendini ilgilendirir. E her şeyini zaten anlatmışsın. Ağır geliyorsa ayrılsın o da. Habire geçmiş seçimlerinden dolayı mahçup olup, ezilip büzülmek, hesap vermek zorunda değilsin. Kendi geçmişine saygı duy, kimseye de söz hakkı verme derim.

ayrıca sen dürüst olmakla şerefsiz olmayı birbirine karıştırıyorsun.
dürüst olmak demek karşındakine geçmişini her detayıyla anlatmak ,özelini ortalığa döküp saçmak demek değildir.ya bu tür konularda çok hassas dengeler vardır.bir kere burada her sevgilim bir kere versin karım bakire olsun mentalitesindeki türk erkeğinden bahsediyoruz.kıskançlıkta sınırları zorlayan,karısını eve gelen sayım memurundan kıskanıp öldüren adamların yaşadığı bir ülke burası.
sende de bu konuda biraz problem var kusura bakma..hayır yani zamanında çeşitli insanlardan hoşlanmış ve ilişki yaşamışsın.o anki duygularınla insani dürtüler göstererek sarılmışsın,öpüşmüşsün, sevişmişsin vs. neyse..niçin bunlardan utanıp,pişman oluyorsun ki?yani bir ilişki nasıl yaşanır sence?sevdiğin hoşlandığın adamla el ele tutuşmak,sarılmak,öpmek, hayat görüşüne göre sevişmek bunlar doğal değil mi?bunlar senin özel hayatın?senin özelin? yaşandı ve bitti.o an öyle olması gerekiyordu..ne demek pişmanlıklarımı anlattım? madem pişman olacaktın neden yaptın? yaşadıklarınızın arkasında durun biraz.. emin ol sen kendi özelini böyle ortaya döküp saçınca kıymetli olmuyosun..ne dedim yukarıda?türk erkeği faktörü..
sevgili annecikleri tarafından prens muamelesi ile büyütülen,"milli olmasıyla" gururlanılan,pipisi kesilince uğruna adeta arap prensler gibi giydirilip koca bir eğlence düzenlenen, ben erkeğim yaparım, sen yapamazsın ,erkek adamım arada bir karı kıza giderim vb.diye mide bulandırıcı seksist yaklaşımların dibine vuran,küçük dağları yaratmış beylerimiz onlar bizim..adamın egosu paramparça olmuş, sen kadınsın nasıl sevgilin olur senin,senin cinselliğin olamaz,senin dürtülerin olamaz sen nasıl öpüşürsün diye diye kendini yiyor bitiriyor bu.dipnot:sevgilinin masum olduguna,sevgilisi olmadıgına inanmıyorum.adamın geneleve gidecek kadar bir kültürü oluşmuş bu görünen kısmı..
he nedir dürüstlük?.. adam kendisi bakirdir bakire bir kızla evlenmek istiyordur.dikkat bütün sene babasından aldıgı parayı biriktirip yazın antalyada ruslarla yiyen sonra da bakire kadın istiyorum diyen erkek müsveddesi hariç!!sen o adamdan bakire olmadıgını saklarsan,diktirme vb.iğrenç işlere girersen o zaman şerefsizlik yapmış olursun.işte burda dürüst olmak gerekir.örneğin senin klaptomani denen bir rahatsızlığın vardır,ya da geçirdiğin bir ameliyat yüzünden ömür boyu anne olamayacagını öğrenmişsindir vs.bu gibi durumlarda baştan dürüst olmak gerekir.
umarım anlatabilmişimdir,karışık yazdım biraz.bir hemcinsin olarak yaşadıklarının arkasında durmuyor oluşunu sevmedim.

yanlış mı anladım?
sevgilin geneleve gitmiş, odalardan birine geçmiş ve çıplak kadını görüp napıyorum ben diyerek koşarak kaçmış?
ve sen de buna inandın?
kaç yaşındasın bu arada?

hani filmlerde olur ya temiz , saf , namuslu anadolu erkegi misali :KK53::KK14::KK14:

geçmiş geçmiştir
sen dürütlük diye anlatmışsın ama maalesef karşınızda ki muhtemelen söyleyeceklerinizi tahmin etmiyordu size anlattırdı
kesinlikle ilişkileriniz de geçmişinizi açmayın anlatmayın

X