• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim bana aşırı takıntılı sizce bu bir hastalık mı ?

balbocugu35

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2012
37
0
16
İzmir
Şimdi arkadaşlar benim 2 küsur yıllık bir ilişkim var. Son 6 aydır erkek arkadaşımı hiç tanıyamıyorum. Beni çok çok seviyor bunu biliyorum tırnagımın ucuna zarar gelse dunyayı yakar aması var bu işin... Aşırı derecede sinirli en ufak şeye bağırıp çağırıyor bu bağırma vurmayla da sonuçlandı bir kaç kez. Bunun nedeni de hep ama hep kıskançlık. Etek makyaj falan bunları geçtm ben bunlar değil. yolda yururken karşıma bakmama kızıyo otobuste oturmama kızıyo yanıma biri otur diye. Kendi öz kardeşiyle bile konuşunca kıyameti koparıyor. beni okuldan eve evden okula bırakıyo. şu 1 yıl içinde hiç bir arkadaşımla görüştürmedi beni. Kendinden başka kimseyle vakıt geçirmemi istemiyo. babamla bile gezmeye gidince kıyamet koparıyo. şuanda işten çıktı ve sırf gunduz okula bırakablmek için gece işi arıyo. beyaz renkte kıyaftlermn hepsi çöpte giydrmyo. Saçımı asla düzleştiremem. her an mesaj attırıyo butun gun mesajlaşıyoruz kndi erkek kuzenlerimi bırakn kız kuzenlerime bile göndermyo beni napıcam bilmiyorum sizce normal mı bunlar ?

her ilişkide sevgide kıskançlık vardır ama dozunda işte o dozu aşınca böyle sorunlar çıkıyor bence fazla abartıyor konuşsanda seni pek dinlemeyecek gibi bir uzman desteğine ihtiyacı var sanırım:26:

konuşmayı hep deniyorum ama hep bağırıyor sen beni yanında istemiyosun ondan böyle yapıyosun ama ben sensiz olamyrum tek bırakamıyorum falan diyo çok fazla bagırıyor dinlemiyo beni. :(

ya bu git gide yıpratıcı olacak senin için sen bunlara dayanabilcek misin sevgin buna yetecek mi bunu halletmeye çalaışın bence yoksa çok zorlanacaksın hadi erkekleri falan bi nebze anlarım da kızlardan neden hatta babandan neden bir an önce çözümlemelisiniz bence

eşimden önce 2.5 yıl bi ilişkim oldu cnm aynı seninki gibiydi bağırması fazla yoktu ama 1 kız arkadaşım haricinde kimseyle görüştürmüyodu .onla buluştukmu sıkıntı yok ama yanımda yokken zehir ediyodu abimle sinemaya bile yollamadı beni sinemaya kız kısmı gitmezmiş mantığı görüyomusun bende emindim beni sewdiğine bende sewdiğim için katlandım ama başka bi insan olmuştum ayşe değil onun istediği fatma olmuştum 2-3 kere ayrılmaya çalıştım yapamadım ..en son dayanamadım seni dinlemek istemiyorum dedim hislerim bitti yeter falan yüzük takmıştık aramızda ama ailelerimiz biliyodu onun aileside beni çok sewiyodu bende onları .. yüzüğü çıkardım kalktı aya el kaldırdı wuracakmısın falan dedim neyse ağlaştık bilmem ne elimde değil dedi bende benimde elimde değil tahammül edemiyorum dedim daha olmaz .kalktık inan sarılarak ayrıldık.. 2 gün ağladım sonra görüştük yine ama ben yapamadım eskisi gibi olmadı.sonra beni başka erkek arkadaşlarla kızla karışık cafede otururken gördü nasıl bi rahatsızlık werdiyse ona ondan sonra tamemen bitti .. ama inan şükrediyorum yapamazdım onun istediğii insan olamazdım o kadar dua ettim ki rabbim çok şükür eşimi nasip etti bana tam tersi çok mutluyumkı allah bozmasın ..bana kalırsa bu ilişkinin kurtuluşu yok yol yakınken dön derim şimdiden bunları yapıyosa ewlendiğinde değişmesini bekleme derim hakkında hayırlısı olsun inş.. seni bu şeklinle sewecek birini bul kimse wazgeçilmez değildir dünyanın sonu değil.. benim tawsiyem bu cnm ... sonra eşimle tanıştım duymuş msj attı bana allah mutlu etsin die.. ama o baya zor günler geçirmiş üzüldüm ama ben düzeltmek için çok çabaladım ben değiştim o değişmedi o yüzden içim çok rahat ...vicdanımda .. seninde allah yardımcın olsun cnm zor bi durum karar wermekte zor..

aynı şeyleri yaşıyoruz. bende onu çok seviyorum ama bu böyle nereye kadar devam eder bilemiyrum. bide onu bırakrsam kendine gelemez bilmiyorum kafam karışık doktora gidecegine söz verdi yarına randevu aldık bir uzman yardımı alıcaz bakalım ne olur bilmiyorum ama umarım söylediğin sona varmayız çünkü onu çok seviyorum onu geçtm ben bile onsuz olamam. Ama bir yerde de kader meselesi senin kaderinde eşin varmış anladığım kadaryla bu senin için daha iyi olmuş allah mutlulugunuzu daim etsin. bana da bi çözüm yolu nasip etsin :(

aynı şeyleri yaşıyoruz. bende onu çok seviyorum ama bu böyle nereye kadar devam eder bilemiyrum. bide onu bırakrsam kendine gelemez bilmiyorum kafam karışık doktora gidecegine söz verdi yarına randevu aldık bir uzman yardımı alıcaz bakalım ne olur bilmiyorum ama umarım söylediğin sona varmayız çünkü onu çok seviyorum onu geçtm ben bile onsuz olamam. Ama bir yerde de kader meselesi senin kaderinde eşin varmış anladığım kadaryla bu senin için daha iyi olmuş allah mutlulugunuzu daim etsin. bana da bi çözüm yolu nasip etsin :(

cnm tabiki kader meselesi ama insan kendi yolunuda kendi çiziyo sende hayırlısı için dua et cnm hayırlı değilse çok istiyosunya hayırlı kıl rabbim die dua et ... çok zor cnm doktora gitmek iyi bişe tabi inş iyi sonuç alırsınız düzelir... ama düzelmezse fazla iteleme derim sen elinden geleni yap cnm vicdanın için ama olmuyosa zorlama bence.. bende başkasını sewemem ondan sonra diyodum ama öle bi sewiliyoki inan bana her şey geçiyo unutuluyo.. onsuz olamazsınya bide onla olduğun zaman kendinin nasıl olacağını hayal et cnm gerçekten hakkında hayırlısı inş senin için hayırlısı olur... aminn cnm inşşş.

Şimdi arkadaşlar benim 2 küsur yıllık bir ilişkim var. Son 6 aydır erkek arkadaşımı hiç tanıyamıyorum. Beni çok çok seviyor bunu biliyorum tırnagımın ucuna zarar gelse dunyayı yakar aması var bu işin... Aşırı derecede sinirli en ufak şeye bağırıp çağırıyor bu bağırma vurmayla da sonuçlandı bir kaç kez. Bunun nedeni de hep ama hep kıskançlık. Etek makyaj falan bunları geçtm ben bunlar değil. yolda yururken karşıma bakmama kızıyo otobuste oturmama kızıyo yanıma biri otur diye. Kendi öz kardeşiyle bile konuşunca kıyameti koparıyor. beni okuldan eve evden okula bırakıyo. şu 1 yıl içinde hiç bir arkadaşımla görüştürmedi beni. Kendinden başka kimseyle vakıt geçirmemi istemiyo. babamla bile gezmeye gidince kıyamet koparıyo. şuanda işten çıktı ve sırf gunduz okula bırakablmek için gece işi arıyo. beyaz renkte kıyaftlermn hepsi çöpte giydrmyo. Saçımı asla düzleştiremem. her an mesaj attırıyo butun gun mesajlaşıyoruz kndi erkek kuzenlerimi bırakn kız kuzenlerime bile göndermyo beni napıcam bilmiyorum sizce normal mı bunlar ?

canım yol yakınken bu adamı bırak derim. ben 8 yıllık ilişkimi nişanlanmama rağmen bitirmiştim. çok kıskançtı seninki kadar deil ama bunaltıyordu elimi kolumu nereye koycaımı şaşırıodum yok arabalara baktın yok oynarken kolunu kaldırdın yok belin açıldı bıdı bıdı bıdı. hayatın zindan oluo ki sende sanırım şiddet bile var mazallah evlenseniz bu adam seni eve kapar. ki bende şöle bi durum oldu beni çok seviyordu elimi ayaımı öperdi bende derdim hep ben aldatırım o aldatmaz die ama malesef kişi kendinden bilirmiş hesabı kendi yaptıı için benden hep şüpelenmiş ayrıldıktan sonra aldatıldıımı örenmiştim. kendi karakterleri bozuk olduu için senide öyle görüp kıskanıyorlar buda eşittir hastalık. yol yakınken kurtar kendini. sanırım benden küçüksün bi abla tavsiyesi olarak gör lütfen :16:

sana tavsiyem kim olursa olsun hayatına bu kadar karıştırma, yoksa hiç bi zaman söz hakkın olmaz:23:
seni seviyor olabilir, ama hayatını kısıtlayınca seni üzdüğünün ya da bunalttığının farkında değil mi:31:
şimdiden böyleyse evlenince nolur düşünemiyorum bile:31::31:

kendine biraz saygin olsun

bi insanin sana bu kadar karismasina nasil izin veririsn?

senin aklin yok mu?

sen dogruyla yanlisi birbirinden ayirt edemiyor musunda, bu isi sevgilin ustlenmis?

sevgilinin kendisine guveni yok ki sana guvenmiyor

senin anan baban dururken o ne hakla sana bu kadar karisiyor?

babanla gezmeye gitmene izin verip vermemek ona mi kalmis?

Merhaba; erkek arkadaşınızla yaşadıklarınız kesinlikle normal değil. Takıntı, kıskançlık, güven sorunu ya da başka bir şey; ne olarak adlandırırsanız adlandırın yaşadığı ve yaşattığı şeyler normal kabul edilemeyecek şeyler. Yardım almayı kabul etmiş olması çok güzel, umarım fayda görür. Fakat arkadaşınızın davranışları dışında diğer bir problem ise sizin tutumunuz. Sizin ondan önce de bir hayatınız vardı ve onun direktifleri olmadan da hayatınızı sürdürüyordunuz. Karar mercii gene siz olmalısınız. Bir sorunla karşılaştığımızda genelde karşı tarafın değişmesini bekleriz. Ama bu gerçekleşmesi çok zor bir ihtimaldir. İnsanın kendini değiştirmesindense karşı tarafı değiştirmeye çalışması aslında zaman kaybıdır. Dolayısıyla siz nasıl bir ilişki istiyorsunuz, erkek arkadaşınızın davranışları sizin için nereye kadar kabul edilebilir bunları düşünüp ona göre bir tutum belirlemelisiniz. Onun gibi siz de bir bireysiniz, sizin de bir hayatınız var ve sizin de kararlarınız olmalı. Bunların yanı sıra bir de birkaç defa olarak tanımlamış olsanız işin içine şiddet de girmiş. Bunları aslında felaketin ayak sesleri olarak düşünmek gerekir. İstediği kadar sinirlenmiş olsun kimsenin size şiddet uygulamak gibi bir hakkı yok. Umuyorum en kısa zamanda sorunlarınızı çözersiniz.

bakın şimdi bende durumun farkındayım ama el atamıyordum beni dinlemiyordu hep onun dediği oluyordu. Ama şimdi doktordan sonra beni dinlemeye anlamaya çalışmaya başladı tabii ki bir kereden mükemmel olmasını bekleyemem ama çabaladığını görüyorum o bile benim için çok önemli bir durum. Onu hayatımdan tamamen çıkaramıyorum yapamıyorum suç bende de kestirip atamıyorum bitti diyip geçemiyorum. Şimdi çabalaması bana yardım etmesi sakinleşmesi beni mutlu ediyor sonuçta bizim için çabalıyor. Bana bir yazı yazmış bana vurdugu için canımı yaktıgı için üzdügü için ne kadar üzgün oldugunu falan anlatyor. yuzume de söyledi bi daha asla olmayacak dedi. Doktorun dediğine göre gerçekten takıntı haline gelmişim bana olan sevgisi onu bu duruma getirmiş. Her an çekip gitmemden veya bir başkasının bana bakabilecegi düşüncesi onu bu duruma getirmiş konuşa konuşa aşabilecegimizi söyledi. Kolay olmadığını da söyledi ama o benim için bu adımı attı bende onun için ona adım atmalıyım. Ciddi anlamda sinir problemi oldugu için ilaç kullanıyor. Ona güvenmek istiyorum bunun bizim için iyi olucagına inanıyorum. :(

Benımde senınki gibi bi erkek arkadasım vardı. yok kırmızı oje sürme , sacını kestirme oynama saclarınla, etek giyme, pantolon giyince kalçanı örtecek şeyler giy,denize gitmek yok,bütün net şifrelerimi istemişti, telefonda kız arkadasım msj attıgında emin olmak için birde kendi okurdu, hatta bi keresinde dayımlara kahve yapmıştım neden kahve yapıosun ne iş fln demişti . manyagın tekiydi. ona kalsa cok seviyodu sevgi demek kısıtlamak demekti onun için.kaç defa ayrıldım barıştık. en sonunda dayanamadım bitirdim.ohh be dedim dünya varmış :1: ayy inan ayrılalı 4 sene olmuş hala benı sorar dururmuş tanıdık arkadaslardan alıyorum haberini. böyle psikopatlar cok malesef.bi ara korkmuştum yüzüme kezzap fln atar die :37: yapıştılarmı yapışıyolar. neyseki şimdiki sevgilimle gayet mutluyum, o kısıtlamıyo, rahat bırakıyo, daralmıyorum sıkılmıyorum ilişkiden. :nazar:

aynısını benim eski sevgilim yapıyodu artık benim psikolejimde bozulmuştu sürekli beni gdeceğim yere bırakırdı çoğu zaman beni takip ederdi kimseyle konuşmama izin vermezdi sadece o olması isterdi hayatımda otobüs beklerken bile arkamı döndürürdü kimse beni görmesin diye arkamı dönüncede camdan yansıyo öyle etrafı izliyosun diye gözümü kapatmaya çalışırdı saçlarımı düzleştiririrm suyla ıslatırdı daahaa nee saçmalıklar nasıl dayanmışım diyorum bazenn tabi 6 sene önce olan olaylar bunlar

böyle insanlar çevrelerinde kötü olumsuz şeyleri grüyolar psikolejik durumlarıda yerinde olmayınca hemen sarsılıyolar en azından beni gördüğüm öyleydi :52:

aynısını benim eski sevgilim yapıyodu artık benim psikolejimde bozulmuştu sürekli beni gdeceğim yere bırakırdı çoğu zaman beni takip ederdi kimseyle konuşmama izin vermezdi sadece o olması isterdi hayatımda otobüs beklerken bile arkamı döndürürdü kimse beni görmesin diye arkamı dönüncede camdan yansıyo öyle etrafı izliyosun diye gözümü kapatmaya çalışırdı saçlarımı düzleştiririrm suyla ıslatırdı daahaa nee saçmalıklar nasıl dayanmışım diyorum bazenn tabi 6 sene önce olan olaylar bunlar

böyle insanlar çevrelerinde kötü olumsuz şeyleri grüyolar psikolejik durumlarıda yerinde olmayınca hemen sarsılıyolar en azından beni gördüğüm öyleydi :52:

Omg. :2::2::2::1:

:53: şok oldum erkek kardeşiyle konuşmana babanla gezmene arkadaşlarınla kuzenlerinle konuşmana kızıyo mu :53: bence çok abartmış hala beraber misiniz bilmiyorum ama ayrıl bence evlenirseniz evlendiğiniz zaman pencereden burnunu bile çıkartamazsın perdeler bile gece gündüz 24 saat kapalı kalır erkek kardeşin varsa eve gelmesini istemez ne demek ya babanla gezmene kızıyo o senin baban ya ondan sana zarar gelir mi sana bişey olsa herkesten çok baban üzülür babanın içi yanar hem sevgili bugün var yarın yok baba hep yanında iyi gününde kötü gününde hep sana destek olur bide bağırması vurması var diyosun bence arkana bakmadan kaç şimdiden yüzünü göstermeye başlamış ilişkiniz ne düzeyde bilmiyorum ama cinsel ilişkiye bile girmiş olsanız umursama seninle evlenicek seni gerçekten sevicek mutlu olabileceğin erkeklerde çıkar dünya da bi tek erkek o değil

Back