Sevgililik süresinin uzaması ilişkiye zarar verir mi?

leialila37

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2020
171
296
53
Merhaba, sevgilimle 6. ayımız ve evlenmeye karar verdik. Farklı ve uzak şehirlerde yaşıyoruz ve sık sık görüşemiyoruz. Sadece ara sıra telefonlaşma ve mesajlaşma şeklinde bir iletişimimiz var. Evlilik için en az bir sene daha beklememiz gerekiyor iş, askerlik vs sebeplerden dolayı ve bir sene daha bu şekilde konuşacağız. Benim tereddütüm şu: evlilik öncesi bu kadar samimi olup her şeyi konuşmak ilerde evliliğimize zarar verir mi? Evlilik hazırlığı ile alakalı meseleler dışında böyle boş muhabbetler yapmazsak da ilişkimiz zarar görecek diye korkuyorum. Lütfen bu konu hakkında yardımcı olun kafam çok karışık.

Hayır vermez tabi ki . Biz 8 yıl sevgili kaldık. 9. Yilimizda evlendik . Biz de okul iş nedeniyle farklı şehirlerleydik. Fazla da gorusemiyoduk. Özlem disinda buyuk sorunlarimizda olmadi . 8 yılın sonunda kavuşabildik çok şükür . Sevgi aşk varsa her şey halledilir

Bizde 6.ayda evlenmeye karar verdik lütfen lütfen ailesi hakkında tüm herseyi didik didik edin paranızı ayrı tutun düğün için muhakkak birikim yapın bu birikimi ortak hesaba atın vadeli şeklinde ve asla para çekilmesine izin vermeyin ailesine sürekli maddi destek vermesin (tüm maaşını onlara vermesin anlamında) yegenlerine 50 - 100 falan harclık verebilir fazla abartmasın

cevap için çok teşekkürler. özel olacak biraz ama sevgililik süresince özel konular muhakkak konuşulmuştur sizde de. böyle her şeyi konuşunca evlilik sonrasına bir şey bırakmıyormuşuz gibi hissediyorum. siz sekiz yılın sonunda evlenmişsiniz evlendikten sonra böyle bir sorun yaşadınız mı?

teşekkür ederim cevabınız ve tavsiyeleriniz için

Hayır bi sorun olmadı ama size kalmış kendinizi nasıl iyi hissesiyosanız öyle hareket edin. Karşı tarafa bağlı biraz da sorun çıkacağını hissediyorsanız her şeyi konuşmayın.

Nasıl tanıştınız? Bu 6 aylık süreden önce tanışıyor muydunuz ? Bence birbirinizi çok tanımadan aynı eve girilmemeli. Evlenmeden önce çoğu şey konuşulmalı ortak noktalar bulunmalı. Sorun edilecek konu bıkmak değil tam tanımamak bence.

ömürlük bir ev arkadaşı alacaksın kendine, herşeyi konuşmalısınız herşeyi

Biz ölelim o zaman . Evlilik sonrasına çocuk sahibi olmak dışında hiçbir şey bırakmadık diyebilirim herhalde. Aynı evde de yaşadık, ilk gününden beri cinselliğin olduğu ilişkimizde 5. yılın içindeyiz. 6. 7. yılda evliliği düşünüyoruz. Henüz 23’üz gerçi ikimiz de, o yüzden daha evlilik fikrine bu yıl ısınabildik.

Bana sizinkisi çok daha tuhaf geldi dürüst olmam gerekirse. Sadece 6 ayda bir insan nasıl karşısındakinden ve kendinden emin olur da evlilik gibi önemli bir şeyi düşünebilir. Üstelik ayrı şehirlerde olup sık sık görüşmeden...

sevgilimle 3. yılımızdayız ve çok farklı karakterler olduğumuzdan olsa gerek bazen zıt düşüyoruz ilişkimiz bitecek gibi oluyor sonra birden her şey rayına oturuyor çok güzel anlaşıyoruz falan. aynı evdede yaşadık birlikte kaldık ettik bir evlilikte yaşanabilecek çoğu şeyi yaşadık. evliliğe sıcak bakmayı veya bakmamayı geçtim konusunu bile açmadık daha okuyoruz diye. dahası bu git gellerimiz bile hala daha birbirimizi tam tanıyamamaktan ötürü oluyor. her şeyi tükettik mi tükettik, sıkıldığımızda oldu bir şeylerden lakin o heyecanı hep bi şekilde geri kazanabildik bazı şeyleri ilk kez yaşıyormuşçasına hissedip mutlu olabildik yani evlilik öncesi tüketmek diye bir şey yok aslında. evlendikten sonra tükenenlerin sayısı daha fazla bence

görüşemediğin insanı tanıyamazsın. telefon ve mesajla ancak %30unu filan tanıyabilirsin. uzak mesafe ilişkisi yaşayıp da evlenmek risk bence.

ara sıra telefonlaşıp mesajlaşarak ve sık görüşemeyerek evlilik kararı almak büyük cesaret. ben tebrik etmeye geldim.

bizim de 6 sene ama 5 senesi uzak sehirlerdeydi son 1 yilda da zaten cok yogun calisiyodu nisanlilik dugun hazirligiyla gecmisti. ben uzun iliskilerin zarar verdigini asla dusunmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…