Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
OĞLUM 15 AYLIK 11 KİLO FELAN BUNDAN 1 2 AY ÖNCESİNE KADAR YEMEK YEMİYODU HİÇ AĞZINA BİR KAŞIK BİLE VURMUYODU SADECE EMMEK İSTİYO.DOKTOR VİTAMİN supravit.YENİ YENİ DÜZELİYO BAYAĞI KİLO VERDİ AMA ÇOK ÜZÜLÜYORUM BEN DAHA 20 YAŞINDAYIM VE İLK ÇOCUĞUM YARDIM EDİN ABLALARIM.SİZE GÜNLÜK MENÜSÜNÜ YAZAYIM DÜZENLEYİN OLURMU EKLEYİN BİŞEYLER:) SABAH KALKTIĞINDA AÇ KARNINA HARNUP PEKMEZİ VERİYORUM 1 TATLI KAŞIĞI.ASTIMIDA VAR ÇOK YARIYO.SONRA BİR YUMURTA RAFADAN TAM HAŞLANMIŞ YEMİYO RFADANIDA ZORLA YEDİRİYORUM PEK İŞTAHI YOK PEYNİR SÜT YOĞURT KAYMAK FELAN İNEK ÜRÜNLERİNİ HİÇ AĞZINA VURMAZ NE YAPICAM NE YEDİRİCEM.ANNE SÜTÜ EMİYO HER DAKİKA .ÖĞLEN 11 12 GİBİ YA SEBZE ÇORBASI YAPIYORUM TAHIL. ÖĞLEDEN SONRA 1 MEYVE YİYO.ARADA TABİ SÜREKLİ EMİYO 1 SAAATİ GEÇMEZ ARASI HEP EMER.AKŞAMDA YAPTIĞIM YEMEĞİMİZDEN YERSE YATARKEN DE EMZİRİYORUM.YEMESSE MUHALLEBİ YADA BEBE BÜSKÜVÜİSİ TARZINDA BİŞEYLER YAPIYORUM.İŞTE TAMAMEN OLDUĞU GİBİ YAZDIM........YARDIM EDİİİİNN NOLUURR NE YAPICAMeyvahedigeldismile
Öncelikle emzirmeyi kesmeniz lazım. ıştahsız bebekler emdiği sürece düzelmez.
Emzirmeyi kesin ama isterseniz sütünüzü sağarak verebilirsiniz. Ki iyi de olur.
Kahvaltıda haşlanmış yumurta yemiyorsa başka seçenekler deneyin. MEsela iyi pişmiş omlet deneyin, menemen deneyin. Peynir olarak labne deneyin. Anne sütü aldığı sürece normal süte illa gerek yok. Ama içmesi için farklı markalar deneyin. Olmadı içine nesquik falan koyun. Normalde hiç hazır ürün tavsiye etmem ama sizin çareniz yok sanırım.
Öğlen çorba, köfte, makarna, pilav, sebze yemeği yada balık verin. Bunlardan birini mutlaka yemeli öğlen. Öğleden sonraki ara öğünde meyve vermeyi deneyin. Olmadı yoğurda meyve katın. Bir kaşık yese kardır.
Akşam da eğer yemek yemezse emzirmeyin. Muhallebi vs vermeyin.
Merak etmeyin aç kalırsa da bişiyde olmaz.
Zamanla akşam yemeği yemeyi öğrenecek. Çünkü aç kalacak.
Ama dediğim gibi tüm bunlar emzirmeyi kesmenize bağlı.
Astım için buhar makinesi kullanın ama asla tüm gün değil uyumadan önce ve kış aylarında.
Kolay gelsin.
teşekkürler irem%özge ddklerni denycem inek var evde süt hazır deil ama onu ble yemiyo öğlen mutlka yiyo ama akşam muhallebi veriyorum sütü ordan alsın diye.evet buhar maknamız var aldık ama artk hırlaması yok hasta olunca veriyoruz.bide sabhları kkahvaltıda yumurtann yanı sıra başka ne verebilirim
canım bence de gündüzleri sürekli emdiği için doyuyor ve başka bişey yemek istemiyor.
emzirmeyi azaltman gerekiyor,sabah akşam ve gece bir kez emzirmen daha iyi olacak.
bebeğin artık büyümüş ve yakında emzirmeyi de kesmen gerekecek,ilerisi içinde kolaylık olur...
farklı şeyler yedirirken aç olduğundan emin ol..çünkü tok ya da yarı tok bir şekilde yedirmeye çalışırsan haliyle yemeyi red edecektir ve sen farkına varmadan birde inatlaşma sorunu ortaya çıkar ve bebeğin açken bile yemeyi red eder...
bir de sürekli yemek yememesi üzerinde durma...bebeğinle oyunlar oyna,gezmeye götür farklı şeylerle oyala vs,hem onu hemde kendini mutlu et...yemeklerden ne seviyorsa onları yap ve 4-5 saat arayla yedirmeyi dene... o ne kadar isterse okadar yedir sakın zorlama...
tammam çok saol cnm kzm :) bu gün gece 10 kere kalkmıştr emmek için hiç uyumadm ve kesme kararı aldım nasıl yapıcam çok ağlar dayanamam emzrrm die korkuyorum.yardım edin 15 aylık
canim karamcim bebegine yaptigin yemeklerde degisiklikler yap.daha sade sekilde sebze corbasi yapmayi dene.cunku benim basima geldi mesela benim kizim domatesli corbalari hic sevmiyordu,simdi cok seviyor.yada yumurta haslanmis rafadan hala yemez.bir kac kez denedim sevmedi.sonra az yagda kirdim onu sevdi halada oyle olursa yiyor haslanmis kesinlikle agzina surmuyor.birde bebekler zaman zaman farkli oluyorlar.doktorda sylemisti bana yediremedigini biraz ara ver sonra tekrar dene diye.ve sakin cok asiri ustune gitme acikinca zaten yer,zamanla duzene oturur.kolay gelsin canim,insallah kisa zamanda duzene girer.opuyorumnanaktan
bugün gündüz hiç emzirmedim kestim.sadece gece emzrecem en azında 2 yaşına kadar.braz oyaldk aklına çok gelmedi ama her getrdğmi nasıl iştahla ydi maşallah acıkınca yiyomuş.emmedi ama hiçte aç kalmadı şükürler olsun galiba düzene girecek.gündüz kesmekle iyi yapmışım.:))))çokm utlu oldum oda tabi karnı tok olunca huzursuzluk çkarmyo
Ben sizden değilim...
Pro Üye
bir kere sabah kahvaltısında illa yumurta verin. tek yemiyorsa kahvaltısına karıştırın.. peynir olarak pınar beyaz veya labne kullanın.. sabah ile öğle arası yoğurt-bisküvi karıştırıp verin. yoğurdu sade yemiyorsa çilekli/muzlu olarak opsiyonlar sunun. "hangisini yemek istersin" dersen illa birini seçer...
öğlen menüsünde hergün sebze çorbası yapmayın, arada etli pilav-yoğurt, veya yine etle pişirilmiş sebze yemeklerini verin.. öğle-akşam arası muhallebi verin. çünkü muhalebi bir öğün değildir. akşam elinizden geldiğince yemek yedirmeye çalışın.. gece uyuduktan sonra biberonla verin başlarda sütü.. yanlız şekersiz olsun, çünkü gece diş temizliği zor olduğundan dişlerde çürüme meydana gelebilir..
zaten gece süt içmeye başlayınca kendi isteyecektir bir süre sonra..
kolay gelsin yerimseniben
bugün gündüz hiç emzirmedim kestim.sadece gece emzrecem en azında 2 yaşına kadar.braz oyaldk aklına çok gelmedi ama her getrdğmi nasıl iştahla ydi maşallah acıkınca yiyomuş.emmedi ama hiçte aç kalmadı şükürler olsun galiba düzene girecek.gündüz kesmekle iyi yapmışım.:))))çokm utlu oldum oda tabi karnı tok olunca huzursuzluk çkarmyo
Bütün gün emzirmeyince süt azalabilir ve kesilebilir, en azından gündüz sağmanızı öneririm.
Benim derdim de tam tersi. Oğlum 6,5 aylık. ılk 6 ay sadece anne sütü verdim. 6 aydan sonra ek gıdalara geçince emmemeye başladı, biberon da sevmiyor. Karnı tok olunca memeyi yaklaştırdığım an kıyameti koparıyor ya da yüzüme bakıyor "çek şunu gözümün önünden" der gibi:) Sütüm kesilmesin diye sağıyorum, dondurucu süt dolu ama oğlum sanırım bırakacak emmeyi. Çok üzülüyorum. 1,5-2 yaşına kadar emzirmek istiyordum
bir kere sabah kahvaltısında illa yumurta verin. tek yemiyorsa kahvaltısına karıştırın.. peynir olarak pınar beyaz veya labne kullanın.. sabah ile öğle arası yoğurt-bisküvi karıştırıp verin. yoğurdu sade yemiyorsa çilekli/muzlu olarak opsiyonlar sunun. "hangisini yemek istersin" dersen illa birini seçer...
öğlen menüsünde hergün sebze çorbası yapmayın, arada etli pilav-yoğurt, veya yine etle pişirilmiş sebze yemeklerini verin.. öğle-akşam arası muhallebi verin. çünkü muhalebi bir öğün değildir. akşam elinizden geldiğince yemek yedirmeye çalışın.. gece uyuduktan sonra biberonla verin başlarda sütü.. yanlız şekersiz olsun, çünkü gece diş temizliği zor olduğundan dişlerde çürüme meydana gelebilir..
zaten gece süt içmeye başlayınca kendi isteyecektir bir süre sonra..
kolay gelsin yerimseniben
labneyi de denedim onuda ağzına vurmadı.birte k yumurta ve pekmez.sabah öğlearası meyve öğleden sonrada yoğurt veriyorum bunları yerlerini değiştreym ozaman.saoluun :ecrin_bebek:
sen tecrübesiz annesin ben tecrübeli ...
ama sorun aynı iştahsız bebek... sana bir kaç önerim olucak belki senin çocuğunda işe yarar
sabah kaşar peynili yada beyaz peynirli tereyağına pişmiş yumurta
süt yada potakal suyu 1 bardak
az da ekmek reçel ,bal, pekmez seviyorsa onlarda biri olabilr yediği kadar ...
öğle:
etli bir yemek yada köfte ve pilav (köfte pilav yerse sebze çorbasınıda yedirmeye çalış ama hepsi azcık )
sebze çorbası şimdilik azar azar ama bunları yemesini sağla ....
uykudan sonra
meyve yoğurt
akşam da sizin yemeklerden yemezse muhallebi
aralarda 1-2 fındı ve ceviz verebilirsin ..
ben bunları yedirmeye çalışırken çok yoruluyorum ama yediriyorum bir öüğn 45 dk falan sürüyor
kilo alıyormu? diye sorarsan yoook almıyor ama ben en azından kilo vermesini engellemeye çalışıyorum
allah kolaylık versin
sen tecrübesiz annesin ben tecrübeli ...
ama sorun aynı iştahsız bebek... sana bir kaç önerim olucak belki senin çocuğunda işe yarar
sabah kaşar peynili yada beyaz peynirli tereyağına pişmiş yumurta
süt yada potakal suyu 1 bardak
az da ekmek reçel ,bal, pekmez seviyorsa onlarda biri olabilr yediği kadar ...
öğle:
etli bir yemek yada köfte ve pilav (köfte pilav yerse sebze çorbasınıda yedirmeye çalış ama hepsi azcık )
sebze çorbası şimdilik azar azar ama bunları yemesini sağla ....
uykudan sonra
meyve yoğurt
akşam da sizin yemeklerden yemezse muhallebi
aralarda 1-2 fındı ve ceviz verebilirsin ..
ben bunları yedirmeye çalışırken çok yoruluyorum ama yediriyorum bir öüğn 45 dk falan sürüyor
kilo alıyormu? diye sorarsan yoook almıyor ama ben en azından kilo vermesini engellemeye çalışıyorum
allah kolaylık versin
:ecrin_bebek:saol canım... bebeğimi 4 gündür gündüz emzirmiyorum.ve yeni plana alıştı gibi.iştahıda yerine geldi.sabah yağda yemyo yumurta hiç denedimrafada seviyo birtek arada bir nadir tam yer.1 tatlı kaşığı pekmez.başka bişey yemediği için ek olarakda emziriyorum ama birtek kahvaltıda.oğlum 6 7 gbi kalkıyo 8 de kahvaltı.1O:30 da yatıp 11 30 gbi kalkıyo ama belli olmuyo bazen yarm saaatte uyuyabiliyo.arada meyvesini yediriyorum.12:00-13:00 öğlen yemeğini yiyo.3 e doğru yatıp 4:00-4:30 gibi kalkıyo yoğurdu çok zorluyorum ama hiçmi hiç sevmiyo inek sütüde hiç içmiyodu ama emzrmeyi kestikten sonra artk biberonla alıştı içiyo .yoğurt yerine süt veriyorum.onun yerine geçermi acaba ???akşam da 8 e doğru yemek yiyo yada arada bir muhallebi.gece de anne sütü.gün içinde eline salatalık veryorum onuda çok seviyo.tabi hç böyle yemezdi 4 gün içinde değişti inşallah devam eder allahıma çok şükür kaydirigubbakcemile5kaydirakşamları yemekten sonra bide doktor vitamin vermişti supravit onunda faydası oldu tabii:lepi: işte menümü yazdım yanlışlarımı yazabilirsiniz benm için çok iyi olur teşekkürler