• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgide cömert,sevdiklerimizi kırmada oldukça cimri olalım(SEDEF ÇİÇEĞİ)

tubaolcy

Ömre Bedel..
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
2.107
26
158
SEDEF ÇİÇEĞİ
Mahkeme salonunda seksen yaşlarında ki yaşlı çiftin durumu içler acısıydı….
Adam inatçı bakışlarla suskun ninenin aglamaktan iyice çukurlaşmış gözlerini ve bıkkın bakışlarını süzüyordu..
Hakim tok sesiyle yaşlı kadına:”Anlat teyze neden boşanmak istiyorsun”?? diye sorar..
Yaşlı kadın,derin bir nefes çektikten sonra baş örtüsüyle aralayıp,kısılmış sesiyle konuşmaya başladı:
“Bu herif yetti gayri,50 yıldır bezdirdi hayattan!!!”
Sonra uzunca bir sessizlik hakim oldu,mahkeme salonunda…
Sessizlik,bu tür haberleri her gün manşet yapan gazetecilerden birinin flaşıyla bozuldu..
Kim bilir nasıl bir manşet atacaklardı,yaşanmış 50 yılın ardından?Çok sayıda gazeteci izliyordu davayı.Kadın neler diyecekti?Herkes onu dinliyordu..
Yaşlı kadının gözleri doldu ve devam etti:Bizim bir sedef çiçeği vardı,O BİLMEZ..
50 yıl önceydi..O çiçeği bana verdiği çiçekler arasından kopardığım bir yaprağı tohumlamıştım,öyle büyüttüm..Yavrumuz olmadı,onları yavru bildim..Bir süre sonra çiçek kurumaya başladı..O zaman adak adadım..Her gece güneş doğmadan önce bir tas suyla sulayacagım onu diye..lyi gelirmiş dediler..50 yıl oldu ,bu herif bir gece kalkıp bir kere de bu çiçeği ben sulayayım demedi..Taa ki geçen geceye kadar..O gece takatim kesilmiş uyuyakalmışım…..Ben böyle bir adamla 50 yıl geçirdim..
Hayatımı,umudumu,her şeyimi verdim,ondan hiçbir şey görmedim..
Bir kerecik olsun benim bildiğim görevlerden birisini yapmasını bekledim.Onsuz daha iyiyim yemin ederim…
Hakim yaşlı adama dönerek..”Diyecegin bir şey var mı baba?” dedi
Yaşlı adam bastonla zor yürüdügü kürsüye,o ana kadar suçlanmış olmanın utangaçlığını hissettiren yüz ifadesiyle,hakime yöneldi..
Tane tane konuştu: Askerliğimi Reisicumhur köşkünde bahçıvan olarak yaptım..O bahçenin görkemli görünümüyle büyümesi için emeklerimi verdim..Fadime’mide orada tanıdım..Sedefleri de..Ona en güzel çiçeklerden buketler verdim..ilk evlendiğimiz günlerin birinde ,boyun agrısı nedeniyle onu hekime götürdüm..H ekim çok uzun süre uyanmadan yatarsa boynundaki kireç sertleşir,durumu kötülenir dedi..Her gece uykusunu bölsün uyansın gezinsin dedi..Hekimi pek dinlemedi bizim hatun,lafım geçmedi..O günlerde tesadüf bu çiçek kurumaya yüz tuttu..Ben ona: “gece çiçek sularsan geçer” dedim,adak dilettim..
“Her gece onu uyandırdım ve onu seyrettim.O sevdiğim kadını,yavrusu bildiği çiçekleri sularken seyrettim.Her gece o çiçek ben oldum sanki..”dedi adam..O yaştaki bir adamdan beklenmeyecek ifadelerle…Her gece o yattıktan sonra uyandım.Saksıda ki suyu boşalttım.Sedef,gece sulanmayı sevmez,hakim bey..Geçen gecede…..Yaşlılık….Bende uyanamadım..Uyandıramadım..çiçek susuz kalabilirdi ama kadınımın boynu yine azabilirdi..Suçlandım sesimi çıkartamadım..
O anda gazeteciler dahil ,mahkeme salonundaki herkes aglıyordu..
SEVGİDE CÖMERT AMA SEVDİKLERİMİZİ KIRMADA OLDUKÇA CİMRİ OLALIM..

daha öncede burada okumuştum,yeniden okudum,birdaha yazılsın yine okurum,bence muhteşem bir hikaye...
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Çok anlamlı ve etkileyici bir hikayeydi.Farkında olmadan ne kadar çok şey hayatımızdan kayıp gidiyormuş meğer..............:lepi:

Back