• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgi Diliniz Hangisi?

derman

Gökkuşağı istiyorsan ;yağmura katlanmalisin.
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2007
5.017
1.608
698
Sevgi Diliniz Hangisi?

Uzun zaman önce Gary CHAPMAN' ın ''5 Sevgi Dili'' adlı kitabını okumuştum. Yazara göre, insanlar sevgisini beş ayrı şekilde ifade ediyor. Bunlar;

1. Onay sözleri
2. Nitelikli beraberlik
3. Armağan alma
4. Hizmet davranışları
5. Fiziksel temas

Açıklamaları ise şöyle:

Onay sözleri: Yazar, sevgiyi duygusal olarak ifade etmenin yolunun, onu oluşturacak sözleri kullanmak olduğunu belirtmektedir. Sözlü iltifatlar veya takdir sözleri sevgiyi güçlü bir şekilde iletir. Sevginin hedefi, istenilen bir şeyi elde etmek değil, sevilen kişinin saadeti için bir şeyler yapmaktır.

Nitelikli beraberlik: Esas olan birisine bütün dikkatin verilmesidir. Bu sevgi dilinin ana yönü, birisi ile birlikte olmaktır. Bu da odaklanmış ilgi ile mümkündür. Nitelikli sohbet onay sözlerinden farklıdır. Onay sözleri söylenilenler üzerinde odaklanır. Oysa nitelikli sohbet işitilenler üzerinde odaklanmıştır. Bu konuda dikkat edilmesi gereken hususlar; konuşurken göz temasının sürdürülmesi, dinlerken başka bir şeyle meşgul olunmaması, duyguların açığa çıkmasına özen gösterilmesi, vücut dilinin gözlemlenmesi ve konuşanın sözünün kesilmemesidir. Nitelikli sohbetin yalnızca anlayarak dinlemeyi değil, aynı zamanda kendini açıklamayı da gerektirdiği açıklanmaktadır.

Armağan alma: İncelenen her kültürde, armağan verme, sevgi-evlilik sürecinin bir parçasıdır. Armağanın kendisi hatırlama düşüncesinin bir sembolüdür. Birisine bir armağan vermek için onu düşünüyor olmak gerekir. Armağanın kendisi bu düşüncenin bir sembolüdür. Armağanın para ile alınıp alınmadığı önemli değildir. Önemli olan yalnızca zihindeki düşünce değil, armağanı fiilen alma ve onu bir sevgi ifadesi olarak sunma düşüncesidir. Armağanlar sevginin yükselişinin sembolleridir. Semboller duygusal değer taşırlar. Armağanlar ne pahalı olmak zorunda, ne de her hafta verilmek zorundadır. Bu öğrenilmesi en kolay sevgi dilidir.

Hizmet davranışları: Hizmet davranışları sevilen kişinin yapılmasından hoşlandığı şeyleri yapmasıdır. Bu davranışlar eşlerin birbirine hizmet ederek memnun etmeye, birbirleri için bir şeyler yaparak sevgilerini ifade etmeye çabalamalarıdır. Ricaların sevgiye yön verdiği ama taleplerin sevgi akışını engellediği ifade edilmektedir.

Fiziksel temas: Fiziksel temas sevgiyi iletme yollarından birisidir. Evlilikteki sevgiyi iletmek için de güçlü bir araçtır ve bazı insanlar için öncelikli sevgi dilidir. Bazı insanlar fiziksel temas olmadan sevildiklerini hissetmezler. Onunla sevgi depoları doludur ve eşlerinin sevgisi konusunda kendilerini güvende hissederler.

Siz bunlardan hangisiyle sevginizi gösterirsiniz? Mesela benim için öncelikli sevgi dili, fiziksel temastır... Nietzsche'nin söylediği gibi; sevmek, dokunmaktır bana göre...

Peki ya sizin sevgi diliniz hangisi?

Hepsi cok hos ve dogru ama bence de hersey tatli tatli dokunmakla baslar...yani fiziksel temas ,el ele ,diz dize oturmak, sarilmaktan daha guzel ne olabilir ki??opuyorumnanaktan

evet dokunmakta çok önemli canım

Kişisel gelişim ile ilgili okuduğum en iyi kitaplardan birisidir 5 sevgi dili. Güzel bir hatırlatma ve paylaşım olmuş. Benim sevgi dilim ise, hepsi : ) Ama tabiki en başta fizksel temas geliyor. Onay sözleri ve nitelikli beraberlik ise peşinden. Çok güzel bir kitap mutlaka okuyun derim... Sevgiler...

fiziksel temas, onay sözleri, nitelikli beraberlik..
benimde mutlaka okunmasını tavsiye ettiğim bir kitapyerimseniben

bende okumuştum o kitabı yıllar önce...
fiziksel temas benim sevgi dilim...
dokunmayı, öpmeyi, sarılmayı, hissetmeyi çok seviyorum...
sadece ilişkimde de değil, insan ilişkilerim de böyle... mesela biri karşımda derdini anlatsın gider sarılırım hemen... konuşmak zor gelir...
ikinci olarak da armağan alma... çok severim bir şeyler alayım... yapayım...

bende okumuştum o kitabı yıllar önce...
fiziksel temas benim sevgi dilim...
dokunmayı, öpmeyi, sarılmayı, hissetmeyi çok seviyorum...
sadece ilişkimde de değil, insan ilişkilerim de böyle... mesela biri karşımda derdini anlatsın gider sarılırım hemen... konuşmak zor gelir...
ikinci olarak da armağan alma... çok severim bir şeyler alayım... yapayım...

a.s. çok güzel anlatmışsın canım

bence armağan almak herkesi mutlu eder

Back