• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sever misiniz....

17 Ağustos 2006
4.409
1.961
698
Hatay
SEVERMİSİNİZ...

Ne güzeldir yolculuk telaşı. Günler öncesinden başlar hazırlıklar, tatlı bir koşuşturma

içinde. Dolaptan götürmek istediğin giysileri seçmeler, valiz hazırlamalar.Ev biraz dağılır ama olsun... Sevinçten

görmezsin dağınıklığı. Otogara bir sevinçle gidilir ve ardından el sallamalar. Geride bıraktıkların için

üzülürsün, ama gideceğin yer ve bekliyenlerine kavuşmanın sevinci gelir aklına .

Otobüse bininceye kadar inanamazsın gideceğine. Tekrar geri döneceğini ve herşeyin bıraktığın

gibi devam edeceğini bilsende, yaşamında kendin için yarattığın büyük bir fırsattır yolculuk.

Bazen bir şeylerden kaçıp uzaklaşmak istersin kendinle başbaşa, ne tarafa olduğunun

önemini hiç düşünmeden. Giderken, önemli olan kaçtığın şeyleride beraberinde götürmemektir.

Özellikle otobüs ve tren yolculukları ne hoştur. Bazen sonsuza kadar gidecekmişsin gibi

hissedersin. Hele önceden görülmemiş yerlereyse bu yolculuk, daha mutlu ve heyecanlı olur insan.

Aileyle yapılanın ayrı bir tadı, arkadaşla yapılanın bambaşka bir tadı vardır.

Yolculuk uzunsa eğer, yanıbaşınızda oturan yepyeni birini tanımaya çalışır, farklı yaşam

hikayesini dinlersin. Anlatılanlardan dersler çıkarır, kendi yaşamına katarsın .

Bazen mutlu bir haberin ardından sevinçle koşarak çıkarsın yola, bazende acı bir haber ve

yolun bitmesini hiç istemezsin, ayakların geri geri gider.

Özellikle gece yolculuğunda, herhangi bir şehirden geçerken ışıkları yanan evleri görürsün.

Hiç düşünürmüsünüz bilmem ama ben her seferinde o evlerdeki yaşayanları ve yaşanılanları merak

ederim.Kimbilir şu anda neler yaşanıyordur.. Ne mutluluklar, ne sevinçler, ne acılar, ne zorluklar,

ne acımasızlıklar.

Hayat bir yol ve bizler bu yolculuğa çıktığımızda dertleri, hüzünleri, acıları dolabımızda

bırakıp valizimize huzuru, mutluluğu, sevinci alıp yola devam edelim ne dersiniz?...

Lereenimden sevgiler ...

Çok güzel Lereenim tam yüreğimden vurdun
İzmir yolculuğum kadar beni heyecanlandıran hiç bir yolculuk yoktur inan.

Nasıl bir heyecan nasıl bir telaş.Gideceğim ve hiç dönmeyeceğim. Bir yarım orada ya, dönersem onuda getireceğim temelli valizimde.Bu güzel yazı için teşekkürler.. Beni nerelere götürdün.Haydi beraber gidelim benim valiz hazır

valiz1.jpg

Lereenim yuregine saglik. Uzun geceler olmasada gunu birlik bir mekandan gecsek dahi acaba nasil bir hayat yaşiyorlar mutlulugu tam olarak bulamasalarda yariladilarmi.kimbilir belki eşinden belki kayinvalidesinden belkide cocuklarindan sorunlar yaşiyorlardir belkide sahip olmak isteyipte olamadiklari cocuk sevgisi onlar icin buyuk yolculuktur. Lereenim benim yolculugum aile saadeti yolculugu oldu biraz umarim yolculugumuz olumlu sonuclanir:) teşekkur ederim

Dönüp tekrar okudum satırlarını ...Kimi insanlar vardır doyuma ulaşmıştır gezme, seyahat...
Farkında değillerdir senin yazdıklarını yaşayıp, yaşamadıklarının ne yazı ki.
Halbuki o ne güzel telâştır o öyle
Samyeli de duyarlılardan, ne güzel sorgulamış

Ben de bayılırım yolculuğa çıkmaya Lereenim.Sabahın erken saatinde valizler arabaya yüklenir.Gün henüz doğmamıştır.O seher vaktinde başlayan yolculuğun huzuru bir sonraki yolculuğa kadar hiç aklımdan çıkmaz.Ben seherde başlayan yolculukları çok severim.......

Lereenim süperdi.Emeğine sağlık canım.Uzun yol yolculuklarında bende senin gibi ışığı yanan evde kimler,nasıl yaşar?.Köy yakınlarından geçerken,evler,tarlalar bana hep başka hisler uyandırır.Farklı yaşamlardan kendime birçok hikayeler çıkararak yolculuklarımı sürdürmüşümdür.Tekrar iş yerinde yine böyle bir yolculukta olduğumu hissettirdiğin için ayrıca teşekkür ediyorum canım sağoll

hiç böyle heyacanlı yolculuk yapmadım,hep günü birlik.valla heveslendirdin beni.ama çok yakında kızımın düğünü olacak ve nasipse istanbulda yaşayacak.
artık bende giderim böyle,kızıma kavuşmak için belkide şöfere kızarım .çok yavaş gidiyor diye.içimden tabii.
belkide yürüyerek arabadan hızlı giderim diye bile düşünürüm.
belkide süpriz yaparım,ona götüreceklerime şaşırıp sevinsin diye..
ayyyyy leerenim içim bir hoş oldu.şimdiden heyacanlandım.
bende yaşıcam tüm anlatılanları.ne güzel.

Hiç düşünürmüsünüz bilmem ama ben her seferinde o evlerdeki yaşayanları ve yaşanılanları merak

ederim.Kimbilir şu anda neler yaşanıyordur.. Ne mutluluklar, ne sevinçler, ne acılar, ne zorluklar,

ne acımasızlıklar.

bunları hep bende merak eder ve düşünürüm...yazıda harika olmuş.hayatı anlatan sıcacık ve güsel bi yazı...

Back