- 17 Nisan 2009
- 6.796
- 2.197
-
- Konu Sahibi selin_karaca
benim bildiğim eşler arasında kan uyuşmazlığı varsa çocukta bir sorun olmaması için ilk gebelikte anneye aşı mı iğne mi bişi yapıyorlar diğer gebeliklerde gerekmiyor. ben böyle bir sey duymustum. benim de eşimle kanım uyuşmuyor artık cocuk dusundugumuzde bakıcaz doktor ne yapacak ne diyecek ben sıfır negatifim eşim sıfır pozitif
canım asıl sorun anne ıle baba arasında degıl anne ıle bebek arasında oluyor bebegın kan grubu pozıtıf annenın kan gurubu negatıf olursa kanda çökelme meyadan gelıyor ama dıyelım kı bebegın kanı da negatıf kı senın oyleymıs o zaman hıcbır sorun olmuorYa cidden ben de bi sey sorucam arkadaslar. Benim annem negatif babam pozitif. Benle esim de oyleyiz maalesef ki doktorum biliyor bu durumu. . Ve cok sukur butun kardesler de sapasaglamiz. Kan uyusmazligi boyle bir durumda olurdu. O zamanlar doktor falan da hak getire yani.. Bunun bilimsel bir aciklamasi var mi?? Bu arada ikisi de 0 grubundan..
canım asıl sorun anne ıle baba arasında degıl anne ıle bebek arasında oluyor bebegın kan grubu pozıtıf annenın kan gurubu negatıf olursa kanda çökelme meyadan gelıyor ama dıyelım kı bebegın kanı da negatıf kı senın oyleymıs o zaman hıcbır sorun olmuor
çok sukur cnm belkı drlar farketmıs de ıgne vurmuslar cunku ıgne vurulunca bıseyt olmuyo da okudukca uzuluyo ınsan yaa ınsanlar ne kadar yanlış bılgılere kulaktan dolma bılgılere ınanıyorlar yaa bundan sonra cocuklara kan guruplarını öğpretırken kan uyusmazlıgı durumunu da anlatıcamAma annemin 4 cocugu pozitif. Allahtan bir sey olmamis cok sukur..
çok sukur cnm belkı drlar farketmıs de ıgne vurmuslar cunku ıgne vurulunca bıseyt olmuyo da okudukca uzuluyo ınsan yaa ınsanlar ne kadar yanlış bılgılere kulaktan dolma bılgılere ınanıyorlar yaa bundan sonra cocuklara kan guruplarını öğpretırken kan uyusmazlıgı durumunu da anlatıcam
canım sen ne anlatmıssın oyle yaaaSaka mi bu? Zaten pozitif negatifligi de isin icine katarsak 8 cesit kan grubu var. Yani bir insanin esiyle ayni kan grubuna sahip olma olasiligi 1/8 yuzdeye vurursak yaklasik %12 civari bir sey yapar. Sizin mantiginiza gore evlenen ciftlerin % 12 sinin cocugu olmamasi lazim ve bu cok buyuk bir oran. Sizce mantikli mi?
Allah korumuyor mu hepımızı zaten cnm benım Allah korumus tabı ol der olur hersey ama Allahın kanunlarını da okuyup öğrenmek lazım bızı nasıl bır ıncelıkle yarattıYok annem doktora falan da gitmemis. Cok sukur gercekten Allah korumus.
Evet kesinlikle öğretilmesi gerekiyor. Gencecik kizlar erkekler bu teknoloji caginda nasil bu kadar cahil olabiliyorlar aklim almiyor..
EvlenirkenEvlendirme sağlık kontrolünden geçerken falan bakılıyor ya ondan şaşırdımYa neyini merak edecem, doktormuyum ben?
ben turk deilim bu normal bence ayrica oyrenmek istedim bu sucmu yaniCocuk dusunmeden once bir dil kursuna gidip Türkçe öğrenirsen daha hayirli olur hepimiz icin
Bazilari diyorda kaniniz ayniysa cocugunuz olmaz diye endiselendim bende
Ben dilimi yazmayi iyi biliyorum bu benim dilim deyil azeriyim benDaha kendi dilini yazmayı bilmiyor.
Kan uyuşması vs. gibi durumlardan haberi de yok.
Ama evlenecek , bir de çocuk doğuracak. ;,((( Yine hüzünlendim ben.
ben turk deilim bu normal bence ayrica oyrenmek istedim bu sucmu yani