Sevdigim insanla evlendim mutluyum ama eskiden sevdigim arada aklima düsüyor sucluluk hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
cok dogru ama esimi sevdim , eskisinin ben evlendikten sonra bana ilgi gösterebilecegini ve ilgisini farkedince etkisinde kalabilicegimi hic düsünmedim. Ama artik gecti bu artik keske demek bana birsey getirmiyor ne yapabilirim durumu düzeltebilmek icin

içinde bitirmedikten sonra hiçbir şey yapamazsın...eşine üzüldüm doğrusu..

Sizi aldatan adamla eşinizi bir tutmayın. Öbürü başkasını takmış koluna gitmiş uzaklara. Eşiniz sizi takmış koluna gitmiş nikah masasına! Bu adama bunu yapmayın. İnsan hayatın ona sunduklarıyla mutlu olmayı bilmeli. Tartışma evliliğin doğasında var. Herşey normal. Yeterki tüm gücünüzle enerjinizle eşinizi sevin.

Esimle ciddi sorunlar yasadim siddet küfür gibi ama düzeltiyoruz, emek veriyor, bana deger veriyor, onu seviyorum..onunla mutluyum ,
Bu aralar büyük bir sikintim var eskiden cok sevdigim ilk sevgilim, beni aldattigi deger vermedigi icin affetmedigim eski sevgilim aklima düsüyor , oda baskasiyla mutlu görünüyor, konusmuyoruz ama karsilastigimizda beni bakislariyla rahtsiz ediyor pismanmis gibi davraniyor , bosveremiyorum etkisinde kaliyorum uzun süre kendmi cok kötü hissediyorum suclu hissediyorum .hala unutamamis oldugum icinde kendime kiziyorum
esimi sevdigim halde neden böyle oluyor? ne yapmaliyim da tamamen silmeliyim kafamdam eskiyi?

Tamamen kafandan silemezsin.
Mesela ilkokul öğretmenini unutuyor musun?
Bir akrabanın gittiğin düğün eğlencesini unutuyor musun?
Kardeşin abin ablan var mı bilmiyorum, onlarla çocukken oynadığın oyunu unutuyor musun?

İlk sevgilini de tamamen unutamazsın elbette hatırlarsın. Ama bu hatırlamalara anlam yüklediğin vakit... Esas o zaman düşünmelisin. Nasıl unuturum diye değil! Kocamı gerçekten seviyor muyum sevmiyor muyum diye...

Tamamen kafandan silemezsin.
Mesela ilkokul öğretmenini unutuyor musun?
Bir akrabanın gittiğin düğün eğlencesini unutuyor musun?
Kardeşin abin ablan var mı bilmiyorum, onlarla çocukken oynadığın oyunu unutuyor musun?

İlk sevgilini de tamamen unutamazsın elbette hatırlarsın. Ama bu hatırlamalara anlam yüklediğin vakit... Esas o zaman düşünmelisin. Nasıl unuturum diye değil! Kocamı gerçekten seviyor muyum sevmiyor muyum diye...

Sizce esimi artik sevmedigim icin mi oluyor bù? Onu sevmesem nikah masasina oturmazdimki..cok üzdü beni cok tartistik..aci cekmemek icin sogudum belkide ama onu sevmemis degilim

Olay artık eşinizi sevip sevmemeniz değil bence... bir mutsuzluk başka bir mutsuzlukla kapatılamaz. Ne istediğinizi bilin.. iyi ya da kötü bir evliliğiniz var.. madem eşiniz çabalıyor ve siz devam etme kararı almışsınız bunları düşünüp kendinizi niye bulandırıyorsunuz?

Olay artık eşinizi sevip sevmemeniz değil bence... bir mutsuzluk başka bir mutsuzlukla kapatılamaz. Ne istediğinizi bilin.. iyi ya da kötü bir evliliğiniz var.. madem eşiniz çabalıyor ve siz devam etme kararı almışsınız bunları düşünüp kendinizi niye bulandırıyorsunuz?

Bilemiyorum bunu neden yaptigimi , beni cok rahatsiz ediyor ve üzüyor bu durum, kendime kiziyorum ve aklimdan silmek istiyorum

Sizce esimi artik sevmedigim icin mi oluyor bù? Onu sevmesem nikah masasina oturmazdimki..cok üzdü beni cok tartistik..aci cekmemek icin sogudum belkide ama onu sevmemis degilim

Bunu ancak siz bilirsiniz. Ama geçmiş geçmişte kalmıştır.

şöyle düşünün bir çocuğunuz olsa onun yüzüne nasıl bakarsınız misal kafanızdaki bu ikilemle? Bu şekilde düşünürseniz vazgeçmeniz kolay. Ayrıca sevmiyorsanız neden evlisiniz ki?

Esimle ciddi sorunlar yasadim siddet küfür gibi ama düzeltiyoruz, emek veriyor, bana deger veriyor, onu seviyorum..onunla mutluyum ,
Bu aralar büyük bir sikintim var eskiden cok sevdigim ilk sevgilim, beni aldattigi deger vermedigi icin affetmedigim eski sevgilim aklima düsüyor , oda baskasiyla mutlu görünüyor, konusmuyoruz ama karsilastigimizda beni bakislariyla rahtsiz ediyor pismanmis gibi davraniyor , bosveremiyorum etkisinde kaliyorum uzun süre kendmi cok kötü hissediyorum suclu hissediyorum .hala unutamamis oldugum icinde kendime kiziyorum
esimi sevdigim halde neden böyle oluyor? ne yapmaliyim da tamamen silmeliyim kafamdam eskiyi?
Aklın ipleri yok ki engel olasınız sadece karşılaşmaktan kaçının onu görmezseniz altbeyninizi uyarmamış olursunuz ...

eski sevgili sizi aldatmış mı? evet.
direkt siliyoruz o halde.

asıl sorun etmeniz gereken şu anki iliskiniz, evliliginiz...
siddet var, küfür var. ne bekliyorsunuz ki bu evlilikten?

düzeltmeye calısıyor demissiniz, mesela ne yapıyor? daha dogrusu gecmisteki hatalarından neyi tekrarlamıyor?
sizi tatmin etmiyor ise sırf o ugrasıyor diye zaman tanımak zorunda degilsiniz.

eski sevgilinizin aklınıza düşme sebebi eşinizden küfür ve şiddet görmeniz bence. onu unutamadığınızdan falan değil. ayrıca eşinizin yaptığı şeyide destekleyemeyeceğim hiç kusura bakmayın. ben olsam bana şiddet uygulayan bir erkeği koca yerine koymazdım. ama siz affettiyseniz, daha fazla diğerini düşünmeyin kendinizi eşinize odaklayın. mutlu olmaya bakın.

eski sevgili sizi aldatmış mı? evet.
direkt siliyoruz o halde.

asıl sorun etmeniz gereken şu anki iliskiniz, evliliginiz...
siddet var, küfür var. ne bekliyorsunuz ki bu evlilikten?

düzeltmeye calısıyor demissiniz, mesela ne yapıyor? daha dogrusu gecmisteki hatalarından neyi tekrarlamıyor?
sizi tatmin etmiyor ise sırf o ugrasıyor diye zaman tanımak zorunda degilsiniz.

birdaha siddet iceren bir davranis olursa affetmiyecegimi biliyor ve yapmiyor , büyük konusmayayim ama 2 yil oldu bana böle bir hareket yapmayali , kavga sirasinda küfür ettigi oldu eskisi kadar agir olmasada ama siddet uygulamadi birdaha dedim ya umarim birdaha yasamam büyük konusmak istemiyorum ama güvenemiyorum ama bunu yazarken farkettim onu tekrar sevip aci cekmekten korkuyorum belki ona baglanirsam siddet uygularsa ayrilamayacagimdan korkuyorum

birdaha siddet iceren bir davranis olursa affetmiyecegimi biliyor ve yapmiyor , büyük konusmayayim ama 2 yil oldu bana böle bir hareket yapmayali , kavga sirasinda küfür ettigi oldu eskisi kadar agir olmasada ama siddet uygulamadi birdaha dedim ya umarim birdaha yasamam büyük konusmak istemiyorum ama güvenemiyorum ama bunu yazarken farkettim onu tekrar sevip aci cekmekten korkuyorum belki ona baglanirsam siddet uygularsa ayrilamayacagimdan korkuyorum

güvenememeniz kadar dogal birsey yok bence,
bir şans verip vermemek sizin kararınız, ancak madem verdiniz sürekli kuşkuyla yaklasmanın size bir faydası olmaz,
elbette kosulsuz güvenin demiyorum, her zaman alternatif secenekleriniz olsun, fakat şu an tekrarlamadıgı birsey icin suclamanıza gerek yok.
asıl mesele gecmisi kabullenememeniz ise de cevap net, bu iliskiye mecbur degilisiniz.

özellikle son cumleniz uzerinde durmanızı tavsiye ederim,
eşinize baglanın demiyorum,
ama baglandıgınız herhangi biri siddet, aldatma vb. bir davranısta bulunursa neden ayrılamayasınız ki?
siz iyi olan insanı sevdiniz, ona baglandınız.
artık kötü biriyse sevilecek bir yanı da kalmamıstır, devam edeceginiz bir ilişki de.

galiba sana mutluluk batmış..

herkesin sevmis oldugu onu üzmüs birileri olabilir, tamamen unutmak basarilir mi ? nasil yapilir?

Sorunuza karşılık bir önceki mesajımı tekrarlamış olacağım.

Herkesin sevmiş olduğu onu üzmüş birileri olabilir ama herkes evlendikten sonra onu düşünmez.

Kendinize dair sorunlarınızı hallederseniz...

Yani kendinize yeterince değer verir ve saygı duyarsanız...

Sizi aldatmış ve bu vesileyle ayrıldığınız birinin hele ki evliyken zihninizde yeri olmadığını anlarsınız.

Ona karşı mide bulantısından başka bir şey hissetmezsiniz.

Eşiniz varken size ihanet etmiş bir adamdan "etkilenmezsiniz".

Sonuç olarak sorun kendiliğinden çözülmüş olur.

Eşinizle aranızda ilginç bir değer verme anlayışınız var, şiddet, küfür. Bunları maruz kalarak nasıl değer gördüğünüzü düşünüyorsunuz anlamıyorum. Bir kere yapan gene yapar gene yapar.

Esinizi sevmiyorsunuz acik ve net. Bakislarindan pismanlik duymaya yetecek sure icerisinde bakma degil bakismadir o ksrsilikli. Evlenip hayatinizdakine yazik etmeseydiniz keske. Bi yolunu bulup sizinle konussa geri mi doneceksiniz esinizi birakip pismanligi sizi neden alakadar ediyor allah allah yaaaaa adi ustunde eski. Size yakistiramadim bunu erkekler yapsa coktan kapinin o une konulmustu size yazik esinize daha da yazik!!!!

Siddeti kufru hic hos degil ayrica ama yaptiginiz yanlis!!!!!

Adam düzelmeye çalışıyo diyo sizin söylediklerinize bakarmısınız!! Olduuu, hemen boşan diyelim. Hiç şans vermesin!! Yapmayın nolur, zaten seviyorum demiyo, bu düşünceden nasıl kurtulurum diyo.
Canım, bu bir şeytan vesvesesidir. Aklına her geldiğinde bileyle uğraş, dua oku ne biliim oyala kendini. Zaten değseydi senin yanında olurdu şimdi. Eşin hakkındada maşaAllah, kendini düzeltmeye çalışıyomuş, demekki geçmişte yaptıklarından pişman. Rabbim daha çok huzur merhamet versin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X