- 24 Kasım 2014
- 141
- 52
-
- Konu Sahibi baybayanterazi
Sizin atamanızın kesin olacağından onun olmayacağından nasıl emin olabildiniz?
Ayrıca davranışlarınız şımarıkça..
Diyelim sevgiliniz kabul ediyor da siz bitirelim deyip tekrar devam edebilmeyi nasıl kabullenebiliyorsunuz?
Ben onun atanamayacagindan emin değilim. Hatta ben ona atanacaksin dedikçe o bana kızıyor. Atanacagima emin olman beni delirtiyor diyor.
Ben 4001 den atanacagima eminim. Çünkü başarı sıram bunu gösteriyor. 2012 den beri kpss ile öldum bittimBransimda ise 26. yim. Ama atanamayabilirim. 4. Atamaya kadar bekleyecegim ama olmazsa 4001 den memur olacağım.
Ben bitirelim bitirelim demekle yanlış yaptığımı söyledim zaten mesajda. Evet buraya mesaj yazarken her yoruma açık olmak gerek. Bunu bile bile yaptım da Aten pişman olduğumu söylüyorum. Size ben hatalı miyim demiyorum. Düzeltmek istiyorum. Yardım eder Misiniz diyorum
Bence seviliyorsunuz.
1- Ayrılalım şımarıklığından vazgeçin.
2- Sevgiliniz açık yüreklilikle korkularını dile getirmiş anlayışlı olun ve korkularının yersiz olduğu yönünde telkinde bulunun (tabi gerçekten yersiz ise sizde aynı düşüncedeyseniz bitirin)
Teşekkürler Canım. Seninde tatlı dilin için teşekkür ederim :)canım sabır zor bir şeydir ama sonunda beklenen güzellikler gerçek olur bu düşünceye inanırsan tabi ki her şey düzelir. onun seni sevdiğine eminsin sen de onu seviyorsun tek yapman gereken olumlu düşün ve davranışlarında bu yönde olsun. ona karşı anlayışlı ol. psikolojisini anlamaya çalış. onu motive etmeye çalış. seni istemeden kırdığına inanıyorsan eğer dert etme alınganlık yapma başka bir pencereden bak olaya. sen alındıkça sorun büyür ama sen sorunu çözmek istersen alınmazsın sadece kırılabilirsin tatlı bir dille uyarırsın çözersin.
O halde aynen bize burda anlattığınız gibi anlatın.
Nedenini bilmediğinizi ama üzüldüğünüzü.
Siz kendinize yardım edeceksiniz.
Bir daha yapmayacağım diyeceksiniz o kadar.
Şu atanma mevzularını artık çok konuşmamaya çalışın.
O açsa da susturun.
Belli ki adam bu durumdan dolayı eziliyor..
Haklısınız.. O da öyle diyor. Benim seninle sorunum yok. Is konusunda sağlık konusunda sıkıntılarım var bu ara seninde üstüne alınman beni delirtti bugün dediiş nedeniyle zaten sıkıntıda siz daha da neden adamın psikolojisini bozuyorsunuz, hem ayrılık lafı bu kadar kolay ağza alınmamalı
Değişik bir bakış açısı ama öyle değil bence. Çünkü is yüzünden ailen istemezse ki istemez bu iş olmaz diyor. Annen ne diyecek ben de tel da duyacağım diyor. Ne tepki vereceğini falanSurekli meslek lafi yapiyor yok senin var benim yok..
atanmadanda umidi kesmiş zaten nerdeyse ee kizda muhendis evlenmek istiyor tabi yoksa ben cooook asktan öldugu icin sana katlandigini dusunmuyorum acık ve net bankasın .. kendisi asgari calissa bile kac tane iyi meslegi olup ,atanmis biri onunla evlenir ki oyuzden birakican diye odu kopuyor atanma dilinden dusmuyor ??
Evet kırılmış ama hep kendi de derdi biliyorum ayrılmak istemediğini diye.Kırılma güzel kardeşim, asıl o sana çok kırılmış. Sen sürekli ayrılalım dedikçe o istenmediğini düşünür.
Toparlanır mı bilemem ama toparlanırsa bu defa lafta da olsa ağzından ayrılık lafı çıkmasın, yani çıkmamalı. Neticede havaya konuşmuyorsun yani, karşında bir insan var. Umarım düzelir.Evet kırılmış ama hep kendi de derdi biliyorum ayrılmak istemediğini diye.
O ise bana senden ayrılmam ayrılmam dedim ama ilk kez bugün anladım ayrilabilecegiimi dedi. Çok Üzüldüm çok.
Madem öyle bitsin diyesim de gelmedi değil. Beni istemediğini düşündüm çünkü. Bu kez de zor günümde bırakıp gitti diyecektii. ben onu seviyorum, atama is falan ondan daha önemli değil ama o öyle düşünecekTi. Oysa ben onun için artik degerli değilmişim gibi hissettim o an.
Sonra dedi, seni seviyorum, sevgimde azalma yok,hala benim için en değerliSin diye.
Toparlanmasını istiyorum herseyin ama toparlanir mi bilmiyorumKorkuyorum
Toparlanır mı bilemem ama toparlanırsa bu defa lafta da olsa ağzından ayrılık lafı çıkmasın, yani çıkmamalı. Neticede havaya konuşmuyorsun yani, karşında bir insan var. Umarım düzelir.
Niye sürekli ayrılalım diyorsun bilmiyorum ama ağzınızda sakız haline getirmeyin. Düzeltilecek bir durum varsa düzeltmenin yolunu arayın. Eğer aşılamayacak bir şeyse cidden bir kere ayrılığı dile getirin ve bırakın. Tahsil durumuna gelince de benim eşim de ön lisans mezunuydu ben lisans mezunuyum. Bana bunu hiç yansıtmadı ama içinden eksikliğini duyduğunu biliyordum. İyi bir işi olmasına rağmen dikey geçiş sınavına girdi ve makine mühendisliğine geçiş yaptı. Hem çalışıp hem okudu. Kolay olmadı ama başardı. Üstelik bir çocuğumuz vardı. İnsan kafasına koyarsa her şeyi yapabilir. Sonuç olarak geçen yaz mezun oldu. Kızımla biz de babasının mezuniyetine gittik :) O kişi de bunu bu kadar dert ediyorsa dikey geçiş sınavına girsin. O kadar da zor değil sınav.Merhaba arkadaşlar. Benim 2 yıldır hayatımda olan biriyle 10 aydır bir ilişkim var.
Ben onu çok seviyorum. Fakat sürekli ayrılalım diyen biriyim. Bir gün bunun onu biktiracagini biliyordum. Bir daha yapmayacağım desem de hep yaptım. Üzgünüm ama inanin istemdisi oluyordu. Ve dun olanlar oldu.
10 aydır seni asla bırakmam diyen adam, tamam ayrilalim madem bu senin hayrina dedi. Senin % 80 hayrinaysa benim % 50 dedi. Ayrilmadik sonunda ama bugün seni birakabilecegimi görmüş oldum dediÇooook kırıldım bu lafına çok
Ikimizde atama bekliyoruz. Benim memur olarak atanacagim kesin, müh. olarak atanmam şüpheli ve ben müh için bekliyorum şu an. O ise önlisans mezunu, bölümünü hiç beğenmez. Sürekli senin mesleğin var benim yok diyor. Çok üzülüyorum ama sürekli böyle diyor. Oyle degil diyince daha cok sinirleniyor. Ataması da çoook sınırda. Umudu azalıyor yavas yavaş. Çok gergin o yüzden bu aralar. Son 3-4 gündür benimle ters konuşuyordu, ee bende alinganim zaten..
Lanet olsun bitsin artık dedim, git dedim ve bu defa gidecekti. Gitmedi sonunda yine. Ama gidebilecegimi gördüm dedi. Seni seviyorum ama bıktım alinganligindan dedi. Benim psikolojik bozuk, bana benim lafima kırılmayacak, üstüne alınmayacak biri lazım dedi. Bul öyle birini mutlu ol madem dedim. Bu defa da ben evlenirsem sadece seninle evlenirim dedi. Gece de bir daha kimseye güvenmem sana güvendiğim kadar dedi. Senden başkasıyla evlenmem diye hep söylerdi ya sen ya hiç diye. Seni seviyorum diyor, sevgimde hiç azalma yok diyor. Senin milyon tane huyun var ben sadece alinganligindan bıktım diyor.
Ve son olarak sen müh olarak atanacaksın ben atanamazsam asgari ücrete calisirsam ailen istemez doğal olarak diyor. Iste o zaman biter diyor. ben ikna ederim diyorum. Hem bizimkiler öyle insan değil diyorum göreceğiz diyor ama çok umutsuz. O yüzden de agresif. Bende alıngan. Ve sonuç ayrılığın eşiğindeyiz.
Kızlar çok uzattım ama tekrar soru cevap yapmak zorunda kalmayalim diye yazdım. O çok değişik biri. Psikolojim bozuk diye kendide söylüyor zaten. Ben onun uzulmesini hiç istemezken cook üzmusum sanırım.
Bu ilişki nasıl toparlanir? Bir akıl verin ne olur bana? Kurtulma umudu var mı? Bugünden itibaren nasıl davranayim?
Niye sürekli ayrılalım diyorsun bilmiyorum ama ağzınızda sakız haline getirmeyin. Düzeltilecek bir durum varsa düzeltmenin yolunu arayın. Eğer aşılamayacak bir şeyse cidden bir kere ayrılığı dile getirin ve bırakın. Tahsil durumuna gelince de benim eşim de ön lisans mezunuydu ben lisans mezunuyum. Bana bunu hiç yansıtmadı ama içinden eksikliğini duyduğunu biliyordum. İyi bir işi olmasına rağmen dikey geçiş sınavına girdi ve makine mühendisliğine geçiş yaptı. Hem çalışıp hem okudu. Kolay olmadı ama başardı. Üstelik bir çocuğumuz vardı. İnsan kafasına koyarsa her şeyi yapabilir. Sonuç olarak geçen yaz mezun oldu. Kızımla biz de babasının mezuniyetine gittik :) O kişi de bunu bu kadar dert ediyorsa dikey geçiş sınavına girsin. O kadar da zor değil sınav.
Darısı size inşallah.Bir kere bu sürekli ayrılık lafını söylemeyin.Karşınızdakinin de insan olduğunu ve sabrının sınırı olduğunu untmayın.Ve en önemlisi empati yapın.Size söylese siz ne hissederdiniz acaba?Ilk kez benden ayrılmayı göze aldı.. ilk kez
Bitmedi ama bitme noktasına geldi. Ben Eşinizin o da sizin yerinizde gibi bu durumda.
Ne olur bana Akil verin.. Ne yapayım Bu saatten sonra. Nasıl davranayim
Kendimi çok kötü hissediyorum
Allah mutluluğunuzu daim etsin. Darısı bize olsun.
Darısı size inşallah.Bir kere bu sürekli ayrılık lafını söylemeyin.Karşınızdakinin de insan olduğunu ve sabrının sınırı olduğunu untmayın.Ve en önemlisi empati yapın.Size söylese siz ne hissederdiniz acaba?
Bakın insan ne kadar tuhaf oluyor sevdiğinden böyle bişey duyarsa dimi?Direk söylemesini düşünemiyorum bile.. Ben isteyince kızıp kabul ettiği hali beni ne kadar üzdü
Bir daha soylemeyecegim hiç. O da insan ve onun da sabri var tabi. Ve doldu..
Tekrar diyorum inşallah mutlulugunuz bir ömür sürer ve bize de öylesi nasip olur
Bakın insan ne kadar tuhaf oluyor sevdiğinden böyle bişey duyarsa dimi?
Şimdi yapmanız gereken tek şey ona bu konuda güven vermek.