Şu iş bırakma okula gitmeme vs. gibi eylemleri haksız buluyorum. Sen eylem yapacaksın diye o kadar öğrenciyi eğitim hakkından mahrum etmeye ne hakkın var...
Yok babası mevlüt okutuyor evde diye gözaltına alınmış, yok İzmir'e gitmiş dışlanmış...Hiç bitmeyen mağdur edebiyatını devam ettirmeye çalıştı da kimse inanmıyor artık yani.
Katilim azimsanacak bir sayida degil chessben bu eyleme katılanların beklenildiği gibi çok olacağını sanmıyorum, okula gitmeyenlerde bi grup liseli olur diye tahmin ediyorum şimdilik ama sonucunuda merak etmiyor değilim bakalım akşam anlarız
Bir nesli etkileyecek kararlari boykot etmek icin egitimin bir gun durmasi hic kayip degil. Hicbir mahrumiyet yoktur bunda.Şu iş bırakma okula gitmeme vs. gibi eylemleri haksız buluyorum. Sen eylem yapacaksın diye o kadar öğrenciyi eğitim hakkından mahrum etmeye ne hakkın var...
Tamam da bir tek bunlar mi magdur olduBunlarin hepsi vakti zamaninda yasandi maalesef. Sevda turkusev yasadi mi bilmiyorum ama yasayanlar cok fazla.
Bunlarin hepsi vakti zamaninda yasandi maalesef. Sevda turkusev yasadi mi bilmiyorum ama yasayanlar cok fazla.
Tamam da bir tek bunlar mi magdur oldu
Her kesim donem donem eziyetlere maruz kaldi. Hapishanelerde iskence goren, vatandasliktan cikarilan, psikolojik linclere ugrayan... Surekli bunlarin ustunden magdur edebiyati yaparak sadece yapmacik olursun baska bir sey degil.
Tamam da bir tek bunlar mi magdur oldu
Her kesim donem donem eziyetlere maruz kaldi. Hapishanelerde iskence goren, vatandasliktan cikarilan, psikolojik linclere ugrayan... Surekli bunlarin ustunden magdur edebiyati yaparak sadece yapmacik olursun baska bir sey degil.
Nancy doğru söylüyor yarıştırmak istemiyorum ama bu ülkede mağduriyet sıralaması yapsak muhafazakarlar son sırada yer alır yani. Velhasıl kronik mağdur yine de onlar. Şu an muhafazakarlardan daha zengin, daha hak sahibi bir kitle mi var Allah aşkına?
Yarıştırmak istemem demişsin ama iyi yarıştırmışsım tebrik ederim :) konulara o kadar sığ bakıyorsun ki seninle tartışmayacağım bu konuda. Daha doğrusu hiçbir konuda. O yüzden benim mesajlarımı bundan sonra alıntılamazsan sevinirim.
İyi akşamlar :)
E tamam da ben de ismimden dolayi hayatim boyu tepki gordum. Siyasi ideolojim yuzunden gordugum de oldu. hayat birbirini otekilestirenlerle dolu. Disari ciksak kurtlerden, alevilerden, sosyalistlerden, ulkuculerden, muhafazakarlardan, ateistlerden nefeet eden bi ton insan buluruz. Ama simdi tutupta sizin gibi basima gelen olaylari burada orneklemem magdur edebiyatinin ta kendisi olur. Bilmem anlatabildim mi.Dönem dönem her kesimden insan zorluk çekti bu ülkede tabii.. bunlar bizim şanlı tarihimizin kara lekeleri maalesef.
Geçen sene başımdan geçen bir olayı anlatayım ben. Okula müfettiş geldi dosyamla birlikte beni yanına çağırdı. Yanına gittiğimde ne selamıma karşılık verdi ne de dosyama baktı. Gözünün altından sadece başörtüme baktı durdu. Sonra beni tehdit etmeye başladı eğer başörtünü çıkarmazsan soruşturma açarım sana diye. Ben reddettikçe sesinin tonunu daha da sertleştirerek devam etti. Hatta bana eğer başörtünü çıkarmazsan çalışma evde otur bile dedi.
Ben sendikamın bu konuda eylem kararı var ben bu eyleme katılma hakkımı kullanıyorum dememe rağmen aynı tavrını ve hakaretlerini devam ettirdi.
Şimdi tekrar söyle sence sadece mağdur edebiyatı mı bu? Herşey yaşanmış ve bitmiş mi oluyor bu durumda?
Ayrıca ben bu olaylara sağcı ve solcu kesim olarak bakıp da yaşanan acıları yarıştırmayı doğru bulmuyorum.
Cemil Meriç demiş ki: " Bu ülkede sağcı-solcu, ilerici-gerici yoktur. Namuslu ve namussuzlar vardır. Siz namuslulardan olun." Ben namuslulardan olmaya çalışıyorum.
Saygı ile
E tamam da ben de ismimden dolayi hayatim boyu tepki gordum. Siyasi ideolojim yuzunden gordugum de oldu. hayat birbirini otekilestirenlerle dolu. Disari ciksak kurtlerden, alevilerden, sosyalistlerden, ulkuculerden, muhafazakarlardan, ateistlerden nefeet eden bi ton insan buluruz. Ama simdi tutupta sizin gibi basima gelen olaylari burada orneklemem magdur edebiyatinin ta kendisi olur. Bilmem anlatabildim mi.
Yine magdur edebiyati yapiyorsunuz bana gore :) ben anlatilanlarin ustunu kapatin, unutun demiyorum. Ama nerede bir muhafazakar gorsem ulkenin en buyuk acisini cekmis gibi konusur. Iktidarla rahat nefes aldiklarindan bahseder ve hemen yillarca biz sunu cektik bunu cektik diye baslar konusmaya ki bana gore duka tesla son derece haklidur. Bu ulkede en az sikinti cekmis kesim muhafazakarlardir. Buna ragmen en cok konusanlar da onlardir ne hikmetse. Iste tam olarak bu benim icin magdur edebiyatidir :)Siz de bahsedin isminizden dolayi gördüğünüz baskıdan. Ben buna mağdur edebiyatı demem.
Valla siz istediğiniz kadar mağdur edebiyatı deyin buna şahsen ben bu ülkede yaşanan, insanlığa sığmayan olayları çocuklarıma hatta torunlarıma anlatacağım bunları.
Hapishanede işkence görenleri, vatandaşlıktan alınanları, başörtülü olduğu için oğlunun yemin törenine giremeyen anneyi ve yine başörtülü olduğu için mezuniyet belgesi alacağı sahneden ağlatarak indirilen kızı.... genç yaşta asılan deniz gezmişleri Erdal erenleri. Sudan sebeplerle asılan Adnan Menderesi... bunları hep anlatacağım, ki bunları yapan zihniyet unutulduğunu düşünüp rahat bir nefes almasın.
Buyrun siz mağdur edebiyatı deyin buna. Ben böyle görmüyorum. Bilmem anlatabildim mi?