sessizligimi bozmali miyim

Yarası olan gocunur üstüne niye alınıyorsun ayol.

Ailenin tek "gelin" i siz değilsiniz. Başka birine gönderme olabilir hiç kimseye gönderme olmayabilir de belki hoşuna gitti attı. Şimdi siz arayıp hesap sorsanız "sen hayırdır??" Demezler mi? Saçma çünkü. Ayrıca ailece grup kurulabilir. Kimse de buna karışamaz/ alınamaz saçma çünkü. Ayrıca aile konuşmalarını neden karıştırıyorsunuz ki? Şu telefonları sebepsiz yere karıştırmayın herkesin kendince özel hayatı var ya. Gece gece sebepsiz yere gerilmissiniz değdi mi hiç?

soyadı ismiyle kurmuşlar grubu aynı soyadını bende taşıyorum. Olay grup değil anlamıyorsunuz DIŞLANMAK
Ne dışlanması yahu siz iyi misiniz? Çekirdek aile olarak grup kurmuşlar muhabbet ediyolar ne var bunda? Soyadım aynı ben de ailedenim falan ne gereksiz çocukça şeyler. Benim de kendi ailemle grubum var eşim de kalkıp ben niye o grupta yokum damadım dese kendi ailenle kur grubunu ne alaka derim. Ayrıca çok doğru yazmışlar bir gün herkes gitse bile kardeş kalır, her şeyi de üzerinize alınmayın diğer geline ve görümcelerin eşlerine de geliyor bu laf.

Sacma sapan bir wp grubuna alinmadigin icin bu kadar ofkelenmen mantikli mi ?
Sanki vizen oldugu halde seyahet ettigin ulkeye girme konusunda problem yasamissin gibi anlatiyorsun..
Yani acip ne diyeceksin ? Adam ben aldigimda da size karsi soguktu,ben ekstradan bir caba sarf etmedim mi diyeceksin ?
Haydi dedin,ne kadar inanacaklar...
Eger senlik bir durum yoksa kendi aciklamak icin caba sarf etmen onlari hakli cikarmaz mi ?..
Ben konuyu tuhaf buldum..Ozetle gelinin kaprisi,her olusumun icine burnunu sokma cabasi gibi geldi bana..
Her seyi bilmek,duymak durumunda degilsin..Sen kendi hanene odaklan..
Ayrica Eklmezlerse eklemesinler,ben olsam mutlu bile olurdum..

Nasıl dolmuşsunuz. Herkes yazmış ama bir öyle bir böyle cevaplar verip hala aklınızın dikine gidiyorsunuz. Hakli değilsiniz. Eşinizin aile grubu okuyorsunuz. Onlar kardeş anne baba ve çocuklar grup yapmışlar sizlik bir durum yok. Ayrıca atılan msj a damatlar alinsin obur gelin alinsin size ne oluyor. Bana kalırsa kimse alınmasın çünkü bence öylesine atılmış kardeslerarari birşeydir. Abla bulunmaz anne baba bulunmaz tabi herkes gitse elbette benim yanımda ablam ve annem kalır. Kardeşlerin birbirine attığı bu tarz birşeydir eminim.

soyadı ismiyle kurmuşlar grubu aynı soyadını bende taşıyorum. Olay grup değil anlamıyorsunuz DIŞLANMAK
Grubu herhangi bir isimle kurmuş olsalar dışlanmış olmayacaktınız yani, soyadı çok önemli. Görümce evlenince soyadı değişecek gruptan mı atacaklar kendisini? Dertsiz başınıza dert mi almak istiyorsunuz, bırakın kim ne yazarsa yazsın niye üstünüze alınıyorsunuz? Sadece siz değil diğer gelini de almamışlar gruba. Eşinize gelen mesajları niye okuyorsunuz, adam yeterince mesafeliymiş ailesine. Benim eşimin tarafında da var böyle gruplar. Evli kuzenler, bekar kuzenler, eşimin halasının kurduğu kadınlar grubu... Hiç bulaşmadım, bulaşsam günde elli kere alakasız iç bayıltan mesaj gelir. Kuzenler grubundan da beni ilgilendiren birşey olursa eşim gösteriyor zaten. Şu gün şurada yemek varmış, haftaya toplanılacakmış falan diye.

Ayrıca mesajda yanlış bir şey yok, el gider kardeş kalır. Boşanıyorsun bitiyor gidiyor, o mühim soyadından da oluyorsunuz.

Böyle yaşamak zor değil mi size ?ne kadar çok takıyorsunuz.
Abim ablam ve benden oluşan kardeş grubumuz var. Anne babamızı bile almadik eşimi mi alicam? Yarın bir gün abim evlenince de gelinin girmesini istemem. Eniştem de yok benim eşimde. Rahat konuşamayız o zaman.
Eşiminde boyle bir aile grubu var. Tek tek kim var diye bakmak aklıma bile gelmedi. Ama bazen mesajlardan görüyorum kuzenleri , anne babasi, halası vs hepsi var grupta baya geniş bir grup. Hiç neden yokum demeyi düşünmedim tam tersine asla istemem girmeyi ne gerek var. Eltim var mi diye bakmadım bile.
Fazla abartı geldi bana düşünceniz yok soyadı filan.
Eşimin babası da öyle mesajlı videolardan atar eşime. "Baba gibisi yoktur, ömrünün en güzel yılları anne baba yanında gecirdigindir" vs diye eşimle güleriz biz. Hiç laf sokuyor gibi düşünmemiştim

Bu nasıl bir aidiyet duygusudur ya. Evliliğimin 5. Yılı bitecek soy babadan gelir neden kocamızın soyadını da yanına ekliyoruz diye dolanıyorum ortalarda.
Ben de o soyadını taşıyorum falan bunlar bana aşırı fazla geliyor.
Ben kardeşimle whatsapp grubu kursam, eşi bende o soyadını taşıyorum triplerine girse gülmekten cevap veremem.

Ne tutturdunuz bir soyadı da soyadı, babanızın soyadını böyle sahiplenmiş miydiniz acaba
Ana-baba-kardeşler var grupta, aile grubu yani, aynı soyadını taşıyanlar grubu değil aynı kanı taşıyanlar grubu
Siz niye elalemin mesajlarını okuyorsunuz? Muhatabı siz olsanız size yazarlardı değil mi?
Yazılan mesajda da yanlış tek kelime yok, nikah bağıyla bağlandığınız kocanızdan tek celsede boşanırsınız soyadınız da değişir ama aynı anadan babadan doğduğunuz aynı kanı taşıdığınız kardeşten ayrılma söz konusu bile değil
Elli tane karı-koca değiştirirsiniz ama kardeşinizi değiştiremezsiniz bunu hazmetmek niye bukadar zor sizin için?

b
enimde annem babam kardeşim var eşimi almıyorum . ayrıca görümcemlerle olan bi grupta olmak istetemem . çok şaşırdım konunuza. eşim o gruba alsa kızarım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…