- 9 Eylül 2014
- 12.902
- 19.920
-
- Konu Sahibi kosankaplumbaga
ınan cok rahatlayacaksın ,Mutlaka okuyacağım. Zaten tek dünyam hayal dünyam kendi kendime konuşup duruyorum ve bebeğimle. Düşünün sadece onunla konuşmaktan çocuk çok çabuk konuştu gibi. 2.5 yaşında ama yaşıtlarına göre çok çok iyi.
Artık bebek değilmiş. 2,5 yaşındaki çocukla her aktiviteye katılabilirsin.
Benimde zaman zaman eşimle ilgili problemlerim oldu. Şöyle bir yol buldum. Önce kendimi eleştiriyorum. Gidişatımızdan memnun değilsem, kendi hareketlerime çeki düzen veriyorum. Ona her zamankinden farklı davranmaya başlıyorum. Bakıyorum o da düzeliyo ben öyle olunca. Belki sizinki de böyle bişeydir.
Bazen farkında olamıyoruz. Çocuğun temizliğin işin stresini eşlerimizden çıkarmaya çalışıyoruz.
Tipik türk erkegi de üzgün mutsuz kadın gördüğünde daha da uzaklaşıyor evinden.
Önce yuvadaki huzuru sağlamalısın, bırak onun ailesini kendi aileni. 4 duvar içini güzelleştir.
gerisi kendiliğinden gelir.
İşte bu noktada sanırım psikolojim bozuluyor mesela alttan alıyorum eve geliyor güler yüzlü oluyorum örneğin çocuğu uyutuyorum kahve yapıyorum bi bakıyorum uyumuş tv karşısında uyandırıyorum yüzsüzlük yapıp uyuklaya uyuklaya 5 dk oturup tekrar aynı . Hayır uykusuz kalmıyor eminim ve çok yorulmuyor işi masa başı ve çok rahat . Şimdi bunu konuşuyorum ama çözülmüyor tabi bu küçük bir örnek. Sonuçta hep yalnızım
h.sonlarınız nasıl peki ?İşte bu noktada sanırım psikolojim bozuluyor mesela alttan alıyorum eve geliyor güler yüzlü oluyorum örneğin çocuğu uyutuyorum kahve yapıyorum bi bakıyorum uyumuş tv karşısında uyandırıyorum yüzsüzlük yapıp uyuklaya uyuklaya 5 dk oturup tekrar aynı . Hayır uykusuz kalmıyor eminim ve çok yorulmuyor işi masa başı ve çok rahat . Şimdi bunu konuşuyorum ama çözülmüyor tabi bu küçük bir örnek. Sonuçta hep yalnızım
Her günüm aynı ... Eşimle dışarı çıkarız yada çocuğu gezdiririz ama susarak tabi zaten çocuk dışında konuştuğumuz hiçbirşey yokh.sonlarınız nasıl peki ?
Kimse seni sevmiyorsa, öncelikle kendinle yüzleşmelisin. Demek ki sende var problem fark etmediğin. Bunu kabullenme aşaması olmalı önceliğin.
Sonrasında ise nedenlerini sorgulamasın. Farkında olmadan kırdığın, üzdüğün durumlar olabilir. Belki çok bencilsindir, yardım elini uzatmıyorsundur. Mutlaka bir sebep vardır. 1-2 kişi olsa sorun onlardan kaynaklı olabilirdi ama seninki farklı. Ben onlara bir şey yapmadım diyerek sorunlardan sadece kaçar ve yerinde sayarsın. Madem bu durumdan rahatsızsın, insanlarla yakınlık kurmanın yollarını ara.
Birinin isteklerine cevap veriyorsunuz tam oluyor diğeri tam tersini istiyor diğeri farklı ve hepsine yetişeyim derken kendinizden oluyorsunuz. İşte bu yüzden suskunlaştım insanlar hep bana hep bana diyor. Ve ben bencil olmadığıma o kadar eminim ki ve bunu zaten dile getiriyorlar. Aslında sorunum ben kendimi paralarken sevdiklerim mutlu olsun diye sevdiklerimin benim içimde kopan fırtınaları farketmeyişleri
Canım benim hissettiklerine çok üzüldüm.Cümlelerinden de anlaşıldığı gibi duygusallığı fazla olan bir insansın sen.Bende öyleyim ve inan senin şu hissettiklerinin aynısını bende dönem dönem hissediyorum.Aile olarak çok zor acı şeyler yaşadım buraya yazmam ne kadar doğru olur bilemem ama ben en ihtiyacım olduğu dönemde annemi kaybettim babam evlendi babamın eşi bizi kabullenemedi.bir sürü sorunlar yaşadık ve halada yaşamaya devam ediyoruz. Evlendim şehir değiştirdim buraya alışmam uzun sürdü bocalama süreci eşimin saçma sapan hareketleri beni resmen bunalımın dibine dibine sürükledi ama ben her seferinde kalkmasını bildim. Çünkü ne biliyormusun ne aileden ne eşten hatta ne çocuğundan senin için birşeyler yapmasını bekleme.Kendine yaşanacak bir düzen kuramazsan kimse seni düşünmez.Çünkü bu böyle önce can sonra canan diye boşuna dememişler.Hayatını zehir etmek senin elinde, tam tersini yapmakta.Eşin ilgisiz mi boşver bi süre umursama al bebeğini çık dışarılara gez kim ne der ne düşünür umursama. Allahım ne güzel evlat vermiş sana bunun değerini bilip sadece sen ve bebeğin için birşeyler yapıp birazda olsa kafa dağıt ve zamanla küçük küçük faliyetlerde bulunarak kendine zaman ayırman sana ne kadar iyi geleceğinin farkına varacaksın.Kolay elde edilen hayat yoktur.Muhakak ki birşeylerin mücadelesi verildikten sonra elde edilen mutlu bir hayat vardır. Ve her zaman şükür edip Allaha içinde ki sıkıntıyı atması için duanı da etmeyi unutma canım.
Sevdiğim insanlar sonuç olarak ve kimseyî kıramıyorumneden birilerini mutlu etmeye çalışıyorsun anlamadım gerçekten ??
tabiki kırmamaya dikkat et ama işin sonunda sen üzüleceksen işte orada bi dur demenin yeridir.Ters gelen birşeyde müdahale etmeyi bilemezsen çocuğunada bu yönde eğitim veremezsin.Unutma onlar şimdi ne öğreniyorlarsa anneden babadan öğreniyorlar.Özgüvenini kendini savunmasını öğretmen için önce bunları senin yapman lazım.Sevdiğim insanlar sonuç olarak ve kimseyî kıramıyorum