Sessizliğime dayanamıyorum

Artık bebek değilmiş. 2,5 yaşındaki çocukla her aktiviteye katılabilirsin.
Benimde zaman zaman eşimle ilgili problemlerim oldu. Şöyle bir yol buldum. Önce kendimi eleştiriyorum. Gidişatımızdan memnun değilsem, kendi hareketlerime çeki düzen veriyorum. Ona her zamankinden farklı davranmaya başlıyorum. Bakıyorum o da düzeliyo ben öyle olunca. Belki sizinki de böyle bişeydir.
Bazen farkında olamıyoruz. Çocuğun temizliğin işin stresini eşlerimizden çıkarmaya çalışıyoruz.
Tipik türk erkegi de üzgün mutsuz kadın gördüğünde daha da uzaklaşıyor evinden.
Önce yuvadaki huzuru sağlamalısın, bırak onun ailesini kendi aileni. 4 duvar içini güzelleştir.
gerisi kendiliğinden gelir.

İşte bu noktada sanırım psikolojim bozuluyor mesela alttan alıyorum eve geliyor güler yüzlü oluyorum örneğin çocuğu uyutuyorum kahve yapıyorum bi bakıyorum uyumuş tv karşısında uyandırıyorum yüzsüzlük yapıp uyuklaya uyuklaya 5 dk oturup tekrar aynı . Hayır uykusuz kalmıyor eminim ve çok yorulmuyor işi masa başı ve çok rahat . Şimdi bunu konuşuyorum ama çözülmüyor tabi bu küçük bir örnek. Sonuçta hep yalnızım

annemden örnek vereyim. annem ortaokul mezunu. annem çocukluğumda güne gitmesi vs pek olmazdı. sabah babamı kahvaltısız göndermez (halende göndermez.) bizimle çeşit çeşit oyunlar oynardı. evin içinde su tabancası bile oynadık. kırılacak, kirlenecek demezdi. (sağolsun) sende çocuğunla ilgilen.

İşte bu noktada sanırım psikolojim bozuluyor mesela alttan alıyorum eve geliyor güler yüzlü oluyorum örneğin çocuğu uyutuyorum kahve yapıyorum bi bakıyorum uyumuş tv karşısında uyandırıyorum yüzsüzlük yapıp uyuklaya uyuklaya 5 dk oturup tekrar aynı . Hayır uykusuz kalmıyor eminim ve çok yorulmuyor işi masa başı ve çok rahat . Şimdi bunu konuşuyorum ama çözülmüyor tabi bu küçük bir örnek. Sonuçta hep yalnızım

eşimde aynen o şekildeydi (maşallah değişti). meğer adam hastaymış. uyku apnesi varmış cihaz kullanıyor şimdi. akşam 7 yada 8.5 uyuyan adam gece 1'lere kadar oturabiliyor. nefesi kesilmesi, horlaması varsa şüphe edebilirsiniz.

çevrende arkadaşın komşun falan yok mu?annenle babanla konuş asıl onlar seni seviyordur..bebeğinin mutlu olması için başta sen mutlu olacaksın..

h.sonlarınız nasıl peki ?

kucukpisi annenizi takdir ettim.
Ben de elimden geldiğince böyle bir anne olmaya çalışıyorum.Evin kirlenmesi, üstünün başının kirlenmesini önemsemiyorum. Çünkü oğlum benimle oynarken çok mutu. Çalışan anneyim. Onunla olduğun kısıtlı zamanı da onun gönlü nasıl isterse öyle geciriyoruz.

Annemle babam her ne olursa olsun susmamı isterler belki de bu duruma beni onlar itiyor. Arkadaşlarım var ama pek sık görüşemiyoruz komşularım pek bir dedikoducu yani ben pek özelimi anlatmadan gidip geldim günlere falan ki hiç bana göre değildir sırf bu kadar eve kapanmayayım diye ama daha fazla insanların çekiştirildiği ortamlara dayanamadım

Bu arada asla temizlik takıntılı biri değil. Gündüz oyun oynar evi batırırız gece herkes uyur ben evi toplarım tabi öyle takıntılı halde değil ertesi gün yine aynı. Parka bahçeyede götürürüm ama benim istediğim şey bunları elbette yapacağım ama ben konuşmak istiyorum kimsenin beni dinlememesi sonuçta insanın insana ihtiyacı var

Seni anliyorum ben de evlenip yurtdisina ciktigimda senin gibi hissettim yalnizlik cok zor kimsesizlik, ilgisiz es...ama bebegim olunca dunyanin en guclu insani hissettim kendimi.yalnizligin kimsesizligin ne onemi var. beni kimse sevmesin ne onemi var. gelip o daha dili donmeyerek anneee deyisi omrume yeter.. sonra bebeginle mutlu olmayi ogrenince bi bakiyorsun hersey degisiyo...

Kimsenin seni sevmesini bekleme ozaman bukadar bunalimada girmesin.
Sen kendini sev kendine deger ver yeter ..

Bebegin varmisona odaklan onun seni sevmesi herseye bedel ..

Kimse seni sevmiyorsa, öncelikle kendinle yüzleşmelisin. Demek ki sende var problem fark etmediğin. Bunu kabullenme aşaması olmalı önceliğin.

Sonrasında ise nedenlerini sorgulamasın. Farkında olmadan kırdığın, üzdüğün durumlar olabilir. Belki çok bencilsindir, yardım elini uzatmıyorsundur. Mutlaka bir sebep vardır. 1-2 kişi olsa sorun onlardan kaynaklı olabilirdi ama seninki farklı. Ben onlara bir şey yapmadım diyerek sorunlardan sadece kaçar ve yerinde sayarsın. Madem bu durumdan rahatsızsın, insanlarla yakınlık kurmanın yollarını ara.

Canım benim hissettiklerine çok üzüldüm.Cümlelerinden de anlaşıldığı gibi duygusallığı fazla olan bir insansın sen.Bende öyleyim ve inan senin şu hissettiklerinin aynısını bende dönem dönem hissediyorum.Aile olarak çok zor acı şeyler yaşadım buraya yazmam ne kadar doğru olur bilemem ama ben en ihtiyacım olduğu dönemde annemi kaybettim babam evlendi babamın eşi bizi kabullenemedi.bir sürü sorunlar yaşadık ve halada yaşamaya devam ediyoruz. Evlendim şehir değiştirdim buraya alışmam uzun sürdü bocalama süreci eşimin saçma sapan hareketleri beni resmen bunalımın dibine dibine sürükledi ama ben her seferinde kalkmasını bildim. Çünkü ne biliyormusun ne aileden ne eşten hatta ne çocuğundan senin için birşeyler yapmasını bekleme.Kendine yaşanacak bir düzen kuramazsan kimse seni düşünmez.Çünkü bu böyle önce can sonra canan diye boşuna dememişler.Hayatını zehir etmek senin elinde, tam tersini yapmakta.Eşin ilgisiz mi boşver bi süre umursama al bebeğini çık dışarılara gez kim ne der ne düşünür umursama. Allahım ne güzel evlat vermiş sana bunun değerini bilip sadece sen ve bebeğin için birşeyler yapıp birazda olsa kafa dağıt ve zamanla küçük küçük faliyetlerde bulunarak kendine zaman ayırman sana ne kadar iyi geleceğinin farkına varacaksın.Kolay elde edilen hayat yoktur.Muhakak ki birşeylerin mücadelesi verildikten sonra elde edilen mutlu bir hayat vardır. Ve her zaman şükür edip Allaha içinde ki sıkıntıyı atması için duanı da etmeyi unutma canım.

Kimse seni sevmiyorsa, öncelikle kendinle yüzleşmelisin. Demek ki sende var problem fark etmediğin. Bunu kabullenme aşaması olmalı önceliğin.

Sonrasında ise nedenlerini sorgulamasın. Farkında olmadan kırdığın, üzdüğün durumlar olabilir. Belki çok bencilsindir, yardım elini uzatmıyorsundur. Mutlaka bir sebep vardır. 1-2 kişi olsa sorun onlardan kaynaklı olabilirdi ama seninki farklı. Ben onlara bir şey yapmadım diyerek sorunlardan sadece kaçar ve yerinde sayarsın. Madem bu durumdan rahatsızsın, insanlarla yakınlık kurmanın yollarını ara.

Birinin isteklerine cevap veriyorsunuz tam oluyor diğeri tam tersini istiyor diğeri farklı ve hepsine yetişeyim derken kendinizden oluyorsunuz. İşte bu yüzden suskunlaştım insanlar hep bana hep bana diyor. Ve ben bencil olmadığıma o kadar eminim ki ve bunu zaten dile getiriyorlar. Aslında sorunum ben kendimi paralarken sevdiklerim mutlu olsun diye sevdiklerimin benim içimde kopan fırtınaları farketmeyişleri

Birinin isteklerine cevap veriyorsunuz tam oluyor diğeri tam tersini istiyor diğeri farklı ve hepsine yetişeyim derken kendinizden oluyorsunuz. İşte bu yüzden suskunlaştım insanlar hep bana hep bana diyor. Ve ben bencil olmadığıma o kadar eminim ki ve bunu zaten dile getiriyorlar. Aslında sorunum ben kendimi paralarken sevdiklerim mutlu olsun diye sevdiklerimin benim içimde kopan fırtınaları farketmeyişleri

Herkesle iyi olmaya çalışırsanız, herkesle kötü olursunuz. Eminim birini daha çok desteklediğiniz durumlar vardır. Aman onu kırmayayım bunu kırmayayım derken siz kötü olursunuz. Burada kimi arkadaşlar çocuğun yeter demiş ama ben katılmıyorum. İnsanız ve sosyal varlıklarız. Çevremizde bir derdimizi, tasamızı paylaşacak birileri olmalı. Bana kalırsa öncelikle eşinizle ilişkilerinizi düzeltin. Bilemiyorum hayatınız nasıl ama arada akşam yemeklerine çıkın, hafta sonları çocuğunuzu da alın ve birlikte keyif alacağınız etkinlikler yapın. Havalar güzelleşti mesela, eşinizin ailesiyle beraber belki bir piknik planlayabilirsiniz. Ama kendinizi paralamayın sevdirmek için kendinizi. Olduğunuz gibi davranın. Kimseyi kırmamak adına kendinizden ödün vermeyin. Olduğunuz şekli sevecek birileri emin olun olacaktır.

Canım benim hissettiklerine çok üzüldüm.Cümlelerinden de anlaşıldığı gibi duygusallığı fazla olan bir insansın sen.Bende öyleyim ve inan senin şu hissettiklerinin aynısını bende dönem dönem hissediyorum.Aile olarak çok zor acı şeyler yaşadım buraya yazmam ne kadar doğru olur bilemem ama ben en ihtiyacım olduğu dönemde annemi kaybettim babam evlendi babamın eşi bizi kabullenemedi.bir sürü sorunlar yaşadık ve halada yaşamaya devam ediyoruz. Evlendim şehir değiştirdim buraya alışmam uzun sürdü bocalama süreci eşimin saçma sapan hareketleri beni resmen bunalımın dibine dibine sürükledi ama ben her seferinde kalkmasını bildim. Çünkü ne biliyormusun ne aileden ne eşten hatta ne çocuğundan senin için birşeyler yapmasını bekleme.Kendine yaşanacak bir düzen kuramazsan kimse seni düşünmez.Çünkü bu böyle önce can sonra canan diye boşuna dememişler.Hayatını zehir etmek senin elinde, tam tersini yapmakta.Eşin ilgisiz mi boşver bi süre umursama al bebeğini çık dışarılara gez kim ne der ne düşünür umursama. Allahım ne güzel evlat vermiş sana bunun değerini bilip sadece sen ve bebeğin için birşeyler yapıp birazda olsa kafa dağıt ve zamanla küçük küçük faliyetlerde bulunarak kendine zaman ayırman sana ne kadar iyi geleceğinin farkına varacaksın.Kolay elde edilen hayat yoktur.Muhakak ki birşeylerin mücadelesi verildikten sonra elde edilen mutlu bir hayat vardır. Ve her zaman şükür edip Allaha içinde ki sıkıntıyı atması için duanı da etmeyi unutma canım.

Gerçekten çok zor bir durum dilerim huzur ve mutluluğu bulun bir ömür. İnşallah bende bir gün daha güçlüyüm artık diyebilirim

Sevdiğim insanlar sonuç olarak ve kimseyî kıramıyorum
tabiki kırmamaya dikkat et ama işin sonunda sen üzüleceksen işte orada bi dur demenin yeridir.Ters gelen birşeyde müdahale etmeyi bilemezsen çocuğunada bu yönde eğitim veremezsin.Unutma onlar şimdi ne öğreniyorlarsa anneden babadan öğreniyorlar.Özgüvenini kendini savunmasını öğretmen için önce bunları senin yapman lazım.

X