Sesli gülme ve babıldama yok

damlazbb

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2025
44
5
1
25
Merhabalar kızım 7 aylık oldu sesli gülmesini 2-3 kez duyduk ama dahası olmadı gıdıklasak da etsek de yok henüz babıldmaya da başlamadı dün doktor kontrolünde sordum pedagog gördü mü dedi evet dedim götürdüm denver testi yapıldı gelişiminde bir şey görülmedi dedim. Yine de takipte kalalım 3 ay sonra tekrar götür dedi. Endişelerim geçm,yor bebeğiniz bunları ne zaman yaptı ya da benzer süreç geçiren var mı yardımcı olur musunuz lütfen.

6 aydan sonra bababa dedede diye sesler çıkardı. 4 5 aydan sonra idi kahkahalar diye hatırlıyorum ondan çok emin değilim. Takipte kalın doktorun dediği gibi yapacak bir şey yok. Başka şüphelenilecek bir durum var mı

Takipte kalın, örnekleme yapmak yersiz olur size benim ki şu ayda güldü vs vs.

Peki tepkileri nasıl?

Sevdiği biri olursa güler tanımadıklarına gülmez bir de şu ara işaret parmaklarını birbirine değdiriyor

Sorun olan bebekler kimseye gülmüyor.
Ciddi bi yapıya sahip belki annesi…

Değdirmesi sorun mu ki, bebekler bi süre sonra parmaklarını birbirine değdirip bakıyor vs vs.

Benim oğlum 8 aylık yürüdü, inanırmısın durdurmak imkansız bu kadar erken yürümesi için hiçbir çabamız olmadı… kalktı büyük insan gibi bi iki deneme yürüdü. Bu benim oğlumu üstün bi çocuk yapmaz. Amanda şöyle böyle diyeceğim bişey asla olamaz. Geç yürüyen çocuğu da geri yapmaz.
Anatomi, huy, karakter, mizaç vs vs ler var.

O yüzden kimsenin bebeği ile kıyaslama iç güdülerin seni doğru yönlendirir zaten.
Bebeğini ne güzel ilgili alakalı büyütüyorsun.
Kontrollerini testlerini sıkı tutarsın.

Ama inan sorun olsa kimseye gülmez.
Ben sorunlu bebek gördüm, uyuyordu. Çok sakin çok sakin diyorlardı ama değildi.
Altını temizle, doyur uyusun kalksın.
Sonra doktora götürünce teşhis koyuldu.
O yüzden içini ferah tut.

Back
X