• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seslendirme hakkında..

Damdakiperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2021
2.077
2.768
83
Merhabalar, yakında emekli oluyorum ve evde çok boş zamanım olacak. Konuşma sesim ve şarkı söyleme sesim güzel. Evden reklam cıngıli seslendirme, sesli kitap okuma vb. sesimi kullanarak ne tarz bir iş yapabilirim, fikri, deneyimi, bilgisi olanlar paylaşabilirse çok sevinirim. Hem keyif aldığım bir işi yapmak hem de motive olabileceğim bir tutarda kazanç sağlamak istiyorum. Sevgiler

Evden daha çok pandemi döneminde bu tür seslendirme işleri oldu. O da kendi çapında evinde imkan olusturanlar yaptı genelde. Özel mikrofon ses yalıtımı için ufak çaplı bir kabın gibi şeyler. Önce seslendirme eğitimi alıp ufak ufak ortamlarda bulunarak çevrenizi genişleterek anca olur. Genelde çevreyle oluyor bu işler. Ses yakışıklılığı denen şey de önemli ama daha çok sesin kullanımı daha önemli. Alaylı da bu işi yapanlar var sanırım ama ortamlarda bulunmak gerek.

Evden çalışabilecek düzeyde yeterli ekipmanınız var mı? Üniversitede bu işi yapan bir arkadaşım vardı, hocası önermiş ses tonun çok güzel bu alanda kendini geliştir diye o da kursa kaydolmuş, kursun vesilesiyle çalışmaya başlamıştı.

Gönüllü olarak görme engelliler için sesli kitap okumuştum ben ama tabi para karşılığı değildi. Profesyonelliğiniz yoksa para kazanmak zor bu işlerden, yine de yanlış yönlendirmek istemem detaylı bilgim yok.
Gönüllü olarak da aradım ama İstanbul zorunluluğu var, ikamet değiştireceğim için evden yapabileceğim birşey arıyorum veya farklı şehirde de yapabileceğim birşey olabilir, bakalım

Evden çalışabilecek düzeyde yeterli ekipmanınız var mı? Üniversitede bu işi yapan bir arkadaşım vardı, hocası önermiş ses tonun çok güzel bu alanda kendini geliştir diye o da kursa kaydolmuş, kursun vesilesiyle çalışmaya başlamıştı.
Teşekkürler yorumunuz için, o yola girersem gerekli ekipmanları öğrenip tedarik edebilirim.

Back