Ses tellerim eskisi gibi olsun..

Astronomer

fragile cosmos
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
335
1
merhaba kızlar benim bir sorum olacak.. derdime çare bulun nolur.. büyük bir aptallık yaptım.. ben uzun 3 senedir filan sigara kullanıyorum.. eskiden sigaraya başlamadan önce şarkı söylerdim, sesim sopranoydu :KK43: şimdi sigarayı bırakıp yine şarkı söylemek istiyorum.. ama ses tellerini sigaranın etkilerinden kurtarmanın, üstündeki katranı pisliği temizlemenin bir yolu yok mu.. nolur bildiğiniz bir yol varsa söyler misiniz yardımcı olun nolur :KK43:

Astronomer merhaba,ben de sigara kullanıyorum müzikle amatörolarak mı ilgileniyorsun bilmiyorum ama ben bir müzik öğrencisi olarak sesimdeki değişimin farkındayım resmen kalınlaşıyor ve şarkı söylerken nefes almak diyaframı kullanmak zorlaşıyor,ses çatlıyor..sigaranın zararlı etkılerınden az da olsa kurtulmak için bol bol yoğurt ve süt tüketilmeli diye biliyorum..günde ne kadar içiyorsun?

Astronomer merhaba,ben de sigara kullanıyorum müzikle amatörolarak mı ilgileniyorsun bilmiyorum ama ben bir müzik öğrencisi olarak sesimdeki değişimin farkındayım resmen kalınlaşıyor ve şarkı söylerken nefes almak diyaframı kullanmak zorlaşıyor,ses çatlıyor..sigaranın zararlı etkılerınden az da olsa kurtulmak için bol bol yoğurt ve süt tüketilmeli diye biliyorum..günde ne kadar içiyorsun?

canım amatör olarak ilgileniyorum, konser deneyimlerim de vardı tekrar o günlere dönmek istiyorum :KK42: enstrüman da çaldığım için bi grup kurasım vardı hayal olcak gibi :KK43: canım günde yarım paketi buluyor içtiğim.. yoğurt ve sütü duymuştum ama etkisi olur mu bilmem ki.. çocukluktan beri tüketiyor olmak lazım gibi.. çünkü o insanların ciğerlerinden hiçbişe çıkmıyor doktor kontrolünde..

aynen benim de yarım paketi buluyor azaltmak lazım başka çaresi yok ki sadece ses değil cildim bile sarardı sanki:KK43: düzenli olarak tüketmek lazım sanırım süt ürünlerini..ne tarz söyluyorsun ne çalıyorsun?

aynen benim de yarım paketi buluyor azaltmak lazım başka çaresi yok ki sadece ses değil cildim bile sarardı sanki:KK43: düzenli olarak tüketmek lazım sanırım süt ürünlerini..ne tarz söyluyorsun ne çalıyorsun?

canım biraz araştırdım şimdi tarçın elmakabuğu bal gibi alternatif yöntemler var ama ne kadar etki eder :KK59: ya canım ben her tarzdan söylüyorum, kulağıma ne hoş gelirse (arabesk hariç :KK61:).. elektrogitar çalıyorum metal başta olmak üzere de müzikalitesi yüksek her şeyi dinler ve söylerim :KK34: senin tarzın nedir, ki senin ses tellerini koruman çok önemli.. mutlaka bırak sigarayı benim başıma gelenler senin başına gelmesin ilerde.. geç olmadan bırak.. :KK43:

En azından dene canım bişey kaybetmezsin:) bırakmaya çalışıyorum şuan tatilde olduğum için günde iki tane falan içiyorum..müzik hakikaten insanın ruhuna iyi geliyor sakın bırakma nolursa olsun:) biz okulda klasik müzik eğitimi görüyoruz onun dışında jazzdan tut türk sanat müziğine kadar her türü severim ben:)

Son düzenleme:
Tamam canım araştır bence de :) bırakmaya çalışıyorum şuan tatilde olduğum için günde iki tane falan içiyorum..müzik hakikaten insanın ruhuna iyi geliyor sakın bırakma nolursa olsun:) biz okulda klasik müzik eğitimi görüyoruz onun dışında jazzdan tut türk sanat müziğine kadar her türü severim ben:)

canım iyi bi atılım yapmışsın mutlaka ama mutlaka bırak.. insan nasılsa bugün de sesime bişe olmaz bi tane daha içiyim iki gün sonra bırakırım sesim düzelir diye içmeye başlıyo, sonrası malum.. yıllar geçiyo.. :KK43: jazz, klasik müzik ve türk sanat müziğini çok severim.. müzik gibi müzik bunlar bence, tüm tarzların kökenleri :KK34: biliyormusun kendimle ilgili bir tespit daha: şarkı söylemeyi bıraktığın, bırakmak zorunda kaldığın andan itibaren, müzik kulağın kötüye gitmeye başlıyor.. çünkü kendi sesini duyup uyum sağlamayı deneyemeyecek bir hale geliyosun.. :KK43: bu arada, piyanonun yanında, ikinci enstrümanın nedir?

Son düzenleme:
Aslında vücudum istemiyor sigarayı tamamen psikolojik bir alışkanlık özellikle okulda çok gidiyor yoğunluk sıkıntı derken:KK47: ben başlayalı henüz bir yıl oldu umarım uzun yıllar içmem..günümüzde yapılan müzikler emek harcanmadan yapılan çabuk tüketilen kalıcılığı olmayan zaman geçince unutulan şarkılar..ne varsa eskilerde var:KK3: müzik nankör iş şarkı söylemek enstrüman çalmak..bir gün çalışmazsan ikinci gün seni unutur,hocam hep der enstüman sana hakim olmasın sen enstrümanına hakim ol:) piyanonun yanında keman çalıyorum fakat piyano benim için çok ayrı..bu arada özel olmazsa asıl işin nedir?

Aslında vücudum istemiyor sigarayı tamamen psikolojik bir alışkanlık özellikle okulda çok gidiyor yoğunluk sıkıntı derken:KK47: ben başlayalı henüz bir yıl oldu umarım uzun yıllar içmem..günümüzde yapılan müzikler emek harcanmadan yapılan çabuk tüketilen kalıcılığı olmayan zaman geçince unutulan şarkılar..ne varsa eskilerde var:KK3: müzik nankör iş şarkı söylemek enstrüman çalmak..bir gün çalışmazsan ikinci gün seni unutur,hocam hep der enstüman sana hakim olmasın sen enstrümanına hakim ol:) piyanonun yanında keman çalıyorum fakat piyano benim için çok ayrı..bu arada özel olmazsa asıl işin nedir?

evet kesinlikle psikolojik! ben de ders çalışırken ve programlama felan yaparken çok içiyorum.. kafa basmıyor, kalkıp bi sigara yakıyım kafam çalışır diyosun, sigarayla çalışıyo mübarek yaw :KK60: evet müzik konusunda dediklerine katılıyorum canım.. hep tek baharlık sanatçılar, solup gidiyolar sezon sonunda :KK60: ne güzel söyledin, ne varsa eskilerde var diye :KK34: gerçekten de müzik nankör. hemen parmaklar sesler hamlayıveriyo bi bırakınca.. düzenli çalışmak lazım ve o programın sışına çıkılmamalı kesinlikle.. piyano çok güzel ama öğrenene dek zor, iki el kontrolüne alışmak bakımından.. tek başına bir orkestra mübarek :KK34: kendi işim astronomluk canım :KK52: astronomi ve uzay bilimleri öğrencisiyim :KK34:

bi çeşit teselli dersten sonra ders arasında sigara içmek veya üzgünken çok iyi geliyor bana nedense:)Piyano zor evet sağ ve sol el ayrı çalışıyor bi çeşit ikiye bölünüyor beyin kontrolü zor..vayyyy ne ilginç yahu küçükken çok ilgiliydim uzay ve astronomiye hala da öyle sayılırım:):KK66:

bi çeşit teselli dersten sonra ders arasında sigara içmek veya üzgünken çok iyi geliyor bana nedense:)Piyano zor evet sağ ve sol el ayrı çalışıyor bi çeşit ikiye bölünüyor beyin kontrolü zor..vayyyy ne ilginç yahu küçükken çok ilgiliydim uzay ve astronomiye hala da öyle sayılırım:):KK66:

şimdi bile sigara istiyorum, sırf boşluktan içiyorum ööff..:KK50: benim kuzenim müzik lisesi mezunu, şmdi müzik öğretmenliğinde.. kızcağız ne zorlandı yaa sürekli piyanoyla keman arasında mekik dokurdu bize geldiğinde şehirdışından :KK1: ilgili olman çok güzel astronomiye :KK66: astronomi mükemmel bir bilim, fizik, matematik, bir de programlama, dadından yenmez ölçüde zevkli :KK66: ilgini sürdür mutlaka :KK66:

ben evde içemiyorum maalesef şimdi bi tane yaksaydım canım istedi:KK52:ben de müzik öğretmenliğindeyim,hakikaten çok yorucu bi bölüm içinde olmayan veya tanıdığı olmayan anlayamaz,bölümünü de seviyosun ne güzel:nazar:

ben evde içemiyorum maalesef şimdi bi tane yaksaydım canım istedi:KK52:ben de müzik öğretmenliğindeyim,hakikaten çok yorucu bi bölüm içinde olmayan veya tanıdığı olmayan anlayamaz,bölümünü de seviyosun ne güzel:nazar:

evet canım müzikle ilgili her türlü bölüm gerçekten çok zor, en başta olağanüstü bir yetenek ve çok çalışma gerektiriyo, sizler bu konuda milyonların arasından seçilmiş insanlarsınız :nazar::KK34: astronomiye aşığım ya, o olmassa napıcam başka bişe yapmak istemiyorum.. bi de yükseklisans ardından doktoraya başlarsam süper olurr :KK52:

seçildik de öğretmen olabilecek miyiz bakalım bu şartlarda:KK19: içinde gizem olan işler bana çok çekici geliyor yahu:KK64: bu arada sabahlara kadar bilgisayar başında oturuyorum takıntı başladım yüzüm gözüm çöküyor sararıyor sanki bu tür etkılerı var mı bilgisayarın paranoyak oldum:)

seçildik de öğretmen olabilecek miyiz bakalım bu şartlarda:KK19: içinde gizem olan işler bana çok çekici geliyor yahu:KK64: bu arada sabahlara kadar bilgisayar başında oturuyorum takıntı başladım yüzüm gözüm çöküyor sararıyor sanki bu tür etkılerı var mı bilgisayarın paranoyak oldum:)

olursunuz olursunuz hayırlısıyla inşallah canım benim :KK16: canım yeterli uyumuyorsun sanırım bilgisayar başında oturduğun için.. ben de bu aralar final döneminden beridir iyice bilgisayar sigara yapar oldum, cildimin rengi attı ya.. kararıyorum sanki var ya :KK53:

beyaz ten hastası olarak ve süt beyazı olmasa da açık tenli biri olarak ben de aynaya bakınca böyle hissediyorum ya düzelmezse ya cilt tazeliğini kaybederse bazen hep düşünüyorum böyle:KK70:

beyaz ten hastası olarak ve süt beyazı olmasa da açık tenli biri olarak ben de aynaya bakınca böyle hissediyorum ya düzelmezse ya cilt tazeliğini kaybederse bazen hep düşünüyorum böyle:KK70:

valla sigaraya devam edersek yakında böyle olacağının garantisini veriyom canım :26: zaten cilt tazeliğini yitiriyo baya bi mesela esnek olmuyo eskisi gibi, kurumalar başlıyo özellikle bel ve kalçadaki deride.. sivilceler azıyo.. :KK50: cilt nefessiz kalıyo nihayetinde..bu arada müzik dinliyodum, mavi ışıklar-iyi düşün taşın çalmaya başladı :KK66: hani şu öyle bir geçer zaman ki dizisindeki mete'nin söylediği şarkı :KK66: gel beni dinleeee benim yavru kuşuumm :KK53:

içim karardı genç yaşımızda solduruyoruz kendimizi of:KK59: bu mavi ışıklar grubu 68 yılında Altın Mikrofon şarkı yarışmasında ünlü olmuş"güncel ve popüler müzik" diye bir ders var bizde bu dönem orda bahsetti hoca hatta bi çok şarkıcı bu yarışmayla tanınmış Cem Karaca bile:) ben yatsam iyi olacak artık yarın uyuyamayacağım maalesef çok güzel bi sohbetti tekrar konuşmak dileğiyle iyi geceler diliyorum:KK66:

içim karardı genç yaşımızda solduruyoruz kendimizi of:KK59: bu mavi ışıklar grubu 68 yılında Altın Mikrofon şarkı yarışmasında ünlü olmuş"güncel ve popüler müzik" diye bir ders var bizde bu dönem orda bahsetti hoca hatta bi çok şarkıcı bu yarışmayla tanınmış Cem Karaca bile:) ben yatsam iyi olacak artık yarın uyuyamayacağım maalesef çok güzel bi sohbetti tekrar konuşmak dileğiyle iyi geceler diliyorum:KK66:

tamam canım ben de yatıyım madem :KK34: gerçekten senle konuşmak güzeldi teşekkür ederim :KK34: buraya araştırmalarımı yazacağım sigara ve ses telleri konusunda.. diğer arkadaşlar da birşeyler yazsa, bilenler süper olur :KK66: hadi iyigeceler canım iyi uykular :KK64:

X