- 17 Şubat 2015
- 282
- 402
-
- Konu Sahibi vuslata hasretim
Malesef aynı sorun bende de var ve kimseye bunun hastalık olduğunu anlatamıyorum. Babam çok şapırdatır, höpürdetir. Bu zamana kadar hep uyardım yapma etme diye takıntılısın sen dedi kavga ettik. Artık yemekleri beraber yemiyorum. Şu anda mesela şirketteyim, yağmur yağıyor ve camlardan biri su damlatıyor diye altına vazo koymuşlar. Şıp şıp şıp. Kafayı yemek üzereyim.
Sakız konusuna hiç girmiyorum zaten, sakızı bulan kimse yatacak yeri yok. Hem yapış yapış görünüşü iğrenç, hem çiğnemeyi bilmeyenin iğrenç ağzını görmek zorunda kalmamız iğrenç. Bir gün birinin kafasını duvara sürtüp kıvılcım çıkartacağım cinnet geçirip.
Tesbih sesi desen, şirkette bir tane adam var. Şu boncuklu bilekliklerden takıyor, stres bilekliğiymiş güya. Onu çıkartıyor, alıyor avucunun içinde tesbih gibi döndürüyor. Şık şık ses çıktıkça ben deliriyorum. Uyardım defalarca, aa bu ses sevilmez mi ya diyor. Al kafasını geçir masaya o derece.
Bu hastalık gerçekten insanın hayat kalitesini düşürüyor. Normalden daha agresif, daha gergin oluyoruz. Artık sinirden kendimi parçalayasım geliyor. Nasıl geçer, ne yapmak gerekir hiçbir fikrim yok. Ama psikologla falan düzeleceğine de inanmıyorum. Ameliyatla düzeliyormuş deseler, koşar ameliyat olurum o derece sıkıldım artık.
Evlenmeden önce cok vardı da. Çocuk olunca o kadar yoruluyorum ki gece yüksek horlama ve çocuğun ağlaması dışında duymadım artık. Ama diğer türlü sapirtilara, çekirdek cat cutlarina, çay hopurtulerine, ciklet cignenmesine hala sinir oluyorum. Kötü bir huy....
Beni resmen ateş basıyor ayağımdan kafama doğru sıcak yükseliyor kalbim çok hızlı çarpıyor cok sinirleniyorum yani anlatamam yaşamak lazımTesbih benim eşim de çok kullanır. Genelde rahatsız olmam ama bir şeye odaklanmışsam, ortam aşırı sessizken sadece o ses varsa alıp atıyorum elinden :) mouse sesi de aynı şekilde :)
Bende de var çözümü de yok maalesef. Sakız, ağız şapırdatma, höpürdetme ve çekirdek sesi Allahım inanılmaz sinir oluyorum. Karşıdakine yapma diyince deli muamelesi yapıyor. Sanki ağız şapırdatmak, ağzını yaya yaya sakız çiğnemek normal şeylermiş gibi.
Evet ilaç verecek. Ama iyi geliyor. Bu tür rahatsızlıklar beyin kimyası bozulduğu için oluyor. İlaçlarla bu dengeleniyor. Sosyal hayatınızı etkiliyorsa doktora gitmelisiniz.Gitmedim. Açıkcası ilaç verip göndereceğinden çekiniyorumm. Eşime çok fazla yansıtmamaya çalışıyorum, her rahatsızlığımı dile getirmiyorum.
Kendisi direk bize söylemiyor abartılı şekilde taklitimizi yapıyor.. Öyle oluncada bizde uyarıyoruz. Sonrada bağırmaya başlıyo kendisi.. Zamanla düzelir diye ümit ediyoruz :)Onu anlamaya çalışın. Eminim o sizden daha fazla çileden çıkıyor.
Üst komşunun sürekli hastalıklı bir şekilde eşya ları çekerken parke yle yaptığı kıvılcımın beyni zonklatan sesinde uyuyabilrmisin , bi iki çekme değil , seri halde tüm akşamBende tam tersi, ses olmadan uyuyamam
ara kat mı evin?Bende yemek yedikten sonra cık cık diye ağız oynatanlara gıcığım ağzına vurasım geliyor geçen görümcemin kızı 6 taşında yemekte öyle bir ağzın şapırdatıyoki kalktım sofradan dayanılmaz sakız sesi çok gıcık olmam bende çiğnerim ev aradım en önemli kriteri ses yalıtımıydı gözümle gördüm ve aldım ohhh diyorum
Abim mimar inşaatını gördük temelden aldık ara katara kat mı evin?
yalıtım konusunda nasıl emin oldun?
ne güzel ...Abim mimar inşaatını gördük temelden aldık ara kat
Hayır tabi ki o farklı insan rahatsız olur haklısınÜst komşunun sürekli hastalıklı bir şekilde eşya ları çekerken parke yle yaptığı kıvılcımın beyni zonklatan sesinde uyuyabilrmisin , bi iki çekme değil , seri halde tüm akşam
eve tçok farklı ses lerHayır tabi ki o farklı insan rahatsız olur haklısın
Benim kastettiğim şey tv sesi vb onlar olmadan uyuyamıyorum ben